Over deze reis

Ontdek de Eifel

Ga met ons mee met deze prachtige reis naar de Duitse Eifel, niet ver van huis, maar wel in een schitterende omgeving. De natuur is er prachtig en de excursiemogelijkheden zijn meer de moeite waard. Dagelijks staan er leuke uitstapjes op het programma, die uw reisleider met veel plezier voor u zal gaan verzorgen. Daarbij staat u een heerlijk ontspannen verblijf staat u te wachten in het mooie Hotel op basis van All Inclusief, met heerlijk eten en drinken. Daar is het ideaal gelegen in de Vulkaaneifel en t.o.v. de Duitse stadjes. Kortom een mooie reis om er even een kleine week tussenuit te zijn.

Bestemming

Algemene informatie

Duitsland ligt in Centraal-Europa met als hoofdstad Berlijn. Na de hereniging van Oost- en West-Duitsland in 1990, werd het zowel in aantal inwoners als oppervlakte één van de grootste Europese landen. Het is een federale bondsrepubliek bestaand uit 16 deelstaten met ieder een eigen regering en parlement. Het kent een gevarieerd landschap met in het noorden het Duitse waddengebied en laagland, dat overgaat in een middelgebergte. In het zuiden wordt dit zelfs een hooggebergte, dat deel uitmaakt van de Alpen. De hoogste berg is de bekende Zugspitze van bijna 3000 meter. Duitsland grenst in het noorden aan de Oostzee, de Noordzee en Denemarken, in het oosten aan Polen en Tsjechië en in het zuiden aan Oostenrijk en Zwitserland. De westgrens wordt gevormd door Frankrijk, Luxemburg, België en Nederland. Hiermee is het het land in Europa met de meeste aangrenzende buurlanden.

Informatie over Duitsland

Tijdsverschil
Geen
Vlag
Valuta

Uitgebreide informatie over Duitsland

Beste reistijd

Duitsland is een bestemming voor alle seizoenen. In het voorjaar lenen het laagland en het middelgebergte zich voor (actieve) uitjes. De zomer is de tijd voor een aangenaam verblijf aan de Oost- of Noordzeekust . September en oktober zijn mooie maanden voor een bezoek aan het hogere Midden- en Zuid-Duitsland of één van de vele steden. ’s Winters is het ook prima toeven in veel Duitse steden, waar bijna overal kerstmarkten gehouden worden. Tevens zijn het Sauerland en de Alpen populaire wintersportbestemmingen.

Klimaat

Het noordelijk deel van het land heeft een klimaat dat overeenkomt met het onze. De winters zijn vrij zacht, de zomers niet al te warm en de neerslag is gelijkmatig over het jaar verdeeld. Het oosten, zuiden en zuidoosten hebben een landklimaat. De winters zijn strenger, de zomers zonniger en warmer. Als het regent is het vaker in de vorm van hevige buien. In de bergachtige streken is het kouder dan in de omliggende gebieden, er valt meer sneeuw die langer blijft liggen. Het zuidelijke Rijndal en de streek rond de Bodensee zijn de warmste en zonnigste streken.

Eten & drinken

De Duitse keuken is goed en overvloedig. Vooral vleesliefhebbers komen aan hun trekken, er is echter voldoende keus aan bijvoorbeeld salades. Het is ook het land van de vele worstsoorten, zoals Bratwurst en Currywurst en er zijn meer Wurstbude dan snackbars in Duitsland.
Bij een goede maaltijd wordt graag een goed glas wijn of bier gedronken. Overal in Duitsland wordt goede wijn geproduceerd en op veel plekken zijn er kleine, ambachtelijke bierbrouwerijen.

Taal

De officiële voertaal is het Duits. In verschillende deelstaten worden dialecten gesproken dat soms moeilijk verstaanbaar is. Steeds meer (jonge) mensen verstaan en spreken goed Engels.

Wist u dat?

- Contactlenzen, fietsen, auto’s Duitse uitvindingen zijn?
- ‘s Werelds grootste koekoeksklok in het Duitse Triberg te vinden is?
- Een Duitser gemiddeld 114 liter bier per jaar drinkt?

Dagprogramma

dag
1

MA: Nederland – Stadtkyll

Vanaf de verschillende opstapplaatsen rijden we door Limburg heen naar de mooie Duitse vakwerkstad Monschau waar u op eigen gelegenheid het stadje kunt ontdekken en evt. wat kunt eten of drinken. Aan het einde van de middag komen we aan in ons hotel waar we verwelkomt worden met koffie/thee en wat lekkers. In de avond zal de eigen reisleider de reis met elkaar beginnen en ook meer over de komende dagen vertellen.

dag
2

DI: Stadtkyll – busreis Eifel

Na het heerlijke ontbijtbuffet, waar u ook een eigen lunchpakketje kunt klaarmaken, wandelt u samen met de reisleider door het mooie stadje Stadkyll om zo meer te ontdekken. Aansluitend stappen we in de bus richting het Nationaal Park Eifel. Hier leven wilde katten, bevers, zwarte ooievaars en bosuilen die we natuurlijk hopen te ontdekken tijdens deze tocht. Op terugreis maken we een stop in het vakwerkstadje Blankenheim. Aangekomen in het hotel kunt u weer heerlijk genieten van de drankjes, het eten en alles wat voor u is klaargemaakt.

dag
3

WO: Trier en de Moezel

Natuurlijk mag een bezoek aan één van de oudste steden van Duitsland niet ontbreken: Trier! Als u wilt kunt u o.l.v. een gids de stad ontdekken en hoort u meer over de prachtige historie. Dit zou ook met een leuk treintje kunnen die door de stad rijdt (excl.) Aansluitend is er voldoende tijd om zelf ook door het stadje te wandelen. Met de bus reizen we langs de Moezel naar het schilderachtige wijndorpje Bernkastel. Uiteraard is het mogelijk om in één van de winkeltjes te proeven van de Moezelwijn. Aan het einde van de dag rijden we via een prachtige route weer terug naar ons hotel waar de reisleider na het diner samen met u de dag zal afsluiten.

dag
4

DO: Wildpark Daun en Vulkaneifel

Na het ontbijt rijden we richting het Wildpark Daun, gelegen in een groot bos- en weidelandschap middenin de Eifel in de buurt van de stad Daun. We volgen een 8 km lange weg door dit mooie landschap waar de dieren alle ruimte hebben om te leven zoals in de vrije natuur. Er zijn verschillende uitzichtpunten vanwaar u de dieren van dichterbij kunt bekijken en fotograferen. Na dit bezoek rijden we door naar het Natuur- en Geopark Vulkaneifel. Vroeger was er in de Eifel veel vulkanische activiteit dat heeft geleid tot bergachtige gebieden en grote kraters gevuld met grondwater. Een prachtige dag!

dag
5

VR: Burgcht Satzvey en Cochem

Hoe lekker is iedere dag het ontbijt! Neem ook vandaag weer een lunchpakketje mee voor onderweg. We willen deze dag een bezoek brengen aan Burg Satzvey, één van de mooiste burchten van Duitsland. Indien gewenst kunt u deelnemen aan de rondleiding (excl.) Als we in de Moezel zijn gaan we natuurlijk ook naar Cochem, één van populairste steden van Duitsland. Alleen de Reichsburg maakt de stad tot een bijzondere plek. Heerlijk om hier rond te lopen of te genieten op een terrasje.

dag
6

ZA: Keulen en terugreis Nederland

Na het ontbijt checken we uit en beginnen we aan de terugreis naar Nederland. Onderweg maken we een uitgebreide stop in de stad Keulen. Breng zeker ook een bezoek aan de indrukwekkende Dom! Aan het einde van de middag hopen we weer aan te komen in Nederland waar we na een paar heerlijke dagen afscheid zullen nemen van elkaar en met mooie herinneringen naar huis mogen gaan.

Accommodaties

Hotel am Park in Stadkyll***

Stadtkyll, Duitsland
Hotel am Park is een goed verzorgde accommodatie in Stadtkyll. In het hele gebouw is gratis WiFi beschikbaar. Hotel hotel beschikt over een lift waardoor alle kamers zonder trap toegankelijk zijn. De kamers hebben een televisie en een zithoek. Ze beschikken allemaal over een eigen badkamer met een douche, een haardroger en gratis toiletartikelen.
Tijdens uw verblijf geniet u een All Inclusive concept. Ontbijt, lunch en diner, drankjes bij de maaltijden, koffie en thee zijn allemaal inbegrepen!

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
WIFI
Bar
Restaurant
Lift
24 uurs receptie
In de kamer
TV
Badkamer
Kluisje - gratis
In de buurt
In stadscentrum

Vervoer

Opstapplaatsen
Opstapplaats 1
Busopstapplaats Utrecht
Opstapplaats 2
Busopstapplaats Rotterdam/Capelle a.d. IJssel
Opstapplaats 3
Busopstapplaats Zwolle

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • 5 overnachtingen in een 2 persoonskamer
 • Ontbijt, lunch(pakket) en diner
 • Koffie met lekkernij bij aankomst
 • Koffie en thee gedurende de gehele dag
 • Frisdrank, tapbier, wijn van 17.00 – 23.00 uur
 • Excursies (excl. Evt. entreegelden)
 • Beter Uit reisleiding

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer 95,-
 • Evt. entreegelden
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds 2,50 per factuur
 • SGR 5,- p.p.
 • Reserveringskosten 25,-

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitsbewijs.

Conform de ANVR Voorwaarden heeft Beter Uit het recht toeslagen tot 8% van de reissom door te belasten voor een verhoging van de kostprijs van brandstof, andere energiebronnen, belastingen en wisselkoers. Kijk bij de aanvullende voorwaarden voor verdere toelichting.

Reisleiding

Coby Mulder

Reisleider Beter Uit sinds 1994.

In welke landen ben je geweest?

België, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Liechtenstein, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk,, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Tsechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland, Botswana, Gambia, Senegal, Namibië, Zambia, Zimbabwe, Zuid-Afrika, China,, HongKong, Israël Maleisië, Singapore, Sri Lanka, Thailand, Azoren, Canada, Curacao, Bolivia, Ecaduor, Peru, Suriname.

Wat maakt reizen met Beter UIt zo fijn?

Beter Uit geeft door zijn reizen veel verrijking en verdieping. Het biedt de mogelijkheid om samen met anderen te genieten van al het moois dat we op onze reis tegen komen en ontdekken. Hoe mooi is het om samen momenten te delen of om samen stil te zijn en te genieten van de natuur, de cultuur of iets anders. Daarnaast merk je altijd in een groep de grote verscheidenheid aan mensen en daarmee ook verscheidenheid in belangstelling. Zo kunnen we vaak nog leren van elkaar en meer genieten van een groepsreis. Een ieder heeft zo zijn inbreng. Het mooie bij Beter Uit is dat er ook ruimte is voor de mensen, die wel in een groep willen reizen, maar ook ruimte nodig hebben voor zichzelf. Er is veel mogelijk. Mede doordat Beter-Uit een christelijke reisorganisatie is merk je dat mensen in een reis vaak naar elkaar omzien. De mensen voelen zich gezien in de groep. Dat maakt het reizen met Beter Uit aantrekkelijk. Samen genieten, individuele momentjes creëren en omzien naar elkaar .

Waarom is de missie: Samen geloven, samen beleven belangrijk voor jou?

Wat heerlijk dat het mogelijk is om op de reizen het geloof te delen. De meeste mensen zijn tijdens de vakantie lekker ontspannen. Dat biedt veel mogelijkheden tot een gesprek. Vaak durven mensen dan ook meer te delen. Al kijkend naar een mooi stukje natuur of een stukje cultuur en dan zo maar iets, te durven delen wat in je hart leeft.
Dat is waardevol. Dat geeft meerwaarde aan een vakantiereis. Al met al veel reden om een reis te boeken bij Beter Uit.