Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Israël met Gereformeerde Kerk De Brug

Groepsrondreis | Vliegreis

Wilt u het land Israël met al haar prachtige plaatsen en bezienswaardigheden niet alleen zien, maar het Beloofde Land ook beleven? Dan is deze reis iets voor u! Tijdens onze rondreis krijgen we deskundige uitleg van een Nederlandssprekende gids. We bezoeken de plaatsen die we kennen vanuit de Bijbel, waaronder: Kapernaüm en de rivier de Jordaan waar Jezus werd gedoopt en we maken een boottocht over het Meer van Galilea. Uiteraard staat ook de indrukwekkende stad Jeruzalem met al haar hoogtepunten, zoals de Olijfberg, de Klaagmuur en de Via Dolorosa op het programma. 

 

 • Één van de hoogtepunten is natuurlijke de overnachting bij de Bedoeïenen. Een unieke ervaring!

Programma

Dag 1, vrjdag: Amsterdam - Tel Aviv - Netanya

We vertrekken vandaag vanaf Schiphol naar Tel Aviv. Na aankomst worden we naar ons hotel in Netanya gebracht. De invulling van de dag is afhankelijk van de aankomsttijd.

 

Dag 2, zaterdag: Netanya - Ceasarea – Megiddo – Nazareth Village - Boottocht Meer van Galilea - Tiberias

Na het ontbijt bezoeken we Caesarea. Dit was de voormalige residentie van de Romeinse prefect van Judea. We kunnen hier de opgravingen, het theater en een multimedia show over het oude Caesarea bekijken. We reizen verder naar het oude stadsfort Megiddo, een belangrijke plaats vanaf ongeveer 7000 – 500 voor Christus. In de Bijbel wordt deze plaats meerdere keren genoemd. Koning Salomo verstevigde de stad, koning Saul en koning Josia vonden er de dood en Gideon overwon de Midianieten. Als u bovenop de oude terp staat, met de overblijfselen van meer dan 25 beschavingen onder je voeten, de één op de ander gebouwd, vertelt elke heuvel en vallei een (Bijbels) verhaal. Vervolgens bezoeken we Nazareth Village. Dit is een openluchtmuseum waar we kennismaken met het leven in een Joods dorp in Galilea in de tijd van de Heere Jezus. We sluiten de dag af met een boottocht over het Meer van Galilea. De stilte die u op het meer zult ervaren is erg indrukwekkend. We rijden hierna naar ons hotel in Tiberias voor diner en overnachting.

 

Dag 3, zondag: Kapernaüm - Dienst aan het Meer van Galilea – lunch - Banias

Vandaag is het zondag, we gaan naar Kapernaüm waar we de fundamenten van de synagoge en het huis van Petrus zien. ’s Middags houden we gezamenlijk een dienst aan het Meer van Galilea en lunchen  we  in de openlucht in de omgeving van Tabgah.  Ook brengen we een bezoek aan Banias, het vroegere Ceasarea Philippi. Hier vinden we één van de bronnen van de Jordaan.

 

Dag 4, maandag: Tiberias - Qasr el Yahud - Qumran - Ein Gedi - Kfar Hanokdim

We verlaten Galilea en we rijden door de Jordaanvallei naar Qasr el Yahud, de doopplaats waar Johannes de Doper Jezus en vele anderen doopte. We passeren Jericho en rijden in zuidelijke richting langs de kust van de Dode Zee richting de Negev woestijn. Onderweg gaan we naar de grotten van Qumran. Dit is de vindplaats van de Dode Zeerollen. Dichtbij ligt de prachtige oase Ein Gedi. Hier verschool David zich voor Saul. De natuur is adembenemend en, indien de tijd het toelaat, kunnen we zwemmen in het heldere water. Aan het einde van de middag rijden we naar Bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim. We gaan vannacht slapen in tenten, onder de duizenden sterren. Een unieke ervaring!

 

Dag 5, dinsdag: Kfar Hanokdim - Massada - Dode Zee – City of David - Jeruzalem

Na het ontbijt rijden we door het woeste en imposante landschap van de Negev woestijn naar Massada. Per kabelbaan gaan we naar boven voor het prachtige uitzicht, de ruïnes en het verhaal van de moedige Zeloten die zich verdedigden tegen de Romeinen. Per kabelbaan dalen we tevens ook weer af. Vervolgens nemen we de tijd om te ontspannen: we gaan een bad nemen in de Dode Zee. Dit is de meest zoute zee ter wereld en de ervaring om erin te drijven is uniek. Vervolgens worden we naar Jeruzalem gebracht. We  brengen een bezoek aan de Stad van David.  We beginnen bij het uitkijkpunt over Bijbels Jeruzalem uit de tijd van Abraham. We lopen langs de archeologische opgravingen en Bijbelse vondsten die duizenden jaren geschiedenis omvatten. We dalen af om door de tunnel van Hizkia te lopen, die gedeeltelijk onder water staat. Hierna staat de Shiloah Pool op het programma, die pelgrims gebruikten om zichzelf te zuiveren voordat zij de Herodiaanse weg betraden om naar de tempel te gaan. Aan het einde van de dag rijden we naar ons hotel waar we de komende drie nachten verblijven.

 

Dag 6, woensdag: Jeruzalem - Olijfberg - Oude Stad

We beginnen vandaag met een prachtig uitzicht vanaf de Olijfberg over de Oude Stad en de Tempelberg. We wandelen naar de Hof van Gethsemané. Hier gaan we verder naar de oude Stefanuspoort en treden binnen in de Oude Stad, waar zich onder andere de Via Dolorosa, Bethesda met de Kerk van Anna en de Joodse, Christelijke, Armeense en Islamitische Wijk bevinden. We bezoeken de Grafkerk, de diverse bazaars, de Romeinse Cardo en beleven de oriëntaalse sfeer. We lopen vervolgens de Damascuspoort. Vanaf hier wandelen we naar de Graftuin voor een bezoek. Aan het eind van deze indrukwekkende dag gaan we terug naar het hotel.

 

Dag 7, donderdag: Jeruzalem - Klaagmuur - Yad Vashem - Israël Museum

We bezoeken de Klaagmuur waar op donderdagmorgen traditioneel de Bar Mitswa ceremonie plaatsvindt. Deze viering van het geestelijk volwassen zijn van tienerjongens wordt gevierd met zang, dans en zoetigheid. We brengen een indrukwekkend bezoek aan Yad Vashem. Dit beroemde Holocaust Herdenkingscentrum met de Laan der Rechtvaardigen, het Lichtmonument voor de overleden kinderen, de overzichtstentoonstelling en het concentratiekampenmonument maken u stil en roepen een groot respect en medeleven op. We bezoeken het Israël Museum met het model van de Tweede Tempel, het model van de oude stad en de Schrijn van het Boek waar de Dode Zee-rollen te zien zijn. Vannacht hebben we onze laatste overnachting in Israël.

 

Dag 8, vrijdag: Jeruzalem - Tel Aviv - Amsterdam 

Vandaag worden we naar de luchthaven van Tel Aviv gebracht voor onze terugvlucht naar Nederland. Een reis vol unieke belevenissen is ten einde!

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Tel Aviv v.v. per lijndienstvlucht, met een overstap
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • 20 kilo ruimbagage
 • Transfer luchthaven - hotel v.v.
 • 7 Overnachtingen in goede middenklasse hotels
 • Verblijf in tweepersoonskamers met eigen bad/douche, toilet en airconditioning
 • Verblijf op basis van halfpension en volpension op zondag
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de excursiedagen
 • Fooien van 5,50 p.p.p.d. voor gids, chauffeur en hotelpersoneel
 • Alle excursies en entreegelden zoals in het programma beschreven
 • Headsets gedurende excursiedagen
 • Nederlandssprekende gids tijdens de excursiedagen in Israël
 • Reisinformatiepakket per boeking

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 395,-
 • Verhoging van brandstoftoeslagen en evt. extra lokale reis- en vertrekbelastingen
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Lunches en drankjes bij de maaltijden
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen
 • Reserveringskosten

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 25 personen.

 

Indicatieprijzen

Reissom per persoon      

1280,- Bij 40 – 44 betalende personen

1315,- Bij 35 – 39 betalende personen

1359,- Bij 30 – 34 betalende personen

1415,- Bij 25 – 29 betalende personen

 

Vluchtinformatie (wijzingen onder voorbehoud)

Ons aanbod is gebaseerd op vluchten met Turkish Airlines met een overstap in Istanbul.

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

18 oktober 2019

Amsterdam

Istanbul

TK 1958

14.40 uur

19.00 uur

18 oktober 2019

Istanbul

Tel Aviv

TK 790

20.20 uur

22.30 uur

25 oktober 2019

Tel Aviv

Istanbul

TK 811

07.20 uur

09.50 uur

25 oktober 2019

Istanbul

Amsterdam

TK 1957

10.35 uur

13.05 uur

 

Tijdens de rondreis zult u verblijven in goede middenklasse hotels.

Ons aanbod is gebaseerd op onderstaande hotels of gelijkwaardig (onder voorbehoud van beschikbaarheid).

Dag 1-2

Netanya

Q Hotel

1 nacht

Dag 2-4

Tiberias

Jacob Too Hotel

2 nachten

Dag 4-5

Judean Desert

Kfar Hanokdim (tenten)

1 nacht

Dag 5-8

Jerusalem

Jerusalem Gold Hotel

3 nachten

 

 

Totaal

7 nachten

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief