Over deze reis

Volledig verzorgd naar de Eifel

Op een paar uurtjes rijden vanaf Maastricht wacht in Duitsland een onontdekt, groen en heuvelachtig gebied dat ideaal is om heerlijk vakantie te vieren. Een gebied met prachtige burchten, mooie natuurgebieden en gezellige vakwerkstadjes. We hebben hier een mooi hotel voor u kunnen reserveren waar u volledig verzorgd zult worden. Zowel het ontbijt, als de lunch en diner zijn bij de reissom inbegrepen. Ook is er de hele dag koffie en thee beschikbaar en in de avond ook nog andere lekkere drankjes en krijg u hapjes aangeboden. We gaan met onze eigen bus, zodat we er iedere dag ook op uit kunnen om deze prachtige omgeving te gaan ontdekken. Op deze manier is de reis voor iedereen toegankelijk. En voor de sportievelingen onder ons staan er zelfs een paar fietsen tot onze beschikking!

Bestemming

Algemene informatie

Duitsland ligt in Centraal-Europa met als hoofdstad Berlijn. Na de hereniging van Oost- en West-Duitsland in 1990, werd het zowel in aantal inwoners als oppervlakte één van de grootste Europese landen. Het is een federale bondsrepubliek bestaand uit 16 deelstaten met ieder een eigen regering en parlement. Het kent een gevarieerd landschap met in het noorden het Duitse waddengebied en laagland, dat overgaat in een middelgebergte. In het zuiden wordt dit zelfs een hooggebergte, dat deel uitmaakt van de Alpen. De hoogste berg is de bekende Zugspitze van bijna 3000 meter. Duitsland grenst in het noorden aan de Oostzee, de Noordzee en Denemarken, in het oosten aan Polen en Tsjechië en in het zuiden aan Oostenrijk en Zwitserland. De westgrens wordt gevormd door Frankrijk, Luxemburg, België en Nederland. Hiermee is het het land in Europa met de meeste aangrenzende buurlanden.

Informatie over Duitsland

Tijdsverschil
Geen
Vlag
Valuta

Uitgebreide informatie over Duitsland

Beste reistijd

Duitsland is een bestemming voor alle seizoenen. In het voorjaar lenen het laagland en het middelgebergte zich voor (actieve) uitjes. De zomer is de tijd voor een aangenaam verblijf aan de Oost- of Noordzeekust . September en oktober zijn mooie maanden voor een bezoek aan het hogere Midden- en Zuid-Duitsland of één van de vele steden. ’s Winters is het ook prima toeven in veel Duitse steden, waar bijna overal kerstmarkten gehouden worden. Tevens zijn het Sauerland en de Alpen populaire wintersportbestemmingen.

Klimaat

Het noordelijk deel van het land heeft een klimaat dat overeenkomt met het onze. De winters zijn vrij zacht, de zomers niet al te warm en de neerslag is gelijkmatig over het jaar verdeeld. Het oosten, zuiden en zuidoosten hebben een landklimaat. De winters zijn strenger, de zomers zonniger en warmer. Als het regent is het vaker in de vorm van hevige buien. In de bergachtige streken is het kouder dan in de omliggende gebieden, er valt meer sneeuw die langer blijft liggen. Het zuidelijke Rijndal en de streek rond de Bodensee zijn de warmste en zonnigste streken.

Eten & drinken

De Duitse keuken is goed en overvloedig. Vooral vleesliefhebbers komen aan hun trekken, er is echter voldoende keus aan bijvoorbeeld salades. Het is ook het land van de vele worstsoorten, zoals Bratwurst en Currywurst en er zijn meer Wurstbude dan snackbars in Duitsland.
Bij een goede maaltijd wordt graag een goed glas wijn of bier gedronken. Overal in Duitsland wordt goede wijn geproduceerd en op veel plekken zijn er kleine, ambachtelijke bierbrouwerijen.

Taal

De officiële voertaal is het Duits. In verschillende deelstaten worden dialecten gesproken dat soms moeilijk verstaanbaar is. Steeds meer (jonge) mensen verstaan en spreken goed Engels.

Wist u dat?

- Contactlenzen, fietsen, auto’s Duitse uitvindingen zijn?
- ‘s Werelds grootste koekoeksklok in het Duitse Triberg te vinden is?
- Een Duitser gemiddeld 114 liter bier per jaar drinkt?

Dagprogramma

dag
1

DI: Monschau - Stadtkyll

Vanaf de opstapplaatsen vertrekken we richting Stadtkyll. De vakantie start direct, want we maken onderweg een stop in het schilderachtige plaatsje Monschau, waar u ook de tijd heeft om te lunchen (excl.). Monschau ligt aan de rand van de Eifel niet ver van de Belgische grens. Tegen het eind van de middag bereiken we ons hotel in Stadtkyll. Bij aankomst wordt u ontvangen met een kop koffie en wat lekkers en zullen uw reisleiders u helpen bij het inchecken. Na het diner zullen we gezamenlijk de vakantie beginnen.

dag
2

WO: Stadkyll – Nationaal Park Eifel

Deze ochtend blijven we in Stadtkyll om onder leiding van een lokale gids kennis te maken met deze plaats. Aansluitend rijden we naar Nationaal Park Eifel, waar u de wildernis van dichtbij kunt beleven. Dit is het leefgebied van wilde katten, bevers en zwarte ooievaars en bosuilen. Het natuurgebied prikkelt al uw zintuigen en er zijn zelfs speciale zintuig-ligstoelen. Om ontspannen te liggen en nergens aan te denken. Op de terugweg naar het hotel maken we een korte stop in Blankenheim, waar de oorsprong van het bergriviertje de Ahr ligt. Bekijk de mooie vakwerkhuizen of ga wandelen rond het Schwanenweiher meer. In de avond kunnen we weer heerlijk genieten van een gezamenlijk diner.

dag
3

DO: Wildpark Daun - Vulkaneifel

Na het ontbijt rijden we richting het Wildpark Daun. Dit ligt middenin de Eifel in de buurt van de stad Daun in een groot bos- en weidelandschap. We volgen een 8 km lange weg door dit mooie landschap. De dieren hebben hier alle ruimte om te leven zoals in de vrije natuur. Er zijn verschillende uitzichtpunten vanwaar u de dieren van dichterbij kunt bekijken en fotograferen. Na dit bezoek rijden we door naar het Natuur- en Geopark Vulkaneifel. Er was in de Eifel veel vulkanische activiteit dat heeft geleid tot bergachtige gebieden en grote kraters gevuld met grondwater. Prachtig om te zien. Bij aankomst in het hotel staat er al lekker koffie/thee en een verfrissend drankje voor u klaar. Na het diner zal de reisleider de dag met u afsluiten.

dag
4

VR: Trier – bustocht Moezel

Er staat vandaag weer iets heel anders op het programma. We gaan naar de stad Trier, een van de oudste steden van Duitsland. Indien gewenst wandelen we samen met een Nederlandssprekende stadsgids door deze leuke stad. We komen onder andere langs de Dom van Trier, St.-Gangolf-kerk en de Porta Nigra. Ook is het mogelijk om deze stad vanuit het toeristentreintje te maken. Na de rondleiding heeft u nog de tijd om op eigen gelegenheid door deze oude stad te dwalen. In de loop van de middag rijden we een mooie route langs de Moezel terug naar het hotel.

dag
5

ZA: Bad Munstereifel - Satzvey

Na het ontbijt rijden we naar Bad Münstereifel, een prachtig behouden middeleeuws stadje. U heeft hier de tijd om door de gezellige straten te wandelen met leuke en unieke winkels. In de middag rijden we verder naar Satzvey, waar een van de mooiste burchten van Duitsland te bezichtigen is, Burg Satzvey. Hier kunt u deelnemen aan een rondleiding om meer te weten te komen over deze goed bewaard gebleven waterburcht.

dag
6

ZO: Vrije dag

Een vrije zondag. De reisleider zal een eigen dienst verzorgen of indien mogelijk bezoeken we een lokale dienst.

dag
7

MA: Keulen - Nederland

Na het ontbijt maken we ons op voor de terugreis naar Nederland. Onderweg maken we nog een stop in de mooie stad Keulen aan de Rijn waar u op eigen gelegenheid van een lunch kunt genieten. Vervolgens brengen we u naar de plaatst waar u bent opgestapt en nemen we afscheid van elkaar.

Accommodaties

Hotel am Park in Stadkyll***

Stadtkyll, Duitsland
Hotel am Park is een goed verzorgde accommodatie in Stadtkyll. In het hele gebouw is gratis WiFi beschikbaar. Hotel hotel beschikt over een lift waardoor alle kamers zonder trap toegankelijk zijn. De kamers hebben een televisie en een zithoek. Ze beschikken allemaal over een eigen badkamer met een douche, een haardroger en gratis toiletartikelen.
Tijdens uw verblijf geniet u van de verse broodjes en sap en een goede kop koffie bij het ontbijt. Het diner worden in buffetvorm geserveerd.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
WIFI
Bar
Restaurant
Lift
24 uurs receptie
In de kamer
TV
Badkamer
Kluisje - gratis
In de buurt
In stadscentrum

Vervoer

Opstapplaatsen
Opstapplaats 1
Busopstapplaats Utrecht
Opstapplaats 2
Busopstapplaats Rotterdam/Capelle a.d. IJssel
Opstapplaats 3
Busopstapplaats Zwolle

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • 6 overnachtingen in een 2 persoonskamer
 • Ontbijt, lunch en diner
 • Koffie met lekkernij bij aankomst
 • Koffie en thee gedurende de gehele dag
 • Frisdrank, tapbier, wijn van 07.00 – 23.00 uur
 • Gebruik hotelfietsen
 • Snacks in de avond
 • Excursies
 • Beter Uit reisleiding

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer 150,-
 • Evt. entreegelden
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds 2,5 per factuur
 • SGR 5,- p.p.
 • Reserveringskosten 25,-

Overige informatie

Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart.
De minimale groepsgrootte voor deze reis is 21 personen.

Voor de huidige informatie rondom Corona check: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/duitsland/reizen/reisadvies

Conform de ANVR Voorwaarden heeft Beter Uit het recht toeslagen tot 8% van de reissom door te belasten voor een verhoging van de kostprijs van brandstof, andere energiebronnen, belastingen en wisselkoers. Kijk bij de aanvullende voorwaarden voor verdere toelichting.

Reisleiding

Jaap Mackloet

Reisleider Beter Uit sinds 2004.

In welke landen ben je geweest?

Israël, Jordanië, Zuid Afrika, Suriname, Ethiopië, Portugal, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Engeland, Hongarije, Noorwegen en Lapland

Wat maakt reizen met Beter UIt zo fijn?

Je bent met Christenen op stap en zit op dezelfde golflengte. Ook de contacten binnen een kleine organisatie zijn waardevol, korte lijnen met mensen die je kent.

Waarom is de missie: Samen geloven, samen beleven belangrijk voor jou?

Wat is er mooier om een Bijbels kompas mee te nemen, het verrijkt anderen en jezelf.