Over deze reis

Fins Lapland, op naar het Noorderlicht

De bestemming van dit jaar, Fins Lapland! Samen met andere singles en jouw reisleider ontdek je het eindeloze witte landschap van Lapland per sneeuwscooter of op een huskyslede. Natuurlijk mag ook een prachtige sneeuwschoenwandeling en een bezoek aan de rendierfarm niet ontbreken. En wat dacht je van een sledetocht naar het Noorderlicht??

Na een actieve dag schuif je aan voor een traditioneel diner in de privé Villa Otsolinna, met grote open haard om ’s avonds met elkaar bij te kunnen praten en kunt genieten van een beker traditionele warme bessensap. Er is voldoende tijd om in alle rust te genieten van de rust en de natuur, van de groep en heerlijk te genieten van deze wel heel bijzondere reis.

Bestemming

Algemene informatie

Finland ligt in het noordoosten van Europa. Het wordt als een Scandinavisch land beschouwd, maar zowel qua taal als cultuur heeft het een geheel eigen ontwikkeling doorgemaakt. Landgrenzen zijn er met Zweden, Noorwegen en Rusland. Een flink deel van het grondgebied ligt ten noorden van de poolcirkel. Finland staat bekend als het “Land van de Duizend Meren”. In werkelijkheid zijn het er bijna 200.000 in alle soorten en maten. Een groot deel van het landoppervlak is bedekt met bossen en in het noorden, boven de poolcirkel, vinden we de toendra’s, boomvrije hooglanden. De Finse kust bestaat uit een mix van eilandjes en rotsstranden. Naast al deze natuur is de hoofdstad Helsinki zeer de moeite waard, al is het alleen maar door de fraaie ligging aan de Baltische Zee.

Informatie over Finland

Tijdsverschil
+1 uur
Vlag
Valuta

Uitgebreide informatie over Finland

Beste reistijd

Finland kan het hele jaar door bezocht worden en de beste reistijd is mede afhankelijk van het doel van de reis. In de winter ligt er volop sneeuw en kunnen allerlei winterse sporten beoefend worden. De Finse zomer die duurt van juni tot september is meestal droog en vrij zonnig. Door de noordelijke ligging wordt het in de zomer vrijwel niet donker.

Klimaat

Finland heeft een gematigd landklimaat. De zomer is over het algemeen droog en zonnig, maar met gemiddelde temperaturen die lager zijn dan in Nederland. In Helsinki is het ’s zomers gemiddeld zon’17 graden. Omdat Finland zo noordelijk ligt, wordt het er in de zomer bijna niet echt donker. Dat maakt dan weer goed dat de zomer relatief kort duurt. Dit geldt ook voor lente en herfst. Een groot deel van het jaar ligt er sneeuw, in het zuidelijk deel zo’n vier maanden en in het noorden zelfs zeven maanden. In het zuiden vriest het dan matig, maar in Lapland kan de temperatuur dalen tot -40°C!

Eten & Drinken

De Finse keuken kent volop Russische en Scandinavische invloeden, waarbij de eigen natuur een belangrijke leverancier is: paddenstoelen, bessen, wild, zoals rendier en veel verse vis (zowel zoet- als zoutwater). Finland heeft z’n eigen bier, Olut, dat een frisse smaak heeft. Ook wordt een eigen wodka, Koskenkorva, gestookt.

Taal

Finland heeft twee officiële talen: Fins en Zweeds. In de Finse grondwet worden ze als gelijkwaardig beschouwd. In vrijwel het hele land worden straten en plaatsen in beide talen aangeduid. Het Fins is tegenwoordig wel de meest gesproken taal. De meeste Finnen spreken ook Engels.

Wist u dat:

- Finse baby’s pas drie maanden na hun geboorte een naam krijgen?
- De Finnen volgens onderzoek het gelukkigste volk ter wereld zijn?
- Helsinki in het Zweeds Helsingfors heet?

Dagprogramma

dag
1

MA: Amsterdam – Fins Lapland

We vliegen rechtstreeks naar Fins Lapland. Bij aankomst staat de transferbus ons al op te wachten om ons naar de prachtige privé villa te brengen. Aangekomen kunnen jullie verder kennismaken met elkaar en kunnen jullie je thermokleding gaan passen en uiteraard de omgeving gaan verkennen. Na een introductie op de sneeuwscooters en een korte trip staat er in de avond een heerlijk diner voor jullie klaar in de villa en zal de reisleider de reis met jullie beginnen.

dag
2

DI: Op pad met de husky’s

Deze dag staat er een excursie op de planning die voor velen bovenaan het lijstje staat van dingen die je een keer gedaan wilt hebben. Je gaat vandaag nl. op pad met husky’s. Tijdens deze tocht door de Finse natuur begrijp je waarom deze activiteit zo geliefd is. De snelheid, de vrijheid, de rust en dat door een sprookjesachtig landschap. Na deze tocht brengen jullie een bezoek aan de rendierfarm waar de rendierhouder jullie alles zal vertellen over deze bijzondere dieren onder het genot van een heerlijk warm drankje en snack.

dag
3

WO: Sneeuwschoenwandeling

Vandaag binden we de “tennisrackets” onder en gaan onder leiding van onze gids naar de meest mooie uitzichtpunten en kun je genieten van de overweldigende rust en stilte. Het enige wat je hoort is de knisperende sneeuw onder je voeten. Tussendoor kunnen we natuurlijk een stop waar we een lekkere kop koffie en sandwich aangeboden krijgen.

dag
4

DO: Noorderlicht sledetocht

Aan het einde van de dag staan de sneeuwscooters, met daarachter een aantal sledes klaar om ons door het prachtige landschap te rijden. We maken een unieke stop bij het kampvuur en met de grillworstjes en het drinken hopen we natuurlijk het Noorderlicht te spotten! Een machtige ervaring. Overdag kun je zelf op pad. Zo kun je bijv. in Ruka heerlijk gaan skiën, een langlauftocht gaan maken, met elkaar gaan ijsvissen of gewoon heerlijk gaan sleetje rijden! (excl.)

dag
5

VR: terugreis

Nog één keer wakker worden in deze prachtige witte, stille wereld. Na het heerlijke ontbijt brengt de transferbus ons weer naar de luchthaven waar het vliegtuig staat te wachten om ons terug naar Nederland te brengen.

Accommodaties

Villa Otsolinna

Ruka, Finland
Villa Otsolinna is een typisch Fins, groot houten huis van twee etages, ingericht op z'n Fins met mooie Lapse details. De villa is tegen een heuvel gebouwd en je betreedt de villa dan ook via de bovenverdieping. Er is een gezamenlijke woonkamer met heerlijke zitjes en een open haard en een grote keuken waar de maaltijden voor je worden bereid. Zowel op de boven- als benedenverdieping bevinden zich 2- en 4-persoonskamers , deels met eigen douche en toilet. De sauna (met jacuzzi!) bevindt zich op de benedenverdieping en je kunt hier als gast ook gebruik van maken. Ook op de benedenverdieping is een zitgedeelte met open haard. Je verblijft hier net buiten het centrum van Ruka en je kunt er heerlijk wandelen. Wil je toch ’s avonds toch een drankje doen? Het centrum met diverse restaurants, cafés en winkeltjes ligt op 900 meter afstand van Otsolinna.

De kamers zijn verdeeld over twee verdiepingen. Op de bovenverdieping bevinden zich 2- en 4-persoonskamers met eigen douche en toilet. Op de benedenverdieping zijn de douches en toiletten op de gang. Je kunt je op je kamer in alle rust terugtrekken. In de gehele villa is gratis WiFi.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
WIFI
Sauna
In de buurt
Restaurant
Natuurlijk gelegen

Vervoer

Uw heenreis
Uw terugreis

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Retourvlucht vanaf Amsterdam naar Lapland.
 • Maximaal 20 kg ruimbagage en 1 stuk handbagage
 • Retourtransfer luchthaven – accommodatie
 • 4 overnachtingen in Otsolinna bungalow o.b.v. halfpension
 • Gebruik thermo overall, winterlaarzen en handschoenen tijdens het gehele verblijf
 • Introductie sneeuwscootersafari
 • Sneeuwschoenwandeling in Oulanka Nationaal Park
 • 10km huskysafari
 • Bezoek aan de rendierfarm
 • Noorderlicht sledetocht
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer 250,-/op aanvraag
 • Lunches en drankjes
 • Evt. optionele excursies
 • Fooiengeld
 • Reserveringskosten 25,- per factuur
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds 2,50 per factuur
 • SGR 5,- p.p.

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 15 personen.

Het programma gaan qua volgorde en dagindeling afwijken

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitsbewijs.

Conform de ANVR Voorwaarden heeft Beter Uit het recht toeslagen tot 8% van de reissom door te belasten voor een verhoging van de kostprijs van brandstof, andere energiebronnen, belastingen en wisselkoers. Kijk bij de aanvullende voorwaarden voor verdere toelichting.

Voor de huidige informatie rondom Corona check: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/finland/reizen/reisadvies

Reisleiding

Francina de Pater

Reisleider Beter Uit sinds 2000.

In welke landen ben je geweest?

Italië, IJsland, Spanje, Noorwegen, Costa Rica, Mexico, Guatemala, Belize, Portugal, Indonesië. Zuid-Afrika, Spanje en Oostenrijk.

Wat maakt reizen met Beter UIt zo fijn?

Samen erop uit, genieten van mooie avonturen, goede gesprekken, samen het geloof beleven, dat maakt reizen met Beter Uit heel speciaal.

Waarom is de missie: Samen geloven, samen beleven belangrijk voor jou?

Juist op reis is er tijd om samen van de schepping te genieten en samen het geloof in onze Schepper te beleven.