Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Cuba, plein, Havana, Beter uit
Cuba authéntica

Cuba auténtica

16 dagen

Groepsrondreis | Vliegreis

Prachtige koloniale steden als Havana en Trinidad waar het straatbeeld wordt bepaald door kleurrijke gebouwen, oude klassieke Amerikaanse auto’s en sigaarrokende Cubanen. Tel hier een prachtige natuur, groene plantages en de mooiste stranden van het Caribische gebied bij op en je vindt in Cuba jouw ideale vakantiebestemming. De tijd lijkt er stil te hebben gestaan en de swingende salsamuziek klinkt in elke straat. We bezoeken onder andere de hoofdstad Havana met haar gezellige Plaza de la Catedral. Een tochtje in de antieke Amerikaanse auto’s zal niet ontbreken! We maken een boottocht door een indianengrot en we bezoeken de vallei van de suikermolens die ons doet herinneren aan de slaventijd. Ook gaan we naar één van de mooiste streken van Cuba, tevens het centrum van de tabaksbladerenteelt,  Valle de Viñales, met grotten, rivieren, rotsen en bergen. Deze reis terug in de tijd wordt afgesloten met een ontspannen verblijf aan de hagelwitte stranden van Varadero. Voel je helemaal Cuba Libre!

 

Highlights

 • Complete rondreis door Cuba
 • Fietstocht en tocht in antieke Amerikaanse auto’s in Havana
 • Highlights én strandverblijf
 • Vele maaltijden inclusief
 • Inclusief vele excursies
 • Inclusief binnenlandse vlucht Santiago de Cuba - Havana
 • Vervoer tijdens de hele rondreis
 • Twee dagen strand op basis van all inclusive
 • Engelssprekende gids tijdens de hele reis

Van dag tot dag

Dag 1, vrijdag: Amsterdam – Havana

De reis begint! We vliegen vanaf Amsterdam (in november met een tussenstop) naar de luchthaven van Havana. Na aankomst worden we naar onze accommodatie Hotel Copacabana (of vergelijkbaar) gebracht. Welkom op Cuba!

 

Dag 2, zaterdag: Havana

We bezoeken Havana, de hoofdstad van Cuba. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en er is geen andere stad in Latijns Amerika met zo een groot koloniaal centrum! We maken een wandeltour door het oude centrum. We lopen door oude steegjes en langs pleinen en paleizen. Het monument El Templete  herinnerd aan de stichting van de stad in 1519. We bekijken de kathedraal van Havana en het fort La Fuerza. Ook bekijken we het Castillo del Morro, het oude verdedigingswerk in de kleine baai van Havana. Na de lunch vervolgen we onze stadstour per bus.

We bezoeken de Partagas Cigar Factory, een van de meest bekende sigarenfabrieken in Cuba waar de wereldwijd bekende ‘Habanos’ worden gemaakt. We brengen vervolgens een bezoek aan de begraafplaats van de stad met prachtige beeldhouwkunst.

 

We keren terug naar de stad en zien de bezienswaardigheden in de Prado Promenade, ontworpen door de beroemde Franse architect Forrestier in het begin van de 20e eeuw. Onze kennismaking met Havana gaat verder op de fiets. We fietsen over de Prado Promenade en over de Malecon boulevard. Deze strandpromenade is de plek waar men naar het einde van de dag naartoe gaat om elkaar te ontmoeten. We worden teruggebracht naar het hotel en om 19.00 uur zijn we in Castillo del Morro voor de kanonschotceremonie. Het afschieten van het kanon gaf in de 18e eeuw het sluiten van de negen stadspoorten aan. Het ‘Cañonazo de las nueve’ is een koloniaal schouwspel met tromgeroffel, saluerende soldaten en paardenkoetsen. We sluiten de dag af in stijl en rijden terug naar ons hotel in antieke Amerikaanse auto’s. Een heerlijke eerste dag in swingend Cuba!

 

Dag 3, zondag: Havana

Vandaag is er een vrije dag. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst en indien mogelijk bezoeken we een lokale kerkdienst.

 

Dag 4, maandag: Viñales

Vroeg uit de veren vandaag! We rijden naar de westelijk gelegen provincie Pinar del Río, het centrum van de tabaksbladerenteelt. We rijden een deel van de tobacco route en komen uit in Viñales waar het lijkt alsof de tijd stil heeft gestaan. We genieten van het uitzicht op de vallei van Viñales en genieten van een typisch Cubaans drankje.

 

We gaan naar het dal van de vallei en genieten van het spectaculaire landschap. Tussen de Mogotes  (heuvels van kalksteen) wordt de beste tabak ter wereld geteeld in de donkerrode grond. Hoe een sigaar gemaakt word krijgen we te zien tijdens een bezoek aan een tabaksboerderij. Cubaanse sigaren worden altijd met de hand gerold en het is een ingewikkeld proces. Zie zelf hoe dit hele proces in zijn werk gaat op de boerderij en ga ook zelf aan de slag met het rollen van een sigaar.

 

De lunch wordt voor ons klaargemaakt door een lokale familie op een boerderij. Ons volgende avontuur is een boottocht door de Indianengrot over een ondergrondse rivier. De tocht begint te voet en eindigt met een tochtje in een kleine motorboot. Optioneel kunnen we ook nog paardrijden in de prachtige omgeving. Aan het eind van de dag rijden we weer terug naar onze accommodatie in Havana.

 

Dag 5, dinsdag: Havana – Cienfuegos

We verlaten Havana en rijden naar Cienfuegos vlakbij de zee. Cienfuegos is een havenstad, gekarakteriseerd door de Franse koloniale architectuur. We maken een stadstour en lopen over het centrale plein Parque Martí naar het nostalgische Tomas Terry theater, waar de legendarische operazanger Caruso zong. We bezoeken deze operazaal, gebouwd in 1887. Let vooral op de prachtige fresco’s en de indrukwekkende hal, het gebouw is nog steeds in perfectie conditie. We bezoeken ook het Palacio de Valle, het meest beroemde gebouw in Cienfuegos. Het is gebouwd in 1917 en heeft Gotische, Venetiaanse en Moorse invloeden.

 

We overnachten in Hotel Rancho Luna (of vergelijkbaar), gelegen aan de rand van de stad met een privéstrand. Het verblijf is op basis van all inclusive.

 

Dag 6, woensdag: Cienfuegos – Trinidad

Na het ontbijt vertrekken we naar de haven van Cienfuegos. We stappen in een boot en varen door de baai van Cienfuegos naar het koloniale fort Castillo de Jagua. We bekijken het fort en genieten van het uitzicht. De boot brengt ons vervolgens weer terug naar de stad waar we gelegenheid hebben om te lunchen. Op weg naar Trinidad bezoeken we de Jardin Botanica de Cienfuegos. Deze tuin staat bekend als de mooiste botanische tuin in Cuba met veel verschillende mooie planten.    

 

In de middag rijden we verder naar Trinidad, onderdeel van de Werelderfgoedlijst van UNESCO. We checken in bij ons hotel en verblijven opnieuw op basis van all inclusive. Geniet van het tropische strand of neem nog een duik in het zwembad.

 

Dag 7, donderdag: Trinidad

In de ochtend neemt een gids ons mee naar het oude Trinidad. We ontdekken de stad en komen langs pleinen, kerkjes en oude huizen. We bezoeken Taberna Canchánchara, een lokale  honinglikeurbar waar cocktails uit de 19e eeuw worden gebrouwen en genieten van een drankje. Na de rondleiding kun je op eigen gelegenheid de stad verder verkennen. Bezoek bijvoorbeeld het Museum van Architectuur of het Romantische Museum in het oude paleis van graaf Brunet. In de middag bezoeken we Valle San Luis or Valle de los Ingenios, de vallei van de Suikermolens. Deze vallei bestaat uit grote suikerrietplantages en de 70 oude suikermolens herinneren aan de tijd waarin suiker erg belangrijk was voor Cuba. We bekijken een oude suikermolen en de uitkijktoren La Torre Manacas Iznaga van waaruit de slaven werden gecontroleerd. Aan het einde van de dag rijden we terug naar ons hotel.

 

Dag 8, vrijdag: Trinidad – Topes de Collantes – Santa Clara

Vroeg op! We gaan weer op pad. Onze eindbestemming is Santa Clara, waar Ché Guevara zijn grootste overwinning vierde en waar zijn laatste rustplaats is. Onderweg bezoeken we het mooie en groene natuurpark Topes de Collantes in het Escambray gebergte. We maken een wandeling over prachtige bergpaden en we bekijken een lagune en een waterval. De lunch is geregeld bij La Gallega, een lokale boerderij restaurant. Onze weg gaat verder bergafwaarts richting Santa Clara waar we aan het einde van de middag aankomen.

 

Dag 9, zaterdag: Santa Clara – Camaguey

Op het Plaza de la Revolución in Santa Clara wordt de Slag van Santa Clara herdacht met een indrukwekkend monument van Che Guevara. We bekijken het monument met het standbeeld van Che en het mausoleum met de resten van Che welke dertig jaar na zijn overlijden in Bolivia naar Cuba zijn gebracht. In het plaatsje Ciego de Avila hebben we tijd om te lunchen. We vervolgen onze weg naar Camagüey, stad van de ‘Tinajones’, grote aardewerken kruiken. In natte tijden vingen de bewoners regenwater op in deze kruiken om in droge tijden voldoende water te hebben. De grote aardewerken werden al snel een statussymbool. Hoe meer tinajones een gezin had, des te rijker ze waren. Camagüey is ook de stad van de grote poëet Nicolas Guillén. Wandel in de avond over het Plaza Agramonte, genoemd naar de grote Cubaanse onafhankelijkheidsstrijder.

 

Dag 10, zondag: vrije dag

Vandaag is er een vrije dag. Indien mogelijk bezoeken we een lokale kerk of de reisleider verzorgt de zondagse samenkomst.

 

Dag 11, maandag: Camaguey – Bayamo – Santiago de Cuba

Camaguey heeft het grootste en best bewaarde centrum van het land. We bekijken samen met een gids de drie oudste kerken en de twee belangrijkste pleinen van de stad. Na de lunch vertrekken we richting Santiogo de Cuba, smeltkroes van culturen. Op onze weg richting het oosten maken we een tussenstop in Bayamo, de stad van Manuel Cespedes. Hij verklaarde hier de oorlog voor de onafhankelijkheid tegen de Spaanse bezetters. We rijden verder naar onze eindbestemming van vandaag waar we aan het einde van de middag aankomen.

 

Dag 12, dinsdag: Santiago de Cuba

Onder leiding van een gids verkennen we Santiago de Cuba. We bekijken onder andere de monumentale begraafplaats Santa Ifigenia waar verschillende nationale helden begraven liggen.  Het museum Casa Diego Velazquez is volgens sommigen het oudste gebouw van heel Cuba. Het Museo de Ambiente Histórico Cubano met meubels uit verschillende eeuwen is erin gevestigd. Leuke en belangrijke bezienswaardigheden zijn Parque Cespedes met de Catedral de la Asuncion, de gezellige straat Calle Heredia waar je terecht kunt voor cultuur en souvenirs, het centrale plein Plaza Dolores en de trappen van Padro Pico.

 

Buiten het centrum, bij de ingang van de baai van Santiago staat het imposante kasteel Castillo del Morro op de top van een klif. We bezoeken het kasteel en lunchen in een restaurant in deze vesting. Het Castillo staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Vanaf het Castillo genieten we van een prachtig uitzicht over de baai van Santiago. Na de lunch bezoeken we nog de Basiliek del Cobre. Deze basiliek torent boven de omgeving uit en is al vanaf een flinke afstand te zien.

 

Dag 13, woensdag: Santiago de Cuba – Havana

Na een vroeg ontbijt vertrekken we naar de lokale luchthaven Antonio Maceo en vliegen we terug naar Havana. Na aankomst rijden we richting onze strandbestemming Varadero op het schiereiland Hicacos. Onderweg rijden we langs het uitkijkpunt Bacunayagua. De Bacunayagua brug is de hoogste brug op Cuba. We genieten van een heerlijk drankje en van het prachtige uitzicht. We maken ook nog een korte stop in Matanzas. Dit plaatsje wordt vanwege de 17 bruggen over 3 verschillende rivieren ook wel het Venetië van Cuba genoemd. In de middag  komen we aan bij ons all inclusive resort Brisas Del Caribe in Varadero. Varadero betekent letterlijk scheepshelling en het werd bevolkt door vissers en zoutdelvers totdat Irenee du Pont, een Amerikaanse miljonair, hier in de jaren dertig de eerste hotels bouwde en de badplaats zich ontwikkelde tot een luxueus oord. Beroemde en beruchte Amerikanen brachten hier hun vakanties door, zo ook Al Capone.

 

Dag 14, donderdag: vrije dag

Brisas Del Caribe is een uitstekende plaats om te genieten van zon, zee en strand. Playa Varadero staat bekend als het mooiste strand van Cuba. Het hotelcomplex wordt omgeven door tuinen en een mooi stuk strand. Het prachtige witte zandstrand van Varadero gaat over in het warme turquoise water en ligt op enkele meters van het hotel. Er is genoeg te doen op het strand, je kunt bijvoorbeeld waterfietsen, een boot huren, parasailen of een boottocht maken met een catamaran. Ook kun je goed snorkelen en duiken, ga op zoek naar bijzonder gekleurde vissen, zeesterren, koraalmuren en scheepswrakken. 

 

Dag 15, woensdag: Varadero – Havana – Amsterdam

Vanmorgen genieten we van onze laatste uurtjes op deze prachtige strandbestemming. Na de lunch nemen we afscheid van het witte zandstrand en het kristalheldere water van Varadero. Helaas zit onze rondreis door het authentieke Cuba erop. We worden teruggebracht naar de luchthaven en vliegen met een overstap naar Amsterdam

 

Dag 16, donderdag: Havana - Amsterdam

In de loop van de dag komen we aan op de luchthaven van Amsterdam.

Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
8-11-2017
Single
Hans Berkenbos
Niet te boeken
€ 2998
10-11-2017
Single
Hans Berkenbos
Te boeken
€ 2849
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie Cuba auténtica - 16 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Havana retour met overstap
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airco tijdens de rondreis
 • Overnachtingen in tweepersoonskamers in hotels
 • Binnenlandse vlucht Santiago de Cuba - Havana
 • Logies en ontbijt
 • Lunch op dag 3, 4, 8, 10, 12 en 14
 • Diner op dag 3, 8 en 10
 • All inclusive op dag 5, 6, 13 (excl. lunch want je bent onderweg) 7 en 14 (op dag 15 zolang als de tijd het toelaat)
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Engelssprekende gids tijdens excursiedagen
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 229,-
 • Visum, circa 60,- per persoon
 • Vertrekbelasting, circa CUC 25,- per persoon

Overige informatie

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast allerlei praktische tips, ook het informatiepakket.

 

Voor deze bestemming is een visum verplicht. We raden je aan om vast een kijkje te nemen op de volgende link maar het visum pas echt definitief aan te vragen op het moment dat de reis de status: gegarandeerd vertrek krijgt! Uiteraard wordt je hier nog nader over geïnformeerd te zijner tijd. www.visumpro.nl/beter-uit

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief