Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

BELG_DINANT_VAAR_dreamstime_xxl_44099848
Varen
vanuit Dinant

Varen vanuit Dinant

Groepsrondreis | Riviercruise

Vaar met Beter-uit vanuit Dinant langs de Belgische steden Namen, Hoei en Luik naar het Bourgondische Maastricht, de bisschopstad Roermond en het het Brabantse Cuijk. We eindigen de reis weer in Arnhem. In Dinant, dat prachtig ingesloten ligt tussen de Maas en het omliggende heuvellandschap, kunt u met de kabelbaan de citadel bezoeken en in de sfeervolle binnenstad van Maastricht geniet u van het Bourgondische leven. Ook Roermond is de moeite waard met haar rijke culturele erfgoed en historische gebouwen.  Aan boord wordt u uitstekend verzorgd. Geniet van uitgebreide maaltijden en van het mooie uitzicht vanaf het ruime zonnedek!

Van dag tot dag

Dag 1, woensdag: Nederland – Dinant

Vanaf de verschillende opstapplaatsen rijden we naar het Belgische Dinant waar de vaarreis zal beginnen. Dinant ligt prachtig ingesloten tussen de Maas en het omliggende heuvellandschap. Door de ligging heeft de stad in het verleden een belangrijke rol gespeeld bij de verdediging van de Maas. Hiervan is de citadel het bewijs.

 

Dag 2, donderdag: Dinant – Namen

Tijdens het ontbijt varen we van Dinant naar de hoofdstad van Wallonië, Namen. De oude binnenstad van Namen is erg levendig, mede doordat de stad bekend staat als studentenstad. Er zijn veel historische gebouwen en veel gezellige terrassen.

 

Dag 3, vrijdag: Namen – Hoei – Luik

Als u nog ligt te slapen verlaten we Namen en varen we verder naar Huy, ook wel Hoei genoemd, voor een korte stop. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van Hoei is het fort. Met een kabelbaan kunt u het fort bezoeken, dat in 1818 door Nederlanders werd gebouwd. Tijdens de lunch varen we verder van Hoei naar Luik, waar we in de loop van de avond zullen aankomen.

 

Dag 4, zaterdag: Luik – Maastricht

Tijd om naar het gezellige Maastricht te vertrekken. In de sfeervolle binnenstad van Maastricht staat het Bourgondisch leven centraal. Vanmiddag hebt u uitgebreid de tijd om de stad te verkennen. Maastricht is één van de oudste steden van Nederland en reeds bewoond door de Romeinen, waar vele prachtige kerken en kleine straten van getuigen. Uiteraard kunt u heerlijk winkelen in deze stad.

 

Dag 5, zondag: Maastricht

Een rustdag in Maastricht. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst of we bezoeken, indien mogelijk, een lokale kerkdienst.

 

Dag 6, maandag: Maastricht – Roermond

De vaarreis gaat verder van Maastricht naar Roermond. Deze gemeente is rijk aan cultureel erfgoed en sinds 1559 een bisschopsstad. In het centrum vindt u veel historische gebouwen, kerken, pleinen en terrassen waar u kunt genieten van het Bourgondische Limburg.

 

Dag 7, dinsdag: Roermond – Cuijk

Verder naar het Brabantse Cuijk, waar we na de lunch zullen aanmeren. Cuijk is één van de eerste nederzettingen van de Romeinen in Nederland en heeft een aantal bezienswaardigheden zoals Museum Ceuclum en de pas gerestaureerde Martinuskerk. Het is mogelijk om vanuit Cuijk met een pont de Maas over te steken om zo in Noord-Limburg de Mookerheide te bezoeken.

 

Dag 8, woensdag: Cuijk – Arnhem

De vaarreis is alweer ten einde gekomen en we varen het laatste stuk van Cuijk naar Arnhem, waar we rond 14.00 uur zullen ontschepen. Vanaf hier keert u op eigen gelegenheid weer huiswaarts.

 

NB: Om nautische redenen kan het noodzakelijk zijn dat van het geplande vaarschema of excursieprogramma wordt afgeweken.

 

Vaarschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag

Plaats

Aankomst

Vertrek

Woensdag

Dinant inschepen

 

 

Donderdag

Dinant

 

08.30 uur

Donderdag

Namen

13.00 uur

 

Vrijdag

Namen

 

06.30 uur

Vrijdag

Hoei

10.00 uur

 

Vrijdag

Hoei

 

12.30 uur

Vrijdag

Luik

19.30 uur

 

Zaterdag

Luik

 

12.30 uur

Zaterdag

Maastricht

16.00 uur

 

Zondag

Maastricht

 

 

Maandag

Maastricht

 

08.00 uur

Maandag

Roermond

13.30 uur

 

Dinsdag

Roermond

 

08.00 uur

Dinsdag

Cuijk

14.00 uur

 

Woensdag

Cuijk

 

09.00 uur

Woensdag

Arnhem ontschepen

14.00 uur

 

 

Accommodaties

MPS Horizon

Het geliefde MPS Horizon zorgt met haar warm gekleurde interieur voor een gezellige, knusse sfeer aan...

MPS Horizon

Het geliefde MPS Horizon zorgt met haar warm gekleurde interieur voor een gezellige, knusse sfeer aan boord. Op het promenadedek bevindt zich de ruime en uitnodigende salon met een grote bar. De royale afmetingen van de ramen in de salon en het restaurant zorgen ervoor dat u niets van de mooie omgeving hoeft te missen. Op het bovenste dek, het zonnedek, staan stoelen en ligstoelen om heerlijk te ontspannen in de buitenlucht. Vanaf het promenadedek is het zonnedek per stoellift of trap bereikbaar. Ook de hutten voorin op het hoofddek kunt u per stoellift bereiken. De achter gelegen hutten op het hoofddek zijn uitsluitend per trap bereikbaar. De ruime hutten zijn voorzien van badkamer met douche, toilet, wastafel en tv.

terug
Data & prijzen
Prijsinformatie - Varen vanuit Dinant 8 dagen

Inbegrepen

 • Vervoer Nederland – Dinant
 • Overnachtingen in een tweepersoonsvoordeelhut (hoofddek)
 • Volpension (beginnend met diner op dag 1 en eindigend met lunch op de laatste dag)
 • Welkomstcocktail
 • Dagelijks gratis kopje koffie/thee (halverwege de morgen en halverwege de middag)
 • Captains-Dinner
 • Havengelden
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Vervoer van het schip
 • Optionele excursies
 • Eventuele bustransfer
 • Drankjes
 • Fooien

Overige informatie

Huttoeslagen per persoon

Hoofddek:

Toeslag tweepersoonshut met douche/toilet                 95,-

Toeslag éénpersoonshut met douche/toilet                 245,-

 

Bovendek:

Toeslag tweepersoonshut met douche/toilet                175,-

 

LET OP:

Voor deze reis werkt het kopje reisgenoten niet.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief