Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Coronaprotocol Beter Uit

Veilig en verantwoord  op reis

In samenwerking met onze lokale vertegenwoordigers en onze leveranciers (luchtvaartmaatschappijen, touringcarbedrijven en hotels)  hebben wij maatregelen genomen om u veilig op pad te laten gaan. Uiteraard maken wij daarbij gebruik van bestaande richtlijnen en protocollen van o.a. de RIVM, de ANVR en de Nederlandse overheid en lokale overheden van de bestemming.

Veilig reizen is echter ook een eigen verantwoordelijkheid. Het is belangrijk dat iedereen zich aan bepaalde regels houdt en dit kan verschillen per vervoerstype en per land. Maar voor iedere deelnemer geldt dat u voor vertrek goed gezond moet zijn en geen gezondheidsklachten mag hebben en dat u zich tijdens de reis houdt aan ons protocol op het gebied van  hygiëne, al dan niet mondkapjes dragen, afstand houden etc.  Op die manier kunt u samen veilig op reis!

 

Voorafgaand aan de reis

 • Bij verkoudheidsklachten, koorts of benauwdheid adviseren wij u om niet op reis te gaan. Neem bij klachten direct contact op met de GGD. Kunt u uiteindelijk niet op vakantie, informeer dan onze verkoopafdeling.
 • U bent zelf verantwoordelijk voor het meenemen van mondkapjes, hygiënische gel/doekjes en andere beschermende middelen.
 • Ga wijs op reis en bereid u goed voor.

 

Algemene richtlijnen deelnemer

 • Houd 1,5 meter afstand (tussen huishoudens). Indien 1,5 m. afstand tijdens internationaal vervoer niet mogelijk is draagt u een mondkapje.
 • Was vaker uw handen.
 • Hoest en nies in uw elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes.
 • Schud geen handen.
 • Blijf thuis als u een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°).
 • Blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
 • Lees vooraf de eventuele specifieke maatregelen.
 • Volg altijd de specifieke maatregelen en aanwijzingen van personeel dat optreedt namens de reisorganisatie.
 • Betaal met pin of contactloos (pin of mobiel).

 

Cronamaatregelen bij vliegreizen

 

Coronamaatregelen bij busreizen

 

Voucher
Helaas zijn we, door omstandigheden, ook genoodzaakt om vakanties te annuleren. We zijn daarbij onder meer afhankelijk van de besluiten die de diverse Europese overheden nemen. Mocht uw / jouw reis niet door kunnen gaan, dan informeren we je zo spoedig mogelijk. We streven er naar dit uiterlijk twee weken voor vertrek te doen. U / je ontvangt dan een voucher ter waarde van de (aan)betaling, waarmee een andere vakantie bij Beter Uit geboekt kan worden. De voucher heeft een geldigheidsduur van één jaar, staat op naam en is niet overdraagbaar.

 


We vertrouwen er op u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact op met Beter Uit: 088-3100 500.

 

We hebben een pagina ingericht met veelgestelde vragen rondom boekingen en het Corona-virus, klik hier!

 

Websites met nuttige informatie

 

- Reisadviezen ministerie van Buitenlandse Zaken: www.nederlandwereldwijd.nl
- Website ANVR met veelgestelde vragen over reizen en coronavirus: www.ANVR.nl 


- Website IATA met per land overzicht coronamaatregelen
: www.iata.org/en/youandiata/travelers/health/

- Overzicht voorwaarden reis- en annuleringsverzekeringen: www.ANVR.nl/reizigersvoorwaarden.pdf

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief