Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Cuba

Groepsrondreis | Vliegreis

Idyllisch en kleurrijk eiland in de Caribische Zee, prachtige architectuur op elke hoek van de straat, dames met dikke sigaren, swingende salsamuziek, dansende lokale bevolking, oude Amerikaanse auto’s door de straten en echte Havana rum. Welkom op Cuba! We bezoeken de hoofdstad Havana. Niet te missen is het vrolijke en bruisende  Plaza de la Catedral waar je op de kleine markten prachtige handgemaakte kunstwerken kunt kopen. De Valle de  Viñales is één van de mooiste streken van Cuba met grotten, rivieren, rotsen en bergen en is tevens het centrum van de tabaksbladerenteelt. Dit alles vormt een indrukwekkend landschap. We varen door de wirwar van moerassen en mangroven in Guama, we zien Cienfuegos, ook wel de parel van het zuiden genoemd, doordat het een prachtig oud centrum heeft. Ook bezoeken we het koloniale Trinidad. We sluiten de reis af met een ontspannen verblijf in Varadero met kilometerslange witte zandstranden en kristalheldere zee. Een complete, maar relaxte reis waarbij je veel van Cuba te zien krijgt.

Van dag tot dag

Dag 1, woensdag: Amsterdam -  Havana  

Vertrek naar het tropische Cuba! Vanaf Amsterdam vliegen we naar Havana.  

 

Dag 2, donderdag: Havana

We bezoeken Havana, de hoofdstad van Cuba. In deze stad rijden nog altijd een aantal bijzondere oude voertuigen en zie je op elke hoek van de straat de prachtige architectuur. We maken een wandeling door de oude stad, door de steegjes en over de pleinen van Havana.

 

Dag 3, vrijdag: Havana - Viñales - Havana

We beginnen vandaag vroeg in de ochtend en rijden westwaarts naar de heuvelachtige provincie Pinar del Río, het centrum van de tabaksbladerenteelt. We bezoeken de prehistorische muur, verkennen per boot de Indian Cave en komen meer te weten over het proces van tabak tijdens een wandeling over de plantage.

 

Dag 4, zaterdag: Havana - Guama - Playa Giron - Santa Clara

We maken een lange tocht richting Santa Clara. Onderweg stoppen we bij het schiereiland Guama, waar we met een boot door de moerassen en mangroven varen. We bezoeken het dorp Taino. Tevens brengen we een bezoek aan het opvangcentrum voor krokodillen. We vervolgen onze reis naar de Varkensbaai en vervolgens naar Santa Clara.

 

Dag 5, zondag: Vrije dag

De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst.

 

Dag 6, maandag: Santa Clara - Cienfuegos - Trinidad

De rondreis voert onze deze morgen naar Cienfuegos. Opmerkelijk zijn de Franse invloeden die terug te vinden zijn in de architectuur, vooral in de paleizen en herenhuizen. In de middag rijden we langs de kust verder naar Trinidad. We wandelen door de mooie koloniale binnenstad en bezoeken onder andere  het rustieke Canchanchara, een lokale honinglikeurbar.

 

Dag 7, dinsdag: Trinidad - Sancti Spiritus - Camagüey

In de morgen rijden we door de Valley of the Sugarcane Mills en de Slave Tower en bereiken het koloniale Sancti Spiritus. Vervolgens rijden we verder naar Camagüey. In deze plaats bevindt zich best bewaarde historische centrum van het land.

 

Dag 8, woensdag: Camagüey - Bayamo - Santiago

In de morgen maken we een stop in de op één na oudste stad van Cuba, Bayamo. Bijna alle belangrijke gebouwen in de stad bevinden zich rondom het Plaza de la Revolución.

 

Dag 9, donderdag: Santiago - Gran Piedra/Parque Baconao - Santiago

Vroeg in de ochtend begint onze dag richting National Park Baconao. Hier maken we een jeepsafari naar Gran Piedra (grote steen) en genieten we van veel panoramische vergezichten. In de middag bezoeken we Santiago en maken we een wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden.

 

Dag 10, vrijdag: Santiago - Havana - Varadero

Vandaag vliegen we van Santiago naar Havana. Vandaar rijden we naar onze strandbestemming voor de komende 4 dagen; Varadero.

 

Dag 11-14, zaterdag - dinsdag: Varadero

Varadero, met haar kilometers lange witte zandstranden en kristalheldere zee, is een uitstekende plaats om te genieten van zon, zee en strand. Varadero betekent letterlijk scheepshelling en werd bevolkt door vissers en zoutdelvers totdat Irenee du Pont, een Amerikaanse miljonair, hier in de jaren dertig de eerste hotels bouwde en de badplaats zich ontwikkelde tot een luxueus oord. Beroemde en beruchte Amerikanen brachten hier hun vakanties door, zo ook Al Capone.

 

Dag 15-16, woensdag - donderdag: Varadero - Havana - Amsterdam

Vandaag vertrekken we naar het vliegveld in Havana voor onze terugvlucht naar Nederland, waar we de volgende dag zullen aankomen.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Cuba 16 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Havana retour
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vlucht Santiago – Havana
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airco tijdens de rondreis
 • Overnachtingen in tweepersoonskamer
 • Logies en ontbijt
 • Lunch op dag 3, 4, 7, 8 en 9
 • Volpension op dag 6 en 10
 • All inclusive op dag 11 t/m 15
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Engelssprekende gids tijdens excursiedagen
 • Beter-uit reisleider

 

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer (juli) 179,-
 • Toeslag éénpersoonskamer (november) 219,-
 • Visum circa 60,- per persoon
 • Vertrekbelasting circa CUC 25,- per persoon

Overige informatie

Circa drie weken voor vertrek ontvang je van ons een uitnodiging voor de informatiebijeenkomst. Tijdens deze informatiebijeenkomst zul je onder andere je reisleider en je reisgenoten ontmoeten en krijg je je informatiepakket uitgereikt. 

 
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief