Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Fascinerend en veelzijdig IJsland

Groepsrondreis | Actieve groepsreis | Wintersfeer | Wintersport | Vliegreis

Ga mee op deze comfortabele reis met dagtochten naar de geisers, watervallen, nationale parken en langs de fascinerende zuidkust. Zoveel verschillende landschappen en natuurverschijnselen als in deze reis heb je vast nog nooit bij elkaar gezien! In dit jaargetijde kun je genieten van de stilte van de natuur en de rust bij de bezienswaardigheden. De eerste twee nachten verblijven we aan de zuidkust. Vervolgens reizen we verder naar Hveragerõi voor drie overnachtingen en de laatste twee overnachtingen zijn in Reykjavík. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van IJsland in de winter!

 

Highlights

 • Reis door verschillende landschappen en langs natuurverschijnselen
 • Zwemmen in het warme, blauwwitte water van de Blue Lagoon
 • Prachtige wandelingen naar watervallen en in lavagrot
 • Comfortabele hotels

Van dag tot dag

Dag 1, donderdag 28 februari 2019
Vanaf Schiphol vliegen we naar Keflavík in het zuidwesten van IJsland. De bus met chauffeur en de lokale gids heten jullie van harte welkom na aankomst op de luchthaven. Op weg naar het eerste overnachtingsadres aan de zuidkust van IJsland (ca. 190 km), maken we een stop bij Reykjanes Light House. Hier hebben we een mooi uitzicht over de Noord- Atlantische Oceaan. Aansluitend naar de omgeving van Skógar, voor het verblijf van de komende twee nachten in Hotel Skógarfoss. Diner en overnachting in het hotel.

 

Dag 2, vrijdag 1 maart 2019

Vandaag maken we een lange rit om het nationale park Skaftafell en ijsbergenmeer van de Jökulsárlón gletsjer te bezoeken (totaal ca. 600km). Na een vroeg ontbijt gaan we op pad en rijden door de met mos begroeide lavavelden en uitgestrekte spoelzandvlaktes. Zo komen we in het gebied van de Vatnajökull, een ijskap die zo omvangrijk is dat alle gletsjers van Scandinavië en het Alpengebied er gemakkelijk in verdwijnen. Het Nationaal Park Skaftafell, dat we bezoeken, ligt tussen twee gletsjertongen van de Vatnajökull. We kunnen het ijs van zeer dichtbij bekijken. We maken in het mooie ochtendlicht een wandeling naar de Svartifoss watervallen. Aansluitend reizen we verder naar Jökulsárlón, met een prachtig mooi ijsbergenmeer. In het meer drijven tal van ijsbergen rond. Al wandelend langs de oever van het meer ontdekken we steeds nieuwe ijsbergen in de meest mooie vormen en kleurschakeringen.

 

Dag 3, zaterdag 2 maart 2019

Deze dag gaan we de zuidkust van IJsland verkennen. We maken een tocht langs een schitterend gebied met donkere lava en een prachtige kust. We beginnen met een bezoek aan natuurlijk de watervallen van Seljalandsfoss en Skógarfoss. Bij de laatste waterval ligt het dorpje Skógar, waar het Skógar museum een goed beeld geeft hoe de IJslanders vroeger leefden. Er zijn diverse gebouwen als een turfboerderij en een schooltje, maar ook een tentoonstelling van heel veel gebruiksvoorwerpen en diverse voertuigen. Verder per bus naar het zwarte strand van Reynisfjara en het dorp Vík. Ook stoppen we bij het onlangs geopende Lava-centrum waar we alles te weten komen over het vulkanisme in IJsland. Voor de volgende drie overnachtingen gaan we naar Hveragerõi, Hotel Örk. Dit hotel heeft een buitenzwembad met heerlijk warm water. Diner en overnachting in het hotel.

 

Dag 4, zondag 3 maart 2019
Vandaag is het zondag, een vrije dag. Na de lange dag van gisteren kun je deze dag genieten van de rust. Je kunt in de ochtend een dienst bijwonen in de kerk van Hveragerði, gelegen op loopafstand van het hotel. Deze wordt op de 1e zondag van elke maand gehouden. In Hveragerõi kun je je verwonderen over het actieve geothermische gebied, waar deze plaats ligt. Er zijn grote rookpluimen, warme grond en pruttelende poelen. Er kan koffie gedronken worden in de met aardwarmte verwarmde kassen. Diner en overnachting in het hotel.

 

Dag 5, maandag 4 maart 2019
De excursie ‘gouden cirkel’ staat vandaag op het programma. Thingvellir is een Nationaal Park en zowel historisch als geologisch van belang. Dit park staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een 6 km brede en 40 km lange verzakking, die wordt begrensd door diepe kloven en scheuren. Thingvellir ligt op de grens van de Europese en Amerikaanse tektonische platen en is ontstaan als gevolg van het uiteendrijven van deze platen. ’s Werelds eerste democratie werd hier geboren, Thingvellir fungeerde vroeger als rechtsprekersvlakte en neemt bij veel IJslanders een zeer warme plek in hun hart in. Via het Laugarvatn dorp verder naar Geysir dat ongetwijfeld de meest bekende bezienswaardigheid van IJsland is. Hier vergapen we ons aan de hete bronnen en vooral aan de actieve springbron Strokkur, die elke acht minuten wel tot 20 meter hoog spuit. Nog een indrukwekkend natuurfenomeen is de machtige waterval Gullfoss, die een paar kilometer verder ligt. Volgens velen is dit de mooiste waterval van IJsland! Op de terugweg naar Hveragerði stoppen we bij de Skálholt-kerk, die vroeger een kathedraal was. Diner en overnachting in Hotel Örk.

 

Dag 6, dinsdag 5 maart 2019

Vandaag verhuizen we naar Reykjavík. Alvorens we in Reykjavik aankomen, verkennen we de lavagrot van Raufarhólshellir. Deze ondergrondse lavabuis  is ontstaan door de kracht van een vulkaanuitbarsting van meer dan 5000 jaar geleden. In de grot zie je een uitzonderlijke landschap met prachtige kleuren en lavaformaties. Ook zie je natuurlijke stalactieten en veel verschillende rotsformaties. Neem goede wandelschoenen mee die geschikt zijn voor ruige lava oppervlaktes. Na aankomst in Reykjavik maken we een rondleiding door de stad. Je krijgt een goede indruk van de stad, waar tweederde van de bevolking woont. Er zijn veel winkels, musea en het is mogelijk om de stad van boven te bekijken vanuit de Halgrimskirkja. In Reykjavík zijn tal van gezellige cafés waar je wat kunt drinken. Aan het eind van de dag checken we in ons hotel voor de komende twee nachten in Reykjavik. Diner in het hotel of in een restaurant in het centrum van de stad, op loopafstand van het hotel.

 

Dag 7, woensdag 6 maart 2019

Ochtend is vrij om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. 's Middags maken we een uitstapje naar de Blue Lagoon en stoppen onderweg nog bij de warmwaterbronnen van Krísuvík. Indien gewenst, kun je in de Blue Lagoon een ontspannen duik in het warme, blauwwitte water nemen. Denk eraan om zwemkleding en handdoek in je bagage te stoppen! Aan het einde van de middag rijden we weer terug naar Reykjavik voor de laatste overnachting.

 

Dag 8, donderdag 7 maart 2019

In de vroege ochtend nemen we afscheid van IJsland en rijden naar Keflavík voor de terugvlucht naar Nederland. Een indrukwekkende reis is weer ten einde!

 

Accommodaties

Hotel Skógarfoss

Dag 1 - 3 verblijven wij in het Hotel Skógarfoss.

Hotel Skógarfoss

Dag 1 - 3 verblijven wij in het Hotel Skógarfoss.

terug

Hotel Örk

Dag 3 - 6 verblijven wij in Hotel Örk.

Hotel Örk

Dag 3 - 6 verblijven wij in Hotel Örk.

terug

Island Hotel

Dag 6 - 8 verblijven wij in het Island Hotel.

Island Hotel

Dag 6 - 8 verblijven wij in het Island Hotel.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie IJsland - 8 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam-Reykjavik retour
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Comfortabel busvervoer tijdens de rondreis
 • 7 overnachtingen in een tweepersoonskamer met eigen bad/douche, toilet en airconditioning
 • Verblijf op basis van halfpension
 • Entreegelden volgens programma*
 • Engelssprekende lokale gids tijdens het excursieprogramma

* Skógar museum, Lava Centrum, grottentocht Raufarhólshellir, Hallgrímskirkja kerktoren, Blue Lagoon

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 429,-
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Optionele excursies
 • Eventuele toeristenbelasting
 • Fooien

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

 

Vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen) 

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Naar
28 februari 2019 Amsterdam Reykjavik FI 501 13.00 uur 15.10 uur
7 maart 2019 Reykjavik Amsterdam FI 500 07.40 uur 11.50 uur

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief