Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Stuntaanbieding naar sfeervol Praag

Groepsreis vanuit één hotel | Stedentrip | Busreis

Het is niet voor niets dat Praag de bijnaam De Gouden Stad heeft. De stad zal je versteld doen staan van de vele indrukwekkende en historische gebouwen die zich op loopafstand van elkaar bevinden. Wandel van het Wenceslasplein naar de Praagse Burcht, via het Gouden Straatje over de wereldberoemde Karelsbrug en langs talloze kerken en torens. Sla vooral ook niet de Joodse Wijk over. Elk  heel uur heb je de kans om het astronomisch uurwerk op het Oude Stadsplein in beweging te zien. Tijdens een wandeling door de stad zijn er tal van warme, gezellige cafeetjes en bierlokalen om te pauzeren en te genieten van een kopje koffie of een lokale Pilsner Urquel. De gezellige Kerstmarkten die door de hele stad liggen verspreid maken deze reis helemaal compleet!

 

Highlights

 • Stedentrip Praag voor een mooie prijs
 • Vier dagen busvervoer inbegrepen!
 • Hotel op basis van logies en ontbijt
 • Verrassend excursiepakket bij te boeken

Bestemming

Excursiepakket

Om deze reis helemaal compleet te maken, kun je een excursiepakket bijboeken. De excursies zijn zo gepland dat je ook nog voldoende tijd over houdt om zelf door de stad te struinen en de Kerstmarkten te bezoeken. In het pakket zijn inbegrepen:

 • Excursie van vier uur met Nederlandssprekende gids op donderdag 8 december 2016
 • Excursie van vier uur met Nederlandssprekende gids op vrijdag 9 december 2016
 • Entreegelden
 • Afscheidsdiner in een Tsjechisch restaurant in het centrum van de stad

 

Tijdens de eerste excursie krijg je een rondleiding door de oude binnenstad van Praag. De gids leidt je onder andere rond door de Joodse Wijk en over de Karelsbrug en je krijgt uitleg bij het Astronomisch uurwerk. Ook krijg je een rondleiding door de prachtige wijk Vyšehrad, ten zuiden van Praag. Deze wijk wordt omringd door metershoge muren en stadspoorten. Je bezoekt onder andere de mooie St. Petrus en Pauluskerk.

 

Tijdens de tweede excursie ga je naar de Praagse Burcht. Je krijgt een leuke en interessante rondleiding door deze grote burcht. Onder leiding van de gids loop je onder andere langs de Sint-Vituskathedraal, het Koninklijk Paleis, het Gouden Straatje en de Sint-Jorisbasiliek.

 

Om de reis op een leuke manier af te sluiten, is er ook een heerlijk driegangendiner inbegrepen in het pakket. Eén drankje (wijn, bier of frisdrank) is inclusief.

 

De kosten voor het excursiepakket zijn 49,- per persoon en is alleen als totaalpakket te boeken.

 

Praagse Burcht

Op de heuvel in de wijk Hradčany is de Praagse Burcht gelegen. Deze prachtige omsloten burcht is de grootste ter wereld en werd in de negende eeuw gebouwd. Het bestaat uit verschillende onderdelen, zoals de Sint-Vituskathedraal, het Koninklijk Paleis, het Gouden Straatje, de Sint-Jorisbasiliek en nog meer verschillende kerken, paleizen en pleinen. De gebouwen komen uit drie perioden: de romaanse, gotische en classicisme.

 

Sint-Vituskathedraal

Deze prachtige kathedraal, die onderdeel is van de Praagse Burcht, is gewijd aan de heilige Vitus, welke hier ook begraven ligt. Naast dit graf bevinden er zich ook de koningsgraven. Onder andere liggen hier de dochters van keizerin Maria Theresia. De kathedraal heeft drie torens, de twee westelijke torens zijn ongeveer 90 meter hoog en de zuidelijke toren is ongeveer 100 meter hoog. Tevens heeft de kathedraal de grootste kerkklok van alle kathedralen in de Bohemen. Deze luidt alleen bij bijzondere gelegenheden. De kathedraal is, op het achterste gedeelte na, gratis te bekijken. In het achterste deel bevinden zich onder andere het Sint-Vitusaltaar, de relikwieënkapel en het hoofdaltaar.

 

Karelsbrug

Eén van de bekendste bezienswaardigheden in Praag is de Karelsbrug. Deze brug verbindt de Oude Stad met de wijk Malá Strana. De rivier die onder de brug door loopt is de Vitava. Op de brug staan 30 standbeelden en wordt beschermd door drie torens. Eén van de torens staat aan de kant van de Oude Stad en wordt beschouwd als het mooiste gotische bouwwerk van de wereld. Een bezoek zeker waard! Op de ruim 500 meter lange en tien meter brede brug is het mogelijk om een portret van jezelf te laten maken door de schilders die er zitten te werken. Ook zijn er verschillende kraampjes die leuke souvenirs verkopen.

 

Astronomisch uurwerk van Praag

In het centrum van de stad, aan het Oudestadsplein, staat het Oudestadsraadhuis. Aan een muur van dit gebouw is het bekende astronomisch uurwerk van Praag bevestigd. Het uurwerk bestaat uit drie onderdelen. Het eerste is de astronomische wijzerplaat en deze bevindt zich in het midden. Het geeft de tijd aan het laat de stand van de zon en de maan zien. Het tweede onderdeel is de parade van de apostelen en bevindt zich bovenaan. Elk uur komt deze parade door twee kleine deurtjes voorbij. Het derde onderdeel is een wijzerplaat met medaillons en bevindt zich onderaan het uurwerk. Deze plaat stelt de maanden voor waarop voor elke dag de heilige wordt aangeduid.

 

Josefov

Josefov is de Joodse Wijk in Praag. Het bevindt zich middenin het centrum. In de wijk kom je regelmatig de vlag van de Joodse gemeenschap van Praag tegen. Deze heeft een gele Davidsster en een rode achtergrond. Helaas zijn omstreeks 1900 grote delen van de wijk vernietigd vanwege een initiatief om de stad hetzelfde in te richten als Parijs. Het enige wat overbleef waren de oude Joodse begraafplaats, zes synagogen en het Joodse Stadhuis. Nu bestaat de wijk voornamelijk uit gebouwen uit het begin van de 20e eeuw. Daardoor is het lastig voor te stellen hoe de wijk er vroeger uitgezien moet hebben. Desalniettemin is het een bezoek meer dan waard! Bezienswaardigheden in deze wijk zijn het Joods Museum, het geboortehuis van Franz Kafka, de Hoge Synagoge, het Joodse Raadhuis en de oude Joodse begraafplaats.

 

Kerstmarkten

De Kerstmarkten in Praag starten eind november en zijn te bezoeken tot eind december. De stad is dan prachtig versierd en samen met de markten straalt het veel sfeer uit. Je waant je in een winterwonderland. Er zijn grote markten op het Wenceslasplein en kleinere op verschillende andere plaatsen in de stad. Struin gezellig langs alle versierde kraampjes, geniet van heerlijk eten, een lekker warm drankje en de fijne Kerstsfeer. Met een beetje geluk voel je zelfs sneeuw onder je schoenen kraken!

Accommodaties

EA Hotel Jasmin***

Dit driesterrenhotel is gelegen op ongeveer een kwartier rijden van het centrum van Praag. Dagelijks...

EA Hotel Jasmin***

Dit driesterrenhotel is gelegen op ongeveer een kwartier rijden van het centrum van Praag. Dagelijks word je ’s morgens in de stad afgezet en ’s avonds (nadat je op eigen gelegenheid hebt kunnen dineren) weer opgehaald. Het hotel is eenvoudig, maar netjes ingericht. De kamers beschikken over een zitje, telefoon en televisie en een eigen badkamer met douche en toilet. Ook is er gratis wifi beschikbaar. Iedere morgen is het ontbijtbuffet geopend van 07.00-10.00 uur.

De website van het hotel is: www.hoteljasminprague.cz/en/

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Stuntaanbieding naar sfeervol Praag - 4 dagen

Inbegrepen

 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 19,-
 • Reserveringskosten 19,- per boeking
 • Lunches en diners
 • Excursies, entreegelden en fooien
 • Toeristenbelasting

Overige informatie

Excursiepakket

De kosten voor het excursiepakket zijn 49,- per persoon en is alleen als totaalpakket te boeken.

 

Opstapplaats

P+R Westraven, Griffioenlaan 1 bis - 3526 LA Utrecht

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief