Bij Beter Uit ben je altijd beter uit!

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Maagdenburg
Lezersreis Eilandennieuws

Lezersreis Eilandennieuws

6 dagen

Groepsreis vanuit één hotel | Busreis

In samenwerking met Eilandennieuws organiseert Beter Uit een reis naar de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt. Maagdenburg is de hoofdstad waar je indrukwekkende middeleeuwse gebouwen vindt zoals het vroegbarokke stadhuis met het bekende standbeeld van de ‘Magdeburger Reiter’. Daarnaast telt de stad tal van kloosters en kerken en niet te vergeten de indrukwekkende gotische Dom. Vanuit Maagdenburg maken we een aantal dagexcursies zoals een dagtocht naar Berlijn, de metropool waar wereldgeschiedenis geschreven is, en Potsdam met zijn vele parken en paleizen. Ook gaan we naar Wittenberg, de stad waar in 1517 de Reformatie begon, Leipzig, de stad van Bach en Halle, de stad van de componist Händel. Tijdens deze reis verzorgt de reisleider dagelijks passende dagsluitingen en wordt er tijd gemaakt om samen het geloof te beleven.

Van dag tot dag

Dag 1, maandag: Middelharnis – Maagdenburg

Vroeg in de ochtend vertrek per bus vanuit Middelharnis richting Maagdenburg. Onderweg maken we een stop in Hildesheimvoor de lunch. Vervolgens gaat de route verder naar Barleben, vlakbij Maagdenburg, voor diner overnachting in Hotel Sachsen-Anhalt.

 

Dag 2, dinsdag: Berlijn – Potsdam

Na het ontbijt vroeg vertrek per bus naar Berlijn waar we in de loop van de ochtend aankomen. Een Nederlandssprekende gids woonachtig in Berlijn, neemt u per bus mee langs alle hoogtepunten en spreekt met geuren en kleuren over de rijke geschiedenis van deze stad. Een geschiedenis getekend door hoge pieken en diepe dalen. U bezoekt de plekken waar deze geschiedenis geschreven is waaronder Kurfürstendamm, Potsdammer Platz, Checkpoint Charlie, Martin Gropius Bau (de Berlijnse Muur), Alexanderplatz, Museumeiland, Unter Den Linden en de Gendarmenmarkt.

Na de lunch op eigen gelegenheid per bus naar Potsdam. Deze stad, bekend om zijn parken en paleizen staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en is onlosmakelijk verbonden aan Berlijn. Tijdens de bustocht rijden we langs een aantal paleizen en parken van deze prachtige plaats. We zien o.a. het bekende Sanssouci paleis en Potsdam-centrum met zijn barokke bouwstijl en de Glienicker brug. De laatste staat bekend als locatie waar spionnen werden uitgewisseld ten tijde van de Koude Oorlog. Aansluitend terug naar ons hotel voor diner en overnachting.

 

Dag 3, woensdag: Leipzig – Wittenberg

In de ochtend rijden we naar Leipzig, de stad van Bach. Onder leiding van een lokale gids maak je een mooie stadswandeling langs de belangrijkste gebouwen van de Leipzig. De stad kreeg in 1165 stadsrechten en behoort tot vandaag de dag tot één van de belangrijkste handelssteden in Duitsland. Bovendien is Leipzig een belangrijk centrum voor wetenschap en cultuur. We bezoeken de Thomaskirche waar zich het graf van Johan Sebastiaan Bach bevindt die hier vanaf 1723 koormeester was.

Ook zien we de Nikolaikirche. Na de lunch op eigen gelegenheid gaan we naar de stad die een belangrijke rol heeft gespeeld in onze kerkgeschiedenis: Wittenberg. Vanaf 1508 doceerde Luther filosofie  aan de universiteit, maar zette ondertussen zijn studie theologie voort. Dit resulteerde in de 95 stellingen over de aflaat welke Luther op 31 oktober 1517 presenteerde aan de deuren van de Slotkapel en hiermee de Reformatie inluidde. We bezoeken op eigen gelegenheid deze historische binnenstad. Hier bevindt zich het Lutherhuis en de Slotkapel met het nieuw aangelegde park waar bomen zijn geplant door kerkgenootschappen uit de hele wereld. Ook zie je de gotische hallenkerk Stadtkirche St. Marien, het oudste gebouw van de Lutherse gemeente dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Luther heeft hier ook gepreekt. Een mooi moment om, naast de woorden van Luther, ook stil te staan bij ieders persoonlijke verhaal. In de loop middag terug naar Barleben voor diner en overnachting.

               

Dag 4, donderdag: Schwerin – Slot Ludwigslust

Vandaag een lange busreis naar Schwerin om Schloss Ludwigslust, een van de grootste barokke paleizen in Noord-Duitsland, te bezoeken. Het uit drie vleugels bestaande gebouw was het centrum van de hofhouding van twee hertogen, omgeven door een Engels park met alleeën, gebouwen, grachten, cascaden en fonteinen. In de gouden zaal zien we monumentale Korinthische zuilen, wandhoge spiegels, kostbare kristallen kroonluchters en een gerestaureerde parketvloer. Ook herbergt het slot een indrukwekkende schilderijengalerij. Na dit bezoek terug naar ons hotel voor diner en overnachting.

 

Dag 5, vrijdag: Halle

In de ochtend bezoek aan Halle. We maken onder leiding van een gids een wandeling door deze stad en lopen langs oude gevels en het museum in het geboortehuis van Händel, de componist die hier in 1685 geboren werd. Ook zien we de Marktkerk van Onze-Lieve-Vrouwe. In 1713 solliciteerde Bach op een baan als organist maar omdat men het niet eens werd over het salaris ging dit niet door. Ter herinnering aan de reformatie van de grote kerkhervormer heeft men een klein Luthermuseum ingericht. Hier ligt o.a. het op 19 februari 1546 gemaakt dodenmasker van Luther en de afdrukken van zijn handen. Er zijn verschillende eetgelegenheden voor een lekkere lunch. Aansluitend terug naar Maagdenburg waar je op eigen gelegenheid deze prachtige stad kunt ontdekken.

 

Dag 6, zaterdag: Maagdenburg – Hannover – Middelharnis 

De laatste dag alweer. Nadat het ontbijt en uitcheck begint u aan de terugreis. Onderweg maken we een tussenstops is Hannover, de hoofdstad van de deelstaat Neder-Saksen. Deze stad is ten tijde van de Tweede Wereldoorlog grotendeels verwoest. Een deel van Hannover is na afloop weer opgebouwd maar zijn er ook nog ruïnes te vinden ter nagedachtenis, waaronder de  Aegidienkerk. Tegenwoordig is de stad vooral bekend geworden door zijn moderne kunst en architectuur. U kunt hier lunchen op eigen gelegenheid en het centrum verkennen. Rond 19.00 uur ben je weer terug in Nederland waar een heerlijk afscheidsdiner staat te wachten. Samen kun je terugkijken op een mooie reis waarbij je genoten hebt van zijn schepping en goede gesprekken met elkaar.

Accommodaties

Hotel Sachsen-Anhalt***

Hotel Sachsen-Anhalt ligt in de stad Barleben, op slechts 10 minuten rijden van het historisch...

Hotel Sachsen-Anhalt***

Hotel Sachsen-Anhalt ligt in de stad Barleben, op slechts 10 minuten rijden van het historisch centrum van Maagdenburg en de rivier de Elbe. Het biedt comfortabele kamers met satelliet-tv, een bureau en een eigen badkamer. Gasten kunnen in de kamers genieten van gratis Sky TV-programma's en WiFi. Het heerlijke ontbijtbuffet wordt geserveerd in het gezellige restaurant Zum Auerhahn. 's Avonds serveert men regionale gerechten, internationale specialiteiten en exclusieve wijnen. Hotel Sachsen-Anhalt is een uitstekende uitvalsbasis voor het ontdekken van de historische bezienswaardigheden in Maagdenburg maar zeker omliggende steden.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
13-5-2019
Alle Leeftijden
Jaap Mackloet
Te boeken
599,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie - Lezersreis Eilandennieuws

INBEGREPEN

 • Vervoer per comfortabele  touringcar
 • 5 overnachtingen op een tweepersoonskamer
 • Verblijf op basis van halfpension
 • Kopje koffie/thee met wat lekkers op de heenreis
 • Lunch in Hildesheim op de heenreis
 • Afscheidsdiner op de terugreis
 • Nederlandstalige gids in Berlijn
 • Nederlandssprekende of Duitstalige gids in Leipzig en Halle
 • Excursies en entreegelden volgens programma*
 • Beter Uit reisleider

 

* Lutherhuis Wittenberg, Schloss Ludwigslust

NIET INBEGREPEN

 • Toeslag éénpersoonskamer 119,-
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Fooien
 • Administratiekosten 19,- per boeking
Bij Beter Uit ben je altijd beter uit!

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief