Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Familiereis Israël rechtstreekse vlucht 2021

8 dagen

Bijbelse groepsreis | Familie groepsreis | Vliegreis

Familiereis Israël met een rechtstreekse vlucht 2021 | 8-daagse vliegreis

Laat je (klein)kinderen kennismaken met Het Beloofde Land! Tijdens deze reis komen de verhalen uit de Bijbel tot leven. De bekende plaatsen uit de Bijbel zijn indrukwekkend voor jong en oud. Je bezoekt het Meer van Galilea, waar Jezus vele wonderen heeft verricht en uiteraard staat de indrukwekkende stad Jeruzalem met de Olijfberg en de Hof van Gethsemané ook op het programma. Verschillende activiteiten maken deze reis compleet. In Jeruzalem daal je af naar de tunnel van Hizkia, die gedeeltelijk onder water staat en help je mee aan een echte archeologische uitgraving in de Stad van David. Verder ga je fietsen in een natuurreservaat, dobberen in de Dode Zee, slapen onder de sterren in een heuse bedoeïenentent en je leert meer over het leven in de tijd van de Bijbel in de themaparken Nazareth Village. Loop deze reis met je familie in de voetsporen van Jezus. De kinderen zullen onder de indruk zijn bij het zien van alle plekken die bekend zijn uit de Bijbel!

 

Highlights:

 • Jeruzalem
 • Nazareth Village
 • Overnachting bij bedoeïenen in de woestijn
 • Drijven in de Dode Zee
 • Boottocht meer van Galilea

 

 

Programma

Dag 1, woensdag: Amsterdam – Tel Aviv – Tiberias

Met een rechtstreekse vlucht vliegen we naar Tel Aviv. Na aankomst op de luchthaven staat de touringcar en de gids voor u klaar en gaat de reis beginnen!

 

Dag 2, donderdag: Boottocht op het Meer van Galilea – Nazareth – Nazareth Village

Vandaag gaan we meer ervaren van het leven in Israel in Bijbelse tijden. De dag begint met een boottocht over het Meer van Galilea. Midden op het meer ligt de boot even stil en gaat de motor uit waardoor we de rust en stilte op het meer ervaren. Erg indrukwekkend!

 

In Nazareth, waar Jezus zijn jeugd heeft doorgebracht rijden we langs de kerk van Jozef waar hij zijn werkplaats zou hebben gehad, de Mariabron en we bekijken de Aankondigingskerk. Deze kerk herdenkt de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria, door de engel Gabriël.

 

In Nazareth Village, een openluchtmuseum, zien we hoe het dorpsleven in de tijd van de Heere Jezus eruitzag. Het hele dorp is nagebouwd als een dorp uit de eerste eeuw. Je vindt er verschillende huizen, een boerderij met olijfbomen en terrassen, oude olijf en wijnpersen, een steengroeve en een synagoge. Lokale bewoners uit de omgeving kleden zich in klederdracht en spelen na hoe men woonde en leefde in het dorp. Daarbij gebruiken ze dezelfde materialen en methoden die Maria en Jezus zouden hebben gebruikt en laten zo zien hoe boerderij- huis- en ambachtswerk tweeduizend jaar geleden werd gedaan. Aan het einde van de dag rijden we terug naar Tiberias.

 

Dag 3, vrijdag: Agmon Hahula – Banias – Berg der Zaligsprekingen – Tabgha – Kapernaüm

In de vroege ochtend staat er een sportieve en typisch Nederlandse activiteit op het programma, fietsen! Dit gaan we doen in Agmon HaHula, een natuurreservaat met wandelpaden, observatiepunten en telescopen voor het observeren van de duizenden vogels en andere diersoorten die er te vinden zijn. Onder leiding van een gids komen we meer te weten over de verschillende vogels in de Hula Vallei. Water is in de vallei in overvloed aanwezig, in de vorm van bronnen als Ein Tina en de Jachula, en de grote noordelijke rivieren zoals de Dan, Snir, Hermon en de Jordaan. Door de overvloed aan water in het gebied groeit en bloeit er van alles.

 

Vervolgens lopen we van de bronnen van de Jordaan bij Banias, het Bijbelse Caesarea Philippi, langs de rivier naar de waterval en de nieuwe hangbrug. We keren terug naar het meer van Galilea waar we de Berg der Zaligsprekingen bezoeken, waar Jezus de Bergrede heeft uitgesproken. Op stenen rondom de kerk vind je de negen zaligsprekingen die Jezus heeft verkondigd zoals: ‘gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel’ en ‘gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden’ (Mat. 5:3-4). Vanaf de berg hebben we een prachtig uitzicht op het meer en kunnen we ons een goede voorstelling maken van het Bijbelse landschap. Het blauwe meer met de vissersbootjes en het glooiende landschap moet er nog vrijwel hetzelfde uitzien als vroeger.

 

Bij de oever van het Meer van Galilea vinden we Tabgha. Hier vermenigvuldigde de Heere Jezus vijf broden en twee vissen aan een groep van meer dan 5000 mensen. In de Vermenigvuldigingskerk ligt onder het altaar de steen waarop Jezus het brood gedeeld zou hebben. De kerk heeft een mooie mozaïekvloer waarin je onder andere de broden en de vissen ziet.

 

De laatste stop vandaag is bij Kapernaüm, in de tijd van Jezus een belangrijke stad, ook voor de Heere Jezus zelf. Jezus woonde in Kapernaüm, Hij preekte in en rond Kapernaüm en Hij heeft er vele wonderen gedaan. In de synagoge van Kapernaüm genas Jezus iemand die bezeten was (Luk. 4:31-37), en hij genas een verlamde, die door vier vrienden door het dak van een huis werd binnengelaten (Mark. 2:1-12) We bekijken de fundamenten van de synagoge en dat wat over is van het huis van Petrus. Boven de plaats waar het huis van Petrus zou zijn geweest is een kerk gebouwd in de vorm een boot.

 

Dag 4, zaterdag: Kana – warmwaterbronnen Gan Hashlosha - Doopplaats Qasr el Yahud – Jeruzalem

Vandaag reizen we af naar het zuiden en beginnen met een kort bezoek aan Kana: de plaats waar Jezus zijn eerste wonder deed op de bruiloft waar hij water in wijn veranderde. In het kerkje kunnen we met elkaar het bekende Bijbelverhaal lezen.

 

Daarna gaat de route verder door de Jordaanvallei naar natuurreservaat Gan Hashlosha. Hier is er tijd ingelast om te zwemmen en te ontspannen in de warmwaterbronnen.

Voordat we naar Jeruzalem rijden stoppen we in de buurt van Jericho bij Qasr Al Yahud: de plaats waar Jezus is gedoopt door Johannes. De rivier is hier zo smal dat we op slechts enkele meters Jordanië zien liggen.

 

Dag 5, zondag: Vrije dag

Een ontspannen rustdag. De reisleider verzorgt de samenkomst. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Dag 6, maandag: Jeruzalem – Olijfberg – Gethsemané – Bar Mitswa – Oude Stad – Emek Tsurim project – Stad van David

Wij komen vandaag op plekken komen waar eens onze Messias is geweest. De Olijfberg biedt een uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg, Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem. Vanaf hier is het een korte wandeling naar de Hof van Gethsemané. In de Hof van Gethsemané werd Jezus erg bang voor wat Hem te wachten stond. Hij zweette bloeddruppels en bad tot Zijn Vader of de beker van het lijden aan Hem voorbij mocht gaan. De Kerk van Alle Naties staat symbool voor deze geschiedenis en in de hof staan olijfbomen die er waarschijnlijk al stonden in de tijd van de Heere Jezus.

 

Via smalle straten en steegjes komen we bij de Klaagmuur, de Westelijke steunmuur van de tweede Joodse tempel. Deze tempel werd in het jaar 70 na Christus verwoest waarna alleen de Westelijke muur overeind bleef staan. Hier vindt op maandagmorgen de Bar Mitswa ceremonie plaats. Zingend, en dansend wordt gevierd dat Joodse tienerjongens geestelijk volwassen zijn geworden. Het is een groot feest voor de joden en een echte belevenis om te zien.

In de oude stad vinden we de Via Dolorosa, de lijdensweg van Jezus vanaf de plaats van Jezus’ veroordeling, naar de plaats waar Hij in het graf werd gelegd. De gebeurtenissen worden herdacht in verschillende staties. Enkele daarvan zullen we zien.

Bij het sorteerproject van Emek Tsurim zijn we allemaal even archeoloog. We gaan op zoek naar voorwerpen van vroeger zoals potscherven, juwelen en munten door ze met water te scheiden van het zand. Leer over de ontdekkingen die al zijn gedaan en help mee met het zoeken naar meer van de geschiedenis van Jeruzalem. Vervolgens staat de Stad van David op het programma. De ‘City of David’ is de geboorteplaats van de stad Jeruzalem, de plaats waar koning David zijn koninkrijk vestigde en waar de geschiedenis van het Volk van Israël werd geschreven. Belangrijke opgravingen zijn de watertunnel van Hizkia en het Sioambad. Je daalt ook af om door de tunnel van Hizkia te lopen, die gedeeltelijk onder water staat.

 

Dag 7, dinsdag: Graftuin – Dode Zee – Ein Gedi – Massada – Bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim

We beginnen onze dag bij de indrukwekkende Graftuin waar we het lege graf zien.

 

Mattheüs 28:5-6

De engel richtte zich tot de vrouwen en zei: ‘Wees niet bang, ik weet dat jullie Jezus, de gekruisigde, zoeken. Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals Hij gezegd heeft. Kijk maar, dat is de plaats waar hij gelegen heeft.

 

Vervolgens rijden we door het woeste landschap van Judea richting het zuiden. We rijden langs Qumran waarbij de gids verteld over de vindplaats van de Dode Zeerollen. Vervolgens ga je dobberen op de Dode Zee. (entree exclusief) Het water is zo zout dat je er moeiteloos in blijft drijven, een bijzondere ervaring! De reis wordt vervolgd naar natuurreservaat Ein Gedi waar we een mooie wandeling maken. Ein Gedi is de grootste oase in de Negevwoestijn en de plek waar David zich verschool voor Saul.

 

De rit gaat verder naar Massada, een grote rots in de woestijn. Op de rots heeft Herodes de Grote zijn paleis gebouwd. Per kabelbaan ga je naar boven voor het prachtige uitzicht, de ruïnes en het verhaal van de moedige Zeloten die zich verdedigden tegen de Romeinen. Te voet dalen we af via de Romeinse helling aan de westzijde. De overnachting is wel heel bijzonder! Je overnacht in tenten onder de duizenden sterren in Bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim.

 

Dag 8, woensdag: Kfar Hanokdim – Tel Aviv - Amsterdam

De ochtend begint goed met een traditioneel bedoeïenenontbijt en vervolgens een tocht op een kameel! Daarna nemen we afscheid van Kfar Hanokdim en Israël. We rijden terug naar Tel Aviv voor de terugvlucht naar Amsterdam. Hiermee is een einde gekomen aan deze bijzondere reis!

Accommodaties

Kfar Hanokdim

In de woestijn van Judea ligt in een groene oase het Bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim. Het kamp is...

Kfar Hanokdim

In de woestijn van Judea ligt in een groene oase het Bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim. Het kamp is volledig gebouwd en ingericht volgens de cultuur en levensstijl van de Bedoeïenen. De gezamenlijke slaaptenten zijn versierd in traditionele stijl met comfortabele kleden en matrassen. Tijdens het verblijf krijg je een Bedoeïenenontbijt en -diner voorgeschoteld.

terug

Kibbutz Neve Ilan

Deze kibbutz ligt op een rustige locatie hoog in de heuvels van Judea. Vanaf deze heuvels heb je...

Kibbutz Neve Ilan

Deze kibbutz ligt op een rustige locatie hoog in de heuvels van Judea. Vanaf deze heuvels heb je prachtige uitzichten op de omgeving en geniet je van de schone en frisse lucht. Het ligt op ongeveer 20 minuten rijden van het centrum van Jeruzalem. De kibbutz beschikt over een grote tuin, binnenzwembad, restaurant en bar. De comfortabele en ruime kamers beschikken over airconditioning, minibar en een badkamer met douche/bad en toilet.

terug

Hotel Astoria

Het Astoria Hotel ligt in het centrum van Tiberias en heeft uitzicht op het Meer van Galilea, dat op...

Hotel Astoria

Het Astoria Hotel ligt in het centrum van Tiberias en heeft uitzicht op het Meer van Galilea, dat op 20 minuten lopen gelegen is. Het hotel is in 1933 opgericht en is één van de oudste hotels in Tiberias. Tegenwoordig biedt het moderne en comfortabele kamers en goede faciliteiten, waaronder een buitenzwembad. Safed, Nazareth en de rivier de Jordaan liggen op slechts een kleine afstand rijden van het hotel

terug
Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
28-4-2021
Familie
 
Te boeken
1.725,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Tel Aviv retour (rechtstreeks)
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning
 • Overnachtingen in tweepersoonskamer
 • Eén overnachting in gezamenlijke slaaptenten in een bedoeïenenkamp
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Halfpension
 • Volpension op zondag
 • Fooien circa 6.10 per persoon per dag
 • Nederlandssprekende gids
 • Headsets
 • Beter-Uit reisleider
 • Informatiebijeenkomst

Niet inbegrepen

 • Entree Dode Zee
 • Lunches (behalve zondag)
 • Toeslag éénpersoonskamer 375,-
 • Korting kind tot en met 11 jaar 180,-
 • Korting derde persoon op de kamer vanaf 12 jaar 50,-
 • Reserveringskosten 25.-
 • Calamiteitenfonds

Kinderkortingen:

NB: De kamers zijn geschikt voor twee volwassenen en één of twee kinderen tot en met 11 jaar

NB: Kinderkorting is geldig indien de kinderen bij twee vol betalende op de kamer verblijven.

 

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen

 

Let op, voor deze reis dient uw paspoort bij vertrek nog minimaal zes maanden geldig te zijn! 

Bij boeking dient u uw paspoortgegevens (paspoortnummer, nationaliteit, datum van uitgifte, vervaldatum) te vermelden.

 

Hotels (onder voorbehoud van wijzigingen)

Day 1-4

Tiberias

Astoria Hotel  

3 nachten

Day 4-7

Jeruzalem

Neveh Ilan

3 nachten

Day 7-8

Negev

Kfar Hanokdim (tent)

1 nacht

 

 

Totaal

7 nachten

 

 

Vluchtinformatie volgt.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief