Over deze reis

Varen over de Rijn & Moezel

Varen over de Rijn & Moezel, een klassieker die niet in het aanbod van Beter Uit mag ontbreken. Het is een prachtige route die nooit verveelt! Glooiende hellingen met volle wijnranken, pittoreske dorpjes en historische steden als Cochem, Bonn, Koblenz en Keulen. Ze passeren allemaal de revue. Natuurlijk vergeten we niet om in een sfeervolle Weinstube te proeven van de heerlijke wijnen uit deze regio. Geniet van al het moois dat God geschapen heeft.

Tijdens deze riviercruise is het op en top genieten: van de faciliteiten aan boord, de comfortabele hutten, een uitstekende verzorging, maar ook van de gezelligheid en goede gesprekken aan boord met mede christenen. En dat alles onder begeleiding van uw vertrouwde reisleiding die er voor u is! Samen beleven, samen geloven, samen genieten!

Bestemming

Algemene informatie

Duitsland ligt in Centraal-Europa met als hoofdstad Berlijn. Na de hereniging van Oost- en West-Duitsland in 1990, werd het zowel in aantal inwoners als oppervlakte één van de grootste Europese landen. Het is een federale bondsrepubliek bestaand uit 16 deelstaten met ieder een eigen regering en parlement. Het kent een gevarieerd landschap met in het noorden het Duitse waddengebied en laagland, dat overgaat in een middelgebergte. In het zuiden wordt dit zelfs een hooggebergte, dat deel uitmaakt van de Alpen. De hoogste berg is de bekende Zugspitze van bijna 3000 meter. Duitsland grenst in het noorden aan de Oostzee, de Noordzee en Denemarken, in het oosten aan Polen en Tsjechië en in het zuiden aan Oostenrijk en Zwitserland. De westgrens wordt gevormd door Frankrijk, Luxemburg, België en Nederland. Hiermee is het het land in Europa met de meeste aangrenzende buurlanden.

Informatie over Duitsland

Tijdsverschil
Geen
Vlag
Valuta

Uitgebreide informatie over Duitsland

Beste reistijd

Duitsland is een bestemming voor alle seizoenen. In het voorjaar lenen het laagland en het middelgebergte zich voor (actieve) uitjes. De zomer is de tijd voor een aangenaam verblijf aan de Oost- of Noordzeekust . September en oktober zijn mooie maanden voor een bezoek aan het hogere Midden- en Zuid-Duitsland of één van de vele steden. ’s Winters is het ook prima toeven in veel Duitse steden, waar bijna overal kerstmarkten gehouden worden. Tevens zijn het Sauerland en de Alpen populaire wintersportbestemmingen.

Klimaat

Het noordelijk deel van het land heeft een klimaat dat overeenkomt met het onze. De winters zijn vrij zacht, de zomers niet al te warm en de neerslag is gelijkmatig over het jaar verdeeld. Het oosten, zuiden en zuidoosten hebben een landklimaat. De winters zijn strenger, de zomers zonniger en warmer. Als het regent is het vaker in de vorm van hevige buien. In de bergachtige streken is het kouder dan in de omliggende gebieden, er valt meer sneeuw die langer blijft liggen. Het zuidelijke Rijndal en de streek rond de Bodensee zijn de warmste en zonnigste streken.

Eten & drinken

De Duitse keuken is goed en overvloedig. Vooral vleesliefhebbers komen aan hun trekken, er is echter voldoende keus aan bijvoorbeeld salades. Het is ook het land van de vele worstsoorten, zoals Bratwurst en Currywurst en er zijn meer Wurstbude dan snackbars in Duitsland.
Bij een goede maaltijd wordt graag een goed glas wijn of bier gedronken. Overal in Duitsland wordt goede wijn geproduceerd en op veel plekken zijn er kleine, ambachtelijke bierbrouwerijen.

Taal

De officiële voertaal is het Duits. In verschillende deelstaten worden dialecten gesproken dat soms moeilijk verstaanbaar is. Steeds meer (jonge) mensen verstaan en spreken goed Engels.

Wist u dat?

- Contactlenzen, fietsen, auto’s Duitse uitvindingen zijn?
- ‘s Werelds grootste koekoeksklok in het Duitse Triberg te vinden is?
- Een Duitser gemiddeld 114 liter bier per jaar drinkt?

Dagprogramma

dag
1

DO: Arnhem-Düsseldorf

Welkom aan boord van ons sfeervolle schip, het M.P.S. Horizon! Na een eerste kennismaking met de vriendelijke bemanning en medereisgenoten, zetten wij koers naar Duitsland en varen dwars door het indrukwekkende Ruhrgebied. In de avond komen we aan in Düsseldorf, waar in de Altstadt nog een gezellige drukte heerst.

dag
2

VR: Düsseldorf-Bonn-Andernach

Stroomopwaarts varen we onder andere langs Keulen met zijn prachtige kathedraal. Aan het begin van de middag arriveren we in Bonn: de voormalige hoofdstad en geboortestad van Ludwig von Beethoven. Het mooie centrum ligt op loopafstand van het schip; zeer uitnodigend om een wandeling te maken. De vijf spitse torens van de Munsterkerk kunt u van verre zien en vormde lange tijd het symbool van de stad. Na het diner leggen we aan in Andernach, gelegen aan de linkeroever, waar we overnachten.

dag
3

ZA: Andernach-Cochem

Een prachtige vaardag tussen de steile, met wijngaarden bedekte, berghellingen! De bemanning gaat vandaag vroeg uit de veren, want al voor het ontbijt zetten we koers naar Cochem. Bij Koblenz ronden we de Deutsche Eck en verlaten de machtige Rijn om kennis te maken met het romantische Moezeldal. Het indrukwekkend landschap doet u beseffen hoe prachtig en veelzijdig deze aarde gemaakt is. Cochem is een kenmerkende Moezelstad met een sfeervolle oude binnenstad, smalle straten en vakwerkhuizen. Van verre domineert de wereldberoemde Reichsburg die hoog boven de stad te zien is.

dag
4

ZO: Vrije dag

Vandaag blijven we in Cochem. De reisleiding verzorgt de samenkomst of we bezoeken, indien mogelijk, een lokale kerkdienst. Hoe mooi is het dat we zelfs op vakantie in het buitenland mogen luisteren naar Gods woord. In de middag kunt u een heerlijke wandeling maken in de omgeving.

dag
5

MA: Cochem–Koblenz

We zetten koers naar Koblenz, waar de Rijn en Moezel samenkomen. Deze stad is een centrum van wijnhandel en heeft ondanks zijn grootte nog steeds een intiem karakter met nauwe straten, romantische steegjes en mooie pleinen met fraaie fonteinen. Bovendien zijn er winkelstraten in overvloed waar het altijd erg gezellig is. In de avond zorgt de reisleiding voor een mooie dagsluiting.

dag
6

DI: Koblenz-Keulen

Rond het middaguur arriveren we in de stad Keulen. De indrukwekkende kathedraal steekt met kop en schouders boven de stad uit. Vlak achter de Dom vinden we de historische binnenstad met gezellige winkelstraatjes, terrasjes en tal van musea. In Keulen is zoveel te doen! Laat u bijvoorbeeld rondrijden in een treintje. Zo krijgt u een goede indruk van de stad.

dag
7

WO: Keulen-Arnhem

De reis is helaas ten einde gekomen. U hebt zeven dagen kunnen genieten van al het moois dat de Rijn en Moezel te bieden hebben. Om circa 14.00 uur meren we af in Arnhem en nemen we afscheid.

Accommodaties

M.P.S. de Horizon

Arnhem, Nederland
Het geliefde MPS Horizon zorgt met haar warm gekleurde interieur voor een gezellige, knusse sfeer aan boord. Op het promenadedek bevindt zich de ruime en uitnodigende salon met een grote bar. De royale afmetingen van de ramen in de salon en het restaurant zorgen ervoor dat u niets van de mooie omgeving hoeft te missen. Op het bovenste dek, het zonnedek, staan stoelen en ligstoelen om heerlijk te ontspannen in de buitenlucht. Vanaf het promenadedek is het zonnedek per stoellift of trap bereikbaar. Ook de hutten voorin op het hoofddek kunt u per stoellift bereiken. De achter gelegen hutten op het hoofddek zijn uitsluitend per trap bereikbaar. De ruime hutten zijn voorzien van badkamer met douche, toilet, wastafel en tv.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
Bar
Restaurant
Lift
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
Telefoon

Vervoer

Eigen vervoer
Deze reis wordt aangeboden op basis van eigen vervoer. Circa 10 dagen voor aanvang van de reis versturen wij aanvullende informatie over het begin van het programma en de gewenste aankomsttijd.

Vertrekdata

Inbegrepen

 • 6 Overnachtingen in een 2-persoonsvoordeelhut
 • Volpension
 • Welkomstcocktail
 • Dagelijks gratis kopje koffie/thee
 • Captains-dinner
 • Havengelden
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Vervoer van en naar het schip
 • Toeslag 2-persoonshut hoofddek 115,-
 • Toeslag 2-persoonshut bovendek 195,-.
 • Toeslag 1-persoonshut hoofddek 295,-
 • Optionele excursies
 • Avond voor vertrek inschepen incl. ontbijt 45,-
 • Huur rollator 5,- per week
 • Drankjes
 • Fooien
 • Reserveringskosten 25,-
 • Bijdrage SGR 5,- per persoon
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

Om nautische redenen kan het noodzakelijk zijn dat van het geplande vaarschema of excursieprogramma wordt afgeweken.

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart.

Reisleiding

David en Maddie van Ballegooijen

Reisleider Beter Uit sinds 1998

In welke landen ben je geweest?

Egypte, Jordanië, Israël, Turkije, Griekse eilanden, Cyprus, Malta, Madeira, Spanje, Scandinavië, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Slovenië, Kroatië, Hongarije, Slowakije, Italië, Andorra, België en Frankrijk.

Wat maakt reizen met Beter Uit zo fijn?

Reizen met Beter Uit is de verbondenheid door het geloof. Het omzien naar elkaar. De ontmoeting met mede-christenen samen op vakantie is bijzonder waardevol.

Waarom is de missie van Beter Uit: samen geloven, samen beleven belangrijk voor jou?

Het verrijkt en bemoedigt je! De christelijke identiteit van Beter Uit is een meerwaarde. Je ontmoet christenen uit diverse geloofsgemeenschappen. Tijdens de reis ontstaan vaak boeiende gesprekken over tal van onderwerpen. Ook de humor, het groepsgevoel en saamhorigheid zijn waardevol.