Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Zweden adventure

Actieve groepsreis | Groepsreis vanuit één hotel | Vliegreis

Hou jij er van om actief bezig te zijn; hou jij van avontuur? En wil je tegelijkertijd plezier hebben, nieuwe vrienden maken, maar ook tijd hebben om je te verdiepen in je geloof. Dan is deze 8-daagse outdoor-experience tussen het Venjameer en het Orllingenmeer  in Zweden echt iets voor jou. Samen met single Christenen ondernemen we tal van avontuurlijke activiteiten. Zoals per Canadese kano over de Zweedse wateren, fietsen over een “oud” spoor en hiken naar de top van de Lybergsgnuppen. Heb je dan nog energie over, dan dagen we je uit voor een potje voet, - volley of basketbal. ’s Avonds als de zon onder gaat, is er ook van alles te doen. BBQ-en, relaxen in de hout gestookte sauna, afkoelen onder de waterval, maar ook tijd voor jezelf, aandacht voor elkaar en tijd voor een goed gesprek.

 

Highlights

 • Volop avontuurlijke activiteiten
 • Unieke tocht over rails per spoorfiets
 • Samen genieten van rust, ruimte en lange zomeravonden

Van dag tot dag

Dag 1, woensdag: Amsterdam – Stockholm

Het gezamenlijke avontuur staat voor de deur! Vanaf Amsterdam vliegen we naar Stockholm. Per bus worden we naar Johannisholm, ons vakantiedorp, gebracht.

 

Dag 2, donderdag: Hiken in Lybergsgnuppen Natuurreservaat

Trek je wandelschoenen maar aan. We gaan hiken! Dwars door het natuurreservaat wandel je naar de top van de Lybergsgnuppen. Eenmaal op de top ligt er een grandioos uitzicht op je te wachten en geniet je tijdens een welverdiende lunch van een goed gesprek met elkaar.


Dag 3, vrijdag: Kanotocht op het Venjameer

In dit kanoland bij uitstek mag een kanotocht niet ontbreken! Talloze meren, rivieren en beekjes staan in Zweden met elkaar in verbinding en vormen een prachtig watergebied voor de kanoliefhebber. Geluidloos vaar je over het meer met kristalhelder water..…. Ervaar op het water de rust en ruimte. 

 

 Dag 4, zaterdag: Hästängsleden Hiking Trail

Ontspannen wakker worden, samen heerlijk ontbijten om vervolgens een niet al te lange, maar mooie wandeling te maken. Dat klinkt als een ontspannen dag! De route slingert door de Zweedse natuur met haar typische landschap. En via diverse paden en houtvlonders loop je door de ‘wetlands’. De fantastisch weidse uitzichten laten je stil staan bij Gods schepping en bieden je een  moment van bezinning.  


Dag 5, zondag: Vrije dag

Vandaag is er een vrije dag. De reisleider verzorgt de samenkomst in het sfeervolle kapelletje op het terrein om samen te luisteren naar Gods Woord. De rest van de middag is vrij en kun je invullen zoals jij wilt.


Dag 6, maandag: Siljanmeer

Een dag boordevol afwisselende activiteiten. We gaan naar het Siljanmeer. Je kunt allerlei nieuwe dingen ontdekken! Leren boogschieten of leren je eigen vlot te bouwen en er het meer mee op gaan. Blijf jij drijven? Ook kun je alles leren over bushcraft. De keuze is aan jou. ’s Avonds steken we het kampvuur aan en is er aandacht voor elkaar, het goede gesprek, zingen we leuke liederen of luisteren we naar spannende verhalen. (De activiteiten die vandaag worden aangeboden zijn optioneel bij te boeken en dienen ter plaatse te worden betaald).

 

Dag 7, dinsdag: Kedeng, kedeng
Een lange rij prehistorische voertuigen staat netjes achter elkaar op het smalle spoor uitgestald. Een stuur, zadel en twee pedalen. Een soort spoorfiets dus. Met de haren in de wind fiets je over het oude spoor dat van Vansbro tot Mora loopt. In de bochten en daar waar het licht bergop gaat, moet er een wellicht ‘tandje’ bij. Geniet van het vrije gevoel, terwijl je omringd bent door de schoonheid van de natuur.


Dag 8, woensdag: Stockholm – Amsterdam

Helaas is het tijd om de spullen te pakken. Boordevol nieuwe ervaringen en indrukken, maar ook met nieuw vrienden, reizen we terug naar Amsterdam.  


Johannisholm (bij Mora)
Op ongeveer 30 kilometer van Mora ligt het dorpje Johannisholm. Het dankt zijn naam aan de nederzetting die pater Johan Lövqvist hier in 1802 gebouwd heeft ten behoeve van de eerste Zweedse vensterglasverwerking. Tegenwoordig bestaat Johannisholm alleen nog uit een vakantiedorp waar wij verblijven. Er is genoeg historie van de glasverwerking bewaard gebleven. Naast de recentelijk gerenoveerde en smaakvol ingerichte stuga’s zijn onder andere het originele bakkerijtje, een kapelletje, een waterrad, de aardkelders en enkele andere bezienswaardigheden bewaard gebleven.

Accommodaties

Johannisholm

Je verblijft in een typisch Zweedse houten hut, ook wel Stuga genoemd in ‘ons’ vakantiedorp...

Johannisholm

Je verblijft in een typisch Zweedse houten hut, ook wel Stuga genoemd in ‘ons’ vakantiedorp: Johannisholm. Er is een receptie, gemeenschappelijke ruimte, verkoop van een beperkt assortiment levensmiddelen, frisdrank en souvenirs. Ook staat er een mooie hout gestookte hottub en sauna op je te wachten. In de stuga zijn een woonkamer/keuken aanwezig met een fornuis, waterkoker en magnetron. De badkamer is voorzien van een douche en toilet.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis van Amsterdam – Stockholm retour
 • Luchthavenbelastingen en overige heffingen
 • Ruimbagage 23 kilo
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per minibus tijdens de excursies
 • 6 overnachtingen op een tweepersoonskamer in Zweedse hutten en 1 overnachting in een tent
 • Verblijf op basis van volpension beginnend beginnend met diner op dag één en eindigend met diner op dag zeven (lunch in de vorm van een lunchpakket)
 • Één drankje tijdens de maaltijden (koffie/thee/melk/vruchtensap/frisdrank)
 • Excursies volgens programma*
 • Engelssprekende gids tijdens de excursiedagen
 • Beter Uit reisleider

 

* Kanotocht op het Venjameer, Hike in het Hästängsleden Natuurreservaat, Hike naar de top van de Lybergsgnuppen, Tour per minibus naar het Siljan meer (Mora en Nusnäs), Spoorfietstocht over de oude rails tussen Vansbro en Mora (halve dag excursies)

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer € 169
 • Optionele activiteiten ter plaatse**
 • Fooien

 

** optionele excursies (minimum deelname 10 personen) richtprijs per persoon ter plaatse:

- Quad rijden ca. € 62,-

- Mountainbiken ca. € 17,-

- Zomerboerderij incl. high tea ca. € 11,-

- Boogschieten ca. € 21,-

Overige informatie

Deze reis krijgt gegarandeerd vertrek bij 15 personen.

 

Vluchtinformatie SAS (wijzigingen onder voorbehoud)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
31 juli 2019 Amsterdam Stockholm SK 556 11.00 uur 13.05 uur
07 augustus 2019 Stockholm Amsterdam SK 1555 16.15 uur 18.15 uur
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief