Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Corona-FAQ

1. Mijn geboekte vakantie staat binnenkort gepland. Wanneer kan ik uitsluitsel verwachten of mijn vakantie door gaat?

A.  Wij proberen u zo goed mogelijk te informeren. Wij volgen daarbij nauwlettend de ontwikkelingen betreffende de maatregelen die de nationale overheden nemen. Beter Uit is, voor het al dan niet door kunnen gaan van uw vakantie, ook afhankelijk van haar leveranciers. Zodra wij uitsluitsel hebben of uw vakantie al dan niet door kan gaan, informeren wij u direct; uiterlijk binnen 2 weken voor vertrek.
 

2.  Van Beter Uit ontvang ik een verzoek om de restantbetaling te voldoen. Moet ik dat nu wel doen?

A. Ja, indien u een verzoek van Beter Uit ontvangt om uw restantbetaling te voldoen, dan dient u dat te doen. Uiteraard houdt Beter Uit de ontwikkelingen over de mogelijkheden of de vakantie door kan gaan goed in de gaten. Alleen indien Beter Uit verwacht dat uw vakantie door kan gaan, wordt een verzoek tot restantbetaling gestuurd. Mocht uw vakantie door maatregelen van de nationale overheden onverhoopt toch niet door kunnen gaan, dan is uw (aan)betaling verzekerd. U bent uw geld NIET kwijt.

 

3. Ontvang ik mijn reissom dan retour?

A. Voor de waarde van uw (aan)betaling ontvangt u een Corona-voucher waarmee u tot een jaar na uitgifte van het voucher een aanbetaling kunt doen voor een andere vakantie met Beter Uit. De Corona-voucher valt per direct onder de garantieregeling van het SGR, waardoor u 100% verzekerd bent. Beter Uit restitueert uw betaalde reissom niet.
 
4. Wat is een Corona-voucher?

A. De Corona-voucher vertegenwoordigt de waarde van uw (aan)betaalde reissom. Met dit voucher kunt u tot een jaar na uitgifte een andere vakantie bij Beter Uit boeken. Uw aanbetaalde reissom wordt als het ware dan gebruikt voor de aanbetaling van uw nieuw geboekte vakantie. Mocht uw nieuw geboekte vakantie duurder zijn, dan dient u het verschil bij te betalen. Is uw nieuw geboekte vakantie goedkoper, dan ontvangt u het verschil retour.
 
5. Wat als mijn vakantie door kan gaan, maar ik wil zelf niet meer op vakantie. Kan ik dan kosteloos annuleren?
A. Nee, u kunt niet zelf kosteloos annuleren. Indien Beter Uit de door u geboekte vakantie kan uitvoeren, maar u wilt niet meer op vakantie, dan kunt u de vakantie tegen de gebruikelijke annuleringsvoorwaarden van de ANVR annuleren.

 

6. Wat als ik een nieuwe vakantie boek met een hogere reissom dan de waarde van mijn Coronavoucher, moet ik dan bijbetalen?
A. Ja, indien de reissom van uw nieuw geboekte vakantie hoger is dat de waarde van uw Coronavoucher, dan dient u het verschil bij te betalen.

 

7. Wat als ik een nieuwe vakantie boek met een lagere reissom dan de waarde van mijn Coronavoucher, ontvang ik dan het verschil retour?
A. Ja, met een maximum van 10% van de oorspronkelijke reissom. Indien u een nieuwe reis geboekt heeft die meer dan 10% goedkoper is dan de waarde van uw Corona voucher, dan ontvangt u geen restitutie van het resterende deel van uw (aan) betaling. U ontvangt het resterende deel van uw (aan) betaling in de vorm van een reisvoucher. U bent uw geld niet kwijt.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief