Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Zeilen in Griekenland

Groepsrondreis | Actieve groepsreis | Vliegreis

Zeil mee langs de kust van Kreta en ontdek de Cycladen vanaf het water. Onderweg meren we aan bij het eiland Ios met haar geplaveide smalle straten, traditionele witte huizen en kleurrijke bougainvilles. Ook varen we naar Folegandros met haar mooie zandstranden en leuke baaien. Tijdens deze actieve vakantie leer je zeilen en ontdek je de mooiste plekken van de Griekse eilanden, wat een heerlijke combinatie!

Van dag tot dag

Dag 1, dinsdag: Amsterdam - Heraklion - Ammadoura

Zet je zonnebril op, de vakantie is begonnen! Vanaf Schiphol vliegen we naar de Heraklion op Kreta. Met een korte transfer worden we naar ons hotel in Ammoudara gebracht. Hier verblijven we de eerste nacht. Onderweg naar dit hotel stoppen we bij een supermarkt om boodschappen doen voor de zeilreis.

 

Dag 2, woensdag: Ammadoura - Ios

Vroeg in de morgen gaan we naar de haven en schepen we in, want het is nu tijd voor het echte werk! Allereerst krijgen we uitleg en instructies van de schipper om het verblijf aan boord zo aangenaam mogelijk te maken. De schipper leert ons de fijne kunst van het zeilen en gedurende de reis zullen de zeilen zeker gehesen gaan worden! Ook gaan we deze week de handen uit de mouwen steken en zullen we gezamenlijk de huishoudelijke taken aan boord vervullen, zoals het koken van de maaltijden.

Vandaag staat er meteen een flinke route op het programma. We varen in circa 13 uur, naar het idyllische eiland Ios. Op dit eiland vind je geplaveide smalle stegen, witte traditionele huizen, kleine pleinen, windmolens en kerken. Deze avond overnachten we in de haven van Ios.

 

Dag 3, donderdag: Ios

Rise and shine, heb je goed geslapen aan boord van het schip? Vandaag gaan we lekker een dag genieten van het eiland. Duik in het heldere water van de baai of wandel over één van de vele zandstranden. Kleine schilderachtige baaien sieren de kust en je vindt er ontelbare olijfboom- en wijngaarden en kerken. Eigenlijk te veel voor een dag maar we gaan er voor!

 

Dag 4, vrijdag: Ios - Schoinousa

We laten Ios achter ons en varen in vier uur naar Schoinousa. De grootste plaats Panagia (ongeveer twee kilometer van de haven) is een pittoresk dorp met witte huizen en smalle straten. Uiteraard vind je hier ook traditionele Griekse café’s, tavernas en winkeltjes. In tegenstelling tot Ios heeft Schoinousa zeer lage heuvels. Het eiland heeft tevens veel mooie stranden.

 

Dag 5, zaterdag: Schoinousa - Folegandros

Haal het anker op en hijs de zeilen! We varen verder van Folegandros. In de haven Karovostasi maken we kennis met dit eiland. Van de drie steden die het eiland rijk is, ligt de hoofdplaats Hora hoog boven op een klif. Deze plaats is beter bekend onder de naam Folegandros-stad. Wanneer je de benen even goed wil strekken na het varen, is het leuk om de prachtige kerk, het kasteel en de mooie pleinen te gaan ontdekken.

 

Dag 6, zondag: Vrije dag

Vandaag hebben we vrij. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst.

 

Dag 7, maandag: Folegandros - Ios

We varen terug naar Ios. In Ios-Stad vind je in de zomermaanden een gezellige drukte met leuke bars. Ios staat bekend om de vele festivals met locale gerechten, muziek en dans.

 

Dag 8, dinsdag: Ios - Heraklion

De laatste dag aan boord! We verlaten het idyllische Ios en varen terug naar Kreta. Dit is de laatste mogelijkheid om nog even een selfie te maken aan boord! Of maak nog even een actieshot van de kapitein! Aangekomen in de haven van Heraklion worden we per transfer naar het hotel gebracht voor de laatste overnachting. Heraklion is een levendige stad met veel drukke winkelstraten, terassen, pleinen, kleurige dagmarkt en veel restaurants met Kretenzer specialiteiten.

 

Dag 9, woensdag: Heraklion - Amsterdam

Deze avontuurlijke reis in nu echt ten einde gekomen en vanaf de luchthaven van Heraklion vliegen we naar Amsterdam.

 

NB: Om nautische redenen en de weeromstandigheden kan het noodzakelijk zijn dat van het geplande vaarschema wordt afgeweken.

Accommodaties

Hotel nabij Heraklion

Op dag 1, 8 en 9 zul je verblijven in een driesterrenhotel in de buurt van Heraklion. Voorafgaand...

Hotel nabij Heraklion

Op dag 1, 8 en 9 zul je verblijven in een driesterrenhotel in de buurt van Heraklion. Voorafgaand aan de reis is nog niet bekend welk hotel dit zal zijn. Ongeveer twee weken voor vertrek krijg je de reisbescheiden thuisgestuurd. Hierin staat het hoteladres genoemd. Je verblijft in het hotel op basis van logies en ontbijt.

terug

Zeilschip

Elk schip heeft maximaal zeven slaapplaatsen, inclusief de reisleider. De verdeling varieert per...

Zeilschip

Elk schip heeft maximaal zeven slaapplaatsen, inclusief de reisleider. De verdeling varieert per boot. Er zijn éénpersoonshutten en hutten met een tweepersoonsbed. In de hut met de tweepersoonsbedden zijn de bovenlakens voor één persoon. De verdeling van de hutten zal pas op het laatste moment gemaakt worden. Er wordt uiteraard wel rekening gehouden met deelnemers die aangeven dat ze samen een hut willen delen. De eilanden en baaitjes die aangedaan worden zijn klein en er zijn beperkte medische voorzieningen aanwezig. Het is belangrijk dat je een goede reisverzekering afsluit, inclusief transport en repatriëring bij ziekte. De maaltijden tijdens de zeilreis zijn niet inbegrepen en dien je zelf te verzorgen. Na aankomst op de luchthaven zal de transferbus stoppen bij een grote supermarkt om boodschappen te kopen voor de eerste dagen. Op de kleine eilanden zijn minisupermarkten aanwezig met een beperkt aanbod aan levensmiddelen, maar je kunt natuurlijk ook uit eten gaan in de traditionele taverna’s op de eilanden. De deelnemers zorgen met elkaar voor de maaltijd van de kapitein.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Zeilen in Griekenland 9 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Heraklion retour
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel – haven – luchthaven
 • Overnachting in een tweepersoonskamer op dag 1 en 8
 • Slaapplaats in een één- of tweepersoonsbed op het schip
 • Lakens en handdoekenset op het schip
 • Brandstof, eindreiniging en havenbelasting
 • Elektriciteit in havens en verzekering passagiers
 • Grieks-/Engelssprekende ervaren schipper
 • Beter-uit reisleider

 

Niet inbegrepen

Toeristenbelasting

Overige informatie

Bagage
Alle bagage moet meegenomen worden in opvouwbare reistassen. Harde en/of zachte koffers, mogen niet meegenomen worden aan boord.

 

Lakens en handdoekenset

De lakens zijn schoon bij vertrek en worden niet verwisseld tijdens de zeilweek. Bij aankomst krijg je 1 handdoekenset per persoon. Tijdens de zeilweek worden deze niet verwisseld.

 

Zeilschip

Elk schip heeft maximaal 9 slaapplaatsen incl. reisleider. De verdeling varieert per boot. Een mogelijke verdeling kan zijn: 5 x een 1-persoonshut, 3 x een 2-persoonshut met een 2-persoonsbed met elk 1-persoonsbovenlakens.  De verdeling van de hutten zal dan ook pas op het laatste moment gemaakt worden. Er wordt uiteraard wel rekening gehouden met deelnemers die aangeven dat ze samen een hut willen delen. De eilanden en baaitjes die aangedaan worden zijn klein en er zijn beperkte medische voorzieningen aanwezig. Het is belangrijk dat je een goede reisverzekering afsluit inclusief transport en repatriëring bij ziekte e.d. De maaltijden tijdens de zeilreis zijn niet inbegrepen en dien je zelf te verzorgen. Na aankomst op de luchthaven kan de transferbus stoppen bij een grote supermarkt om proviand en drinken te kopen voor de eerste dagen. Op de kleine eilanden zijn kruideniers aanwezig met een beperkt aanbod aan levensmiddelen, maar je kunt natuurlijk ook uit eten gaan in de simpele traditionele taverna’s op de eilandjes. De deelnemers koken ook voor de schipper.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief