Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Israël 10-daagse rondreis met Baptistengemeente Enkhuizen

Groepsrondreis | Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Israël: het Beloofde Land! Waarschijnlijk kent u alle plaatsen van naam uit de Bijbel. Maar om het met eigen ogen te zien? Dat is geweldig! In 10 dagen reist u onder begeleiding van een deskundige Nederlandssprekende Israëlische gids en uw eigen reisleider door Israël. U reist naar de Poorten van Jeruzalem en naar het groene Galilea in het noorden. Tijdens deze rondreis leren we het land in haar volle omvang goed kennen. U kunt naast de Bijbelse plaatsen een indruk krijgen van de geschiedenis, de cultuur en de schitterende natuur van dit land. Kortom: een reis vol hoogtepunten die u niet mag missen!

Programma

Dag 1, zaterdag 27 april 2019: Amsterdam – Tel Aviv – Jeruzalem

Vertrek vanaf Amsterdam naar Tel Aviv. Na aankomst rijden we naar de prachtige stad Jeruzalem. Vanaf de Scopusberg genieten we van een eerste uitzicht over de stad. We worden naar ons hotel gebracht voor onze overnachting. 

 

Dag 2, zondag 28 april 2019: Jeruzalem – Olijfberg – Hof van Gethsemané – Klaagmuur – Oude Stad

Wij zullen vandaag op plekken komen waar eens onze Messias is geweest. De Olijfberg is de eerste bezienswaardigheid van vandaag en biedt een uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg,  Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem. Aan de voet van de Olijfberg ligt de Hof van Gethsemané waar we naartoe wandelen. In de Hof van Gethsemané werd Jezus erg bang voor wat Hem te wachten stond. Hij zweette bloeddruppels en bad tot Zijn Vader of de beker van het lijden aan Hem voorbij mocht gaan. De Kerk van Alle Naties staat symbool voor deze geschiedenis.

 

De oude Stefanuspoort is de entree naar de Oude Stad waar zich de Joodse, de Christelijke, de Armeense en de Islamitische wijk bevinden. We zien Bethesda, wat ‘Huis van Barmhartigheid’ betekent en daarnaast de kerk van Anna, de moeder van Maria. De Via Dolorosa is de lijdensweg van Jezus waarop verschillende gebeurtenissen plaatsvonden die worden herdacht in 14 staties, vanaf de plaats van Jezus’ veroordeling door Pontius Pilatus, naar de plaats waar Hij in het graf werd gelegd. Ondanks de drukte van winkeltjes, kraampjes en verkopers is het indrukwekkend om hier te lopen en terug te denken aan de gebeurtenissen. De route loopt langs de verschillende staties en komt uit bij de Heilige Grafkerk, waar Jezus begraven en opgestaan zou zijn. Velen geloven echter dat dit gebeurde in de Graftuin waar we morgen naartoe wandelen en waar we het lege graf aanschouwen.

 

Na deze indrukwekkende dag in het oude centrum van Jeruzalem bezoeken we Ramat Rachel waar we de herdersvelden van Bethlehem zien liggen, voordat we terugkeren naar ons hotel voor diner en de overnachting.

 

Dag 3, maandag 29 april 2019: Klaagmuur – Graftuin - Stad van David – Yad Vashem – Yehuda Market

We rijden naar de Klaagmuur in de Oude Stad waar ’s ochtends traditioneel de Bar Mitswa ceremonie plaatsvindt. Deze viering van het geestelijk volwassen zijn van tienerjongens wordt gevierd met zang, dans en zoetigheid. Na het bezoek aan de Graftuin gaan we door naar de Stad van David. We krijgen een rondleiding en we gaan naar het uitkijkpunt vanwaar we een prachtig uitzicht hebben over de opgravingen. Ook maken we een wandeling door de tunnels van Hizkia. Vervolgens bezoeken we het beroemde Holocaust Herdenkingscentrum Yad Vashem. In dit museum worden de Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van Joden herdacht. De Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de overleden kinderen, de overzichtstentoonstelling en het concentratiekampenmonument maken u stil en laten een diepe indruk op u achter. Aansluitend brengen we een bezoek aan de Yehuda Markt. Een prachtige plaats om kennis te maken met de lokale gerechten een specerijen.

 

Dag 4, dinsdag 30 april  2019:  Jeruzalem – Wadi Kelt – Qasr el Yahud – Jericho – Qumran – Dode Zee

Na ons ontbijt rijden we naar de kloof van Wadi Kelt en zien we het Klooster van St. George aan de rotswand hangen. Bij de rivier de Jordaan, dicht bij Jericho maken we een tussenstop. Hier, bij Qasr el Yahud, doopte Johannes de Doper Jezus en vele anderen. De rivier is hier zo smal dat we op slechts enkele meters Jordanië zien liggen. Een aantal van ons willen zich hier ook laten dopen! Door de Jordaanvallei rijden we naar Jericho. We bezoeken de christelijke organisatie Seeds of Hope in het Palestijnse Jericho. De oprichter van Seeds of Hope is Dhr. Tass Saada, een christen Palestijn. Lange tijd voerde hij het moord commando van de Palestijnse leider Yasser Arafat aan. Het verhaal van Tass Saada gaat over verzoening tussen Joden en Palestijnen. Zijn hulporganisatie Seeds of Hope richt zich op kinderen en gezinnen in het Midden-Oosten en helpt hen door middel van onderwijs, economische ontwikkeling, culturele uitwisseling en humanitaire hulp. Ook willen we onderweg een nederzetting bezoeken om beide kanten van het verhaal te horen. (dit bezoek is nog onder voorbehoud van beschikbaarheid)

 

Aansluitend rijden we naar de vindplaats van de Dode Zee rollen, Qumran en maken we kennis met de Dode Zee. Het water is zo zout dat u er moeiteloos in blijft drijven, een bijzondere ervaring!

 

Dag 5, woensdag 1 mei  2019:  Jeruzalem

Een ontspannen rustdag.  U kunt vandaag op eigen gelegenheid de omgeving verkennen of met het openbaar vervoer naar de binnenstad van Jeruzalem gaan.

 

Dag 6, donderdag 2 mei 2019: Ein Avdat – familie Knoester - Kfar Hanokdim

We verlaten de stad en rijden door het prachtige landschap richting het zuiden. We komen aan bij de bron van Ein Avdat. Deze schitterende en smalle kloof in de Negev kent veel bronnen die in watervallen uitkomen in twee diepe meren. Dit gebied behoort toe aan Ein Avdat National Park. Aansluitend rijden we naar het Vidor Visitor Centre waar we door Tom rondgeleid zullen worden en uitleg krijgen over de Aquaculture. In de middag willen we Albert en Esther Knoester ontmoeten, met ze in gesprek gaan en gezellig even wat met elkaar drinken We maken ons op voor een bijzondere overnachting in het bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim. Het kampvuur, de sterrenhemel, de bijzondere gerechten maken dit tot een onvergetelijke belevenis.  Afhankelijk van de tijd is er vanavond (of eventueel morgenochtend) de tijd om een tocht op de kamelen te maken!

 

Dag 7, vrijdag 3 mei 2019: Kfar Hanokdim -  Massada – Ein Geddi – Beit She ‘ an - Tiberias

Van Kfar Hanokdim  bezoeken we Massada. Per kabelbaan gaan we naar boven voor het prachtige uitzicht, de ruïnes en het verhaal van de moedige Zeloten die zich verdedigden tegen de Romeinen. We rijden naar het natuurreservaat Ein Gedi dicht bij de Dode Zee. Op deze plaats hield David zich verscholen voor Saul. Bij de oase van Ein Gedi maken we een mooie wandeling, u kunt zelfs doorlopen tot de waterval. We vertrekken richting het noorden en maken onderweg een stop bij Beit She ‘an, één van de oudste steden van Israel met opgravingen die zeer de moeite waard zijn. We dineren en overnachten in een gemoedelijke kibbutz in de buurt van Tiberias.

 

Dag 8, zaterdag 4 mei 2019: Meer van Galilea – Berg der Zaligsprekingen – Tabgah – Capernaum - Sachne

We starten de dag in alle rust met een prachtige vaartocht over het meer van Galilea. Halverwege stoppen we ook zodat u met elkaar kunt lezen of zingen. Aansluitend willen we de dienst in de Messias belijdende gemeente bezoeken. Vervolgens bezoeken we de Berg der Zaligsprekingen, waar Jezus de Bergrede heeft uitgesproken. Op stenen rondom de kerk vind je de negen zaligsprekingen die Jezus heeft verkondigd . Vanaf de berg hebben we een prachtig uitzicht op het meer en kunnen we ons een goede voorstelling maken van het Bijbelse landschap. Het blauwe meer met de vissersbootjes en het glooiende landschap moet er nog vrijwel hetzelfde uitzien als vroeger. Bij de oever van het Meer van Galilea vinden we Tabgha. Hier vermenigvuldigde de Heere Jezus vijf broden en twee vissen aan een groep van meer dan 5000 mensen. In de Vermenigvuldigingskerk ligt onder het altaar de steen waarop Jezus het brood gedeeld zou hebben. De kerk heeft een mooie mozaïekvloer waarin je onder andere de broden en de vissen ziet. Kapernaüm was in de tijd van Jezus een belangrijke stad, ook voor de Heere Jezus. Jezus woonde in Kapernaüm, Hij preekte in en rond Kapernaüm en Hij heeft er vele wonderen gedaan. We bekijken de fundamenten van de synagoge en dat wat over is van het huis van Petrus.  

 

De rest van de middag kunt u heerlijk zwemmen onder de watervallen in Gan Haslosha. Neem lekker wat te drinken mee geniet op één van de picknickbanken van deze prachtige plek. We rijden weer terug naar onze kibbutz voor ons diner en overnachting.

 

Dag 9, zondag 5 mei 2019: Ceasarea – Berg Karmel -  Megiddo

We bezoeken eerst Caesarea, ooit een schitterende Grieks-Romeinse stad. Het grootste gedeelte van de stad werd gebouwd door Herodes de Grote maar ook de Arabieren, de kruisvaarders en de Mammelukken hebben hun sporen achter gelaten. De stad is zetel van de Romeinse gouverneurs geweest waartoe ook Pontius Pilatus behoorde. In de Bijbel komen we deze stad ook vaker tegen. Filippus leefde en predikte in Caesarea, Petrus doopte Cornelius en zijn huisgenoten, de eerste niet-Joodse bekeerlingen in Caesarea, en Paulus zat er twee jaar gevangen en getuigde van Jezus’ opstanding. We bekijken de opgravingen waaronder de vestingwerken, het theater en het hippodroom. Aansluiten rijden we naar de berg van Elia, de berg Karmel.

 

Vervolgens reizen we naar het stadsfort Megiddo, talloze malen verwoest vanaf 7500 voor Chr. Als je bovenop de oude terp staat, met de overblijfselen van meer dan 25 beschavingen onder je voeten, vertelt elke heuvel en vallei een eigen verhaal.  Als de tijd het toelaat willen we in de middag een mooie wandeling rondom Banias maken en rijden we via de Golan Hoogvlakte weer terug naar ons hotel.

 

Dag 10, maandag 6 mei 2019: Tiberias – Tel Aviv – Amsterdam

Een mooie reis is ten einde en vandaag wordt u weer teruggebracht naar de luchthaven van Tel Aviv voor uw vlucht naar Nederland.

 

Programma onder voorbehoud van wijzigingen ter plaatse.

Accommodaties

Rimonim Shalom Hotel

Dag 1-6 verblijven wij in het Rimonim Shalom Hotel in Jeruzalem.

Rimonim Shalom Hotel

Dag 1-6 verblijven wij in het Rimonim Shalom Hotel in Jeruzalem.

terug

Kfar Hanokdim

Dag 6-7 verblijven wij in Kfar Hanokdim (gezamenlijke slaaptenten) in Negev.

 

Kfar Hanokdim

Dag 6-7 verblijven wij in Kfar Hanokdim (gezamenlijke slaaptenten) in Negev.

 

terug

Deganya Beit Kibbutz

Dag 7-10 verblijven wij in Deganya Beit Kibbutz in Tiberias.

Deganya Beit Kibbutz

Dag 7-10 verblijven wij in Deganya Beit Kibbutz in Tiberias.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

INBEGREPEN:

 • Vliegreis Amsterdam – Tel Aviv v.v. per Transavia (indicatietarief)
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • 20 kilo ruimbagage
 • Transfer luchthaven – hotel v.v.
 • Negen Overnachtingen in goede middenklasse hotels
 • Verblijf in tweepersoonskamers met eigen bad/douche, toilet en airconditioning
 • Verblijf op basis van halfpension en picknicklunches onderweg
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de excursiedagen
 • Alle excursies en entreegelden * zoals in het programma beschreven
 • Nederlandssprekende gids tijdens de excursiedagen
 • Fooien 5,50 p.p.p.d. voor gids, chauffeur en hotelpersoneel
 • Maaltijden en overnachtingen voor gids en chauffeur
 • Bagageservice op het vliegveld en bij de hotels
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiger


* Entreegelden welke inbegrepen zijn: Ein Avdat, Massada (inclusief kabelbaan), Qumran, Ein Gedi, Sachne, Beit She’an, Stad van David, St. Annakerk, Caesarea, Megiddo, Kapernaüm, Muhrakha, varen meer van Tiberias, Dode Zee

NIET INBEGREPEN

 • Toeslag éénpersoonskamer 410,-
 • verhoging van brandstoftoeslagen en evt. lokale reis- en vertrekbelastingen
 • reis- en/of annuleringsverzekering
 • Drankjes bij de maaltijden
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen 2,50 per factuur (maximaal 9 personen per factuur)
 • Administratiekosten 20,00 p.p

VLUCHTEN

Het aanbod is gebaseerd op een indicatie tarief met Transavia vanaf Schiphol Airport. Dit is echter onder voorbehoud aangezien de definitieve prijzen nog niet vast staan. Zodra de groep compleet is worden de definitieve prijzen bekend gemaakt.

 

PRIJZEN

Reissom per persoon      

1759,-                             Bij 40 – 45 betalende personen

1799,-                             Bij 35 – 39 betalende personen

1849,-                             Bij 30 – 34 betalende personen

 

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 31 personen.

De reissom is gebaseerd op basis van 35-39 betalende deelnemers. Kort voor vertrek van de reis zal bekeken worden hoeveel deelnemers er geboekt hebben. Mochten er 40 of meer deelnemers hebben geboekt, dan krijgt u het verschil met de nieuwe reissom op uw rekening teruggestort.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief