Bij Beter Uit ben je altijd beter uit!

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Sneeuwscooter
Expeditie Zweden

Expeditie Zweden

8 dagen

Winter | Actieve groepsreis | Groepsreis vanuit één hotel | Wintersport | Vliegreis

Tussen het Venjameer en het Orllingenmeer ligt een perfecte plek voor een gevarieerde outdoor wintervakantie. Omgeven door bossen en bergen ben je lekker samen actief en leer je nieuwe dingen. Tijdens deze reis trek je met sneeuwschoenen door het bos en lunch je aan het bevroren meer bij een kampvuur. Ook ga je op safari met een sneeuwscooter en hondenslee en kampeer je misschien wel een nacht in een sneeuwhut? Maar dat is nog niet alles! In de sneeuw kun je nog meer activiteiten ondernemen zoals skiën, snowboarden of langlaufen.  Aan het eind van de dag kom je voldaan terug in Johannisholm waar je heerlijk kunt barbecueën op een houtvuurtje of relaxen in de hout gestookte hottub of sauna. Kortom, een spannend winteravontuur in een prachtige omgeving!

 

Highlights

 • Verblijf op basis van volpension
 • Volop avontuurlijke activiteiten
 • Verblijf in echte Zweedse stuga
 • Bijzondere activiteiten in de sneeuw per sneeuwschoenen, sneeuwscooter of hondenslee

 

 

 

Van dag tot dag

Johannisholm

Je verblijft in het voormalig dorpje Johannisholm die pater Johan Lövqvist hier in 1802 gebouwd heeft voor de eerste Zweedse vensterglasverwerking. Tegenwoordig bestaat Johannisholm alleen nog uit ‘ons’ vakantiedorp. Er is een receptie, gemeenschappelijke ruimte, verkoop van een beperkt assortiment levensmiddelen, frisdrank en souvenirs. Ook staat er een mooie hout gestookte hottub en sauna op je te wachten. Je verblijft hier in een typische Zweedse houten hut, ook wel stuga genoemd. In de woning zijn een woonkamer/keuken aanwezig met een fornuis, waterkoker en magnetron. De badkamer  is voorzien van een douche en toilet.

 

Dag 1, zaterdag: Nederland – Zweden

Eindelijk gaat het winteravontuur naar Zweden beginnen! Vroeg vertrek vanaf Amsterdam met een directe vlucht naar Stockholm. Na aankomst wordt je opgehaald met de bus voor de transfer naar de Johannisholm.

 

Dag 2, zondag: Vrije dag

Vandaag is een vrije dag. De reisleider verzorgt de samenkomst in de kerk op het terrein.

 

Dag 3, maandag: Skiën en Snowboarden

Deze dag wordt het skiën of snowboarden op de hellingen van Lindvallen! Per bus gaan we hier naar toe en stoppen onderweg om de ski’s en snowboards op te halen (optioneel tegen betaling ter plaatse). Natuurlijk mag deze ook zelf meenemen. De hellingen zijn van eenvoudig tot moeilijk. Ben je al een expert op de latten dan kun je op eigen gelegenheid het skigebied verkennen. Maar je kunt ook, samen met een gids, een mooie tocht maken. Misschien ben je beginner of wil je een opfriscursus ? Dit kan ook samen met een gids ter plaatse. Halverwege de dag ontmoeten we elkaar weer om te lunchen. Heb je dan nog trek? Dan kun je een van de piste restaurants uitproberen. Als het donker begint te worden, gaan we terug naar Johannisholm. Na de avondmaaltijd kun je lekker ontspannen in de hout gestookte hottub of sauna (optioneel tegen betaling ter plaatse).

 

Dag 4, dinsdag: Winterkamperen en IJscurling

Een avontuurlijke dag wordt het vandaag waarbij je jouw overlevingsvaardigheden in de natuur op de proef kunt stellen met winterkamperen. In de ochtend ga je samen een schuilplaats in de sneeuw bouwen. Afhankelijk van de sneeuwomstandigheden gebruik je hiervoor sneeuw en/of grenen boomtakken. Als deze klaar is kun je de uitdaging aangaan om de nacht buiten door te brengen! 's Middags een uitstapje naar een nabijgelegen stad waar we icecurling kunnen spelen. Speciale schoenen zijn dan wel nodig en wordt er een instructie gegeven (optionele activiteit tegen betaling ter plaatse). Na het curling rijdt je per bus terug voor de avondmaaltijd naar Johannisholm. Als je vannacht in jouw eigen gemaakte schuilplaats gaat slapen, zijn er rolmatten, rendierhuiden en slaapzakken met schone voeringen aanwezig om de nacht comfortabel door te komen.

 

Dag 5, woensdag: Sneeuwscooter- en hondensleetocht

Zweden heeft een unieke natuurlijke omgeving en het is geweldig, zeker in de wintertijd met al die sneeuw, om dit zelf te ervaren! Zowel een sneeuwscootersafari als hondensleetocht staan vandaag op het programma. Beide tochten zullen een onvergetelijke ervaring zijn. Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen de routes langs de prachtige bossen, bevroren meren, grote open ruimtes en over sommige lastige tracks vandaag variëren. In de middag maak je een hondensleetocht. Bij het startpunt van deze tocht zie je meteen hoe enthousiast de honden zijn over hun aanstaande werkzaamheden aan de slee. Dus gelijk op pad! Iedere slee zijn eigen bestuurder en let’s go! Maak zeker  wat selfies met de honden om deze unieke ervaring vast te leggen.

 

Dag 6, donderdag: Langlaufen

Vandaag ga je weer op de latten door de sneeuw maar nu op de lange dunne langlauf ski en op de lager gelegen en geprepareerde groeven in de sneeuw (voorwaarden variëren afhankelijk van het weer). Per bus gaan we hier naar toe en stoppen weer onderweg om de langlauf ski’s op te halen (optioneel tegen betaling ter plaatse). Langlaufen lijkt soms makkelijker dan je denkt, maar de korte hellingen en kleine heuvels zijn soms veel steiler en dan is je snelheid vertragen een grote uitdaging! Er zijn kortere en langere routes met lengten van ca. 3 – 5 kilometer. Halverwege de dag is er een pauze en genieten we van de picknick lunch.

 

Dag 7, vrijdag: IJsvissen en schaatsen

Na het ontbijt rijden we per bus naar een nabijgelegen meer waarvan zeker is dat er vissen zijn. Eerst wordt er een diep gat geboord tot het water bereikt is. Dan ga je geduldig met vislijnen in de hand wachten totdat je beet hebt. Een open vuur houdt je tijdens dit wachten warm en met een beetje geluk kun je jouw eigen visje grillen aan het spit. Na het ijsvissen gaan we verder naar het beste meer om te schaatsen (afhankelijk het weer). Als je zelf geen schaatsen hebt, kun je lange afstand schaatsen (ijzers onder je laars) ter plaatse tegen geringe kosten huren. Met de warme winters hier in Nederland is het geweldig om weer eens een keer op natuurijs te kunnen schaatsen!

 

Dag 8, zaterdag: Zweden – Nederland

Helaas zit deze actieve reis er weer op. Tegen het eind van de ochtend gaan we terug naar Stockholm voor de vlucht terug naar Amsterdam.

Accommodaties

Johannisholm

Je verblijft in het voormalig dorpje Johannisholm die pater Johan Lövqvist hier in 1802 gebouwd...

Johannisholm

Je verblijft in het voormalig dorpje Johannisholm die pater Johan Lövqvist hier in 1802 gebouwd heeft ten behoeve van de eerste Zweedse vensterglasverwerking. Tegenwoordig bestaat Johannisholm alleen nog uit ‘ons’ vakantiedorp. Er is een receptie, gemeenschappelijke ruimte, verkoop van een beperkt assortiment levensmiddelen, frisdrank en souvenirs. Ook staat er een mooie houtgestookte hottub en sauna op je te wachten. Je verblijft hier in typische Zweedse houten hut, ook wel Stuga genoemd. In de woning zijn een woonkamer/keuken aanwezig met een fornuis,  waterkoker en magnetron. De badkamer is voorzien van een douche en toilet.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
16-2-2019
Young 18-30 jaar
Marieke van den Berg
Op aanvraag
1.295,-
23-2-2019
Young 18-30 jaar
Paul Heijstek
Niet te boeken
1.295,-
Prijsinformatie Expeditie Zweden

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Stockholm retour
 • Luchthavenbelastingen en overige heffingen
 • Transfers luchthaven – Johannisholm retour 
 • Vervoer tijdens de excursies
 • 7 overnachtingen in Zweedse hutten
 • Verblijf op basis van volpension (ontbijt, lunchpakket en diner)
 • Drankje inclusief bij de maaltijden (koffie/thee/melk/vruchtensap/frisdrank)
 • Activiteiten volgens programma (inclusief één dag skipas)
 • Skipas op dag drie
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 179,-
 • Ruimbagage 50,- retour
 • Optionele activiteiten en materiaal ter plaatse

     - Curling: ca. SEK 200,- per persoon

     - Huur skies/snowboard: ca. SEK 300-460,- per persoon afhankelijk van niveau

     - Huur langlaufskies: ca. SEK 200,- per persoon

     - Huur schaatsen : ca. SEK 150,- per persoon

 • Overige drankjes
 • Eventuele toeristenbelasting
 • Fooien

 

Overige informatie

Deze reis krijgt bij 15 personen gegarandeerd vertrek.

 

Vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
16 februari 2019 Amsterdam Stockholm KL 1107 08.20 uur 10.25 uur
           
23 februari 2019 Stockholm Amsterdam KL 1118 19.50 uur 21.55 uur
Bij Beter Uit ben je altijd beter uit!

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief