Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Zweden adventure

Actieve groepsreis | Groepsreis vanuit één hotel | Vliegreis

Tussen het Venjameer en het Orllingenmeer ligt een perfecte plek voor een multi-outdoor vakantie. Omgeven door natuur ben je lekker samen actief en leer je nieuwe dingen.  Per kano over de Zweedse wateren en slapen in de open lucht. Mountainbiken over onverharde paden en hiken naar de top van de Lybergsgnuppen. Nog niet genoeg actief geweest? Bij terugkomst kun je een potje voet-, volley-, of basketballen. Ook als de zon achter de heuvels is verdwenen zijn er nog tal van activiteiten.  Je kunt lekker bbq-en op een houtvuurtje, relaxen in de hottub of in de houtgestookte sauna. Afkoelen kan onder de waterval in het waterradhuis. Kortom, are you ready for adventure?

 

Highlights

 • Verblijf op basis van volpension
 • Volop avontuurlijke activiteiten
 • Verblijf in echte Zweedse stuga
 • Tweedaagse kanotocht met overnachting in de open lucht

Bestemming

 Johannisholm (bij Mora)
Op ongeveer 30 kilometer van Mora ligt het dorpje Johannisholm. Het dankt zijn naam aan de nederzetting die pater Johan Lövqvist hier in 1802 gebouwd heeft ten behoeve van de eerste Zweedse vensterglasverwerking. Tegenwoordig bestaat Johannisholm alleen nog uit een vakantiedorp waar wij verblijven. Er is genoeg historie van de glasverwerking bewaard gebleven. Naast de recentelijk gerenoveerde en smaakvol ingerichte stuga’s zijn onder andere het originele bakkerijtje, een kapelletje, een waterrad, de aardkelders en enkele andere  bezienswaardigheden bewaard gebleven.

 

VAN DAG TOT DAG

Dag 1, woensdag: Nederland – Zweden

Ben je er klaar voor? Het avontuur staat voor de deur! Vanaf Amsterdam vliegen we naar Stockholm waar we opgehaald worden en naar de Johannisholm gebracht worden.

 

Dag 2, donderdag: Moutainbiketocht

We gaan met de mountainbike op pad! Dwars door de bossen, over heuvels en door dalen verkennen we de omgeving. Onderweg is het genieten van het landschap om je heen. Je voelt je even helemaal één met de natuur! Vergeet niet genoeg drinken mee te nemen voor onderweg.


Dag 3 & 4, vrijdag & zaterdag: Kanotocht

Twee spannende maar super leuke dagen staan ons te wachten. Begin maar vast met spierballen kweken want we gaan kanoën! Als eerst krijgen we uitleg over hoe de kano te controleren in het water en leer je de kneepjes van het vak. We varen in Canadese kano’s want we moeten natuurlijk wel onze overnachtingsuitrusting meenemen! We slapen ’s nachts langs het meer in een tent die we wel eerst zelf op moeten zetten. Voor we gaan slapen genieten we van een kampvuur midden in de natuur. De volgende dag varen we weer terug naar de bewoonde wereld.


Dag 5, zondag: Vrije dag

Vandaag is er een vrije dag. De reisleider verzorgt de samenkomst in de kerk op het terrein. Optioneel is het mogelijk om een  bezoek te brengen aan een traditionele Zweedse zomerboerderij.


Dag 6, maandag: Hiken naar de Lybergsgnupen

Alle facetten van een actieve reis komen tijdens deze reis aan bod. Vandaag gaan we hiken! Dwars door het natuurreservaat wandelen we naar de top van de Lybergsgnupen. Als we de top bereikt hebben ligt een grandioos uitzicht op ons te wachten.


Dag 7, dinsdag: Siljanmeer

Met een minibus worden we naar het Siljanmeer gebracht. Hier staat ons een actieve dag te wachten! Leer boogschieten en bouw je eigen vlot en ga ermee het meer op. Hopelijk blijf je drijven! We leren ook alles over bushcraft, ofwel overlevingstechnieken in de bossen.

Na zo’n drukke dag is het heerlijk bijkomen rond het kampvuur met leuke liederen of spannende verhalen.

 

Dag 8, woensdag: Zweden – Nederland

Helaas zit deze actieve reis er weer op. Vanaf Stockholm vliegen we terug naar Amsterdam.

Accommodaties

Johannisholm

Je verblijft in het voormalig dorpje Johannisholm die pater Johan Lövqvist hier in 1802 gebouwd...

Johannisholm

Je verblijft in het voormalig dorpje Johannisholm die pater Johan Lövqvist hier in 1802 gebouwd heeft ten behoeve van de eerste Zweedse vensterglasverwerking. Tegenwoordig bestaat Johannisholm alleen nog uit ‘ons’ vakantiedorp. Er is een receptie, gemeenschappelijke ruimte, verkoop van een beperkt assortiment levensmiddelen, frisdrank en souvenirs. Ook staat er een mooie houtgestookte hottub en sauna op je te wachten. Je verblijft hier in typische Zweedse houten hut, ook wel Stuga genoemd. In de woning zijn een woonkamer/keuken aanwezig met een fornuis,  waterkoker en magnetron. De badkamer  is voorzien van een douche en toilet.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Zweden adventure - 8 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Stockholm retour
 • Transfers ter plaatse
 • Alle begeleiding ter plaatse
 • Overnachtingen in Zweedse hutten
 • Verblijf op basis van volpension (lunch in de vorm van een lunchpakket)
 • Enkele drankjes tijdens de maaltijden (koffie/thee/melk/vruchtensap/frisdrank)
 • Tweedaagse kanotocht met overnachting in de open lucht
 • Mountainbiketocht
 • Hike naar de top van de Lybergsgnuppen
 • Tour per minibus naar het Siljan meer (Mora en Nusnäs)
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Overige activiteiten ter plaatse
 • Ruimbagage (50,- retour)
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief