Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

EBG Amsterdam en Flevoland

8 dagen

Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Tijdens deze rondreis door het Bijbelse land, leert u de rijke geschiedenis van dit indrukwekkende land kennen. Gedurende de reis komt u er achter dat het hele land getuigt van Gods trouw. U bezoekt de plaatsen die u kent vanuit de Bijbel, zoals het Meer van Galilea, waar Jezus vele wonderen heeft gedaan en de rivier de Jordaan, waar Jezus werd gedoopt door Johannes. Uiteraard staat Jeruzalem met al haar hoogtepunten zoals de Olijfberg, de Klaagmuur en de Via Dolorosa ook op het programma. De gids neemt u mee naar deze unieke plaatsen.

Programma

Dag 1, maandag 12 oktober 2020: Amsterdam – Tel Aviv – Tiberias

Vandaag begint onze mooie reis naar Israël. Vanaf Schiphol vliegen we naar Tel Aviv. Na aankomst worden we naar ons hotel in Tiberias gebracht.

 

Dag 2, dinsdag 13 oktober 2020: Boottocht – Berg der Zaligsprekingen – Tabgha – Kapernaüm – Magdala

We beginnen de dag met een prachtige boottocht over het Meer van Galilea. De Berg der Zaligsprekingen, waar Jezus de Bergrede heeft uitgesproken is onze volgende stop. Op stenen rondom de kerk vind je de negen zaligsprekingen die Jezus heeft verkondigd . Vanaf de berg hebben we een prachtig uitzicht op het meer en kunnen we ons een goede voorstelling maken van het Bijbelse landschap. Het blauwe meer met de vissersbootjes en het glooiende landschap moet er nog vrijwel hetzelfde uitzien als vroeger. Bij de oever van het Meer van Galilea vinden we Tabgha. Hier vermenigvuldigde de Heere Jezus vijf broden en twee vissen aan een groep van meer dan 5000 mensen. In de Vermenigvuldigingskerk ligt onder het altaar de steen waarop Jezus het brood gedeeld zou hebben. De kerk heeft een mooie mozaïekvloer waarin je onder andere de broden en de vissen ziet. Kapernaüm was in de tijd van Jezus een belangrijke stad, ook voor de Heere Jezus. Jezus woonde in Kapernaüm, Hij preekte in en rond Kapernaüm en Hij heeft er vele wonderen gedaan. We bekijken de fundamenten van de synagoge en dat wat over is van het huis van Petrus. Diner en overnachting in Tiberias. Aan het einde van de dag bezoeken we Magdala, de geboorteplaats en woonplaats van Maria Magdalena, hier bekijken we de opgravingen waaronder de resten van één van de oudste gevonden synagogen uit de tijd van Jezus.  Aan het einde van de dag keren we terug naar Tiberias.

 

Dag 5, woensdag 14 oktober 2020: Tiberias – Berg Karmel – Nazareth Village

We rijden door de verschillende Druzendorpen naar het klooster op de berg Karmel, Muhraka, waar Elia de profeten van Baäl confronteerde. Vanaf de berg Karmel hebben we een prachtig uitzicht op de baai van Haifa, de Perzische Tuinen en de stad. Via de Vallei van Armageddon komen we aan in Nazareth, waar Jezus zijn jeugd heeft doorgebracht. De Aankondigingskerk in Nazareth herdenkt de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria, door de engel Gabriël. Om écht te begrijpen hoe het leven er destijds aan toe, brengen we een bezoek aan Nazareth Village. Dit openluchtmuseum geeft een kijkje in tijd van het leven van Jezus. 

 

Dag 6, donderdag 15 oktober 2020: Ceasarea – Bethlehem – Berg Scopus - Jeruzalem

Na ons ontbijt rijden we naar Caesarea, ooit een schitterende Grieks-Romeinse stad. Het grootste gedeelte van de stad werd gebouwd door Herodes de Grote maar ook de Arabieren, de kruisvaarders en de Mammelukken hebben hun sporen achter gelaten. De stad is zetel van de Romeinse gouverneurs geweest waartoe ook Pontius Pilatus behoorde. In de Bijbel komen we deze stad ook vaker tegen. Filippus leefde en predikte in Caesarea, Petrus doopte Cornelius en zijn huisgenoten, de eerste niet-Joodse bekeerlingen in Caesarea, en Paulus zat er twee jaar gevangen en getuigde van Jezus’ opstanding. Vandaag staat ook Bethlehem op het programma, de geboorteplaats van Jezus. We bezoeken de Geboortekerk en u kunt genieten van het prachtige uitzicht over de Herdersvelden. Onderweg naar ons hotel maken we een stop om de berg Scopus, voor ons eerste zicht op de stad Jeruzalem. We rijden door naar ons hotel voor diner en overnachting.

 

Dag 7, vrijdag 16 oktober 2020: Massada – Ein Gedi – Dode Zee – Qasr el Yahud – Jeruzalem

We vertrekken vroeg naar Massada, een grote rots in de woestijn. Op de rots heeft Herodes de Grote zijn paleis gebouwd. Per kabelbaan ga je naar boven voor het prachtige uitzicht, de ruïnes en het verhaal van de moedige Zeloten die zich verdedigden tegen de Romeinen. Vervolgens naar natuurreservaat Ein Gedi. Dit is de grootste oase in de Negevwoestijn en op deze plaats hield David zich verscholen voor Saul. Bij de Dode Zee kunnen we dobberen in de meest zoute zee ter wereld, een bijzondere ervaring! Op de terugweg  naar ons hotel maken we een stop bij Qasr el Yahud, een unieke doopplaats aan de oever van de rivier de Jordaan.

 

Dag 8, zaterdag 17 oktober 2020: Jeruzalem – Olijfberg – Hof van Gethsemané – Oude Stad

Wij zullen vandaag op plekken komen waar eens onze Messias is geweest. De Olijfberg is de eerste bezienswaardigheid van vandaag en biedt een uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg,  Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem. Aan de voet van de Olijfberg ligt de Hof van Gethsemané waar we naartoe wandelen. In de Hof van Gethsemané werd Jezus erg bang voor wat Hem te wachten stond. Hij zweette bloeddruppels en bad tot Zijn Vader of de beker van het lijden aan Hem voorbij mocht gaan. De Kerk van Alle Naties staat symbool voor deze geschiedenis. De oude Stefanuspoort is de entree naar de Oude Stad, waar zich de Via Dolorosa bevindt. Op deze lijdensweg vonden verschillende gebeurtenissen plaats die worden herdacht in 14 staties, vanaf de plaats van Jezus’ veroordeling door Pontius Pilatus, naar de plaats waar Hij in het graf werd gelegd. Ondanks de drukte van winkeltjes, kraampjes en verkopers is het indrukwekkend om hier te lopen en terug te denken aan de gebeurtenissen. Bethesda met de Kerk van Anna, de Joodse, de Christelijke, de Armeense en de Islamitische Wijk worden vandaag ook bezocht. We sluiten de dag af in de Graftuin. Na deze indrukwekkende dag in het oude centrum van Jeruzalem keren we terug naar ons hotel voor diner en de overnachting.

 

Dag 9, zondag 18 oktober 2020: Vrije dag

Een heerlijke vrije dag om al de indrukken van de afgelopen dagen tot u door te laten dringen. Vandaag kunnen we ook een lokale dienst in de stad bezoeken. Ook is het mogelijk om in de middag een bezoek te brengen aan Yad Vashem,  het beroemde Holocaust Herdenkingscentrum.

 

Dag 10, maandag 19 oktober 2020: Tel Aviv – Amsterdam

Vandaag worden we naar de luchthaven van Tel Aviv gebracht voor de terugreis naar Nederland.

 

Deze reis wordt geleid door Ds. Rhoïnde Doth

Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
12-10-2020
 
Niet te boeken
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam –Tel Aviv v.v.
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen (onder voorbehoud van wijziging)
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Transfer luchthaven – hotelretour
 • 7 Overnachtingen in goede middenklasse hotels
 • Verblijf in tweepersoonskamers met eigen bad/douche, toilet en airconditioning
 • Verblijf op basis van halfpension
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de rondreis
 • Alle excursies en entreegelden zoals in het programma beschreven
 • Nederlandssprekende gids tijdens de excursiedagen in Israël
 • Maaltijden en overnachtingen voor gids en chauffeur
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiger
 • Reisinformatiepakket per boeking
 • Fooien

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer €495,-
 • verhoging van brandstoftoeslagen
 • extra lokale reis- en vertrekbelastingen
 • reis- en/of annuleringsverzekering
 • Lunches en drankjes bij de maaltijden
 • Reserveringskosten
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen

Overige informatie

De minimale groepsgrootte is 20 personen.

 

Reissom per persoon:  

€1947,-               Bij 35 – 39 betalende personen

 

 

 

Hotelinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

12 – 15 oktober 2020

Tiberias

Days Hotel

2 nachten

15 – 19 oktober 2020

Jeruzalem

Shalom Hotel

5 nachten

 

 

Totaal

7 nachten

 

Vluchtinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
12 oktober 2020 Amsterdam Istanbul TK1962 12.30 uur 16.55 uur
12 oktober 2020 Istanbul Tel Aviv TK808 19.05 uur 21.05 uur
           
19 oktober 2020 Tel Aviv Istanbul TK793 05.00 uur 07.20 uur
19 oktober 2020 Istanbul Amsterdam TK1957 10.35 uur 13.05 uur

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief