Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Wandelen in Zuid-Noorwegen

Groepsrondreis | Actieve groepsreis | Vliegreis

Noorwegen is een land met veel natuur. Een diversiteit aan landschappen die zo uit een fantasieverhaal kunnen komen. Het zuiden van Noorwegen is zeer afwisselend. Een rotsachtige kust met pittoreske dorpen, havens en een rijk cultureel aanbod. Meer het binnenland in vind je indrukwekkende fjorden, uitgestrekte bossen, gletsjers en schitterende bergplateaus zoals het Nationaal Park Hardangerviddda. Het milde klimaat , de ruige natuur, en spectaculaire uitzichten van Noorwegen zorgen voor een ongekend gevoel van vrijheid.

Van dag tot dag

Dag 1, woensdag: Nederland – Bergen – Hardangerfjord
Vandaag vlieg je via Oslo naar Bergen. Het meest kenmerkend van de stad Bergen is de historische wijk Bryggen. De kleurrijke houten gevels van de pakhuizen geven de havenstad sfeer. Je wandelt onder leiding van een gids door dit oude gedeelte. Maar Bergen heeft meer te bieden! Je kunt vis proeven op de vismarkt aan de haven of de beroemde Fløibanen nemen, een soort treintje omhoog voor een geweldig uitzicht over de haven. Onderweg naar het hotel stoppen we bij de Steindalsfoss. Een voetpad loopt achter de waterval langs. Indrukwekkend! De Hardangerfjord, bekend vanwege haar milde klimaat en boomgaarden, is de één na langste fjord van Noorwegen en zeker ook één van de mooiste.

Dag 2, donderdag: Wandeling Hardangerfjord
In een bocht van het Hardangerfjord ligt Kinsarvik. De kerk van dit dorp dateert uit de 12e eeuw en is de oudste stenen kerk in Noorwegen. Hiervandaan begint één van de meest afwisselende en mooiste wandelingen van Zuid-Noorwegen, door het mooie Husedalen naar de vier watervallen. Langs de rivier de Kinso lopen we langzaam bergop richting de Hardangervidda, het grootste bergplateau van Scandinavië. (Wandeling is middelzwaar, circa zes uur, 550 hoogtemeters naar de bovenste waterval.)

Dag 3, vrijdag: Wandeling door het Flåmdal
Per beroemde Flåmsbanen rijd je vanuit Flåm naar Myrdal. Dit is één van ’s werelds steilste spoortrajecten. Tijdens het 20 kilometer lange traject worden 864 hoogtemeters gemaakt met een stijgingspercentage van bijna zes procent. Onderweg stopt de trein regelmatig en zijn er prachtige vergezichten. Onderweg komen we  ook langs de machtige Kjosfossen. Vanaf  Myrdal lopen we via de beroemde Rallarvegen bergafwaarts door het Flåmsdal naar Flåm. (Wandeling is licht, circa vijf tot zes uur.)

Dag 4, zaterdag: Hardangerfjord – Sognefjord
We reizen verder naar Voss en passeren de mooie Tvinnefossenwaterval in het mooie Naeroydal. In Gudvangen bereiken we de Sognefjord, één van de langste (204 kilometer) en diepste fjorden ter wereld. Majestueus steken de rotsen hoog boven het fjord uit. Niet voor niets ook dat het Sognefjord ook wel de koning van de fjorden wordt genoemd. We varen door het smalste fjord Naeroyfjord, welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, richting Kaupanger. We passeren steile, indrukwekkende bergwanden. Een tocht die je nooit meer zult vergeten!

Dag 5, zondag: Rustdag
Vandaag is er een vrije dag. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst.

Dag 6, maandag: Sognefjord – (berg)wandeling
We beklimmen de Molden: deze 1116 meter hoge berg ligt ongeveer tien kilometer van Hafslo aan de Lustrafjord. Vanaf de berg heb je een fantastisch vergezicht over het fjordengebied. Je ziet  het wondermooie Lustrafjord tot aan het eind bij Skjolden, delen van het berglandschap van de Sognefjells, de top van de Breheimens en zelfs de Jostedalsgletsjer. (Wandeling is licht tot middelzwaar met een steile klim, circa vier uur, circa 620 hoogtemeters.)

Dag 7, dinsdag: Gletsjerwandeling op de Nigardsbreen (optioneel, bij boeking opgeven)
Het wordt een leerzame en mooie dag vandaag. Via het romantische Jostedal rijden we naar de Nigardsbreen, één van de talrijke uitlopers van de Jostedalsbreen. We wandelen naar de gletsjertong alwaar we , onder leiding van een ervaren gids, een wandeltocht over de gletsjer gaan maken. We ontdekken de kracht van de natuur en leren de veelzijdige wereld van gletsjers kennen. Van het omgaan met stijgijzers en ijspikkel tot bezichtiging van de diepblauwe ijsspleten en ijsholen. Je ervaart het vandaag allemaal! (Wandeling is middelzwaar tot zwaar, circa vijf uur, waarvan drie uur op de gletsjer.)

Dag 8, woensdag: Sognefjord – Oslo
Vandaag ga je op weg naar de hoofdstad van Noorwegen. Je maakt een korte oversteek per veerboot om al snel bij de Staafkerk van Borgund aan te komen (entree niet inbegrepen, circa € 10,- per persoon). Via een indrukwekkende weg met meerdere haarspeldbochten bereiken we het mooie berglandschap rondom het Eldrevatnmeer. Na het hoogste punt te hebben bereikt gaat het weer bergafwaarts het Hemsedal in. Via Gol rijden we via het groene Hallingdal en het grote meer Tyrifjorden naar Osl, mooi gelegen aan het Oslofjord.

Dag 9, donderdag: Oslo – Nederland
Voordat we  deze reis beëindigen worden we rondgeleid door Oslo. Omgeven door fjorden en mooie bosgebieden vind je hier een wonderbaarlijke verbinding van natuur en culturele bezienswaardigheden zoals het Vigeland-Park met haar indrukwekkende sculpturen, de springschans op de Holmenkollen, het spectaculaire nieuwe operagebouw of de vesting Akerhus. Vanuit Oslo vliegen we naar Nederland, waarna we afscheid nemen van elkaar. Een mooie reis is ten einde!

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Wandelen in Zuid-Noorwegen - 9 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Bergen en Olso – Amsterdam
 • Ruimbagage 23 kilo
 • Vervoer per comfortabele touringcar tijdens de rondreis
 • Overnachtingen in tweepersoonskamers
 • Halfpension
 • Volpension en kopje koffie op zondag
 • Overtocht Vangsnes-Hella en Manheller-Fodnes
 • Boottocht Gudvangen – Kaupanger door de mooie Naeroyfjord
 • Lokale gids in Bergen en Oslo
 • Treinrit Flåm – Myrdal
 • Beter uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer mei en augustus 299,-
 • Toeslag éénpersoonskamer juli 279,-
 • Gletsjerwandeling over de Nigardsbreen 99,- per persoon (bij boeking opgeven)
 • Entree Staafkerk in Borgund
 • Entreegelden en optionele excursies

Overige informatie

Hotelinformatie
Gedurende deze reis verblijf je in onderstaande accommodaties (of gelijkwaardig):

Vertrekdatum 31-05-2017

31.05 – 03.06: First Hotel Kinsarvik
03.06 – 07.06: Eikum Hafslo
07.06 – 08.06: Quality Expo Fornebu Oslo-Fornebu

 

Vertrekdatum 26-07-2017
26.07 – 29.07: Quality Vöringfoss Eidfjord
29.07 – 02.08: Klingenberg Hotel

02.08 – 03.08: Quality Expo Fornebu Oslo-Fornebu

 

Vertrekdatum 23-08-2017
23.08 – 26.08: Quality Vöringfoss Eidfjord
26.08 – 30.08: Eikum Hafslo
30.08 – 31.08: Quality Expo Fornebu Oslo-Fornebu

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief