Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Friends for Ministries in Fellowship

10 dagen

Groepsrondreis | Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Het Bijbelse Israël gaat ver door in het over-Jordaanse, het huidige Jordanië. Tijdens deze bijzondere combinatiereis laten we u het mooiste van beide landen zien. U bezoekt in Jordanië onder meer het imposante Petra en de berg Nebo. In Israël ziet u tevens de bekende bezienswaardigheden. Hoogtepunten van deze reis zijn ongetwijfeld, de hoofdstad van de Nabateeërs en de kennismaking met Jeruzalem. Voor iedereen die meer wil zien van Israël en Jordanië, waar zoveel historie bewaard ligt, is deze reis een absolute aanrader! Dit alles onder de leiding van Hans en Esther Tims.

Programma

Dag 1, maandag 19 oktober 2020: Amsterdam - Amman - Madaba

Vandaag begint onze mooie reis naar Israël en Jordanië. Vanaf Schiphol vliegen we naar Jordanië. Na aankomst worden we naar Grand Hotel Madaba in Madaba gebracht.

 

Dag 2, dinsdag 22 oktober 2020: Madaba – Berg Nebo – Kerak - Petra

We beginnen de dag met een bezoek aan de stad Madaba die wereldberoemd is vanwege haar meesterlijke Byzantijnse mozaïeken. De Madabamap is een kaart van mozaïekstenen. De kaart stamt uit de zesde eeuw en is een belangrijk hulpmiddel geweest voor archeologen die hierdoor met zekerheid oude ruïnes hebben kunnen identificeren als Bijbelse steden. Jeruzalem is bijvoorbeeld gedetailleerd weergegeven. Vervolgens rijden we verder naar de berg Nebo, vanwaar Mozes Het Beloofde Land mocht zien.

 

Deuteronomium 34:1 - Toen verliet Mozes de vlakte van Moab en hij beklom de Nebo, een van de toppen van de Pisga, tegenover Jericho. Daar liet de Heer hem het hele land zien: het hele gebied van Gilead tot aan Dan, Naftali, het gebied van Efraïm en Manasse, heel Juda tot aan de zee in het westen, de Negev, de Jordaanvallei en de vlakte bij de palmstad Jericho, tot aan Soar.

 

Boven op de berg is er een prachtig uitzicht over de Jordaanvallei en het noordelijke deel van de Dode Zee. De stad Jericho ligt aan de horizon en op een zeer heldere dag is zelfs Jeruzalem te zien. Onderweg brengen we nog een bezoek aan Kerak Castle. Via een mooie route over de King’s Highway rijden we richting het zuiden waar we aankomen in ons hotel in Petra voor diner en overnachting.

 

Dag 3, woensdag 21 oktober 2020: Petra – Tiberias (Israël)

In de ochtend bezoeken we Petra. Indrukwekkend zijn de rots graven en de prachtige façade van de Schatkamer. Petra is een uit de rotsen gehouwen stad gemaakt door de Nabateeërs, een volk dat ooit over Jordanië heerste. Petra was de hoofdstad van hun rijk. Het Griekse woord Petra betekent rots. De stad wordt tegenwoordig nog maar door een aantal Bedoeïenengroepen bewoond. De stad werd voor de westerse wereld herontdekt in 1812 door een Zwitser.

 

De graftempels en andere monumenten waar Petra uit bestaat, zijn gehouwen uit rood zandsteen. Het bekendste monument in de stad is ongetwijfeld Al Khzneh. De voorgevel van de graftempel is 40 meter hoog en 25 meter breed. Na dit bezoek rijden we de grens met Israël. we laten Jordanië achter ons en gaan naar de omgeving van Tiberias om daar de dag af te sluiten met een prachtige boottocht over het Meer van Galilea.

 

Dag 4,  donderdag 22 oktober 2020: Berg der Zaligsprekingen – Tabgha – Kapernaüm – Magdala

De Berg der Zaligsprekingen, waar Jezus de Bergrede heeft uitgesproken is onze eerste stop vandaag. Op stenen rondom de kerk vind je de negen zaligsprekingen die Jezus heeft verkondigd. Vanaf de berg hebben we een prachtig uitzicht op het meer en kunnen we ons een goede voorstelling maken van het Bijbelse landschap. Het blauwe meer met de vissersbootjes en het glooiende landschap moet er nog vrijwel hetzelfde uitzien als vroeger. Bij de oever van het Meer van Galilea vinden we Tabgha. Hier vermenigvuldigde de Heere Jezus vijf broden en twee vissen aan een groep van meer dan 5000 mensen. In de Vermenigvuldigingskerk ligt onder het altaar de steen waarop Jezus het brood gedeeld zou hebben. De kerk heeft een mooie mozaïekvloer waarin je onder andere de broden en de vissen ziet. Kapernaüm was in de tijd van Jezus een belangrijke stad, ook voor de Heere Jezus. Jezus woonde in Kapernaüm, Hij preekte in en rond Kapernaüm en Hij heeft er vele wonderen gedaan. We bekijken de fundamenten van de synagoge en dat wat over is van het huis van Petrus. Aan het einde van de dag bezoeken we Magdala, de geboorteplaats en woonplaats van Maria Magdalena, hier bekijken we de opgravingen waaronder de resten van één van de oudste gevonden

synagogen uit de tijd van Jezus.  Aan het einde van de dag keren we terug naar Tiberias.

 

Dag 5, vrijdag 23 oktober 2020: Tiberias – Nazareth Village – Karmelgemeente – Ceasarea - Jeruzalem

We rijden we naar Nazareth  waar we Nazareth Village bezoeken, een openluchtmuseum. Je krijgt hier een goed beeld van het leven in de tijd van Jezus. Voordat we doorrijden naar Ceasarea brengen we een bezoek aan de Karmelgemeente. Als de tijd het toelaat rijden we door naar Caesarea, ooit een schitterende Grieks-Romeinse stad. Het grootste gedeelte van de stad werd gebouwd door Herodes de Grote maar ook de Arabieren, de kruisvaarders en de Mammelukken hebben hun sporen achter gelaten. De stad is zetel van de Romeinse gouverneurs geweest waartoe ook Pontius Pilatus behoorde. In de Bijbel komen we deze stad ook vaker tegen. Filippus leefde en predikte in Caesarea, Petrus doopte Cornelius en zijn huisgenoten, de eerste niet-Joodse bekeerlingen in Caesarea, en Paulus zat er twee jaar gevangen en getuigde van Jezus’ opstanding. We rijden door naar ons hotel in Jeruzalem voor diner en overnachting.

 

Dag 6, zaterdag 24 oktober 2020: Jeruzalem – Olijfberg – Hof van Gethsemané – Oude Stad

Wij zullen vandaag op plekken komen waar eens onze Messias is geweest. De Olijfberg is de eerste bezienswaardigheid van vandaag en biedt een uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg,  Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem. Aan de voet van de Olijfberg ligt de Hof van Gethsemané waar we naartoe wandelen. In de Hof van Gethsemané werd Jezus erg bang voor wat Hem te wachten stond. Hij zweette bloeddruppels en bad tot Zijn Vader of de beker van het lijden aan Hem voorbij mocht gaan. De Kerk van Alle Naties staat symbool voor deze geschiedenis. De oude Stefanuspoort is de entree naar de Oude Stad, waar zich de Via Dolorosa bevindt. Op deze lijdensweg vonden verschillende gebeurtenissen plaats die worden herdacht in 14 staties, vanaf de plaats van Jezus’ veroordeling door Pontius Pilatus, naar de plaats waar Hij in het graf werd gelegd. Ondanks de drukte van winkeltjes, kraampjes en verkopers is het indrukwekkend om hier te lopen en terug te denken aan de gebeurtenissen. Bethesda met de Kerk van Anna, de Joodse, de Christelijke, de Armeense en de Islamitische Wijk worden vandaag ook bezocht. We sluiten de dag af in de Graftuin. Na deze indrukwekkende dag in het oude centrum van Jeruzalem keren we terug naar ons hotel voor diner en de overnachting.

 

Dag 7, zondag 25 oktober 2020: vrije dag

Een heerlijke vrije dag om al de indrukken van de afgelopen dagen tot u door te laten dringen. Vandaag willen we deelnemen aan de dienst van de King of Kings gemeente in de stad.

 

Dag 8, maandag 26 oktober 2020: Bar Mitswah – Yad Vashem – Menorah - Haaspromenade

Vanmorgen rijden we naar de Klaagmuur in de Oude Stad waar in de ochtend traditioneel de Bar Mitswa ceremonie plaatsvindt. Deze ceremonie van het geestelijk volwassen zijn van tienerjongens wordt met zang, dans en zoetigheid gevierd. Via het Israëlisch parlementsgebouw (Knesset) en de ervoor staande Menorah rijden we naar Yad Vashem. Dit beroemde Holocaust Herdenkingscentrum met de Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de overleden kinderen en het concentratiekampenmonument maken u stil en roepen een groot respect en medeleven op.

 

Jesaja 56:5 Hem geef ik iets beters dan zonen en dochters: een

gedenkteken en een naam (een Yad Vashem) in mijn tempel en binnen de muren van mijn stad. Ik geef hem een eeuwige naam, een naam die onvergankelijk is.

 

Op de terugweg naar het hotel bezoeken we de Haas Promenade voor een prachtig uitzicht over Jeruzalem en het Kidrondal.

 

Dag 9, dinsdag 27 oktober 2020: Massada – Ein Gedi – Dode Zee – Qasr el Yahud - Jeruzalem

We vertrekken vroeg naar Massada, een grote rots in de woestijn. Op de rots heeft Herodes de Grote zijn paleis gebouwd. Per kabelbaan ga je naar boven voor het prachtige uitzicht, de ruïnes en het verhaal van de moedige Zeloten die zich verdedigden tegen de Romeinen. Vervolgens naar natuurreservaat Ein Gedi. Dit is de grootste oase in de Negevwoestijn en op deze plaats hield David zich verscholen voor Saul. Bij de Dode Zee kunnen we dobberen in de meest zoute zee ter wereld, een bijzondere ervaring! Op de terugweg  naar ons hotel maken we een stop bij Qasr el Yahud, een unieke doopplaats aan de oever van de rivier de Jordaan.

 

Dag 10, woensdag 28 oktober 2020: Tel Aviv – Amsterdam

Vandaag worden we naar de luchthaven van Tel Aviv gebracht voor de terugreis naar Nederland.

Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
19-10-2020
 
Niet te boeken
1.995,-
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Amman en Tel Aviv – Amsterdam
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen (onder voorbehoud van wijziging)
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Transfer luchthaven – hotelretour
 • 9 Overnachtingen in goede middenklasse hotels
 • Verblijf in tweepersoonskamers met eigen bad/douche, toilet en airconditioning
 • Verblijf op basis van halfpension
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de rondreis
 • Alle excursies en entreegelden zoals in het programma beschreven
 • Nederlandssprekende gids tijdens de excursiedagen in Israël
 • Engelssprekende gids tijdens excursiedagen in Jordanië
 • Visum Jordanië
 • Reisinformatiepakket per boeking

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer €495,-
 • Grensbelastingen (ca $15,- p.p.)
 • verhoging van brandstoftoeslagen
 • extra lokale reis- en vertrekbelastingen
 • reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien voor gids, chauffeur en hotelpersoneel 6,50 p.p.p.d. (verplicht)
 • Lunches en drankjes bij de maaltijden
 • Reserveringskosten €25,- per boeking
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen € 2,50 per factuur (maximaal 9 personen per factuur)

Overige informatie

Het minimaal aantal is 20 personen

 

Hotel

Tijdens de rondreis zult u verblijven in goede middenklasse hotels. Ons aanbod is gebaseerd op onderstaande hotels of gelijkwaardig (onder voorbehoud van beschikbaarheid):

19 – 20 oktober 2020

Madaba

Grand hotel Madaba

1 nacht
20 – 21 oktober 2020 Petra Hotel Petra Palace 1 nacht
21 – 23 oktober 2020

Tiberias

Kibbutz Degania 2 nachten
23 – 28 oktober 2020 Jeruzalem Shalom Hotel 5 nachten
    Totaal 9 nachten

 

Vluchten

Het aanbod is gebaseerd op vluchten per Turkish Airlines met een overstap in Istanbul. (Onder voorbehoud van wijzigingen):

Datum Van Naar Vluchtnummr Vertrek Aankomst
19 oktober 2020 Amsterdam Istanbul TK 1958 14.40 uur 19.00 uur
19 oktober 2020 Istanbul Amman TK 1812 21.15 uur 00.05 uur*
           
28 oktober 2020 Tel Aviv Istanbul TK 795 12.20 uur 15.50 uur
28 oktober 2020 Istanbul Amsterdam TK 1955 19.20 uur 21.05 uur

* Aankomst de volgende dag.

 

Opmerking

De reissom en het programma zijn op dit moment nog onder voorbehoud van wijzigingen.

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief