Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

shutterstock_232686427
Het Beloofde Land
o.l.v. Ds. van der Veer

Het Beloofde Land o.l.v. ds. Arie van der Veer

Groepsrondreis | EO-ledenreis | Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Deze reis is volgeboekt. Het is mogelijk om voor deze reis op een wachtlijst geplaatst te worden. Neemt u hiervoor telefonisch contact met ons op.   

 

Wilt u Israël graag nog eens bezoeken maar dan wel op een rustig reistempo? Dan is dit de geschikte reis voor u! Samen met ds. Arie van der Veer bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden waaronder Nazareth, het Meer van Tiberias, de Berg der Zaligsprekingen, de rivier de Jordaan, Jeruzalem, de Klaagmuur, de Olijfberg, de Dode Zee en Massada. Maar we gaan ook fietsen door het prachtige Israëlisch landschap.

 

Van dag tot dag

Dag 1 - dinsdag 25 april 2017 
Vanaf Amsterdam vliegen we naar Tel Aviv met een overstap op Istanbul. Op de luchthaven worden we ontvangen door het lokale agentschap en per touringcar naar het hotel in Tiberias gebracht. ’s Avonds genieten we gezamenlijk van een heerlijk diner.

 

Dag 2 - woensdag 26 april 2017
We beginnen de dag met een boottocht over het Meer van Galilea. Het Meer van Galilea komt meerdere keren in de Bijbel voor, onder andere vond de wonderbare visvangst er plaats en liep Jezus er over het water. Op het meer houdt ds. Arie van der Meer de eerste meditatie. Op kleine afstand bezoeken we de Berg der Zaligsprekingen waar Jezus de Bergrede gehouden heeft. Vervolgens gaan we verder naar Tabgha, hier vond de wonderbare spijziging plaats. Jezus voedde hier een menigte van 5000 mensen met 5 broden en 2 vissen. In Kapernaüm woonde Petrus, we zien de ruïnes van zijn huis en ook van de synagoge. We sluiten af met een typisch Nederlandse activiteit, fietsen! Agmon HaHula bevat wandelpaden, observatiepunten en telescopen voor het observeren van de duizenden vogels die er te vinden zijn. Onder leiding van een gids komen we meer te weten over de in de Hula Vallei levende vogels. Water is in de vallei in overvloed aanwezig, in de vorm van bronnen als Ein Tina en de Jachula, en de grote noordelijke rivieren zoals de Dan, Snir, Hermon en de Jordaan. Door de overvloed aan water in het gebied groeit en bloeit er van alles, en het bevat tal van natuurgebieden zoals HaTanur, Tel Dan en de Banias.

Dag 3 - donderdag 27 april 2017
We beginnen de dag in Caesarea, ooit een schitterende Grieks-Romeinse stad. Vanaf het gerestaureerde theater lopen we langs de resten van het paleis van Herodes, later de residentie van de Romeinse prefecten met de “Steen van Pilatus” en plaats waar Paulus werd vastgehouden en door het Hippodroom uit de tijd van Herodes naar de kruisvaarderstad. Na het bezoek aan een kilometerslang Aquaduct aan de Middellandse Zee rijden we door het Karmel Nationaal park naar Usefia, een Druzendorp, prachtig gelegen in de beboste heuvels. We maken op een bijzondere wijze kennis met de Druzen, een van Israëls meest kleurrijke bevolkingsgroepen, die vooral bekend staan om hun gastvrijheid en heerlijke eten . We worden thuis ontvangen (in groepen) en onder het nuttigen van een overheerlijke traditionele lunch leren we over het leven van de Druzen en hun godsdienst en cultuur. Daarna rijden we door de heuvels verder naar het Muhraka Karmelieten klooster gewijd aan Elia die hier de profeten van Baal versloeg. Vanaf het dak van het klooster is spectaculair uitzicht over de vallei van Jizreël, het Bijbelse Armageddon. Een korte wandeling door het bruisende Nazareth brengt ons naar de Aankondigingskerk die staat op de plaats waar de aartsengel Gabriël het goede nieuws verteld aan Maria dat ze een kindje zou krijgen en waar Jezus opgroeide. Je ziet de woonresten van het Bijbelse Nazareth onder de kerk liggen. We verlaten het stadje langs de bron van Maria die nog steeds zijn water afgeeft en via Kana, de woonplaats van Nathaniël, rijden we door de heuvels van Galilea naar Tiberias voor diner en overnachting. 

 

Dag 4 - vrijdag 28 april 2017
Niet ver van Nazareth ligt Sephoris (Zippori), een Grieks-Romeinse stad bekend om haar prachtige byzantijnse mozaïeken. We zien het Nijlmosaik, de Romeinse villa met de “Mona Lisa van Galilea” en een prachtige synagogevloer met Bijbelse motieven. We vervolgen onze weg naar Gan HaSlosha, een  natuurreservaat met een azuurblauw meer gevoed door warmwaterbronnen die ontspringen aan de voet van het Gilboagebergte. U kunt een duik nemen in het warme water of even bijkomen en genieten van de mooie omgeving. Op weg naar Jeruzalem maken we een korte stop bij Wadi Kelt voor een prachtig uitzicht over de woestijn van Judea. Zorg dat u het fototoestel bij de hand houdt! Vervolgens reizen we verder naar Jeruzalem waar we aankomen bij de Scopusberg. Hier wonen we een welkomstceremonie bij. Het symboliseert de manier waarop de mensen in Bijbelse tijden werden verwelkomd, met een stukje brood en wijn (of druivensap). Ook wordt er een Joods gebed, de Shehechiyanu, opgezegd. Met deze zegening wordt God bedankt. Een goed moment om stil te staan bij alle mooie momenten in het leven die ons door God gegeven worden zoals het feit dat we gezamenlijk in het Beloofde Land aanwezig mogen zijn.

Vervolgens komen we de Oude Stad binnen door de Zionpoort. We wandelen door de Joodse Wijk terwijl de laatste voorbereidingen worden getroffen voor de Sabbat door de lokale bevolking. We wandelen naar de Klaagmuur, onderweg hebben we nog een mooi uitzicht over de Tempelberg. Op dit tijdstip, staande naast de Klaagmuur voelt u zich één met het land en de cultuur. Om circa 19.00 uur rijden we terug naar het hotel voor de Sabbat maaltijd en de overnachting.

 

Dag 5 - zaterdag 29 april 2017
We beginnen op de top van Olijfberg voor een schitterend panorama over Jeruzalem met in het midden de Oude Stad, het Tempelplein met de Gouden Poort, het Kedrondal en de Ottomaanse muren. Langs een oud pelgrims pad dalen we op ons gemak wandelend af naar de hof van Getsemane. Op een rustige plek tussen de olijfbomen houdt ds. Arie van der Veer een overdenking. Door de Leeuwenpoort wandelen we verder de Oude Stad binnen. We bezoeken Bethesda, plaats van de genezing door Jezus van een verlamde man, en de eeuwen oude kruisvaarderkerk van Anna en zijn beroemde akoestiek. We volgen de Kruisweg (Via Dolorosa) in de voetstappen van Jezus, bezoeken de Grafkerk en lopen door de bazaars en het Romeinse cardo. De lunch vindt tevens plaats in de Oude Stad. Na dit bezoek wacht de touringcar ons op, om ons mee te nemen voor een bezoek aan de Graftuin. Aansluitend aan het bezoek aan de Graftuin hebben we vrije tijd in de Oude Stad.

 

Dag 6 - zondag 30 april 2017
Een dag in het teken van het 50-jarig jubileum van de EO. Alle vier Israël-reizen ontmoeten elkaar in Nationaal Park Ein Hemed waar we bij elkaar komen voor de zondagse dienst. We zingen o.a. een aantal liederen onder leiding van Kees Kraayenoord. Ook ds. Arie van der Veer en Andries Knevel zullen in deze dienst aanwezig zijn. Na de dienst lunchen we met elkaar en sluiten we dit moment feestelijk af. In de middag kunt u zelf kiezen wat u wilt doen. Wij zullen u in ieder geval een aantal mooie opties aandragen ter ere van het 50-jarige jubileum. 

 

Dag 7 - maandag 1 mei 2017 ‘Nationale herdenkingsdag’
Het is vandaag Yom HaZikaron, de nationale herdenkingsdag. We beginnen deze indrukwekkende dag in Yad Vashem, Israëls nationale herdenkingsplaats voor de Holocaust. We hebben een bijzondere ontmoeting met een oorlogsoverlevende die vertelt over zijn beleving tijdens en na de oorlog. Dit in combinatie met het feit dat het vandaag ‘Dag van de Herinnering’ is, maken het een zeer indrukwekkend moment. Met dit verhaal op ons netvlies bezoeken we diverse onderdelen van Yad Vashem zoals de Laan der Rechtvaardigen, de indrukwekkende overzichtstentoonstelling en het ontroerende monument gewijd aan de kinderen. Een emotioneel en waardevol bezoek waar je stil van wordt. Voor een moment van rust rijden we verder naar de Herdersvelden waar we samen genieten van de stilte om ons heen met in de verte Bethlehem, de stad waar Jezus is geboren. Op de terugweg naar Jeruzalem stoppen we op de Haas Promenade voor een panoramisch uitzicht over de stad. We sluiten de dag af met een wandeling over de Ottomaanse stadsmuren.

In de avond is het voor diegene die dat willen een transfer geregeld naar de Oude Stad. Morgen is het namelijk Onafhankelijkheidsdag (Yom Ha’atzma’ut) in Israël en dit wordt nu al gevierd. We wandelen door de stad om deze festiviteiten te aanschouwen en met de Israëlieten mee feest te vieren.

 

Dag 8 - dinsdag 2 mei 2017 ‘Onafhankelijkheidsdag’
Het is vandaag Yom Ha’atzma’ut oftewel Onafhankelijkheidsdag. Een rit door het woeste en imposante landschap van de woestijn van Judea staat op het programma. We rijden naar Werelderfgoed Massada, een woestijnpaleis en fort gebouwd onder koning Herodes de Grote. We gaan per kabelbaan naar boven voor een interessante rondleiding door de mooi gerestaureerde overblijfselen van het paleis met fantastische uitzichten over de omringende woestijn. We horen het dramatische verhaal van het moedige verzet van de Zeloten tegen de Romeinse belegeraars. Vervolgens nemen we de tijd om te relaxen en te drijven in de Dode Zee, een fascinerende ervaring, iets wat u niet over mag slaan bij een bezoek aan Israël. Op de terugweg naar Jeruzalem bezoeken we in de middag Ein Gedi, een groene oase in een ongerept woestijnlandschap van kalkstenen bergen, en kloven met watervallen. Ein Gedi is één van de meest interessante plaatsen in Israël en combineert een wild natuurlandschap met een ongerepte natuur, prachtige vergezichten naar het Overjordaanse met de berg Nebo op de achtergrond, Bijbelse geschiedenis en archeologie. David was naar Ein Gedi gevlucht voor Saul en als je hier rondwandelt met de grotten op de achtergrond kunnen we ons goed voorstellen waar David zich verschool. We wandelen naar de Davidswaterval, een prachtige ervaring in de anders droge woestijn. Na afloop rijden we terug naar ons hotel voor diner en overnachting.

 

Dag 9 - woensdag 3 mei 2017
Een bijzondere reis is ten einde. In de afgelopen dagen heeft u een eerste kennismaking gehad met het Beloofde Land. We worden naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Accommodaties

Rimonim Shalom Hotel

Hotel Rimonim Shalom Hotel in Jeruzalem ligt op een prachtige locatie hoog op een berg. Het bevindt...

Rimonim Shalom Hotel

Hotel Rimonim Shalom Hotel in Jeruzalem ligt op een prachtige locatie hoog op een berg. Het bevindt zich op slechts 10 minuten rijden van het stadscentrum van Jeruzalem. Het winkelcentrum Malcha en het medisch centrum Hadasa liggen beide in de buurt van het Rimonim Jerusalem Hotel. Direct tegenover het hotel vindt u toegang tot het openbaar vervoer, waarmee u aansluiting heeft naar het stadscentrum van Jeruzalem. De ruime kamers zijn voorzien van kamerhoge ramen, een lcd-televisie met internationale kanalen en orthopedische bedden. Elke kamer is voorzien van een waterkoker. De faciliteiten van het Rimonim hotel bestaan onder meer uit een seizoensgebonden semi-olympisch zwembad en gratis parkeergelegenheden. In het restaurant kunt u terecht voor een uitstekend Israëlisch ontbijtbuffet en ook voor koosjere gerechten voor lunch en diner.

 
terug

Hotel Royal Plaza

Gesitueerd op slechts 200 meter van het Meer van Galilea ligt het Hotel Royal Plaza. Het hotel heeft...

Hotel Royal Plaza

Gesitueerd op slechts 200 meter van het Meer van Galilea ligt het Hotel Royal Plaza. Het hotel heeft een buitenzwembad, spa, bar en restaurant. Ook zijn er diverse loungeruimtes. De moderne kamers zijn voorzien van een koelkast, televisie, waterkoker en eigen badkamer met bad/douche en toilet. Tegen betaling is het mogelijk om de sauna en de bubbelbaden te bezoeken of een massage te nemen.

terug
Data & prijzen
Prijsinformatie - Het Beloofde Land o.l.v. Ds. van der Veer

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Tel Aviv v.v. (met Turkish Airlines met overstap in Istanbul)
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen (t.w.v. €232,-)
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Vervoer per comfortabele bus met airconditioning
 • Verblijf op basis van volpension (beginnend met diner op dag 1 en eindigend met ontbijt op dag 8)
 • Overnachtingen in goede middenklasse hotels
 • Alle excursies inclusief entreegelden zoals in het programma beschreven
 • Nederlandssprekende gids tijdens de excursiedagen
 • Administratiekosten
 • Fooien  

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer €385,-
 • Persoonlijke uitgaven en drankjes bij de maaltijden
 • Niet genoemde en/of optionele excursies/activiteiten
 • Eventuele verhoging van brandstoftoeslagen
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Stichting calamiteitenfonds €2,50 per boeking (verplicht) 

Overige informatie

 • Aangezien de reis vrij intensief is wordt er van deelnemers verwacht dat zij fysiek gezond, goed ter been en in staat zijn om zonder begeleiding op reis te gaan. 
 • Rollators zijn op deze reis niet toegestaan.
 • Voor deelname aan een EO-Ledenreis is een lidmaatschap per persoon verplicht. Klik hier om online uw lidmaatschap te regelen of bel met 035-6474645.
 • Eventueel genoemde reisleiding en/of bijbelstudieleider zijn onder voorbehoud in verband met onvoorziene verplichtingen en/of (persoonlijke) omstandigheden.
 • Programma, activiteiten en prijswijzigingen onder voorbehoud.

 

Download hier het inschrijfformulier voor deze reis

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief