Over deze reis

4-daagse reis o.l.v. Peter Burger

Ook dit jaar is het weer mogelijk om een mooie reis o.l.v. Peter Burger te maken. Met elkaar willen we naar het prachtige Sauerland gaan om daar de omgeving te ontdekken. We verblijven in een gezellig hotel tegen het centrum van het leuke Hanzestadje Soest in Duitsland. Helemaal prettig is dat we hier op basis van All Inclusive verblijven. De gehele dag is de koffie en thee gratis, bij het ontbijt kunt u een smakelijk lunchpakketje klaarmaken voor onderweg en vanaf het einde van de middag zijn de drankjes ook inbegrepen. Net zoals de voorgaande jaren hopen we weer een paar gezellige dagen met elkaar te beleven en op sommige momenten een paar mooie liederen met elkaar te zingen. Gaat u mee?

Bestemming

Algemene informatie

Duitsland ligt in Centraal-Europa met als hoofdstad Berlijn. Na de hereniging van Oost- en West-Duitsland in 1990, werd het zowel in aantal inwoners als oppervlakte één van de grootste Europese landen. Het is een federale bondsrepubliek bestaand uit 16 deelstaten met ieder een eigen regering en parlement. Het kent een gevarieerd landschap met in het noorden het Duitse waddengebied en laagland, dat overgaat in een middelgebergte. In het zuiden wordt dit zelfs een hooggebergte, dat deel uitmaakt van de Alpen. De hoogste berg is de bekende Zugspitze van bijna 3000 meter. Duitsland grenst in het noorden aan de Oostzee, de Noordzee en Denemarken, in het oosten aan Polen en Tsjechië en in het zuiden aan Oostenrijk en Zwitserland. De westgrens wordt gevormd door Frankrijk, Luxemburg, België en Nederland. Hiermee is het het land in Europa met de meeste aangrenzende buurlanden.

Informatie over Duitsland

Tijdsverschil
Geen
Vlag
Valuta

Uitgebreide informatie over Duitsland

Beste reistijd

Duitsland is een bestemming voor alle seizoenen. In het voorjaar lenen het laagland en het middelgebergte zich voor (actieve) uitjes. De zomer is de tijd voor een aangenaam verblijf aan de Oost- of Noordzeekust . September en oktober zijn mooie maanden voor een bezoek aan het hogere Midden- en Zuid-Duitsland of één van de vele steden. ’s Winters is het ook prima toeven in veel Duitse steden, waar bijna overal kerstmarkten gehouden worden. Tevens zijn het Sauerland en de Alpen populaire wintersportbestemmingen.

Klimaat

Het noordelijk deel van het land heeft een klimaat dat overeenkomt met het onze. De winters zijn vrij zacht, de zomers niet al te warm en de neerslag is gelijkmatig over het jaar verdeeld. Het oosten, zuiden en zuidoosten hebben een landklimaat. De winters zijn strenger, de zomers zonniger en warmer. Als het regent is het vaker in de vorm van hevige buien. In de bergachtige streken is het kouder dan in de omliggende gebieden, er valt meer sneeuw die langer blijft liggen. Het zuidelijke Rijndal en de streek rond de Bodensee zijn de warmste en zonnigste streken.

Eten & drinken

De Duitse keuken is goed en overvloedig. Vooral vleesliefhebbers komen aan hun trekken, er is echter voldoende keus aan bijvoorbeeld salades. Het is ook het land van de vele worstsoorten, zoals Bratwurst en Currywurst en er zijn meer Wurstbude dan snackbars in Duitsland.
Bij een goede maaltijd wordt graag een goed glas wijn of bier gedronken. Overal in Duitsland wordt goede wijn geproduceerd en op veel plekken zijn er kleine, ambachtelijke bierbrouwerijen.

Taal

De officiële voertaal is het Duits. In verschillende deelstaten worden dialecten gesproken dat soms moeilijk verstaanbaar is. Steeds meer (jonge) mensen verstaan en spreken goed Engels.

Wist u dat?

- Contactlenzen, fietsen, auto’s Duitse uitvindingen zijn?
- ‘s Werelds grootste koekoeksklok in het Duitse Triberg te vinden is?
- Een Duitser gemiddeld 114 liter bier per jaar drinkt?

Dagprogramma

dag
1

Dag 1: Nederland-Munster-Soest (D)

In de ochtend vertrekken we vanaf vanuit Nederland richting Soest (D) en op onze route bezoeken we eerst Münster. De meeste mensen kennen Münster van de beroemde ‘Vrede van Münster’ uit 1648 en de plek waar dit vredesverdrag is getekend kan nog steeds bezocht worden. Maar Münster is veel meer en is tegenwoordig ook een stad van studenten, musea, restaurants en terrasjes. Eén van de belangrijke bezienswaardigheden is de Dom van Münster waar we rond de middag zullen proberen medewerking te verlenen aan het middaggebed. Op eigen gelegenheid kunt u Münster ontdekken en lunchen waarna we vervolgens de reis voorzetten naar Soest waar we halverwege de middag hopen aan te komen en verwelkomt worden met koffie en wat lekkers. Na de incheck zal er een smakelijk diner klaar staan. Het hotel ligt heel centraal dus maak gerust ook nog een wandeling door het mooie centrum!

dag
2

Dag 2: Soest (D) - Mohnesee

Soest is een hanzenstad met een prachtig historisch centrum met vakwerkhuizen. Het plaatsje is mooi gelegen in het hart van Westfalen en in de Soester Börde, een cultuurlandschap dat de overgang vormt tussen het Sauerland en het Münsterland. Ofschoon Soest niet aan het water ligt is het door de gunstige ligging toch een hanzenstad geworden. Al ca. 1000 jaar n.C. werd er in Soest veel handel gedreven en dat heeft er voor gezorgd dat de inwoners van Soest tot op de dag van vandaag erg gastvrij zijn. Na het ontbijt starten we de dag met een rondleiding door de stad onder leiding van een Nederlandsprekende gids. Aansluitend is er vrije tijd. In de middag kunt u een mooie boottocht maken over de Möhnesee maken om zo de omgeving vanaf het water te ontdekken. (excl.). Maar u kunt ook het “Berghofmuseum”, het “Osthofen Gate Museum” of het “Wilhelm Morgner Haus” in Soest gaan bezoeken (incl.)

dag
3

Dag 3: Dagtocht Sauerland

Na het smakelijke ontbijt stappen we in de bus voor een prachtige tocht door het Sauerland. We rijden via een mooie route naar de voormalige hoofdstad van dit gebied, Arnsberg. Arnsberg is een historisch stadje in het bosrijke Sauerland Ooit was het zelfs de hoofdstad van het hertogdom Westfalen. In het oude centrum gaat u even terug in de tijd. Wandel langs de mooi bewaard gebleven vakwerkhuizen en over de oude markt. De klokkentoren en de stadskapel zijn hier absolute hoogtepunten. Indien mogelijk proberen we hier een gezamenlijk zangmoment te organiseren. In de middag staat een bezoek aan de bezoekersmijn in Ramsbeck op het programma. Tot 1974 was deze mijn nog in volle werking. Inmiddels is het een museum met een bovengronds en ondergronds gedeelte waar we met een treintje doorheen gaan. Teruggekomen in ons hotel kunt u genieten van een lekker drankje en het avond eten.

dag
4

Dag 4: Zangmoment - terugreis

Na het ontbijt checken we uit en vertrekken we richting Xanten of Kevelaer waar we in één van de prachtig kerken ons laatste optreden zullen verzorgen. Beide steden hebben een prachtig oud centrum. Na het optreden heeft u vrije tijd en kunt u op eigen gelegenheid lunchen . Halverwege de middag vertrekken we weer richting Nederland waar nog een heerlijk afscheidsdiner op ons staat te wachten.

Accommodaties

Hotel Am Wall****

Soest, Duitsland
Het prachtige Hotel Am Wall ligt op een steenworp afstand van de historische binnenstad van Soest. Het hotel beschikt over een kleine 70 kamers, alle kamers beschikken over een 5-ster waardig boxspring bed en moderne meubels. In de badkamer vindt u een inloopdouche en een wc. Ook een flat screen tv is natuurlijk vandaag de dag niet weg te denken. Het hotel is rolstoelvriendelijk en beschikt over aangepaste kamers voor invaliden. Uw arrangement begint bij dag van aankomst vanaf 14 uur met een kop koffie en een stuk heerlijk gebak en eindigt bij het ontbijt na uitcheck. Tijdens uw verblijf zijn het ontbijt en diner inbegrepen, tijdens het ontbijt kunt u een lunchpakketje klaarmaken. Koffie en thee zijn de gehele dag gratis en vanaf 17.00-22.00 uur zijn de andere (alcoholische) drankjes ook inbegrepen.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
WIFI
Bar
Restaurant
Wellness
24 uurs receptie
In de kamer
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Telefoon
In de buurt
Supermarkt
Historisch centrum
Restaurant
In stadscentrum

Vervoer

Opstapplaatsen
Opstapplaats 1
Busopstapplaats Katwijk
Opstapplaats 2
Busopstapplaats Hazerswoude
Opstapplaats 3
Busopstapplaats Ede
Opstapplaats 4
Busopstapplaats Nieuwpoort

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Vervoer per comfortabele touringcar voorzien van toilet, airconditioning en koffie- en theefaciliteiten
 • Drie hotel overnachtingen in 2-persoonskamer
 • Verblijf op basis van All Inn (verdere uitleg zie “hotel”)
 • Koffie met lekkers bij aankomst
 • Stadswandeling Soest
 • Zangmomenten
 • Toeristenbelasting
 • Afscheidsdiner
 • Reisleiding

Niet inbegrepen

 • Eenpersoonskamertoeslag € 80,-
 • Eventuele optionele excursie – boottocht Mohnesee € 13,-
 • Lunches en drankjes bij de maaltijden
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele huur voor de concertlocaties of muziekinstrumenten
 • Fooien voor hotelpersoneel, gids en buschauffeur
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen € 2,50 per factuur
 • SGR 5,- p.p.
 • Administratiekosten € 25,-

Overige informatie

Minimaal aantal deelnemers is 70 personen.

De opstapplaatsen zijn onder voorbehoud, deze kunnen later nog aangepast worden.

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitsbewijs.

Conform de ANVR Voorwaarden heeft Beter Uit het recht tot 20 dagen voor vertrek toeslagen tot 8% van de reissom door te belasten voor een verhoging van de kostprijs van brandstof, andere energiebronnen, belastingen, verhoging van derden en wisselkoers. Kijk bij de aanvullende voorwaarden op onze site voor verdere toelichting.

Reisleiding