Over deze reis

Witte stad van het noorden

Ben jij dol op steden en wil je een keer een minder bekende stad bezoeken? Ga dan met ons mee naar Helsinki met zijn vele witte gebouwen waar zij haar bijnaam aan te danken heeft. Geheel onterecht maakt onbekend, onbemind, want Helsinki is een bruisende stad waar altijd wat te beleven is. Het is ook een stad van tegenstellingen: historische bouwwerken en modern design wisselen elkaar rap af, de drukke en levendige haven ruil je in voor een bezoek aan de Chapel of Silence en van de tram of bus stap je over op de boot.
Ook voor het geloof is tijdens deze reis ruimte: Helsinki heeft een aantal bijzondere kerken, die wij uiteraard bezoeken en waar wij kunnen stilstaan bij onze relatie met God. Ook dat is Beter Uit: samen geloven, samen beleven.

Bestemming

Algemene informatie

Finland ligt in het noordoosten van Europa. Het wordt als een Scandinavisch land beschouwd, maar zowel qua taal als cultuur heeft het een geheel eigen ontwikkeling doorgemaakt. Landgrenzen zijn er met Zweden, Noorwegen en Rusland. Een flink deel van het grondgebied ligt ten noorden van de poolcirkel. Finland staat bekend als het “Land van de Duizend Meren”. In werkelijkheid zijn het er bijna 200.000 in alle soorten en maten. Een groot deel van het landoppervlak is bedekt met bossen en in het noorden, boven de poolcirkel, vinden we de toendra’s, boomvrije hooglanden. De Finse kust bestaat uit een mix van eilandjes en rotsstranden. Naast al deze natuur is de hoofdstad Helsinki zeer de moeite waard, al is het alleen maar door de fraaie ligging aan de Baltische Zee.

Informatie over Finland

Tijdsverschil
+1 uur
Vlag
Valuta

Uitgebreide informatie over Finland

Beste reistijd

Finland kan het hele jaar door bezocht worden en de beste reistijd is mede afhankelijk van het doel van de reis. In de winter ligt er volop sneeuw en kunnen allerlei winterse sporten beoefend worden. De Finse zomer die duurt van juni tot september is meestal droog en vrij zonnig. Door de noordelijke ligging wordt het in de zomer vrijwel niet donker.

Klimaat

Finland heeft een gematigd landklimaat. De zomer is over het algemeen droog en zonnig, maar met gemiddelde temperaturen die lager zijn dan in Nederland. In Helsinki is het ’s zomers gemiddeld zon’17 graden. Omdat Finland zo noordelijk ligt, wordt het er in de zomer bijna niet echt donker. Dat maakt dan weer goed dat de zomer relatief kort duurt. Dit geldt ook voor lente en herfst. Een groot deel van het jaar ligt er sneeuw, in het zuidelijk deel zo’n vier maanden en in het noorden zelfs zeven maanden. In het zuiden vriest het dan matig, maar in Lapland kan de temperatuur dalen tot -40°C!

Eten & Drinken

De Finse keuken kent volop Russische en Scandinavische invloeden, waarbij de eigen natuur een belangrijke leverancier is: paddenstoelen, bessen, wild, zoals rendier en veel verse vis (zowel zoet- als zoutwater). Finland heeft z’n eigen bier, Olut, dat een frisse smaak heeft. Ook wordt een eigen wodka, Koskenkorva, gestookt.

Taal

Finland heeft twee officiële talen: Fins en Zweeds. In de Finse grondwet worden ze als gelijkwaardig beschouwd. In vrijwel het hele land worden straten en plaatsen in beide talen aangeduid. Het Fins is tegenwoordig wel de meest gesproken taal. De meeste Finnen spreken ook Engels.

Wist u dat:

- Finse baby’s pas drie maanden na hun geboorte een naam krijgen?
- De Finnen volgens onderzoek het gelukkigste volk ter wereld zijn?
- Helsinki in het Zweeds Helsingfors heet?

Excursies

Op de tweede dag na het ontbijt staat er een gids voor jullie klaar om alle ins-en-outs van de stad te laten zien en meer te vertellen over de geschiedenis van deze jonge stad. (inclusief) Daarna kan je op eigen gelegenheid de stad verder verkennen. Hieronder wat tips!

1

Temppeliaukio-kerk

De Rots-Kerk: een bijzondere kerk, deels uitgehakt in de rotsen en een toonbeeld van Finse architectuur, simpel en minimalistisch. Het heeft even wat voeten in aarde gehad om deze kerk te bouwen: in 1906 ontstond het idee en pas ver na de Tweede Wereldoorlog is deze gebouwd.

2

Kamppi Chapel of Silence

In het centrum van Helsinki staat een koperkleurig kapel. Hier kun je in alle rust een moment van bezinning, gebed of overdenking houden. Uniek in een grote stad als Helsinki!

3

Suomeninna

Een dagtocht naar deze eilandjes voor de kust van Helsinki, brengen je terug naar de 18e eeuw. Veel huizen en gebouwen zijn goed bewaard en hersteld, alsmede het fort wat zelfs op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. De overtocht duurt ongeveer 20 minuten met een prachtig uitzicht over Helsinki en de andere eilanden.

4

Senaatsplein

Het belangrijkste en mooiste plein van de stad met de bekende Domkerk, de universiteit en het Senaat. Midden op het plein staat een beeld van Tsaar Alexander II

5

Esplanadi

Bij mooi weer is het heerlijk vertoeven in een van de mooiste parken van de stad: Esplanadi. Je kunt er heerlijk wandelen, een terrasje pakken of naar muziek luisteren bij het muziekpaviljoen.

6

Winkelen

Rondom de Esplanade vind je veel winkels, niet alleen de internationale ketens maar ook Finse met veelal design en kunst. Het overdekte winkelcentrum Forum is ook een goede optie. Indien je van markten houdt, is de Old Market Hall bij de haven of de oudste markt van Helsinki Hakaniemi Market een bezoekje waard. Naast levensmiddelen vind je hier talloze andere goederen.

Accommodaties

Glo Hotel Art

Helsinki, Finland
Dit moderne en hippe hotel in een art nouveau gebouw uit 1903, is op een uitstekende plek in Helsinki gelegen. Niet ver van het centrum en de bezienswaardigheden.
Het Glo Hotel Art heeft 171 kamers, welke van alle gemakken voorzien zijn. Daarnaast heeft het hotel een hippe lounge bar waarbij de geschiedenis van het gebouw gecombineerd is met Fins design.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
WIFI
Fitness
Bar
Restaurant
Wellness
Sauna
Lift
24 uurs receptie
In de kamer
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Kluisje - gratis
In de buurt
Historisch centrum
Restaurant
Openbaar vervoer

Vervoer

Uw heenreis
Vlucht
Amsterdam
Helsinki
Uw terugreis
Vlucht
Helsinki
Helsinki
Amsterdam
Helsinki

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Retourvlucht
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Halve dag citytour onder leiding van Engelssprekende gids
 • Vier overnachtingen in een 2-persoonskamer
 • Ontbijt
 • Beter Uit reisleider
 • Informatiebijeenkomst

Niet inbegrepen

 • 1-persoonskamer toeslag 210,-
 • Lunches en diners
 • Excursies
 • Drankjes tijdens maaltijden
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten 25,-
 • Bijdrage SGR 5,- per persoon
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 15 personen.

Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitsbewijs.

Check de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor actuele Corona informatie: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/finland/reizen/reisadvies

Conform de ANVR Voorwaarden heeft Beter Uit het recht toeslagen tot 8% van de reissom door te belasten voor een verhoging van de kostprijs van brandstof, andere energiebronnen, belastingen en wisselkoers. Kijk bij de aanvullende voorwaarden voor verdere toelichting.

Reisleiding

Astrid van Drenth

Reisleider Beter Uit sinds 2019.

In welke landen ben je geweest?

Bijna alle landen in Europa, Rusland, Mexico, Guatemala, Belize, Canada, Marokko, Kaap Verdie, Senegal, Madagaskar, Tunesië, Egypte, Hongkong, Singapore, Thailand, Maleisië, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland.

Wat maakt reizen met Beter Uit zo fijn?

Beter Uit is een goede, professionele organisatie die samenwerkt met betrouwbare en betrokken mensen, die altijd een stapje extra zullen doen om de reizigers een onvergetelijke vakantie te geven.

Waarom is de missie van Beter Uit: samen geloven, samen beleven belangrijk voor jou?

De missie onderstreept wat belangrijk voor mij is in het leven: samen verbonden zijn in Christus, zodat je met je broeders en zusters dingen mag delen in blijdschap en verdriet, samen dingen mag gaan ontdekken en samen mag groeien in geloof. Samen op (geestelijke) reis!