Bij Beter Uit ben je altijd beter uit!

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

127-gletser-shutterstock_51902815
Chili &
Argentinie

Chili & Argentinië

Groepsrondreis | Vliegreis

We hebben de hoogtepunten van Chili en Argentinië samengevoegd tot één indrukwekkende reis! Tijdens deze reis worden er grote afstanden afgelegd en om dit alles comfortabel te houden hebben we een aantal binnenlandse vluchten in het programma opgenomen. Zo zien we zoveel mogelijk van deze Zuid-Amerikaanse landen in een korte tijd. Van de Atacamawoestijn in Chili naar de Arctische omstandigheden van Patagonië, in het uiterste zuiden, en van het historische Santiago naar het bruisende Buenos Aires. Ondertussen bezoeken we veel nationale parken met adembenemende natuur. Zoals de Moon Valley, waar jij je op een andere planeet waant en het geiserpark van El Tatio, een unieke ervaring! Natuurlijk slaan we het wereldberoemde Torres del Paine niet over. De Torres, ofwel torens, worden gevormd door tweeduizend meter hoge granieten pilaren. Ga mee en geniet net zoals de lokale bevolking van steak, wijn en tango!

Van dag tot dag

Dag 1, woensdag: Amsterdam - Santiago

De eerste dag van deze bijzondere reis! Er staat ons een hoop moois te wachten. Vandaag vliegen we van Amsterdam naar Santiago. Bij aankomst worden we naar het hotel in Santiago gebracht voor diner en overnachting.

 

Dag 2, donderdag: Santiago

Vandaag zullen we Santiago verkennen. Onder leiding van een gids ontdekken we dat Santiago een stad is van vele contrasten met een mix aan koloniale en moderne architectuur. Bewonder het presidentieel paleis La Moneda, de kathedraal Metropolitana en het Plaza de la Armas, een plein met veel belangrijke gebouwen. Santiago is een stad met vele districten, we wandelen door enkele van deze districten zoals het Barrio Bellavista, een kleurrijke en artistieke wijk, het modieuze en hippe Providencia and de woonwijken van Las Condes en Vitacura. We eindigen de tour op de Cerro San Cristóbal in het park Parque Metropolitana. Vanaf de berg hebben we een adembenemend uitzicht over de stad en op een heldere dag zelfs over het Andersgebergte. De middag is ter vrije besteding, Santiago heeft iets te bieden voor iedere toerist; indrukwekkende architectuur, musea, winkelstraten en gezellige restaurants.

 

Dag 3, vrijdag: Santiago - San Pedro de Atacama - Moon Valley

Na het ontbijt worden we naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar San Pedro de Atacama. Bij aankomst worden we eerst naar ons hotel gebracht. San Pedro de Atacama is een oase in de woestijn en één van de meest populaire plaatsen in het noorden van Chili. De Atacamawoestijn beslaat ongeveer een vijfde van heel Chili en San Pedro is ideaal gelegen om de prachtige natuur in deze omgeving te bekijken. In de Moon Valley gaan we een wandeling maken met een gids langs de prachtige, imposante en kleurrijke bergen van mineralen en zout. Aan het einde van de dag zien we een bijzondere zonsondergang vanaf de rand van de krater van de Moon Valley.

 

Dag 4, zaterdag: Geiserpark El Tatio

Vandaag staan we heel vroeg op (04.00 uur). We reizen naar de El Tatio Geisers om daar de zon op te zien komen. Een unieke belevenis! Omdat we op hoogte zitten van 4300 meter is warme kleding aan te raden. We kunnen hier genieten van het spectaculaire uitzicht. De stoom uit de geisers bevat zoutkristallen die reflecteren tegen de blauwe lucht. We krijgen hier voldoende tijd om te genieten van de omgeving en om foto’s te maken. De middag in San Pedro de Atacama is ter vrije besteding.

 

Dag 5, zondag: Vrije dag

Vandaag is er een vrije dag. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst.

 

Dag 6. maandag: San Pedro de Atacama - Puerto Varas

We vliegen van San Pedro naar Puerto Varas. Als we aankomen worden we naar ons hotel gebracht. Puerto Varas is een charmante stad aan de rand van het meer Llanquihue en is één van de meest populaire toeristische bestemmingen in het land. Vanaf hier hebben we een prachtig uitzicht over het meer en op de met sneeuw bedekte vulkanen welke omgeven zijn door bossen. ’s Middags hebben we vrije tijd om te genieten van al dit moois.

 

Dag 7, dinsdag: Osornovulkaan en watervallen van Rio Petrohué

Na het ontbijt vertrekken we om de majestueuze Osornovulkaan te bekijken. De vulkaan is gelegen aan de overzijde van het meer Llanquihue. Als we naar boven lopen wordt het pad steeds meer een zigzagweg totdat we één van de kraters bereiken. Hier kunnen we zien hoe diep de kraters zijn. Tevens hebben we hier een panoramisch uitzicht op de vulkaan en de rivier Rio Petrohué Calbuco. We lopen verder terwijl de weg steeds steiler wordt. Bij het vertrekpunt van de liften gaan we verder in een auto omhoog. Als we ons eindpunt bereiken hebben we een fantastisch uitzicht over de vulkaan, het gehele meer en zelfs de oceaan. We reizen verder en komen in National Park Vicente Perez Rosales, waar we de watervallen van Rio Petrohué zien. Aan het einde van deze prachtige dag worden we naar ons hotel gebracht.

 

Dag 8, woensdag: Vrije dag

Vandaag hebben we een vrije dag om te ontspannen of om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen. Wandel bijvoorbeeld het dorp uit richting het Llanguihue meer voor een mooi uitkijkpunt over de Osorno en de Calbuco vulkanen. Wandel door naar een hoger gelegen uitzichtpunt welke te herkennen is aan het grote kruis op de berg en geniet van het uitzicht. Een andere mogelijkheid is het ietwat bijzondere museum van Pablo Fierro, net buiten het dorp. De kunstenaar had een klein huisje met een verzameling aan spullen wat is uitgegroeid tot een museum van oude telefoons, tekeningen en de geschiedenis van Puerto Varas.

 

Dag 9, donderdag: Puerto Varas - Punta Arenas

We verlaten Puerto Varas en vliegen naar Punta Arenas in de provincie Magallanes waar meer pinguïns dan mensen leven. Als we aankomen worden we naar ons hotel gebracht. Punta Arenas is één van de meest zuidelijke steden ter wereld waardoor het gebied koud en winderig is. Toch is de provincie zeer populair vanwege het ruige landschap van gletsjers, meren en fjorden op slechts 1400 kilometer van Antarctica. Punto Arenas is een vrolijke havenstad met gekleurde huizen, romantische parken en een rijke geschiedenis.

 

Dag 10, vrijdag: Punta Arenas - Torres del Paine

Vanmorgen reizen we van Punta Arenas naar Torres del Paine, een dagreis van 393 km. Het Torres del Paine National park ligt in de twaalfde Chileense regio, tussen het Andes Bergmassief en de Patagonische steppen in de provincie Ultima Esperanza. Het gebied is internationaal erkend als één van de mooiste, unieke en niet-verontreinigde plaatsen op de planeet. Het is een landschap van meren, rivieren, watervallen, gletsjers, bossen en wilde dieren, zoals vossen, de op lama lijkende guanacos, condors en poema’s. Een van de belangrijkste attracties van het park is de Macizo (massief) van Paine, voornamelijk gevormd uit graniet. De meest bekende toppen van het park zijn de Cuernos (hoorns) en Torres (torens) van Paine. Aangezien dit gebied een groot deel van de zuidelijke ijskap bevat, is het één van de beste plaatsen om gletsjers te zien.

 

Dag 11, zaterdag: Dagtocht Torres del Paine

Éen van de eerste dingen die we vandaag zien zijn de meren Nordenskjold en Pehoe, vergezeld door groepen van guanaco’s en nandoes. We gaan verder met een wandeling van 10 minuten, waar we de mooie Salto Grande waterval bekijken. Na de lunch gaat de tour verder naar de Grey gletsjer waar we anderhalf uur de tijd hebben om een prachtige wandeling te maken door de beukenbossen en torenhoge ijsbergen van de Grey gletsjer.

 

Dag 12, zondag: Vrije dag

Vandaag is er een vrije dag. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst. We kunnen na de dienst een mooie dagtocht maken door de Ascensio vallei welke naar de Torres del Paine zelf leidt. We lopen door mooie bossen, langs beekjes en morenes naar de voet van de basis van de torens.

 

Dag 13, maandag: Torres del Paine - El Calafate

Vandaag vertrekken we in de vroege ochtend naar Calafata. We verruilen Chili voor Argentinië, een land met ca. 37 miljoen inwoners op 2.8 miljoen km2. Een land met diverse landschapstypen: subtropische oerwouden, eindeloze vlaktes, steppen, woestijnen, oude oerbossen, de majestueuze pieken van de Andes, gletsjers, de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld Ushuaia, kristalheldere meren, gigantische watervallen en een enorme kustlijn. Alles samen heeft het land een enorme variëteit in flora, fauna en ecosystemen die bezoekers uit de hele wereld versteld doet staan. El Calafate ligt aan de zuidoever van het Argentinomeer, op 315 km van Río Gallegos, hoofdstad van de provincie Santa Cruz. Het Los Glaciares National park ligt op 80 km van El Calafate. Dit is typisch steppelandschap met eindeloze vergezichten, het turkoois aandoende Argentinomeer  (El Lago Argentino) en de ruige vegetatie.

 

Dag 14, dinsdag: Dagtocht Morena National Park

Na het ontbijt vertrekken we naar de Perito Morenogletsjer in het Los Glaciares National park. Tijdens de rit naar het park genieten we van de mooie uitzichten inclusief een eerste volledig uitzicht op de Perito Morenogletsjer. De gletsjer is net iets meer dan 30 kilometer lang en zo nu en dan breken er met luide barsten stukken zo groot als huizen van de gletsjer. Deze grote stukken ijs vallen in het water waardoor de ijsbergen ontstaan. We kunnen vandaag deelnemen aan optionele excursies zoals een boottocht safari Nautico of een minitrekking, bij beide excursies zien we de gletsjer weer op een heel andere manier. 

 

Dag 15, woensdag: El Calafate - El Chalten

Vanmorgen vertrekken we met de bus naar El Chalten, de Argentijnse hoofdstad voor bergbeklimmers en wandelliefhebbers. De natuur is prachtig en haast onaangetast. Vanuit El Chalten zijn verschillende wandelpaden aangelegd waarvan de tijdsduur van de wandelingen varieert van een paar uur tot een paar dagen.

 

Dag 16, donderdag: Dagtocht wandelen in de bergen

We maken vandaag een mooie wandeling onder leiding van een gids op één van de vele wandelpaden. De berg Fitzroy met zijn steile granieten hellingen is met 3375 meter de hoogste berg in het Los Glaciares National Park. De toppen van de berg zijn vaak in mist gehuld maar als de wind de mist laat verdwijnen laat de berg zich beter zien.

 

Dag 17, vrijdag: El Chalten - El Calafate

Vandaag keren we weer terug naar El Calafate. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Dag 18, zaterdag: El Calafate - Ushuaia

Vandaag hebben we een ontspannen dag met een vlucht van El Calafate naar de meest zuidelijkste stad ter wereld: Ushuaia. De hoge bergtoppen rondom de stad zijn bijna het gehele jaar bedekt met sneeuw en ijs. Ushuaia was lange tijd (1884 -1947) een verbanningsoord voor criminele Argentijnen. Deze hebben onder dwangarbeid de stad grotendeels opgebouwd. Vandaag de dag is daar niet veel meer van te zien of te merken. In de haven aan de kade liggen vaak grote zeeschepen, waaronder cruiseschepen voor Antarctica en zeilscheepjes van wereldreizigers. Ook de Argentijnse marine is aanwezig, met name om het betwiste en opgeëiste deel van Antarctica te beschermen. Sinds de opening van het Panamakanaal is het scheepvaartverkeer in dit deel van de wereld sterk afgenomen. In goede tijden passeerden hier ongeveer dertig schepen per dag, nu is dat aantal teruggelopen naar nog geen dertig per maand. De laatste jaren neemt het toerisme sterk toe en lijkt dat de belangrijkste bron van inkomsten te worden. Ushuaia heeft een lange gezellige winkelstraat met enkele supermarkten, mooie winkeltjes en leuke restaurants, waar jij je uitbundig tegoed kunt doen aan diverse krabgerechten of traditionele “asados”. Ushuaia ligt op het Isla Grande de Tierra del Fuego (Vuurland) aan het Beagle kanaal. De naam van de stad is vertaald uit het yámana ‘baai met uitzicht op het westen’. Ushuaia is pittoresk gelegen aan de baai, gevormd door de zee, de bossen, de bergen en de meren.

 

Dag 19, zondag: Vrije dag

Vandaag is een vrije dag. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst.

 

Dag 20, maandag: Lapataia National Park

In de morgen rijden we naar het Lapataia of Tierra del Fuego National Park. Opnieuw genieten we van het adembenemende landschap van imposante meren, bossen, overweldigende flora en fauna, het Beagle kanaal en op de achtergrond de bergen. We keren terug naar Ushuaia voor de lunch en we genieten van een vrije middag.

 

Dag 21, dinsdag: Ushaia - Buenos Aires

Vanuit Ushaia maken we de laatste binnenlandse vlucht naar Buenos Aires. Het drukke, maar aangename en levendige culturele centrum van Buenos Aires is een bezoek meer dan waard. Aan het grote en belangrijke Plaza del Congreso bevindt zich het Palacio del Congreso, het regeringspaleis. Dit wordt door de Avenida de Mayo verbonden met het beroemde Plaza de Mayo, bekend van de dwaze moeders. Hier bevindt zich tevens het Casa Rosada paleis, waar Evita Peron vanaf het balkon toespraken hield, evenals de kathedraal met het graf van San Martin, de Argentijnse vader des vaderlands. De breedste avenida ter wereld, de 9 de Julio, met de grote obelisk, ligt op loopafstand van het hotel, net zoals enkele beroemde winkelstraten en promenades in hartje centrum. Buenos Aires heeft goede metro- en busverbindingen die alle hoeken van de stad met elkaar verbinden. Je kunt ook een bezoek brengen aan de begraafplaats la Recoleta met het praalgraf van Evita Peron, diverse musea, of de fel gekleurde huizen in de wijk La Boca. Ook ‘s avonds is er veel vertier in Buenos Aires: dineren, flaneren, muziek, theater en tangoshows, dit alles als waardige afsluiter van de dag. Buenos Aires is waarschijnlijk de meest Europese en beslist één van de interessantste steden van Zuid Amerika. Argentinië heeft zwaar geleden onder de economische crisis en is nog steeds bezig om weer alles op de rit te krijgen. Toch blijft deze prachtige en cultuurrijke stad een combinatie van strakke wolkenkrabbers, versierde gevels en de eind- negentiende eeuwse grandeur. Gelijktijdig ultra chique en bouwvallig, hypermodern en sterk geworteld in het verleden. Ook voor de recente economische problemen is er altijd een sfeer van malaise geweest in de stad. Dit verklaart de diepgewortelde passie voor de bitterzoete expressie van de Argentijnse volkscultuur, de tango. Het melodramatische en romantische karakter van de dans kom je overal in de stad tegen: op straat, op de podia’s en in de café’s.

 

Dag 22, woensdag: Stadstour Buenos Aires

Vanochtend worden we opgehaald door onze gids voor een stadstour door Buenos Aires waarin we de veelzijdige kant van de stad zullen zien. We beginnen bij het beroemde plein Plaza de Mayo waarna we verder gaan naar de oude tango districten Montserrat, San Telmo en la Boca. Vervolgens gaan we naar de drukste gebieden, Puerto Madero, Retiro en Plaza San Martin. Als laatste komen we bij de prachtige groene plekken en oude woningen in Palermo en Recoleta.

 

Dag 23, donderdag: Buenos Aires - Amsterdam

Onze reis is helaas ten einde. We vliegen terug naar Amsterdam waar we de volgende dag aankomen.

 

Dag 24, vrijdag: Aankomst Amsterdam

Vandaag komen we aan op Schiphol waar we na een fantastische vakantie afscheid nemen van elkaar.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Chili & Argentinië 24 dagen

Inbegrepen

 • Heenvlucht Amsterdam – Santiago
 • Terugvlucht Buenos Aires – Amsterdam
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Binnenlandse vluchten
 • Vervoer per comfortabele touringcar tijdens de rondreis
 • Verblijf op basis van tweepersoonskamer
 • Logies en ontbijt
 • Volpension op zondag
 • Excursies volgens programma
 • Beter-uit reisleider

 

Niet inbegrepen

 • Eenpersoonskamertoeslag 699,-
 • Lunches en diners
 • Optionele excursies
 • Entreegelden

Overige informatie

Circa drie weken voor vertrek ontvang je van ons een uitnodiging voor de informatiebijeenkomst. Tijdens deze informatiebijeenkomst zul je onder andere je reisleider en je reisgenoten ontmoeten en krijg je je informatiepakket uitgereikt. 

 
Bij Beter Uit ben je altijd beter uit!

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief