Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Costa Rica

Groepsrondreis | Vliegreis

Van jungle tot tropische stranden! Maak deze zomer kennis met de bijzondere natuur van Costa Rica. Tijdens deze unieke reis zie je het regenwoudgebied van Tortuguero waar je een moederschildpad eieren kunt zien liggen, raft je op de rivier Sarapiqui, bezoek je naar de vulkaan de Arenal, naar de kokende modderpoelen en geisers van Nationaal Park Rincon de la Vieja en op ga je zoek naar de zeldzame vogel de Quetzal in de nevelwouden van San Gerardo de Dota. Eén van de hoogtepunten is het bezoek aan het meest ongerepte gebied van Costa Rica, het Nationaal Park Corcovado waar je oog in oog zou kunnen komen met een poema.

 

Op het einde van de reis kun je walvissen, dolfijnen en zeeschildpadden spotten.  Er is zoveel te doen en te beleven! Heel bijzonder zijn de kerkdiensten in la Fortuna de San Carlos en Puerto Jimenez, waar je samen met de lokale bevolking Gods Woord hoort en liederen zingt. Deze ‘rijke kust’ (vertaling van Costa Rica) met al haar overdadige natuurschatten, diverse ecosystemen, rijke flora en veelsoortige fauna is uniek in de wereld en wil jou graag ontvangen! Kies deze zomer voor een bijzonder en uniek programma door Costa Rica waarbij een echte kennismaking met het land het haar bewoners centraal staat!

 

Highlights

 • Praktisch alle excursies en entreegelden inbegrepen
 • Complete rondreis vele maaltijden inclusief
 • Regenwouden van Tortuguero
 • Lokale kerkdiensten in Arenal en Puerto Jimenez
 • Raften, hiken, tokkelen en van de langste glijbaan door het regenwoud
 • Zeldzame vogel Quetzal spotten in San Gerardo de Dota
 • Nationaal Park Corcovado
 • Walvissen spotten bij Dominical
 • Onafhankelijkheidsdag vieren met de locals
 • Heerlijk genieten met een cocktail  vanaf schitterende uitzichtpunten - miradors
 • Uitgaan in het lokale dorp van Puerto Jimenez
 • Moederschildpadden eieren zien leggen
 • Ranger station la Leona met kans om een tapir, poema, ara's, apen en miereneters te zien

 

Van dag tot dag

Dag 1, dinsdag: Amsterdam – San José
Jouw avontuur begint op Schiphol met een internationale vlucht (met overstap) naar San José in Costa Rica. Vanaf de luchthaven wordt je naar het hotel in San José gebracht.

Dag 2, woensdag: San José – Tortuguero
Vroeg vertrek naar Tortuguero gelegen aan de Caribische kust. Onderweg kom je langs bananen en ananas plantages. Om in Tortuguero te komen, stap je op een lange en smalle boot die je naar de lodge (ongeveer 1.5 uur) brengt. Bij ontvangst in de lodge staat een welkomstcocktail en een lunch klaar. In de middag is er een wandeling door de tropische tuin en het dichtbegroeide regenwoud met uitleg van de gids.


Dag 3, donderdag: Tortuguero
Vanochtend zijn de brulapen jouw wekker. Er staat een boottocht door de smalle kanalen op het programma waarbij de gids je kan wijzen op de vele vogels en andere dieren zoals hagedissen en apen.’s Middags kun je samen met de gids naar het eilanddorp. Via dit eilanddorp loop je naar het beroemde strand waar de schildpadden na zonsondergang hun eieren leggen. Zijn er schildpadden gesignaleerd, dan kun je via de gids een optionele avondexcursie regelen. Het is één van de meest spectaculaire en ontroerende natuurverschijnselen van Costa Rica . De reuzenschildpadden schuiven langzaam het strand op en maken een nest waar ze hun eieren in leggen (facultatief en exclusief). 

Dag 4, vrijdag: Tortuguero – Puerto Viejo de Sarapiqui
Vanaf de lodge vaar je eerst terug naar de haven. Via een lunchstop onderweg kom je door een groen landschap bij de Ara Ambigua lodge aan. Deze lodge ligt heerlijk midden in het regenwoud en beschikt over maar liefst 2 zwembaden. 

 

Dag 5, zaterdag: Puerto Viejo de Sarapiqui  – La Fortuna (Arenal)
Puerto Viejo de Sarapiqui is één van de beste plekken in Costa Rica om te raften. Vanochtend kunnen de avonturiers in de groep dit uit proberen op de Rio Sarapiqui (exclusief circa $56 p.p.). Je kunt ook wandelen en zwemmen in het regenwoud. In de middag ga je via een stop bij El Muelle, waar je grote oranjeachtige leguanen kunt spotten naar La Fortuna de San Carlos, dichtbij de vulkaan Arenal. Bij helder weer heb je vanuit het hotel een prachtig uitzicht over de vulkaan.

 

Dag 6, zondag: Vrije dag – kerkdienst in La Fortuna ( Arenal)
Vandaag is er een kerkdienst in het plaatsje La Fortuna de San Carlos. Er is een grote kerk op het plein.

 

Dag 7, maandag: Arenal
Je kunt kiezen uit een aantal activiteiten. Allereerst kun je van boomtop naar boomtop slingeren. Deze spectaculaire Canopy tour van zo’n 11 kilometer gaat van berg tot berg over rivieren en twee gigantische watervallen. De uitzichten over het regenwoud zijn spectaculair. Daarna bezoek je nog een indianendorp en een kikker- en vlinder farm(exclusief en optioneel circa $51 p.p.). Een andere optie is wandelen over de hanging bridges/loopbruggen (exclusief en optioneel circa $26 p.p.). In de middag gaan we wandelen bij het natuurreservaat 1968. Dit is het natuurgebied dat tegen het Nationaal park van de Arenal aan ligt. Er zijn wandelpaden en ook lavarotsen met uitzicht op de vulkaan. Als afsluiting van de dag kun je in de avond relaxen en eten bij en in  één van de heetwaterbaden van Baldi met uitzicht op de vulkaan de Arenal (exclusief en optioneel circa $30 p.p.)

 

Dag 8, dinsdag: Arenal – Rincon de la Vieja

De reis gaat verder: na 4 uur rijden kom je aan in het Nationaal Park van Rincon de la Vieja, een vulkanisch gebied met woudreuzen en zwavelmeren . Na aankomst kun je genieten van de natuurlijke heetwaterbaden en van het glijden van de enorm lange glijbaan door het regenwoud .

 

Dag 9, woensdag: Rincon de la Vieja 

Na het ontbijt word je naar het Nationaal Park Rincon de la Vieja gebracht om te wandelen langs geisers en kokende modderpoelen. Deze tocht brengt je ook naar twee watervallen.

 

Dag 10, donderdag: Rincon de la Vieja – San Gerardo de Dota

Je neemt afscheid van Rincon de la Vieja. Na een lange rit kom je aan in het nevelwoud van San Gerardo de Dota. Dit is de beste plek van Midden-Amerika om de Quetzal te spotten. De Quetzal is een vogel met lange gekleurde veren, die de indianen vroeger gebruikten om hun tooien mee te maken. De temperatuur in dit gebied is veel kouder, waardoor het even wennen zal zijn. ’s Nachts kan het soms vriezen en het is aan te bevelen  een lange broek en trui mee te nemen. Het gebied ziet er vanwege de ongerepte nevelwouden sprookjesachtig uit.


Dag 11, vrijdag: San Gerardo de Dota  
Om de Quetzal te spotten moet je vroeg op! Na het ontbijt  ga je naar het natuurreservaat van Savegre om te wandelen. Onderweg komen we een imposante waterval tegen. In de middag is er tijd om te vissen of wandelen in de omgeving van de lodge.

 

Dag 12, zaterdag: San Gerardo de Dota – Puerto Jimenez

Het einddoel van vandaag is het National Park Corcovado, ook wel de meest intense  biologische plaats op aarde genoemd. Dit is het beste van  Costa Rica! Eerst reis je naar het schiereiland Osa naar de plaats Puerto Jimenez. Het nationaal park is rijk aan natuur en beschermt onder andere meer dan 400 soorten vogels en 139 soorten zoogdieren. Corcovado is één van de twee plekken in Costa Rica, waar alle vier de soorten apen leven.


Dag 13, zondag: Vrije dag – kerkdienst in Puerto Jimenez

Per taxijeep ga je vanochtend  naar de Evangelische kerk in Puerto Jimenez. Eigenlijk worden er op de zondagmiddagen altijd activiteiten georganiseerd door de verschillende kerken. Na de dienst is er een lokale lunch (casado). En in de avond eet je bij een lokaal restaurant. Het is gelegen aan het tropische strand Playa Preciosa/Platanares. We zien ara’s voorbij vliegen en apen door de bomen slingeren.

 

Dag 14, maandag: Puerto Jimenez – Carate
In de vroege ochtend vertrekken we met een aantal jeeps naar Carate langs tropische stranden en regenwouden helemaal tot aan het einde van de weg van het schiereiland. Vanaf hier lopen we 40 minuten over het strand naar onze lodge. Heel bijzonder is de ligging van La Leona Ecolodge, eigendom van een Costaricaanse familie, in het regenwoud en aan het strand. Vanochtend kun je een dagtour maken naar  het Nationaal Park Corcovado met een gids(facultatief en exclusief $55 p.p.). De luchtvochtigheid is bijzonder hoog wat het wandelen vrij zwaar maakt. Zeker is dat je tapirs, apen en heel veel vogels zult zien en wie weet heb je geluk en zie je een poema. Diegenen die niet gaan wandelen in het park, kunnen ontspannen aan het strand of in het regenwoud van La Leona lodge.

Dag 15, dinsdag: Puerto Jimenez – Carate – Dominical

Na het ontbijt lopen we in 40 minuten weer naar Carate, vanuit daar gaan we verder naar Dominical, een surfersdorp aan de Stille Oceaan met een tropisch strand met spectaculaire golven. In de middag heb je de gelegenheid om  surfles te nemen (facultatief en exclusief circa $35 p.p.) of een surfboard te huren of gewoon lekker te chillen bij het zwembad.

Dag 16, woensdag:  Dominical

Dominical ligt dichtbij het Nationaal Park Marino Balleno. Dit park staat bekend om de vele walvis- en dolfijnsoorten die hier het grootste gedeelte van het jaar te zien zijn. Zeker in de periode dat wij er zijn!  Bovendien worden hier de broedplekken van een tweetal zeeschildpadden beschermd. Geniet van één van de grootste koraalriffen in de Stille Oceaan de ‘Whale Tail’, die volledig te voorschijn komt bij laag water.  Vandaag kun je mee op walvissentour (facultatief en exclusief circa $75 p.p.).

 

Dag 17, donderdag: Dominical – Alajuela

In de loop van de dag vertrek je uit Dominical. Onderweg  naar Alajuela is er een stop bij de rivier Tarcoles, een plek waar je heel veel krokodillen in het water ziet liggen.

 

Dag 18, vrijdag: Alajuela

Na het ontbijt kun je nog even heerlijk ontspannen. Het is vandaag Onafhankelijkheidsdag en daar moet je in de hoofdstad zeker iets van mee krijgen. Per bus vertrek je later op de dag naar  de luchthaven van San José voor de reis terug naar Nederland, inclusief overstap.  Eenmaal in het vliegtuig droom je na van deze schitterende reis door Costa Rica!

 

Dag 19, zaterdag: San José – Amsterdam

In de loop van de ochtend kom je aan op de luchthaven van Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Costa Rica 19 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – San Jose retour
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per comfortabele touringcar tijdens de rondreis
 • 17 overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Logies en ontbijt
 • Halfpension op dag 14
 • Volpension op dag 2, 3, 4, 6, 13
 • Excursies volgens programma
 • Entreegelden Nationaal park van Tortuguero
 • Boottocht Tortuguero op dag 3
 • Entreegelden Natuurreservaat 1968 op dag 7
 • Entreegelden Nationaal Park Rincon de la Vieja op dag 9
 • Excursie Quetzal spotten op dag 11
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 475,-
 • Facultatieve excursies
 • entreegelden
 • Vertrekbelasting $29 per persoon (ter plaatse te voldoen)
 • ESTA verklaring $15 per persoon (Alleen bij reizen met overstap in de Verenigde Staten. Alleen betaling met creditcard mogelijk.)

Overige informatie

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast allerlei praktische tips, ook het informatiepakket.

 

Hotelinformatie

Gedurende deze reis verblijf je in onderstaande hotels of gelijkwaardig:

 

Dag

Plaats

Hotel

Dag 1

San Jose

Hotel El Sesteo

Dag 2 en 3

Tortuguero

Laguna Lodge

Dag 4

Puerto Viejo de Sarapiqui

Ara Ambigua Lodge

Dag 5, 6 en 7

Arenal

Hotel La Pradera

Dag 8 en 9

Rincon de la Vieja

Buena Vista lodge

Dag 10 en 11

San Gerardo de Dota

Savegre lodge

Dag 12 en 13

Puerto Jimenez

Agua Dulce Beach Resort

Dag 14

Carate

La Leona Ecolodge

Dag 15 en 16

Dominical

Villas Rio de Mar

Dag 17

San José Alajuela

La Rosa de las America

 

Duurzaam toerisme

Costa Rica is het land bij uitstek qua duurzaam toerisme. Zo zijn er ook veel logiesmogelijkheden waar behoud van natuur, de bevolking, etc. centraal staan. Costa Rica telt vele soorten lodges. Bij de eco lodge staat milieuvriendelijkheid, eenvoud en oorspronkelijkheid centraal. Deze lodges zijn voornamelijk in prachtige natuurrijke omgevingen gelegen. Men streeft naar een duurzame balans tussen mens, dier en omgeving. Ook kan je logeren in een community based eco lodge. Bij deze logiesvorm wordt verbleven in een lodge die in handen is van een bepaalde gemeenschap. De inkomsten die uit deze vorm van logies verworven wordt, vloeit rechtstreeks naar de gemeenschap om aan hun behoeften te voldoen. Wanneer men bv. nood heeft aan een nieuwe waterput ten goede van de gemeenschap, wordt het geld hierin geïnvesteerd.

 

 • Eten bij lokale restaurantjes
 • Gebruik van lokale gidsen
 • Boca Tapada - Plant een boom
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief