Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Washington met Zij & Zeeuws

Groepsreis vanuit één hotel | Vliegreis

Een bijzondere en speciaal voor u samengestelde reis geheel in het teken van gerechtigheid. We bezoeken Washington waar we uiteraard de IJM Conventie zullen bijwonen. International Justice Mission (IJM) is een mensenrechtenorganisatie die zich inzet tegen onder andere moderne slavernij en mensenhandel. Heel bijzonder is onze wandeling met ONE DC door de wijk Shaw. De organisatie heeft als missie raciale en economische gelijkwaardigheid voor de inwoners van deze buurt. We ontmoeten verschillende inwoners en activisten die zich met hart en ziel inzetten voor het recht op onderdak, recht op inkomen en hun welbevinden. Maar ook de bekende bezienswaardigheden als het Lincoln Monument, het Martin Luther King Memorial en US Capitol staan op het programma.

 

Global Prayer Gathering 2016

“Geef niet op als u het erg moeilijk krijgt en houd nooit op met bidden.” Romeinen 12:12

 

"Ons werk begint met gebed. Wij geloven dat God van mensen houdt en onrecht haat – en dat dat wij dit werk alleen met Hem kunnen doen. We zijn afhankelijk van het gebed van onze gebedspartners wereldwijd als we werken in gebieden van grote duisternis en als we hen dienen die vastzitten in wanhopige situaties. Daarom zijn wij blij met al de mensen die wereldwijd voor ons werk bidden."

 

Elk jaar organiseert IJM in april de Global Prayer Gathering (GPG), een weekend in Washington DC waarin de directeuren van de veldkantoren verhalen uit hun werk delen en om gebed vragen. Meer dan 1200 bidders komen bij elkaar.

 

Zij en Zeeuws

Zij en Zeeuws is een uniek, eigentijds, christelijk lifestylemagazine voor de vrouw, waarin alle denkbare fasen in het leven aan de orde komen. Uniek vanwege het Zeeuwse karakter, eigentijds omdat het gericht is op de christelijke Zeeuwse vrouw van nu. Voor meer informatie over Zij en Zeeuws klik hier

 

Samen met 1600 andere deelnemers. Een week om nooit te vergeten. Samen met een groep (Zeeuwse) Vrouwen! Zeeland goes Washington DC!

VAN DAG TOT DAG

Dag 1, dinsdag 28 februari 2017: Amsterdam – Washington DC

Vandaag vertrekken we vanaf Schiphol met een rechstreekse vlucht van KLM naar Washington DC. Vanwege het tijdsverschil komen we hier dezelfde dag nog aan. Eenmaal aangekomen op de luchthaven van Washington worden we opgewacht door onze lokale Nederlandssprekende gids voor de komende dagen. De gids begeleidt ons naar het hotel waar we de komende nachten zullen verblijven.

 

Dag 2, woensdag 1 maart 2017: Washington DC stadtour, wandeling met ONE DC & IJM Hoofdkantoor

We beginnen onze eerste ochtend in Washington met een stadstour. Onder leiding van onze Nederlandssprekende gids ontdekken we de hoogtepunten van de stad met inbegrip van het Lincoln Monument en uiteraard het Martin Luther King Memorial. Onder leiding van de organisatie “ONE DC” maken we een bijzondere wandeling door de wijk Shaw dat in het Noord Westen van Washington DC gelegen. De organisatie heeft als missie raciale en economische gelijkwaardigheid voor de inwoners van deze buurt. We ontmoeten verschillende inwoners en activisten die zich met hart en ziel inzetten voor het recht op onderdak, recht op inkomen en hun welbevinden.

Tijdens de wandeling krijgen we de mogelijkheid om over deze thema’s discussiëren en van gedachten te wisselen. In de middag brengen we een bezoek aan het Hoofdkantoor van IJM (Internationl Justice Mission). We krijgen een korte rondleiding door het kantoor en er is ruimte voor gesprek met de medewerkers over hun werk en doelen. Hierna is de rest van de middag vrij in te delen.

 

Dag 3, donderdag 2 maart 2017: Holocaust Museum

Weer een bijzondere dag in Washington staat ons te wachten. Onder leiding van de gids bezoeken we als eerste het Holocaust Memorial Museum. De permanente tentoonstelling geeft een chronologisch overzicht van de Holocaust, van de machtsgreep door de nazi’s in 1933 tot de bevrijding van de concentratiekampen in 1945 en het uitroepen van de staat Israel in 1948. Onderdeel van de tentoonstelling  is de Tower of Faces, een drie etages hoge toren met duizend foto’s van het dagelijks leven voor de Holocaust in Eisiskes, een klein dorpje in Litouwen. Voor de Tweede Wereldoorlog had dit dorpje ruim 3500 inwoners, voornamelijk Joods. In september van 1941 werden de inwoners systematisch vermoord door de Duitse SS en Litouwse troepen. Het museum beheert een register van Holocaustoverlevenden, dat de namen van circa 195.000 overlevenden en hun familieleden bevat. Dit indrukwekkende bezoek maakt ons stil en roept een groot respect en medeleven op. De middag is ter vrije besteding. Trek er zelf op uit in Washington en breng een bezoek aan de vele musea die de stad te bieden hebben of ga naar Georgetown waar u heerlijk kunt shopen in winkels van de bekende merken. Een andere optie is Union Station met een prachtige architectuur en wel meer dan honderd verschillende winkels en restaurants. Het Pentagon City Fashion Centre wordt door vele als beste plaats om te shoppen genoemd.                                                                                                                  

Dag 4, vrijdag 3 maart 2017: IJM Conventie

De komende twee dagen staan in het teken van van IJM (International Justice Mission) Conventie. Lopend of met het openbaar vervoer (afhankelijk van de keuze van het hotel) gaan we gezamenlijk naar het DC Convention Center waar we de conventie zullen bijwonen.

 

Dag 5, zaterdag 4 maart 2017: IJM Conventie

De tweede en laaste dag van de conventie is aangebroken. Ook vandaag gaan we na een lekker ontbijtje gezamenlijk naar het DC Convention Center toe om ook deze conventiedag bij te wonen.

 

Dag 6, zondag 5 maart 2017: Vrije dag

Na een best drukke week hebben we vandaag een heerlijke vrije dag. Slaap eens lekker uit, geniet van een uitgebreid ontbijt of trek er zelf op uit. Rond 12.30 bezoeken we de St. Augustine Catholic Church waar we kunnen luisteren en meezingen met het Gospel Choir. De middag is tevens ter vrije besteding.

 

Dag 7, maandag 6 maart 2017: Washington DC – Amsterdam

De laatste dag is aangebroken in Washington. Aangezien onze vlucht pas in de middag vertrekt hebben we de ochtend nog vrij te besteden. Pak de metro naar het centrum en ga nog heerlijk even sightseeen of shop de leukste souvenirs voor thuis. Net na lunchtijd worden we opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor onze vlucht naar Nederland. In verband met het tijdsverschil komen we de volgende dag in Nederland aan.

 

Dag 8, dinsdag 7 maart 2017: aankomst Amsterdam
Vroeg in de ochtend landen we weer in Nederland.

Accommodaties

Hotel Days Inn Connecticut Avenue**

U verblijft tijdens deze bijzondere reis in Hotel Days Inn Connecticut Avenue. Dit hotel in...

Hotel Days Inn Connecticut Avenue**

U verblijft tijdens deze bijzondere reis in Hotel Days Inn Connecticut Avenue. Dit hotel in Washington, D.C. beschikt over een restaurant en kamers met gratis WiFi. Het grenst aan de universiteit van het District of Columbia en ligt op 1 blok van een metrostation in D.C. Elke kamer in biedt een flatscreen-tv, een bureau en een kluisje. De moderne, gele kamers beschikken tevens over een grote spiegel. Het restaurant Tesoro is geopend voor lunch en diner en biedt Italiaanse gerechten en een uitstekende bar. Days Inn Washington DC - Connecticut Avenue ligt op 1,5 km van Smithsonian National Zoo en op nog geen 5 km het centrum van Washington. Het hotel ligt op 15 minuten per metro van het conventie centrum en de St. Augustine Catholic Church.

 

 

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Washington met Zij & Zeeuws 8 dagen

Inbegrepen   

 • Vliegreis Amsterdam – Washington D.C. v.v. (rechtstreeks met KLM)
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen (onder voorbehoud van wijziging)
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Transfer luchthaven – hotel v.v.
 • 6 Overnachtingen in Hotel Days Inn Connecticut Avenue
 • Verblijf in 2-persoonskamer met eigen bad/douche, toilet en airconditioning
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Bagageservice bij het hotel (1 koffer per persoon)
 • Vervoer per comfortabele touringcar op dag 2 en 3
 • Nederlandssprekende gids op de volgende dag 2 en 3
 • One DC Wandeltocht o.l.v. lokale gids
 • Bezoek aan het Holocaust Museum
 • Bezoek hoofdkantoor IJM
 • Entree IJM conventie
 • Bezoek St. Augustine Catholic Church Gospel Choir Mass
 • Reisinformatiepakket per boeking

Niet inbegrepen                                     

 • Eénpersoonskamertoeslag € 399,-
 • Administratiekosten € 25,- per boeking
 • Lunches en diners
 • Drankjes tijdens de maaltijden
 • Fooien voor gids, chauffeur en hotelpersoneel (circa € 2,50 per persoon per dag)
 • Eventuele verhoging van brandstoftoeslagen
 • Eventuele lokale reis- en vertrekbelastingen
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen € 2,50 per factuur (maximaal negen personen per factuur)

Vluchtinformatie

 

 Datum  Van  Naar  Vluchtnr.   Vertrek  Aankomst 
 28 februari 2017   Amsterdam  Washington DC   KL 651  13.00 uur   15.45 uur
           
 6 maart 2017  Washington DC   Amsterdam  KL 652  17.45 uur  07.10 uur*

 

*aankomst is de volgende dag

 

Informatiebijeenkomst

Bezoek onze informatieavond op 15 september 2016 om 20.00 uur bij Lego Experience Blokje bij Blokje, Spuistraat 38, Vlissingen. Je krijgt gelegenheid om al je vragen te stellen. Er is iemand aanwezig van Beter Uit en IJM om je alles te vertellen over deze geweldige reis!

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief