Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

EO Advent Cruise

8 dagen

EO-ledenreis | Riviercruise

Ga mee aan boord van het prachtige intieme schip de MPS Poseidon. Van 12 t/m 19 december 2020 varen we door eigen land langs o.a. Kampen, Urk, Medemblik, Texel en Enkhuizen. We zoeken met elkaar verdieping in het woord en bereiden ons voor op Kerst.

 

Dagprogramma

Zaterdag: 12 december 2020
Via de verschillende opstapplaatsen rijdt de touringcar naar Arnhem waar we aan het einde van de ochtend worden verwelkomd op het prachtige schip de MPS Poseidon. We lunchen met elkaar aan boord en gooien de trossen los om naar onze eerste bestemming te varen, Deventer. Een stad die juist in december volledig in de kerstsfeer is. Een lust voor het oog om doorheen te wandelen onder begeleiding van onze reisleiders. 's Avonds dineren we met elkaar aan boord.

 

Zondag: 13 december 2020
Vandaag een vrije dag in Deventer. Aan boord verzorgen de reisleiders een zondagse samenkomst. Na de samenkomst staat er koffie voor u klaar en in de middag heeft u vrije tijd om de stad Deventer te ontdekken. Wanneer het mogelijk is bezoeken we in de middag ook een lokale dienst in Deventer. 

 

Maandag: 14 december 2020
In het restaurant aan boord staat wederom een heerlijk ontbijt voor u klaar. Terwijl u geniet van het ontbijt vervolgen we onze reis naar Kampen. Deze prachtige Hanzestad is gelegen aan de rivier de IJssel. We beginnen de dag met een overdenking en gaan in Kampen van boord om een bezoek te brengen aan de indrukwekkende Bovenkerk. ’s Avonds genieten we van een heerlijk diner aan boord terwijl we verder varen naar de parel van Flevoland, Urk. Een pittoresk dorp met in de oude kern een doolhof van steegjes waar ieder huisje anders is. De reisleiders zullen vanavond een dagsluiting verzorgen en voor de liefhebbers maken we nog een leuke wandeling door het dorp. 

 

Dinsdag: 15 december 2020
Nog voor het ontbijt zetten we koers naar het vissersplaatsje Medemblik. Bij de kade staat er een bus klaar die ons vandaag door het Westfriesche landschap zal rijden. Natuurlijk mag een bezoekje aan Hoorn niet ontbreken. Rond koffietijd zijn we weer terug op ons schip om verder te varen naar Den Oever. 

Woensdag: 16 december 2020
Al vroeg maken we vandaag de oversteek naar het Waddeneiland Texel. Met een beetje geluk zien we misschien wel een groepje zeehonden liggen op het wad. We meren aan in de vissershaven van Oudeschild. Geniet van de rust, ruimte, maar ook van de gezelligheid van Nederlands grootste Waddeneiland. We brengen een bezoek aan Kaap Skil. Een museum vol verhalen en opgedoken schatten. We doen een stapje terug in de tijd in het openluchtmuseum. Aan het einde van de dag gaan we weer aan boord voor het diner.

 

Donderdag: 17 december 2020
In de ochtend varen we naar Enkhuizen. Vanzelfsprekend beginnen we de dag weer gezamenlijk met een overdenking van een van onze reisleiders. Rond lunchtijd arriveren we in Enkhuizen. Enkhuizen staat bekend om de haringvisserij. U kunt Enkhuizen op eigen gelegenheid of met onze reisleiders ontdekken. Aan het einde van de middag wordt u weer aan boord verwacht waar we het diner gezamenlijk gebruiken.

 

Vrijdag: 18 december 2020
Vandaag komen we aan in Wijk bij Duurstede. Deze stad aan de Lek beschikt over een historische binnenstad met tal van monumenten, waaronder Kasteel Duurstede, de Grote Kerk en de molen. En wat dacht u van een heerlijke wandeling over de dijken voor een mooi uitzicht over de Lek. Deze dagen is de stad volledig omgetoverd tot een sfeervolle kerststad inclusief een gemoedelijke kerstmarkt. U kunt de middag in Wijk bij Duurstede zelf invullen of met een van onze reisleiders op pad gaan. Vanavond genieten we met elkaar van een feestelijk diner. We zullen deze avond gebruiken om de reis feestelijke af te sluiten.

 

Zaterdag: 19 december 2020
De laatste dag van deze reis is aangebroken. In de morgen is er nog tijd voor een overdenking en afsluiting van de reis. We lunchen nog eenmaal met elkaar en rond 14.00 uur nemen we afscheid en stappen we weer in de touringcar die u brengt naar uw uitstapplaats. U kunt terugkijken op een prachtige reis! 

 

NB: Om nautische redenen kan het noodzakelijk zijn dat van het geplande vaarschema of excursieprogramma wordt afgeweken. 

Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
12-12-2020
 
Niet te boeken
1.099,-
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Busvervoer diverse opstapplaatsen naar en van de Nieuwe kade in Arnhem
 • 7 overnachtingen in een 2-persoonsvoordeelhut op het hoofddek met bad/douche, toilet
 • Verblijf op basis van volpension (aanvang lunch op dag 1 en eindigend met lunch op dag 8)
 • Koffie en/of thee om 10.00 en 15.00 uur
 • Welkomstcocktail
 • Excursies zoals in het programma omschreven
 • Reisinformatiepakket per boeking
 • Fooien
 • Administratiekosten
 • EO reisbegeleiding

 

Niet inbegrepen

 • Huttoeslagen
 • Evt. verhoging van brandstoftoeslagen
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Drankjes bij de maaltijden

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 75 personen.

 

Huttoeslagen M.P.S. Poseidon  
Hoofddek  
2-persoonshut 0,-
2-persoonshut voor alleengebruik 225,- p.p.
Promonadedek  
2-persoonshut 175,- p.p.
2-persoonshut voor alleengebruik 255,- p.p.

 

STAFFELPRIJS

85 – 87 personen    999,-

80 – 84 personen   1049.-

75 – 79 personen   1099,-

 

BUSOPSTAPPLAATSEN

 • Apeldoorn
 • Arnhem
 • De Meern
 • Dordrecht
 • Driebergen/ Zeist
 • Gorinchem
 • Gouda
 • Groningen
 • Heerenveen
 • Meppel
 • Rotterdam
 • Zwolle

 

VERBLIJF

M.P.S. Poseidon

Aan boord van dit prachtige intieme schip ontbreekt het u aan niets. De ongedwongen sfeer en hoogstaande service maken van elke reis een waar genoegen. Kenmerkend aan het eigentijdse interieur van de Poseidon zijn de met zorg uitgekozen houtsoorten en warme stoffering. In de centraal gelegen hal met de receptie voelt u zich direct welkom. De lounge heeft comfortabele zitjes van waaruit u geniet van de voorbijglijdende omgeving, onder het genot van een drankje. Het comfortabele restaurant op het hoofddek heeft grote ramen, net zoals alle hutten. Vanaf het ruime zonnedek geniet u optimaal van het uitzicht.

 

Hut

Uw kamer is met zorg samengesteld. Zo beschikt u over comfortabele bedden, een naar wens in te stellen airconditioning, televisie, kluisje, voldoende kastruimte om uw kleding netjes in op te bergen, een bureautje en een groot schuifraam. De badkamer is voorzien van een wastafel, douche en toilet. Met uw mobiel, tablet of laptop kunt u via Wi-Fi zo het internet op. Overdag klapt de bemanning een bed op tot een bankje.

 

Verzorging

Vroege vogels kunnen voor het ontbijt al genieten van een vers kopje koffie of thee. Daarna word er in het restaurant een royaal ontbijtbuffet geserveerd. In de loop van de ochtend is er koffie of thee in de lounge of met mooi weer op het zonnedek, soms met iets extra’s erbij. De lunch wordt deels geserveerd vanaf het buffet en deels aan tafel. Bij het 4-gangendiner, dat aan tafel wordt geserveerd, heeft u keuze uit verschillende hoofd- en nagerechten.

Ontbijt: ontbijtbuffet voorzien van diverse soorten brood, croissants, broodjes, beleg, yoghurts, vers fruit, gekookt ei roer ei of gebakken ei, diverse vruchtensappen, melk, koffie en thee.

Drie gangen Lunch: Soep en een warm gerecht worden geserveerd, daarnaast staan er op het buffet brood en koude gerechten zoals salades. Er wordt afgesloten met koffie of thee.

Vier gangen Diner: bestaande uit soep, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. En wordt ook afgesloten met koffie of thee. Voor het hoofdgerecht heeft u keuze uit vlees, vis of vegetarisch.

 

Al de uitgaven aan boord zoals consumpties en souvenirs worden op de boordrekening geboekt die aan het einde van de reis zowel contant, met pin of met creditcard betaald kan worden.

 

EXTRA OPMERKINGEN

 • Het meenemen van eigen rollators en/of rolstoelen is niet toegestaan indien dit niet vooraf bij ons is aangevraagd en door de rederij is bevestigd.
 • Aan boord van beide schepen kunnen rolstoelen en rollators NIET gebruikt worden. Deze worden bij het aan boord komen centraal opgeslagen. Wij gaan ervan uit dat deelnemers zich aan boord zelfstandig, zonder hulp van een rollator of rolstoel kunnen bewegen. Rolstoelen en rollators kunnen uitdrukkelijk NIET worden meegenomen naar de hut.
 • Bij een sterke windkracht kan het een probleem zijn om over het IJsselmeer en de Waddenzee te varen. Het kan zijn dat het schema aangepast moet worden en dat er niet naar Texel gevaren kan worden.

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief