Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Duitsland met Projectkoor Con Lode

Groepsreis vanuit één hotel | Koorreis | Busreis

Zing of reis mee met het projectkoor Con Lode

 

Een driedaagse reis vol muzikale en culturele hoogtepunten! Ter ere van 500 jaar reformatie reizen we af naar enkele Luther- en Catechismussteden. Geen traditionele Luther reis naar steden als Eisenach en Wittenberg maar we ontdekken het erfgoed van Luther en de Reformatie op prachtige bestemmingen zoals Worms en Heidelberg.

Zowel voor zangers als toehoorders een bijzondere en onvergetelijke ervaring!

 

Hugo van der Meij

Al op zeer jonge leeftijd zat Hugo veel achter de piano. Na een jaar algemene muzikale vorming begonnen de pianolessen op de plaatselijke muziekschool. Hij was toen zeven jaar. Vijf jaar heeft hij pianoles gehad, waarvan de laatste twee jaar privéles van Peter Bontje. Hij was zestien toen hij orgel les ging nemen bij Sjaak van Duijn. Vooral improviseren bleek een sterke kant te zijn. Hugo is organist in de Chr. Ger. Kerk te Rijnsburg en Scheveningen, en in de Herv. Gemeente Benjamin te Katwijk en begeleidt hij een aantal koren. Daarnaast is Hugo dirigent van verschillende koren. 

 

Jan Rozendaal

Al jong bleek zijn interesse voor het orgel: op twaalfjarige leeftijd begeleidde hij voor het eerst de samenzang tijdens de kerkdiensten. Sinds 2001 is hij als organist verbonden aan de Oud Ger. Gem. in Ned. Te Hardinxveld - Giessendam. Verder begeleidt hij de erediensten in de Vrije Evangelisatie te Giessenburg en incidenteel in de Hersteld Hervormde Gemeente te Bleskensgraaf. Als koororganist is hij verbonden aan diverse zangverenigingen. In 2005, 2007 en 2008 was hij de winnaar van het Feike Asma-concours. Hij is op diverse cd’s te beluisteren. In 2014 vierde hij zijn jubileum als 12,5 jaar organist tijdens de drukbezochte jubileumzangavond in de Grote Kerk te Gorinchem. 

 

Deze reis is een samenzangreis. Alle deelnemers op deze reis vormen samen projectkoor Con Lode.
 

 

Van dag tot dag

Dag 1, woensdag 18 oktober 2017: Nederland - Worms - Lampertheim

Vertrek vanuit Leiden, Alphen aan den Rijn en Sliedrecht  naar Worms waar we in de middag aankomen. Luther bezocht de stad om aanwezig te zijn op de Rijksdag. De rooms-katholieke kerk was niet blij met de stellingen van Luther. Hij kreeg tweemaal de kans om zijn stellingen te herroepen, in Augsburg en op de Rijksdag te Worms, en tweemaal weigerde hij dit. U ziet hier vele bouwwerken en monumenten uit de Middeleeuwen en de Reformatie zoals de Lutherbibliotheek met meer dan 600 werken van Luther en de Lutherkirche. Ook vindt u hier het grootste Luthermonument ter wereld op de plek waar ooit de Rijksdag heeft plaatsgevonden. In de middag hopen we een concert in de Dom St. Peter in Worms te houden. Aan het einde van de middag arriveren we bij het hotel voor diner en overnachting.

 

Dag 2, donderdag 19 oktober 2017: Speyer

Na het ontbijt vertrekken we naar Speyer. Het symbool van de stad, de Kaiserdom, is al van verre zichtbaar. Deze kerk is één van de grootste en belangrijkste romaanse bouwwerken in Duitsland. In de Dom zullen we een kort concert geven. In de middag bezoeken we het romantische en historische Heidelberg, bekend vanwege de Heidelbergse Catechismus. Optioneel bieden we u in Heidelberg een excursie aan door Slot Heidelberg; één van de beroemste bezienswaardigheden en het symbool van de stad. Tijdens deze excursie krijgt u een rondleiding o.l.v. gidsen. Diner is vanavond op eigen gelegenheid. Aan het begin van de avond hopen we  een concert in de Heiliggeist Kirche  te houden. Aan het einde van de dag rijden we terug naar ons hotel.

 

Dag 3, vrijdag 20 oktober 2017: Lampertheim - Koblenz - Nederland

Na het ontbijt vertrekken we naar Koblenz. Deze stad is prachtig gelegen tussen de samenvloeiing van de Moezel en de Rijn. Wandel door de smalle winkelstraten en geniet van de mooie omgeving.  We zullen de reis in Koblenz muzikaal afsluiten met een mooi concert.  Aan het begin van de middag vertrekken we richting Nederland. Voordat we teruggebracht worden naar onze uitstapplaatsen genieten we nog van een afscheidsdiner.

Accommodaties

Ramada hotel Lampertheim ***

Dit 3-sterrenhotel ligt in de stad Lampertheim en biedt moderne kamers en goede verbindingen met de...

Ramada hotel Lampertheim ***

Dit 3-sterrenhotel ligt in de stad Lampertheim en biedt moderne kamers en goede verbindingen met de snelweg A67.  Het hotel ligt centraal ten opzichte van de te bezoeken plaatsen; Worms ligt op slechts 15 minuten rijden van het hotel, Heidelberg 30 en Speyer ca. 45 minuten. Het Ramada Hotel Lampertheim biedt comfortabel ingerichte kamers met een eigen badkamer en WiFi tegen een toeslag. Er zijn een restaurant en een bar gevestigd in hetzelfde gebouw als het hotel, waar u kunt genieten van lokale specialiteiten in een gastvrije sfeer.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Duitsland met Projectkoor Con Lode - 3 dagen

Inbehrepen

 • Vervoer per tourist class touringcar
 • Twee overnachtingen in een tweepersoonskamer met bad/douche en toilet
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Eén maal driegangen diner in het hotel
 • Driegangen afscheidsdiner
 • Concerten zoals beschreven in het programma
 • Reisleider en voorganger: ds. L. van der Meij
 • Toeristenbelasting
 • Reisinformatiepakket per boeking
 • Toeslag éénpersoonskamer 55 ,-
 • Excursie Slot Heidelberg, entree en rondleiding 11,50 per persoon (minimaal 20 personen)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Fooien voor hotelpersoneel en buschauffeur
 • Entreegelden en optionele excursies
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen 2,50 per factuur (max. 9 personen per factuur)
 • Reserveringskosten 17,50 per boeking/factuur

Overige informatie

Repetitiedata

Vrijdagavond 21 september 2017

Woensdagavond 4 oktober 2017

Woensdagavond 11 oktober 2017

Locatie wordt nader bepaald

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief