Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Swingend Brazilië

Groepsrondreis | Vliegreis

Een spectaculaire verre reis naar het swingende Brazilië! We beginnen deze onvergetelijke trip met een bezoek aan de wereldberoemde watervallen van Iguazu. Je ziet zowel de Braziliaanse als de Argentijnse zijde van dit natuurverschijnsel en maakt een avontuurlijke boottocht over de stroomversnelling naar Devil’s Throat Canyon, het begin van de watervallen. In Rio de Janeiro brengen we een bezoek aan het immense Christusbeeld, maken we een fietstour langs het Ipanemastrand en onder leiding van een gids maken we kennis met de kleurrijke favelas van Rio. En terwijl je met met een caipirinha in je hand heerlijk wegdroomt in een hangmat, kun je uitgebreid genieten van de hagelwitte stranden van Ilha Grande.

Van dag tot dag

Dag 1 & 2, woensdag – donderdag: Amsterdam – Foz do Iguassu

We vertrekken vanaf Schiphol naar het Braziliaanse Foz do Iguassu, waar we de volgende dag zullen aankomen. Na aankomst worden we per transfer naar Hostel Inn (of gelijkwaardig) gebracht voor de komende vier nachten in Argentinië.

 

Dag 3, vrijdag: Iguazu watervallen (Braziliaanse kant)

We beginnen je avontuurlijke rondreis door Brazilië met een waar hoogtepunt! We rijden naar de spectaculaire Iguazu watervallen. Onderweg naar de watervallen wordt de omgeving steeds tropischer. Aangekomen bij de watervallen bestaan er verschillende wandelingen langs de rivier Iguaçu, waarin de watervallen terechtkomen. De Brazilianen zeggen ook vaak: de Argentijnen hebben de waterval, maar wij hebben het uitzicht. Het is ook zo dat circa 80 procent van de watervallen in Argentinië liggen maar vanaf het pad aan de Braziliaanse kant kunnen we de waterval het beste zien. Langs het pad liggen verschillende platformen waar je boven de rivier bent, dichtbij de watervallen. Onder leiding van een gids verkennen we de Braziliaanse kant van de watervallen.

 

Dag 4, zaterdag: Iguazu watervallen (Argentijnse kant) en Gran Aventura Tour

Na de Braziliaanse kant van de watervallen gaan we uiteraard de Argentijnse kant ook bezoeken. Onder leiding van een gids wandelen we door het enorme park met verschillende wandelpaden, dichtbij het kletterende water. Vanaf het Visitor Centre vertrekken we per trein naar het beginpunt van een wandelpad langs de bovenkant van de watervallen. Onderweg genieten we van de prachtige natuur en zien we wellicht nog kapucijneraapjes en neusbeertjes. We lopen langs de bovenkant van de watervallen en kunnen daardoor veel tropische vogels zien die langs de watervallen en boven de rivier vliegen. In de middag maken we de Gran Aventura Tour. We beleven een spannende acht kilometer lange rit door de jungle langs het Yacaratipad naar Port Macuco. In Port Macuco stappen we over in een snelle motorboot waar we gedurende twee kilometer door de stroomversnellingen naar beneden zullen varen. Aan het einde van de stroomversnellingen bereiken we Devil’s Throat Canyon, het begin van de watervallen. We varen naar het eiland San Martin, in het hart van de watervallen. Deze excursie staat vol van spanning en sensatie en is een absolute must voor de avonturier in hart en nieren.

 

Dag 5, zondag: Vrije dag

Een rustdag in Foz do Iguassu. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst.

 

Dag 6, maandag: Foz do Iguassu – Rio de Janeiro   

In de ochtend rijden we naar de luchthaven van Foz do Iguassu voor onze binnenlandse vlucht naar Rio de Janeiro. Na aankomst worden we naar Hostel Che Lagarto Rio de Janeiro (of gelijkwaardig) gebracht, voor de komende vijf nachten gebracht. Vanavond kun je optioneel kiezen voor de excursie Lapa by Night (exclusief, circa $126 per persoon). Lapa is het uitgaanscentrum van Rio de Janeiro, gevuld met livemuziek waar in bars samba wordt gespeeld en de plek waar de lokale bevolking komt om te dansen. Tijdens deze excursie bezoek je één van deze uitgaansgelegenheden en kun je kennismaken met de Braziliaanse bevolking door dans en muziek.

 

Dag 7, dinsdag: Rio de Janeiro suikerbroodberg en Christusbeeld

Tijd om Rio de Janeiro te ontdekken. Per fourwheel drive rijden we richting de suikerbroodberg. De Pao de Açucar, is de opvallende granieten rots aan de ingang van de baai en het herkenningspunt van Rio. Twee kabelbanen brengen toeristen helemaal naar boven. De kabelbanen stoppen allereerst op Morra da Urca en gaan vervolgens verder naar de top. Hiervandaan heb je een spectaculair uitzicht. De suikerbroodberg is ook te voet te beklimmen, een prachtige wandeling die circa twee uur duurt. Een andere bezienswaardigheid die niet mag ontbreken tijdens een bezoek aan Rio is uiteraard het wereldberoemde Christusbeeld. Op de top van de berg Corcovado staat het beeld dat 710 meter boven de stad uittorent. Het beeld zelf is maar liefs 38 meter hoog.

 

Dag 8, woensdag: Rio de Janeiro Favela tour

Tijdens deze excursie maken we kennis met de manier van leven van circa 20 procent van de bevolking van Rio de Janeiro. Het algemene idee van de favelas is dat je er beter niet kunt komen en dat het gedomineerd wordt door criminelen, maar tijdens deze excursie leren we de compleet andere kant kennen. We krijgen een nieuw perspectief op de favelas van Rio en de samenleving. De gids neemt ons mee naar de gemeenschap van Vila Canoas waar ongeveer 250 mensen wonen en naar Rocinha, de grootste favela van Brazilie waar ruim 85.000 mensen wonen. In Vila Canoas wandelen we door de smalle steegjes en krijgen we een goed beeld van de sociale initiatieven die hier ontwikkeld zijn. Eenmaal in Rocinha zien we de contrasten nog meer naarmate we hoger en dieper de favela in gaan. De enorme afmetingen, de grote verscheidenheid van handel en het adembenemende uitzicht vanaf de top is op zijn zachtst gezegd indrukwekkend.

 

Dag 9, donderdag: Stranden van Rio fietstocht

Een actieve excursie staat op het programma. Deze drie uur durende fietstocht concentreert zich met name op de stadlagune en Ipanema. Voordat we de lagune bereiken, fietsen we eerst naar het Ipanema strand, populair bij de hippie toerist en wereldberoemd dankzij het iconische Bossa Nova lied Girl from Ipanema. Bossa Nova is een muziekstijl waarin samba beïnvloed wordt door jazzmuziek. Al fietsend door de straten van Ipanema zien we van dichtbij de geboorteplaats van de Bossa Nova. Als we deze wijk verlaten fietsen we verder naar Jardim de alah, een park tussen het strand en de lagune. De lagune, Lagoa Rodrigo de Freitas, is verbonden met de Atlantische Oceaan.

 

Dag 10, vrijdag: Vrije dag in Rio de Janeiro

Een heerlijke vrije dag in Rio de Janeiro. Slaap eens lekker uit en trek er zelf op uit. Breng een bezoek aan de Copacobana, beroemd om het vier kilometer lange strand of ga naar het Tijucapark in de heuvels van Rio. Het woud van Tijuca heeft een weelderige plantengroei en is hiermee het grootste stadsoerwoud ter wereld. Verder kun je er cobra’s, hagedissen, vogels en apen vinden. Overal vind je bronnen, meren, rivieren, grotten en prachtige uitzichtpunten.

 

Dag 11, zaterdag: Rio de Janeiro – Ilha Grande

Per transfer worden we naar de Angrahaven gebracht. Vanaf hier vertrekken we per ferry naar Ilha Grande. Na aankomst worden we voor de komende vier nachten naar Hostel Che Lagarto Ilha Grande (of gelijkwaardig) gebracht.

 

Dag 12, zondag: Vrije dag

Een rustdag in Ilha Grande. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst.

 

Dag 13, maandag: Vrije dag in Ilha Grande

Ilha Grande is één van de grootste eilanden van Brazilië. Op dit bosrijke prachtige eiland zijn slechts een paar kleine dorpen te vinden. Als je hier komt kun je je letterlijk afsluiten van de buitenwereld en heerlijk genieten! Ilha Grande is de perfecte plek om rustige, idyllische stranden te bezoeken, te relaxen in een hangmat en uiteraard te genieten van het karakteristieke Braziliaanse drankje caiprinha.

 

Dag 14, dinsdag: Vrije dag in Ilha Grande

Nog een dag op deze mooie plek van Brazilie. Behalve heerlijk relaxen, kun je ook een wandeling maken door het tropische woud en naar de top van het eiland klimmen, de Bico do Papagaio op 1000 meter. Je kunt een kayak of surfplank huren en lekker het water op gaan. De onderwaterwereld rondom het eiland is ook prachtig mooi, kleurrijk en vol leven. Dus duiken en snorkelen is zeker de moeite waard.

 

Dag 15 & 16, woensdag – donderdag: Ilha Grande – Rio de Janeiro – Amsterdam  

Helaas is de reis langs de mooiste, indrukwekkendste en avontuurlijkste plekken rondom Rio de Janeiro ten einde gekomen. Met de ferry varen we terug naar Rio de Janeiro en worden we naar de luchthaven van Rio de Janeiro gebracht voor de vlucht naar Amsterdam. We komende de volgende dag in Nederland aan.

Accommodaties

Hostel Inn AR

Hotel in Foz do Iguassu

Hostel Inn AR

Hotel in Foz do Iguassu

terug

Che Lagarto Hostel

Hostel in Rio de Janeiro

Che Lagarto Hostel

Hostel in Rio de Janeiro

terug

Che Lagarto Hostel

Hostel in Ilha Granda

Che Lagarto Hostel

Hostel in Ilha Granda

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Swingend Brazilië

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Foz do Iguassu (met overstap)
 • Vlucht Rio de Janeiro – Amsterdam
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Binnenlandse vlucht Foz do Iguassu – Rio de Janeiro
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per comfortabele touringcar tijdens rondreis
 • Overnachtingen in vierpersoonskamers in hostels
 • Logies en ontbijt
 • Engelssprekende gids tijdens de rondreis (m.u.v. Dag 5, 10, 12, 13 en 14)
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag verblijf minder dan vier personen op een kamer (op aanvraag)
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief