Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Samenzang reis o.l.v. Hugo van der Meij en Jan Rozendaal

Groepsreis vanuit één hotel | Koorreis | Busreis

Een onvergetelijke reis naar de prachtige middeleeuwse steden Mechelen, Brugge en Gent. Samen zingen en je stem laten klinken in de indrukwekkende kathedralen van België. Onder leiding van twee jonge en bevlogen organisten, Hugo van der Meij en Jan Rozendaal.

We zingen  o.a. in de kathedraal van Mechelen en de beroemde St. Baafskathedraal in Gent.

Een reis waar zowel koorleden, mensen die van zingen houden en zij die er graag naar luisteren, aan hun trekken komen.
Samen zingen, luisteren  en volop genieten van cultureel en culinair België.
Natuurlijk is er voldoende gelegenheid om bijvoorbeeld  te wandelen door de historische stadskernen, te varen over de Brugse reien en te proeven van de typerende Belgische chocolade, frietekes en pintjes.

 

Deze reis is een samenzangreis. Alle deelnemers op deze reis vormen samen projectkoor Con Lode.

Van dag tot dag

Dag 1, woensdag 19 oktober
Vertrek in de ochtend vanuit de opstapplaatsen Leiden, Alphen aan den Rijn en Sliedrecht. We brengen een bezoek aan Mechelen waar in de prachtige Sint-Romboutskathedraal een lunchconcert wordt verzorgd door Con Lode. Mechelen is een middelgrote stad in de Provincie Antwerpen, gelegen tussen Antwerpen en Brussel. Met nog geen honderdduizend inwoners is Mechelen een stuk kleiner dan deze twee steden maar zeker ook een bezoek waard is. De stad heeft een historische binnenstad welke redelijk compact is waardoor alles te voet bereikbaar is. De meest opvallende bouwwerken zijn de Sint-Romboutskathedraal, het flamboyant gotische stijl opgetrokken stadshuis en het uit de 14e eeuw stammend Belfort. Diner en overnachting in Brugge.


Dag 2, donderdag 20 oktober
Na een smakelijk ontbijt vertrekken we naar Gent. Gent, de cultuurhoofdstad van Vlaanderen heeft een gezellig en een zeer leveingdig centrum met prachtige grachten. In Gent staan maar liefst drie grote kathedralen. In een van deze kerken, in de bekende St.Baafskathedraal, zal Con Lode een concert verzorgen!. Maar voordat het zover is leren we Gent eerst beter kennen door middel van een stadswandeling o.l.v. deskundige gidsen. Zoals vele wellicht weten is Dick van Luttikhuizen sinds 2010 benoemd als evangelist van het Evangelisch Centrum “Rehoboth”. Indien mogelijk brengen we hem een bezoek. Gezamenlijk diner in het restaurant in Brugge.

 

Dag 3, vrijdag 21 oktober
Brugge moet u eigenlijk van het water leren kennen! Dus we stappen deze ochtend aan boord voor een rondvaart over Brugse reien. Varend op de reien, de Brugse stadsaderen, ontdekken we geheime tuinen, charmante bruggen en wondermooie stillevens. Het lijkt haast onmogelijk, maar de mooist Brugse plekjes krijgen nog meer charme wanneer u ze vanaf het water bewonderd. We sluiten de reis muzikaal af met een orgelconcert n een van de mooie kerken in Brugge. Vertrek terug richting Nederland aan het einde van de middag (ca. 2,45/3,5 uur rijden). Het diner zal plaatsvinden in een wegrestaurant langs de snelweg (exclusief).

Accommodaties

Leonardo Hotel Brugge***

Het Leonardo Hotel Brugge wordt omgeven door een bos en beschikt over een verwarmd buitenzwembad met...

Leonardo Hotel Brugge***

Het Leonardo Hotel Brugge wordt omgeven door een bos en beschikt over een verwarmd buitenzwembad met een terras. Het bevindt zich op 10 minuten rijden van centrum ligt op slechts
1 kilometer van de autosnelweg E40 waardoor het perfect gelegen is voor uitstapjes naar de overige Belgische steden. De ruime kamers zijn uitgerust met een eigen badkamer met een bad.
Ze zijn allemaal voorzien van koffie- en theefaciliteiten, een tv en een zithoek. In het hele hotel is gratis Wifi. Het uitgebreide ontbijtbuffet beschikt over zowel een warm als een koud buffet. De diners vinden plaats in het sfeervolle restaurant Maximiliaan van Oostenrijk, gelegen in het centrum van Brugge.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Naar België met projectkoor Con Lode 3 dagen

Inbegrepen

 • Vervoer per comfortabele touringcar voorzien van toilet, airconditioning en koffie- en theefaciliteiten (opstapplaatsen: Leiden, Alphen aan den Rijn en Sliedrecht)
 • Twee overnachtingen in Leonardo Hotel Brugge***+
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Toeristenbelasting 
 • Concert in Rombouts Kathedraal in Mechelen en St. Baafskathedraal. 
 • Twee keer (eenvoudig) 3-gangen diner in restaurant Maximiliaan van Oostenrijk
 • Stadswandeling Gent onder leiding van deskundige gidsen
 • Rondvaart over De Reie in Brugge
 • Orgelconcert H. Magdalenakerk in Brugge (niet exclusief voor Con Lode)
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen € 2,50 per factuur (maximaal 9 personen per factuur)

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 60,-
 • Lunches en drankjes bij de maaltijden
 • Diner op de terugreis
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Boekingskosten van € 4,50 per persoon
 • Fooien voor hotelpersoneel en buschauffeur
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief