Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Zweden adventure

Actieve groepsreis | Groepsreis vanuit één hotel | Vliegreis

Tussen het Venjameer en het Orllingenmeer ligt een perfecte plek voor een multi-outdoor vakantie. Omgeven door natuur ben je lekker samen actief en maak je kennis met nieuwe dingen.  Per kano over de Zweedse wateren, per spoorfiets over oude rails en hiken naar de top van de Lybergsgnuppen. Nog niet genoeg actief geweest? Bij terugkomst kun je een potje voet-, volley-, of basketballen. Ook als de zon achter de heuvels is verdwenen zijn er nog tal van activiteiten.  Je kunt lekker bbq-en op een houtvuur, relaxen in de hottub of in de houtgestookte sauna. Afkoelen kan onder de waterval in het waterradhuis. Kortom, are you ready for adventure?


Highlights

 • Genieten van rust, ruimte en lange zomeravonden
 • Verblijf op basis van volpension
 • Unieke tocht over rails per spoorfiets
 • Volop avontuurlijke activiteiten

Van dag tot dag

Johannisholm (bij Mora)
Op ongeveer 30 kilometer van Mora ligt het dorpje Johannisholm. Het dankt zijn naam aan de nederzetting die pater Johan Lövqvist hier in 1802 gebouwd heeft ten behoeve van de eerste Zweedse vensterglasverwerking. Tegenwoordig bestaat Johannisholm alleen nog uit een vakantiedorp waar wij verblijven. Er is genoeg historie van de glasverwerking bewaard gebleven. Naast de recentelijk gerenoveerde en smaakvol ingerichte stuga’s zijn onder andere de originele bakkerij, een kapelletje, een waterrad, de aardkelders en enkele andere  bezienswaardigheden bewaard gebleven.

 

Dag 1, woensdag: Nederland – Zweden

Het avontuur staat voor de deur! Vanaf Amsterdam vliegen we naar Stockholm waar we worden opgehaald en naar de Johannisholm worden gebracht.

 

Dag 2, donderdag: Hiken in Lybergsgnuppen Natuurreservaat

Alle facetten van een actieve reis komen tijdens deze reis aan bod. Vandaag gaan we hiken! Dwars door het natuurreservaat wandel je naar de top van de Lybergsgnuppen. Eenmaal op de top ligt er een grandioos uitzicht op je te wachten en geniet je van een welverdiende lunch.


Dag 3, vrijdag: Kanotocht op het Venjameer

In dit kanoland bij uitstek mag een kanotocht niet ontbreken! Talloze meren, rivieren en beekjes staan in Zweden met elkaar in verbinding en vormen een waar eldorado voor de kanoliefhebber Geluidloos vaar je over het meer met kristalhelder water..….Geniet van de rust en ruimte.

 

Dag 4, zaterdag: Hästängsleden Hiking Trail

Ontspannen wakker worden, heerlijk ontbijten om vervolgens een niet al te lange, maar mooie wandeling te maken. De route slingert door de Zweedse natuur met haar typische landschap.
Via diverse paden en houtvlonders loop je door de ‘wetlands’. Je zal genieten van de weidse uitzichten.


Dag 5, zondag: Vrije dag

Vandaag is er een vrije dag. De reisleider verzorgt de samenkomst in de kerk op het terrein. Optioneel is het mogelijk om een  bezoek te brengen aan een traditionele Zweedse zomerboerderij.


Dag 6, maandag: Siljanmeer

Per minibus op naar het Siljanmeer gebracht. Je kunt er vandaag weer een actieve dag van maken! Zo kun je leren boogschieten, je eigen vlot leren bouwen en er het meer mee op (hopelijk blijf je drijven!)  Je kunt ook alles leren over bushcraft, ofwel overlevingstechnieken in de bossen. Na zo’n drukke dag is het heerlijk bijkomen rond het kampvuur met leuke liederen of spannende verhalen. (De activiteiten die vandaag worden aangeboden zijn optioneel bij te boeken en dienen ter plaatse te worden betaald).

 

Dag 7, dinsdag: Kedeng, kedeng
Een lange rij prehistorische voertuigen staat netjes achter elkaar op het smalle spoor uitgestald. Een stuur, zadel en twee pedalen. Een soort spoorfiets dus (ook wel dressin genoemd). Wanneer je weet wat daadwerkelijk de bedoeling is kan je niet wachten om aan je eerste spoorfietstocht te beginnen. Met de haren in de wind verplaats je je over het oude, niet meer in gebruik zijnde spoor dat van Vansbro tot Mora loopt. In de bochten en daar waar het licht bergop gaat moet er een ‘tandje’ bij. Soepel rolt de vierwieler over de rails. Sturen hoeft niet en verdwalen kan ook niet. Geniet met volle teugen van het vrije gevoel terwijl je omringd bent door de natuur.

 

Dag 8, woensdag: Zweden – Nederland

Helaas zit deze actieve reis er weer op. Vanaf Stockholm vliegen we terug naar Amsterdam.

Accommodaties

Johannisholm

Je verblijft in het voormalig dorpje Johannisholm die pater Johan Lövqvist hier in 1802 gebouwd...

Johannisholm

Je verblijft in het voormalig dorpje Johannisholm die pater Johan Lövqvist hier in 1802 gebouwd heeft ten behoeve van de eerste Zweedse vensterglasverwerking. Tegenwoordig bestaat Johannisholm alleen nog uit ‘ons’ vakantiedorp. Er is een receptie, gemeenschappelijke ruimte, verkoop van een beperkt assortiment levensmiddelen, frisdrank en souvenirs. Ook staat er een mooie houtgestookte hottub en sauna op je te wachten. Je verblijft hier in typische Zweedse houten hut, ook wel Stuga genoemd. In de woning zijn een woonkamer/keuken aanwezig met een fornuis,  waterkoker en magnetron. De badkamer  is voorzien van een douche en toilet.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Zweden Adventure - 8 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Stockholm retour
 • Ruimbagage
 • Transfers ter plaatse
 • Alle begeleiding ter plaatse
 • Overnachtingen in Zweedse hutten
 • Verblijf op basis van volpension (lunch in de vorm van een lunchpakket)
 • Enkele drankjes tijdens de maaltijden (koffie/thee/melk/vruchtensap/frisdrank)
 • Kanotocht op het Venjameer
 • Hike in het Hästängsleden Natuurreservaat
 • Hike naar de top van de Lybergsgnuppen
 • Tour per minibus naar het Siljan meer (Mora en Nusnäs)
 • Spoorfietstocht
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Overige activiteiten ter plaatse
 • Toeslag éénpersoonskamer (alleen op aanvraag mogelijk)
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief