Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Concertreis Gloria Toonkunst

Groepsreis vanuit één hotel | Koorreis | Busreis

Na een prachtige reis naar Leipzig afgelopen jaar presenteren wij hierbij onze nieuwe reisplannen: een driedaagse reis naar Gent, Lille, Ieper en Brugge van vrijdag 27 t/m zondag 30 september 2018!

 

Drie dagen samen genieten; van elkaar, van de zang en van prachtige steden! Reist u mee?

 

Om te bepalen of er voldoende animo voor deze koorreis is, sluit de inschrijfdatum op 20 december 2017. Na ontvangst van de voorinschrijving ontvangt u een bevestiging van de inschrijving, maar nog geen factuur.

Van dag tot dag

Dag 1: vrijdag 28 september 2018

Vertrek vroeg in de ochtend uit Vlaardingen De eerste stop is Gent waar we omstreeks 10.00 uur aankomen. Gent is een stad gelegen in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. De stad telt ongeveer een kwart miljoen inwoners. Hiermee is Gent vergelijkbaar met de Nederlandse stad Utrecht. Gent behoort samen met Antwerpen, Brugge en Brussel tot de vier populairste Belgische steden waar Nederlanders dagtripjes of korte vakanties naar maken. Vooral vanuit het redelijk nabijgelegen Zeeland gaan er redelijk wat dagtoeristen richting de Oost-Vlaamse hoofdstad Gent.

Na aankomst genieten we samen van een lekker kopje koffie met gebak. Vervolgens maken we een ontspannende boottocht ( 2 boten van 65 personen). Tijdens deze boottocht zullen we een kort zangmoment in plannen: we leggen de boot stil onder de Michielsbrug terwijl het koor enkele liederen zingt. Onder deze brug is een erg mooie akoestiek en ervaring leert dat de toeristen bij de brug stoppen en luisteren naar het ‘mini concertje’. Vervolgens is er even vrije tijd om Gent op eigen gelegenheid te ontdekken en te lunchen.

Na de lunch rijden we naar Ieper (circa 1.15 uur min rijden) waar u op eigen gelegenheid de stad kunt gaan ontdekken.

Ieper heeft heel wat te bieden! De charme van het middeleeuwse verleden en de vele herinneringen aan het woelige oorlogsverleden maken een uitstap naar Ieper vandaag onvergetelijk. Hoewel de binnenstad van Ieper al meerdere keren tijdens verschillende Slagen grotendeels door Duitsland werd verwoest, heeft men de wederopbouw succesvol ingevuld. Veel van de oude gebouwen die het tijdens deze oorlogen hebben moeten ontgelden, zijn in originele staat gereconstrueerd. Hierdoor heeft de stad zijn historische karakter weten te behouden. Zowel cultuur als ontspanning zijn in de stad Ieper goed vertegenwoordigd.Op de grote Markt van Ieper staan imposante bouwwerken zoals de Lakenhalle, het Belfort, het Gerechtsgebouw en de Kasselrij. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Flanders Fiels Museum; dit oorlogsmuseum is gevestigd in één van de mooiste gebouwen van Ieper, namelijk in de Lakenhallen.

Na het diner in een restaurant in Ieper maken we ons klaar voor de Last Post ceremonie bij de Menenpoort waar het koor de muzikale omlijsting zal verzorgen (2 a 3 liederen a capella). Zeer indrukwekkend, om nooit te vergeten! Aansluitend rijden we door naar ons hotel in Lille.

Iedere avond wordt om 20u stipt sinds 1928 de "Last Post" geblazen onder de machtige gewelven van de Menenpoort. Dit gedenkteken, in de vorm van een Romeinse triomfboog, draagt de namen van 54.896 vermiste soldaten van het toenmalige Britse Imperium. Hier worden de namen vermeld van het begin van de oorlog tot 15 augustus 1917. De vermisten vanaf 16 augustus 1917 tot het einde van de oorlog, staan vermeld op panelen van het Tyne Cot Cemetery in Passendale. Het zijn er 34.957.

 

Dag 2: zaterdag 29 september 2018

Deze ochtend is er vrije tijd in Lille. Maak een ontdekkingstocht door het oude centrum van de stad. Het Palais Rihour, het hoofdplein, de oude hal, het operagebouw, de kamer van Commerce, de kathedraal Notre-Dame de la Treille. Op dit moment loopt de aanvraag om hier een mooi Lunch concert te geven!

Na dit Open Door Concert is er vrije tijd in de stad. Wellicht wilt u één van de bezienswaardigheden waar we deze ochtend langs zijn gelopen nog eens uitgebreider bezichtigen? Of breng een bezoek aan één van de vele musea die de stad rijk is. Zo vindt u er bijvoorbeeld het museum van de kanonniers en het geboortehuis van Charles de Gaulle. Ook vindt men in Lille het Paleis van de Schone Kunsten. Dit museum wordt beschouwd als het tweede algemene museum van Frankrijk, net na het Louvre. Een absolute aanrader is een bezoek aan de Marche de la Vieille Bourse; een boekenmarkt op de binnenplaats van de Oude Beurs. De boekenstalletjes zijn geopend van dinsdag tot zondag van 13.00 tot 19.00 uur. Gezamenlijk diner in het hotel. Voor de invulling van het avondprogramma gaan we op zoek naar een mooi concert dat we zelf kunnen bijwonen. Op dit moment zijn de concertprogramma’s nog niet bekend maar we zullen u hier tijdig over informeren.

 

Dag 3: zondag 30 september 2018

Na het ontbijt checken we uit en stappen we in de bus en rijden we in een uur naar het charmante Brugge.  Hier zal het koor de Eucharistieviering in de bijzondere Basiliek van het Heilig Bloed  muzikaal begeleiden (Max. 60 zanger, bij meer zangers zullen we op zoek gaan naar een alternatief).

Na de Mis is er tijd om door de straten van Brugge te lopen en zullen we de reis afsluiten met een smakelijke afscheidslunch. Na deze lunch rijden we in zo’n 3 uur tijd terug naar Vlaardingen waar we omstreeks 17.00 uur zullen arriveren. Het einde van een onvergetelijke koorreis.

Accommodaties

Mercure Lille Metropole****

Het viersterrenhotel Mercure Lille Metropole verwelkomt u in een uitgestrekte groene omgeving in het...

Mercure Lille Metropole****

Het viersterrenhotel Mercure Lille Metropole verwelkomt u in een uitgestrekte groene omgeving in het hart van het zakendistrict Château Rouge. Dit Mercure hotel heeft een restaurant met een verfijnd regionaal menu, een gezellige bar, een ontvangstruimte voor groepen, een terras dat grenst aan de tuin. Het hotel heeft kortom alles in huis voor een fantastisch verblijf. Na een uitstapje of een vergadering kunt u heerlijk ontspannen in de sauna of de fitnessruimte. Dit Mercure hotel, gelegen nabij het centrum van Lille in een rustige, uitgestrekte tuin, is ideaal voor het ontdekken van de Vlaamse cultuur, de architectuur, de keuken en de geschiedenis.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Concertreis Gloria Toonkunst - 3 dagen

Inbegrepen

 • Vervoer per comfortabele Tourist Class touringcar voorzien van toilet, airconditioning en koffie- en theefaciliteiten
 • Twee overnachtingen op basis van halfpension (één keer in het hotel en één keer in een restaurant)
 • Verblijf in tweepersoonskamers met eigen bad/douche, toilet en airconditioning
 • Boottocht in Gent
 • Koffie met gebak bij aankomst in Gent
 • Afscheidslunch in Brugge
 • Beter Uit Reisleiding
 • Organisatie en promotie van de concerten
 • Reisinformatiepakket per boeking
 • Toeristenbelasting
 • Administratiekosten

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 62,-
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Lunches en drankjes bij de maaltijden
 • Fooien voor hotelpersoneel, gids en buschauffeur
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen 2,50 per factuur (max.  negen personen per factuur)

Overige informatie

Reissom per persoon

Verblijf in een tweepersoonskamer        285,- per persoon       

Om te bepalen of er voldoende animo voor deze koorreis is, sluit de eerste inschrijfdatum op 20 december 2017. Na ontvangst van de voorinschrijving ontvangt u een bevestiging van de inschrijving, maar nog geen factuur.

 

Programma van dag tot dag en de zanglocaties kunnen aan veranderingen onderhevig zijn.

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief