Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Israël o.l.v. Ds. Peter van den Berg

Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Tijdens deze rondreis door het Bijbelse land, leert u de rijke geschiedenis van dit indrukwekkende land kennen. Gedurende de reis komt u er achter dat het hele land getuigt van Gods trouw. U  bezoekt de plaatsen die u kent vanuit de Bijbel, zoals het Meer van Galilea, waar Jezus vele wonderen heeft gedaan en de rivier de Jordaan, waar Jezus werd gedoopt door Johannes. Uiteraard staat Jeruzalem met al haar hoogtepunten zoals de Olijfberg, de Klaagmuur en de Via Dolorosa ook op het programma. De gids neemt u mee naar deze unieke plaatsen.

Programma

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

 

Dag 1, donderdag: Amsterdam – Tel Aviv – Jeruzalem

Vandaag begint onze indrukwekkende reis naar het Beloofde Land. Vanaf Schiphol vliegen we naar Tel Aviv. We worden naar Jeruzalem gebracht waar we de komende nachten verblijven.

 

Dag 2, vrijdag: Jeruzalem, Olijfberg – Hof van Gethsemane – Oude Stad - Graftuin

Wij zullen vandaag op plekken komen waar eens onze Messias is geweest. We beginnen de dag met een prachtig uitzicht over de Oude Stad en de Tempelberg vanaf de Olijfberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg, Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem. We wandelen naar de Hof van Gethsemané en bekijken we de Kerk van Alle Naties. We gaan verder naar de oude Stefanuspoort, ook wel de Leeuwenpoort genoemd en treden binnen in de Oude Stad, waar onder andere de Via Dolorosa, Bethesda met de Kerk van Anna en de Joodse, Christelijke, Armeense en Islamitische Wijk zich bevinden. We bezoeken de Heilige Grafkerk, de Romeinse Cardo en beleven de oriëntale sfeer. In de souk, met zijn wirwar van bazaars  hebben we tijd om souvenirs te kopen. We lopen vervolgens naar de Damascuspoort. Vanaf hier wandelen we naar de Graftuin waar we het lege graf en de weggerolde steen aanschouwen.

 

Mattheüs 28:5-6

De engel richtte zich tot de vrouwen en zei: ‘Wees niet bang, ik weet dat jullie Jezus, de gekruisigde, zoeken. Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals Hij gezegd heeft. Kijk maar, dat is de plaats waar hij gelegen heeft.

 

Dag 3, zaterdag: Wadi Kelt – Qumran – Massada – Dode Zee

Na ons ontbijt vertrekken we richting de oevers van de Dode zee, 400 meter onder de zeespiegel gelegen. We rijden door het woeste en imposante landschap van de woestijn van Judea. Onderweg stoppen we bij de kloof van Wadi Kelt en zien we het Klooster van St. George aan de rotswand hangen. We rijden langs de grotten van Qumran waarbij de gids vertelt over de vindplaats van de Dode Zeerollen. Via de kustlijn van de Dode Zee komen we bij Massada, een grote rots in de woestijn. Op de rots heeft Herodes de Grote zijn paleis gebouwd. Per kabelbaan ga je naar boven voor het prachtige uitzicht, de ruïnes en het verhaal van de moedige Zeloten die zich verdedigden tegen de Romeinen. We maken ook kennis met de Dode Zee. Het water is zo zout dat je er moeiteloos in blijft drijven, een bijzondere ervaring!

 

Dag 4, zondag: Vrije dag

Een ontspannen rustdag. We bezoeken vandaag een mooie dienst in de Oude Stad. Daarna is het vrij om in de stad te blijven of terug te gaan naar het hotel.

 

Dag 5, maandag: Bar Mitswa ceremonie – Yad Vashem – Knesset - Herdersvelden

Bij de Klaagmuur in de Oude Stad vindt op maandagmorgen traditioneel de Bar Mitswa ceremonie plaats. We zijn getuigen van deze viering van het geestelijk volwassen zijn van tienerjongens. De ceremonie wordt gevierd met zang, dans en zoetigheid. Vervolgens bezoeken we het beroemde Holocaust Herdenkingscentrum Yad Vashem. In dit museum worden de Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van Joden herdacht. De Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de vermoorde kinderen, de overzichtstentoonstelling en het concentratiekampenmonument maken je stil en laten een diepe indruk op je achter.

 

Jesaja 56:5

Hem geef ik iets beters dan zonen en dochters: een gedenkteken en een naam (een Yad Vashem) in mijn tempel en binnen de muren van mijn stad. Ik geef hem een eeuwige naam, een naam die onvergankelijk is.

 

Aansluitend zijn we bij het Israëlisch parlementsgebouw Knesset. Ervoor staat de Menorah, een bronzen zevenarmige kandelaar, versierd met 29 afbeeldingen uit de geschiedenis van Israël. Niet ver van Bethlehem kijken we uit over de Herdersvelden waar een Engel het nieuws van de geboorte van Jezus aan de herders bracht. Op de terugweg naar het hotel bezoeken we de Haas Promenade voor een laatste uitzicht over Jeruzalem en het Kidrondal.

 

Dag 6, dinsdag: Qasr el Yahud –Jericho – Tiberias

We verlaten Jeruzalem en rijden richting het noorden en maken een stop bij Qasr el Yahud, een unieke doopplaats aan de oever van de rivier de Jordaan. Vervolgens rijden we naar Jericho om een bezoek te brengen aan Tassada. We bezoeken de christelijke organisatie Seeds of Hope in het Palestijnse Jericho. De oprichter van Seeds of Hope is Dhr. Tass Saada, een christen Palestijn. Lange tijd voerde hij het moord commando van de Palestijnse leider Yasser Arafat aan. Het verhaal van Tass Saada gaat over verzoening tussen Joden en Palestijnen. Zijn hulporganisatie Seeds of Hope richt zich op kinderen en gezinnen in het Midden-Oosten en helpt hen door middel van onderwijs, economische ontwikkeling, culturele uitwisseling en humanitaire hulp. Ook willen we onderweg een nederzetting bezoeken om beide kanten van het verhaal te horen. Halverwege de middag  komen we aan in Tiberias waar we drie nachten verblijven. Voordat we naar het hotel gaan brengen we nog een bezoek aan de opgravingen bij Magdala.

 

Dag 7, woensdag: Meer van Galilea – Berg der Zaligsprekingen – Tabgha – Kapernaum

Deze dag wordt begonnen met een boottocht over het Meer van Galilea. Midden op het meer ligt de boot even stil en gaat de motor uit waardoor we de rust en stilte op het meer ervaren. Erg indrukwekkend!

 

Marcus 4:39

Toen hij wakker geworden was, sprak hij de wind bestraffend toe en zei tegen het meer: ‘Zwijg! Wees stil!’ De wind ging liggen en het meer kwam helemaal tot rust.

 

Bij de Berg der Zaligsprekingen heeft Jezus de Bergrede uitgesproken. Op stenen rondom de kerk vind je de negen zaligsprekingen die Jezus heeft verkondigd. Vanaf de berg hebben we een prachtig uitzicht op het meer en kunnen we ons een goede voorstelling maken van het Bijbelse landschap. Bij de oever van het Meer van Galilea vinden we Tabgha waar de Heere Jezus vijf broden en twee vissen vermenigvuldigde voor een groep van meer dan 5000 mensen. In de Vermenigvuldigingskerk ligt onder het altaar de steen waarop Jezus het brood gedeeld zou hebben. Kapernaüm was in de tijd van Jezus een belangrijke stad, ook voor de Heere Jezus. Jezus woonde in Kapernaüm, Hij preekte in en rond Kapernaüm en Hij heeft er vele wonderen gedaan. We bekijken de fundamenten van de synagoge en dat wat over is van het huis van Petrus.

 

Dag 8, donderdag:– Nazareth – Nazareth Village - Ceasarea

We komen aan in Nazareth, waar Jezus zijn jeugd heeft doorgebracht. De Aankondigingskerk in Nazareth herdenkt de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria, door de engel Gabriël. Aansluitend bezoeken we Nazareth Village, dit openluchtmuseum zien we hoe het leven in de tijd van Jezus eruit heeft gezien. We bezoeken Caesarea, ooit een schitterende Grieks-Romeinse stad. Het grootste gedeelte van de stad werd gebouwd door Herodes de Grote maar ook de Arabieren, de kruisvaarders en de Mammelukken hebben hun sporen achter gelaten. De stad is zetel van de Romeinse gouverneurs geweest waartoe ook Pontius Pilatus behoorde. In de Bijbel komen we deze stad ook vaker tegen. Filippus leefde en predikte in Caesarea, Petrus doopte Cornelius en zijn huisgenoten, de eerste niet-Joodse bekeerlingen in Caesarea, en Paulus zat er twee jaar gevangen en getuigde van Jezus’ opstanding. We bekijken de opgravingen waaronder de vestingwerken, het theater en het hippodroom.

 

Dag 9, vrijdag: Tiberias – Tel Aviv – Amsterdam

De laatste dag in Israël is aangebroken. Vanaf Tel Aviv vliegen we terug naar Nederland. Een indrukwekkende reis is ten einde!

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam-Tel Aviv v.v. met overstap
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • 8 overnachtingen in goede middenklasse hotels
 • Verblijf in tweepersoonskamers met eigen bad/douche, toilet en airconditioning
 • Verblijf op basis van halfpension
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de rondreis
 • Alle excursies en entreegelden zoals in het programma beschreven
 • Fooien van 5,50 per persoon per dag voor gids, chauffeur en hotelpersoneel
 • Nederlandssprekende gids tijdens de excursiedagen

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 450,-
 • Verhoging van brandstoftoeslagen,  evt. extra lokale reis- en vertrekbelastingen
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen
 • Lunches en drankjes bij de maaltijden
 • Administratiekosten

 

Overige informatie

Reissom per persoon:                     1395,-              Bij 25 – 29 personen

Reissom per persoon:                     1495,-              Bij 20 - 24 personen

Reissom per persoon:                     1595,-              Bij 15 – 19 personen

 

Vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen) 

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
21 maart 2019 Amsterdam Zurich LX 737 07.00 uur 08.25 uur
21 maart 2019 Zurich Tel Aviv LX 252 09.45 uur 14.35 uur
           
29 maart 2019 Tel Aviv Wenen OS 858 17.19 uur 19.05 uur
29 maart 2019 Wenen Amsterdam OS 377 20.10 uur 22.10 uur

 

Hotelinformatie (onder voorbehoud van wijzigingen) 

Datum Plaats Hotel Aantal nachten
21 - 26 maart 2019 Jeruzalem Hotel Neve Ilan 5 nachten
26 - 29 maart 2019 Tiberias Hotel Zipori 3 nachten
      8 nachten

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief