Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Israël o.l.v. Ds. P. Vernooij

Groepsrondreis | Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Deze mooie rondreis door Israël voert ons naar de bekende Bijbelse plaatsen. We beginnen in het noorden waar we kennis maken met het groene Galilea, waar Jezus vele wonderen deed. Vervolgens rijden we naar de Gouden Stad, Jeruzalem, waar we kennismaken met alle hoogtepunten die de stad te bieden heeft! En we ervaren het leven in de woestijn met hoogtepunten als de Dode Zee en Massada. Een prachtige reis door het land van de Bijbel!

Programma

Dag 1, dinsdag: Amsterdam – Tel Aviv
We vertrekken vanaf Schiphol naar Tel Aviv. Na aankomst worden we naar ons hotel in Jaffa/Tel Aviv gebracht voor diner en overnachting.


Dag 2, woensdag: Tel Aviv – Jaffa – Huis van de Diaspora – Megiddo – Tiberias
Na het ontbijt gaan we naar Jaffa. In de Nederlandse Bijbelvertalingen wordt deze plaats Joppe genoemd. We maken een wandeling door de geplaveide straatjes van de oude havenstad Jaffa. Jaffa betekent mooi en deze plaats doet zijn naam zeker eer aan. In de Bijbel lezen we over deze plaats in het boek Handelingen. Petrus heeft hier Tabitha, ook wel Dorcas genoemd, tot leven gewekt. Ook logeerde Petrus bij Simon de Leerlooier, in diens huis aan zee. Ons volgende bezoek is het museum Beth Hatefutsoth, oftewel, ‘huis van de Diaspora’. Het museum laat de geschiedenis en de verspreiding van het Joodse volk over de hele wereld zien. Ook komen we meer te weten over de verdrijving van het Joodse volk uit Israël duizenden jaren geleden, tot de terugkeer naar het beloofde land. Vervolgens gaan we op weg naar het oude stadsfort Megiddo, een belangrijke plaats vanaf ongeveer 7000 – 500 voor Christus. In de Bijbel wordt deze plaats meerdere keren genoemd. Koning Salomo verstevigde de stad, koning Saul en koning Josia vonden er de dood en Gideon overwon de Midianieten. Als we bovenop de oude terp staan, met de overblijfselen van meer dan 25 beschavingen onder onze voeten, de één op de ander gebouwd, vertelt elke heuvel en vallei een (Bijbels) verhaal. Aan het einde van de dag rijden we naar ons hotel aan het meer van Galilea.


Dag 3, donderdag: Gamla Natuurpark – Kursi – Tabgha – Magdala – Boottocht Meer van Galilea
We beginnen vanmorgen vroeg met een wandeling in het Gamla natuurpark. In het park bevindt zich de hoogste waterval van Israël en onderweg komen we verschillende dolmen tegen. Daarnaast leven er in het park een grote kolonie roofvogels zoals verschillende soorten gieren, arenden en buizerds, vogels die vaker worden genoemd in de Bijbel. In de mooie natuur van het nationaal park Kursi bekijken we de ruïne van een groot byzantijns klooster. De plaats staat bekend als de plek waar Jezus een man heeft genezen die bezeten was door demonen. De demonen smeekten Jezus om in een kudde varkens te gaan waarna de varkens het water in stormen en verdrinken. Het klooster heeft een prachtige vloer van mozaïek waarin onder andere twee duiven zijn afgebeeld.

 

In Magdala, de geboorteplaats en woonplaats van Maria Magdalena, bekijken we de opgravingen waaronder de resten van één van de oudste gevonden synagogen, uit de tijd van Jezus. Bij de oever van het Meer van Galilea vinden we Tabgha. Hier vermenigvuldigde de Heere Jezus vijf broden en twee vissen aan een groep van meer dan 5000 mensen. In de Vermenigvuldigingskerk ligt onder het altaar de steen waarop Jezus het brood gedeeld zou hebben. Ook deze kerk heeft een mooie mozaïekvloer waarin je onder andere de broden en de vissen ziet.Deze dag wordt afgesloten met een boottocht over het Meer van Galilea. Midden op het meer ligt de boot even stil en gaat de motor uit waardoor we de rust en stilte op het meer ervaren. Erg indrukwekkend! De overnachting en het diner is vandaag in Tiberias.


Dag 4, vrijdag: Kibboets Sde Eliyahu – Qasr el Yahud – Scopusberg – Jeruzalem
We beginnen de dag met een bio tour bij Kibboets Sde Eliyahu. In deze kibbutz wordt een orthodoxe religieuze Joodse manier van leven gecombineerd met de principes van het kibboetsleven en een toewijding aan het land. De kibboets heeft een lange geschiedenis van biologische landbouw waar we meer over te horen en te zien krijgen. Door de Jordaanvallei rijden we naar de doopplaats Qasr el Yahud in de rivier de Jordaan, waar Johannes de Doper Jezus en vele anderen doopte. Vervolgens naar Jeruzalem. Vanaf de Scopusberg genieten we van een eerste uitzicht over de stad. We brengen een bezoek aan de Klaagmuur, waar we getuigen zullen zijn van het begin van de Shabbat.


Dag 5, zaterdag: Jeruzalem – Olijfberg – Hof van Gethsemané – Oude Stad
Wij zullen vandaag op plekken komen waar eens onze Messias is geweest. De Olijfberg is de eerste bezienswaardigheid van vandaag en biedt een uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg, Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem. Aan de voet van de Olijfberg ligt de Hof van Gethsemané waar we naartoe wandelen. In de Hof van Gethsemané werd Jezus erg bang voor wat Hem te wachten stond. Hij zweette bloeddruppels en bad tot Zijn Vader of de beker van het lijden aan Hem voorbij mocht gaan. De Kerk van Alle Naties staat symbool voor deze geschiedenis. In de Hurva synagoge maken we een deel van de samenkomst mee. Deze synagoge is gelegen in de Joodse Wijk en is één van de belangrijkste synagogen in Jeruzalem. Vervolgens maken we een wandeling door de Oude Stad, waar zich de Via Dolorosa bevindt. Op deze lijdensweg vonden verschillende gebeurtenissen plaats die worden herdacht in 14 staties, vanaf de plaats van Jezus’ veroordeling door Pontius Pilatus, naar de plaats waar Hij in het graf werd gelegd. Ondanks de drukte van winkeltjes, kraampjes en verkopers is het indrukwekkend om hier te lopen en terug te denken aan de gebeurtenissen. De route loopt langs de verschillende staties en uiteraard bezoeken we Bethesda met de Kerk van Anna, de Joodse, de Christelijke, de Armeense en de Islamitische Wijk. Uiteindelijk komen we uit bij de Heilige Grafkerk waar jammerklachten en gebeden weerklinken. Via de Damascuspoort wandelen we naar de Graftuin waar we het lege graf aanschouwen.

Dag 6, zondag: Vrije dag
Een vrije dag in Jeruzalem, de reisleider verzorgt vandaag twee samenkomsten. In de middag is er de mogelijkheid om met elkaar naar de Herzlberg te wandelen.


Dag 7, maandag: Jeruzalem – Yad Vashem – (Tunnels Klaagmuur) – Ecce Homo Basiliek – Vrije middag
Op maandagmorgen vindt bij de Klaagmuur in de Oude Stad traditioneel de Bar Mitswa ceremonie plaats. Met zang, dans en zoetigheid wordt gevierd dat tienerjongens geestelijk volwassen zijn geworden. Vervolgens bezoeken we het beroemde Holocaust Herdenkingscentrum Yad Vashem. In dit museum worden de Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van Joden herdacht. De Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de overleden kinderen, de overzichtstentoonstelling en het concentratiekampenmonument maken je stil en laten een diepe indruk op je achter.


Jesaja 56:5 - Hem geef ik iets beters dan zonen en dochters: een gedenkteken en een naam (een Yad Vashem) in mijn tempel en binnen de muren van mijn stad. Ik geef hem een eeuwige naam, een naam die onvergankelijk is.


Terug in Jeruzalem bezoeken we het Sha’arei Zedek ziekenhuis waar we onze gift zullen overhandigen. Ook bezoeken we de Ecce homo basiliek aan de Via Dolorosa. Ecce Homo is Latijns voor ‘zie de mens’, de woorden die Pilatus gebruikte om Jezus aan de joden te tonen. Optioneel maken we een wandeling door de tunnels onder de Klaagmuur (excl. ca 10,-). De rest van de middag vrij te besteden.

Dag 8, dinsdag: Herberg Barmhartige Samaritaan – Ein Gedi – Massada – Dode Zee – Kfar Hanokdim – Arad 
We gaan op weg naar het zuiden. Onze eerste stop is bij de Herberg van de Barmhartige Samaritaan in Ma'ale Adoemim. Byzantijnse christenen dachten bij deze plaats aan het verhaal van de Barmhartige Samaritaan. We vinden er een gedeelte van een oude kerk uit de Byzantijnse tijd. Naast de kerk is er een museum met oude mozaïeken en archeologische voorwerpen uit christelijke kerken en joodse en samaritaanse synagogen.


De bus rijdt verder door het woeste en imposante landschap van de woestijn van Judea naar de 400 meter onder zeespiegel gelegen oevers van de Dode Zee, de meest zoute zee op aarde. We rijden langs de grotten van Qumran, de vindplaats van de Dode Zeerollen en volgen de kustlijn van de Dode Zee naar natuurreservaat Ein Gedi. Op deze plaats hield David zich verscholen voor Saul. Bij de oase van Ein Gedi maken we een mooie wandeling, u kunt zelfs doorlopen tot de waterval. We gaan heerlijk dobberen in de Dode zee, een unieke ervaring! Het water is zo zout dat je er moeiteloos in blijft drijven. Op deze bijzondere locatie is er vrije tijd ingelast om te ontspannen. Bij Massada, het kasteel van Herodes de Grote, gaan we per kabelbaan naar boven voor het prachtige uitzicht, de ruïnes en het verhaal van de moedige Zeloten die zich verdedigden tegen de Romeinen. Lopend dalen we af naar beneden. In het bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim maken we een traditioneel koffieritueel mee. Rondom een kampvuur worden koffiebonen getoast, vermalen en gestampt op een traditionele ritmische slag. Vervolgens worden de bonen gebrouwen en krijgen we heerlijk verse koffie geserveerd. Tijdens het hele proces horen we verhalen over het leven van de bedoeïenen. Ook zullen we dineren bij de bedoeïenen, geniet van rijst-en groenteschotels, verse broodjes, verschillende salades, gegrild vlees en fruit na de maaltijd. We overnachten in een hotel in Arad.


Dag 9, woensdag: Sde Boker – Ein Avdat – Mitzpe Ramon – Mashabei Sade
Na het ontbijt laten we het bedoeïenenkamp achter ons en rijden naar Sde Boker waar we het graf van Ben Gurion, de eerste premier van Israël, bezoeken en waar we genieten van het mooie uitzicht over de vallei van Tzin. Vervolgens bezoeken we Ein Avdat. Deze schitterende en smalle kloof in de Negev kent veel bronnen die in watervallen uitkomen in twee diepe meren. Dit gebied behoort toe aan Ein Avdat National Park. Bij Mitzpe Ramon genieten we van een prachtig uitzicht op de enorme krater. We overnachten in kibbutz Mashabei Sade.

 

Dag 10, donderdag: Mashabei Sade – Tel Aviv – Amsterdam
Vandaag worden we naar de luchthaven van Tel Aviv gebracht voor de terugreis naar Nederland.

Programma onder voorbehoud van wijzigingen ter plaatse

 

Wil je meer weten over het land? Klik hier voor reisinformatie over Israël.

 

Accommodaties

Ruth Daniel Residence

Dag 1 -2 verblijven wij in Ruth Daniel Residence in Tel Aviv. 

Ruth Daniel Residence

Dag 1 -2 verblijven wij in Ruth Daniel Residence in Tel Aviv. 

terug

Kinar Hotel

Dag 2 - 5 verblijven wij in het Kinar Hotel in Tiberias.

Kinar Hotel

Dag 2 - 5 verblijven wij in het Kinar Hotel in Tiberias.

terug

Rimonim Hotel

Dag 5 - 8 verblijven wij in het Rimonim Hotel in Jerusalem.

Rimonim Hotel

Dag 5 - 8 verblijven wij in het Rimonim Hotel in Jerusalem.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

INBEGREPEN
- Vliegreis Amsterdam – Tel Aviv v.v. met een overstap in Istanbul

- Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
- 20 kilo ruimbagage
- Transfer luchthaven - hotel v.v.
- 9 Overnachtingen in goede middenklasse hotels
- Verblijf in tweepersoonskamers met eigen bad/douche, toilet en airconditioning
- Verblijf op basis van halfpension en zondag volpension (incl. koffie en cake)
- Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de excursiedagen
- In – ear set tijdens de excursiedagen
- Alle excursies en entreegelden zoals in het programma beschreven
- Nederlandssprekende gids tijdens de excursiedagen in Israël
- Fooien van 5,50 p.p.p.d. voor gids, chauffeur en hotelpersoneel

NIET INBEGREPEN
- Toeslag eenpersoonskamer 529,-
- Evt. verhoging van brandstoftoeslagen en evt. extra lokale reis- en vertrekbelastingen
- Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
- Lunches en drankjes bij de maaltijden
- Overige entreegelden
- Stichting Calamiteitenfonds Reizen 2,50 per factuur (maximaal 9 personen per factuur)
- Reserveringskosten van 25,- per boeking

Minimum aantal deelnemers voor gegarandeerd vertrek is 20 deelnemers.

 

Paspoort

Let op, voor deze reis dient je paspoort bij vertrek nog minimaal zes maanden geldig te zijn! 

Bij boeking dien je je paspoortgegevens (paspoortnummer, nationaliteit, datum van uitgifte, vervaldatum) te vermelden.

 

PRIJZEN REISSOM

Reissom per persoon:

1859,- Bij 35 – 39 betalende personen

1895,- Bij 30 – 34 betalende personen

1949,- Bij 25 – 29 betalende personen

1995,- Bij 20 – 24 betalende personen

 

*De reissom is gebaseerd op basis van 20-24 deelnemers. Kort voor vertrek van de reis zal bekeken worden hoeveel deelnemers er geboekt hebben. Mochten er 20 of meer deelnemers hebben geboekt, dan krijgt u het verschil met de nieuwe reissom op uw rekening teruggestort.

VLUCHTEN
Het aanbod is gebaseerd op vluchten per Turkish Airlines vanaf Schiphol Airport. Vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen):

 

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
30 april 2019 Amsterdam Istanbul TK 1952 11.10 uur 15.40 uur
30 april 2019 Istanbul Tel Aviv TK 788 18.05 uur 20.05 uur
           
9 mei 2019 Tel Aviv Istanbul TK 785 09.55 uur 12.15 uur
9 mei 2019 Istanbul Amsterdam TK 1953 15.10 uur 17.45 uur
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief