Over deze reis

Varen over de Rijn & Main: langs de meest romantische plekjes

Nieuw in het riviercruise-programma van Beter Uit is deze 9-daagse cruise over de Rijn & Main met het luxueuze schip MS Traviata. Deze cruise is een aaneenschakeling van hoogtepunten. U vaart over het mooiste stukje van de romantische Rijn dat op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat. Historische steden als Keulen, Andernach en Rüdesheim passeren de revue. En natuurlijk ontbreekt de beroemde Loreley die trots uittorent boven de oevers van de Rijn niet. Daarna varen we over de Main, die zich al kronkelend een weg door het wijnbouwgebied van het Frankenland baant. U zult versteld staan van het natuurschoon dat aan u voorbij glijdt. Een bezoek aan de idyllische plaatsen Miltenberg, Wertheim, Lohr en Würzburg maken de reis compleet.

Tijdens deze riviercruise is het op en top genieten. U verblijft op het luxueuze 4-sterren cruiseschip “MS Traviata” met comfortabele hutten, een sfeervol restaurant en uitstekende verzorging. Bovendien kunt u genieten van de gezelligheid en goede gesprekken aan boord met mede christenen. En dat alles onder begeleiding van uw vertrouwde reisleiding die er voor u is! Samen beleven, samen geloven, samen genieten!

Bestemming

Algemene informatie

Duitsland ligt in Centraal-Europa met als hoofdstad Berlijn. Na de hereniging van Oost- en West-Duitsland in 1990, werd het zowel in aantal inwoners als oppervlakte één van de grootste Europese landen. Het is een federale bondsrepubliek bestaand uit 16 deelstaten met ieder een eigen regering en parlement. Het kent een gevarieerd landschap met in het noorden het Duitse waddengebied en laagland, dat overgaat in een middelgebergte. In het zuiden wordt dit zelfs een hooggebergte, dat deel uitmaakt van de Alpen. De hoogste berg is de bekende Zugspitze van bijna 3000 meter. Duitsland grenst in het noorden aan de Oostzee, de Noordzee en Denemarken, in het oosten aan Polen en Tsjechië en in het zuiden aan Oostenrijk en Zwitserland. De westgrens wordt gevormd door Frankrijk, Luxemburg, België en Nederland. Hiermee is het het land in Europa met de meeste aangrenzende buurlanden.

Informatie over Duitsland

Tijdsverschil
Geen
Vlag
Valuta

Uitgebreide informatie over Duitsland

Beste reistijd

Duitsland is een bestemming voor alle seizoenen. In het voorjaar lenen het laagland en het middelgebergte zich voor (actieve) uitjes. De zomer is de tijd voor een aangenaam verblijf aan de Oost- of Noordzeekust . September en oktober zijn mooie maanden voor een bezoek aan het hogere Midden- en Zuid-Duitsland of één van de vele steden. ’s Winters is het ook prima toeven in veel Duitse steden, waar bijna overal kerstmarkten gehouden worden. Tevens zijn het Sauerland en de Alpen populaire wintersportbestemmingen.

Klimaat

Het noordelijk deel van het land heeft een klimaat dat overeenkomt met het onze. De winters zijn vrij zacht, de zomers niet al te warm en de neerslag is gelijkmatig over het jaar verdeeld. Het oosten, zuiden en zuidoosten hebben een landklimaat. De winters zijn strenger, de zomers zonniger en warmer. Als het regent is het vaker in de vorm van hevige buien. In de bergachtige streken is het kouder dan in de omliggende gebieden, er valt meer sneeuw die langer blijft liggen. Het zuidelijke Rijndal en de streek rond de Bodensee zijn de warmste en zonnigste streken.

Eten & drinken

De Duitse keuken is goed en overvloedig. Vooral vleesliefhebbers komen aan hun trekken, er is echter voldoende keus aan bijvoorbeeld salades. Het is ook het land van de vele worstsoorten, zoals Bratwurst en Currywurst en er zijn meer Wurstbude dan snackbars in Duitsland.
Bij een goede maaltijd wordt graag een goed glas wijn of bier gedronken. Overal in Duitsland wordt goede wijn geproduceerd en op veel plekken zijn er kleine, ambachtelijke bierbrouwerijen.

Taal

De officiële voertaal is het Duits. In verschillende deelstaten worden dialecten gesproken dat soms moeilijk verstaanbaar is. Steeds meer (jonge) mensen verstaan en spreken goed Engels.

Wist u dat?

- Contactlenzen, fietsen, auto’s Duitse uitvindingen zijn?
- ‘s Werelds grootste koekoeksklok in het Duitse Triberg te vinden is?
- Een Duitser gemiddeld 114 liter bier per jaar drinkt?

Dagprogramma

dag
1

VR: Arnhem-Düsseldorf

Welkom aan boord van ons sfeervolle schip, La Traviata! Na een eerste kennismaking met de vriendelijke bemanning en medereisgenoten, gooit de kapitein om 10:00 uur de trossen los en zetten wij koers naar Duitsland. We varen dwars door het indrukwekkende Ruhrgebied. Na het diner komen we aan in Düsseldorf, waar in de Altstadt nog een gezellige drukte heerst.

dag
2

ZA: Düsseldorf-Koblenz

Stroomopwaarts varen we richting Koblenz, een prachtige stad aan de Rijn die een en al historie ademt. De geschiedenis loopt als een rode draad door de stad. In het centrum zijn talrijke oude gebouwen te vinden die een lust voor het oog zijn.

dag
3

ZO: Vrije dag

Vandaag blijven we in Koblenz. De reisleiding verzorgt de samenkomst of we bezoeken, indien mogelijk, een lokale kerkdienst. Hoe mooi is het dat we zelfs op vakantie in het buitenland mogen luisteren naar Gods woord. In de middag kunt u een heerlijke wandeling maken in de omgeving.

dag
4

MA: Koblenz - Mainz

’s Morgens vroeg varen we richting Mainz, nog zo’n prachtige historische stad, gesticht door de Romeinen. De Dom en de St. Stefanuskerk zijn zeer de moeite waard om te bezoeken. In de St. Stefanuskerk kunt u de glas-in-loodramen van Marc Chagall bewonderen. Geniet ook van het intieme karakter met nauwe straatjes en romantische steegjes.

dag
5

DI: Mainz - Frankfurt

’s Morgens vertrekken we vroeg vanuit Mainz. We vervolgen onze route over de Main richting het historische Frankfurt. Tijdens de 2e wereldoorlog werd het grootste gedeelte van de stad compleet verwoest en is het Wetheymhuis als een van de weinige gebouwen in originele staat overgebleven. Maak eens een wandeling door de Altstadt en bekijk de oude vakwerkhuizen, het stadhuis Römer, de Paulskirche en de Frauenkirche. Geniet ook van een hapje en een drankje op het terras. Een broodje Frankfurter worst mag niet ontbreken!

dag
6

WO: Frankfurt - Miltenberg

In de loop van de middag komen we aan in het Miltenberg, nog zo’n prachtige plaats; een verborgen parel. De stad Miltenberg ontwikkelde zich vanaf het begin van de 13e eeuw onder de bescherming van de Mildenburg. De stad floreerde vanwege de grote vraag naar rode zandsteen die over de Main gemakkelijk kon worden verscheept. De prachtige vakwerkhuizen in de oude stad herinneren ons hier aan. Ook kunt u nog een groot deel van de oude stadsmuur en zijn verdedigingstorens bezoeken. Deze avond na het diner verzorgen uw reisleiders een dagsluiting.

dag
7

DO: Miltenberg - Wertheim - Lohr

De kapitein start gooit vroeg in de ochtend de trossen los om koers te zetten richting Wertheim waar we rond 09:00 uur aankomen. Wertheim ligt aan de monding van de Tauber in de Main. De Altstadt is zeker een bezoek waard: de marktplaats, de Stiftskirche, het blauwe huis, de stadspoort en de vakwerkhuizen. Een wandeling langs de oever van de Tauber behoort ook tot de mogelijkheden.

Aan het begin van de middag start de kapitein de motoren weer om koers te zetten richting het idyllische stadje Lohr waar we in de loop van de avond aankomen. Maakt u ’s avonds na het eten een wandeling door het oude centrum en geniet van de gezelligheid op de vele terrassen.

dag
8

VR: Lohr - Würzburg

Het laatste stukje van deze prachtige riviercruise brengt ons naar de universiteitsstad Würzburg, gelegen tussen de wijnbergen. Het symbool van de stad is de vesting Marienberg dat boven de stad uittorent. Maar het architectonische hoogtepunt is toch wel de residentie van de vorstbisschop dat sinds 1981 op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat. Ook de Mariakapel, de Dom st. Kilian en de vele musea zijn het waard om te bekijken. Kortom, er is genoeg te zien en te beleven. Proeft u ook eens van de heerlijke wijnen uit deze streek.

dag
9

ZA: terugreis naar Arnhem

Helaas is de riviercruise ten einde. Om 09:00 uur scheept u uit. Er staat een luxe touringcar voor u klaar die u terug rijdt naar de kade in Arnhem. Hier nemen we afscheid van elkaar en keert u op eigen gelegenheid huiswaarts.

Plattegrond La Traviata

Accommodaties

M.S. La Traviata

Malden,
De MS Traviata is een luxe schip met een authentiek interieur en een huiselijke sfeer. Het schip is in 1991 gebouwd en in 2001 volledig gerenoveerd. Het sfeervolle restaurant bevindt zich op het Emeralddek. Vanaf het Emeralddek kunt u, via een trap, naar de salon op het Rubydek. Hier kunt u onder het genot van een drankje genieten van een prachtig panoramisch uitzicht. Vanaf het Rubydek kunt u met de lift naar het zonnedek. Op het zonnedek kunt u heerlijk genieten van het uitzicht.

Alle hutten zijn comfortabel ingericht en hebben een groot panoramavenster. De hutten zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, een radio, TV, kluisje, föhn, verwarming en airconditioning. Op het Rubydek vindt u de volgende hutten: 2-persoons minisuites, 2-persoons suites en 2-persoons hutten. De hutten op het Emeralddek zijn alleen bereikbaar per trap. Op het Emeralddek vindt u de volgende hutten: voordeelhutten, 2-persoons hutten, 1-persoons hutten en 2-persoons mini-suites.

Vervoer

Eigen vervoer
Deze reis wordt aangeboden op basis van eigen vervoer. Circa 10 dagen voor aanvang van de reis versturen wij aanvullende informatie over het begin van het programma en de gewenste aankomsttijd.

Vertrekdata

Inbegrepen

 • 8 Overnachtingen in een 2-persoonsvoordeelhut
 • Vervoer per luxe touringcar van Würzburg naar de kade in Arnhem
 • Volpension
 • Lunchpakket laatste dag
 • Welkomstcocktail
 • Dagelijks gratis kopje koffie/thee
 • Captains-dinner
 • Havengelden
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Vervoer van en naar de kade van Arnhem
 • Toeslag 1-pers. voordeelhut Emeraldadek 175,-
 • Toeslag 2-pers. hut Emeraldadek 145,-
 • Toeslag 2-pers. hut voor allééngebruik Emeraldadek 275,-
 • Toeslag 2-pers. minisuite Emeraldadek 275,-
 • Toeslag 2-pers. hut Rugbydek 295,-
 • Toeslag 2-pers. hut voor allééngebruik Rugbydek 325,-
 • Toeslag 2-pers. minisuite Rugbydek 325,-
 • Toeslag 2-pers. suite Rugbydek 355,-
 • Optionele excursies
 • Avond voor vertrek inschepen incl. ontbijt 45,-
 • Drankjes
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien
 • Reserveringskosten 25,-
 • Bijdrage SGR 5,- per persoon
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

Om nautische redenen kan het noodzakelijk zijn dat van het geplande vaarschema of excursieprogramma wordt afgeweken.

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart.


Check de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de actuele Corona informatie: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen

Voor een uitgebreide beschrijving van het schip La Traviata en de verschillende huttypes, verwijzen wij u graag naar het tabblad "accommodatie".

Reisleiding

Bram en Gerda Karels

Reisleiders Beter Uit sinds 1993

In welke landen ben je geweest?

Duitsland, Israël, Jordanië, Zwitserland, Engeland, Noorwegen, Egypte, Gambia, Indonesië, Mexico, Zuid-Afrika, China, Sri Lanka, Luxemburg en Frankrijk.

Wat maakt reizen met Beter Uit zo fijn? (Bram)

Wel, dat ik allerlei mensen ontmoet. En samen met hen optrek; samen in een ontspannen vakantiesfeer zoveel uit onze levens met elkaar mogen delen én uit onze levens met God! Momenten dat je samen stil bent van gedeeld verdriet; stil bent van grote verwondering of samen de glorie van God wil uitzingen! Zo ontdek ik steeds meer dat ieder mens uniek is en er uiteindelijk maar één" van bestaat! Daarom moeten we zo zuinig zijn op elkaar!
Zo mooi….

Wat maakt reizen met Beter Uit zo fijn? (Gerda)

Het mooie van het reisleidster-zijn vind ik dat je allerlei mensen ontmoet en heel veel leert in de ontmoeting met anderen. Waardevol, als we als reisgenoten elkaar herkennen vanuit een gezamenlijke betrokkenheid op de schepping , de gesprekken en de herkenning met elkaar hierover en de rol van God daarin. Ook vandaag! Die verbondenheid geeft -naast het elke dag genieten van zoveel ‘gewone”(?) dingen op reis… - meerwaarde aan elke reis. Samen beleven, samen geloven en samen genieten!

Waarom is de missie van Beter Uit: samen geloven, samen beleven belangrijk voor jou? (Bram)

Samen willen we als christenen luisteren naar en leven vanuit het Woord van God. Dat vraagt openheid en respect. Voor elkaars mening. Voor elkaar als... mens. Vanzelf voel ik mij als reisleider in de eerste plaats verantwoordelijk voor het regelen van veel zaken tijdens de vakantie. Dan ben ik echt een-manusje-van-alles. Ten dienste van de reizigers. Maar ook dit is een onderdeel van samen geloven, samen beleven! En tsja, de sfeer, fijne gesprekken en gezelligheid: dit vraagt om de inzet van iedereen! Zo kan ieders reis de vakantie van je leven worden. Voor jezelf en je groepsgenoten. In een positieve sfeer van onderlinge bemoediging, vriendelijkheid en aanvaarding met elkaar vakantie beleven !

Waarom is de missie van Beter Uit: samen geloven, samen beleven belangrijk voor jou? (Gerda)

Dat ik in een grote verscheidenheid van individuen proef dat we ons allemaal willen laten gezeggen door de Grote Reisleider: de Heere Jezus Christus. Als Hij voorop gaat in uw en mijn leven, mag ik volgen.. In vertrouwen. En zo is de sfeer, fijne gesprekken en gezelligheid een samen geloven en samen beleven én genieten!