Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

St. Petersburg

Groepsreis vanuit één hotel | Vliegreis

Reis mee naar het land van de Tsaren. St. Petersburg herbergt ongetwijfeld de meest bekende culturele rijkdommen van Rusland! Geniet van gouden koepels, pastelkleurige paleizen en overdadige iconen. Je zult direct begrijpen waarom de historische binnenstad van St. Petersburg is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco. We maken een boottocht over de rivier Neva en onze Nederlandssprekende gids vertelt ons meer over onder andere het Winterpaleis van tsarina Elisabeth, het Zomerpaleis in het tsarendorp Poesjkin en landgoed Pavlovsk. Hoogtepunt van de reis is een bezoek aan de Hermitage, waar jij je volledig kunt onderdompelen in de cultuur en weer zult terugwanen in de tijd van de Romanov tsaren.

Van dag tot dag

Dag 1, maandag: Amsterdam – St. Petersburg

Het avontuur naar het land van de Tsaren gaat beginnen. Vanaf Amsterdam vliegen we naar de luchthaven van St. Petersburg. Na aankomst worden we ontvangen door onze lokale Nederlandssprekende gids en verder gebracht naar ons hotel wat ongeveer een uur rijden is voor diner en overnachting.

 

Dag 2, dinsdag: Winterpaleis tsarina Elisabeth – Petrus en Pauluskathedraal – Nevski Prospekt – Kazankathedraal – Nevski-klooster en begraafplaats

We beginnen de dag met een uitgebreide stadsrondrit langs de belangrijkste paleizen, waaronder het Winterpaleis van tsarina Elisabeth, een aantal kerken en kathedralen, de Admiraliteit en de pantserkruiser Aurora. U bezoekt de Petrus en Paulusvesting, de eerste nederzetting uit 1703 van waaruit de nieuwe hoofdstad werd gebouwd. In de prachtige Petrus en Pauluskathedraal zie je de graven van de laatste tsaar, Nicolaas II en zijn gezin. Op de Nevski Prospekt, de belangrijkste winkelstraat, krijg je de gelegenheid om een broodje te nuttigen. In deze straat vind je ook de Kazankathedraal met zijn 96 zuilen en de welbekende Bloedkerk.  Na het bezichtigen van een aantal indrukwekkende metrostations rijden we per metro naar het Alexander Nevski-klooster.  Dit klooster werd door tsaar Peter de Grote in 1710 gesticht. Van de oorspronkelijke 16 kerken in het klooster zijn er nog 5 over. Er leven in dit klooster op het moment nog 8 monniken en er worden nog dagelijks diensten gehouden. Op de bekende begraafplaats van het klooster liggen verschillende beroemdheden begraven waaronder Rubinstein en Tsjaikovski. We rijden per metro terug naar het hotel. Je kunt uiteraard ook in circa 15 minuten terug lopen naar het hotel.

 

Dag 3, woensdag: Hermitage – boottocht rivier Neva

Deze dag staat in het teken van het wereldberoemde museum, de Hermitage. We rijden er met de bus naar toe. De Hermitage is een van de belangrijkste en grootste musea ter wereld. Absolute topwerken vormen de vele schilderijen van Rembrandt en andere grote meesters waaronder, Leonardo da Vinci, Gauguin en Matisse. Het was vooral Catharina II aan wie het museum de enorme collectie te danken heeft. Zij kocht hele partijen schilderijen en kunstvoorwerpen op uit alle landen van Europa. Tijdens de rondleiding kom je ook door de mooie troon- en balzalen, de rijkversierde gangen en het fantastische trappenhuis. Na deze interessante rondleiding kun je op je eigen gemak verder door het museum dwalen. Er zijn nog voldoende kunstschatten te bewonderen. Ook is er in de Hermitage een gelegenheid om een kopje koffie of een broodje te nuttigen. Vervolgens maken we een rondvaart over de rivier Neva. Op loopafstand van de Hermitage vind je de schitterende St. Isaackathedraal, de Admiraliteit en natuurlijk de gezellige Nevski Prospekt. Per metro rijden we weer terug naar het hotel.

 

Dag 4, donderdag: Zomerpaleis tsarendorp Poesjkin – Russisch Museum

Een van de hoogtepunten van de reis is een bezoek aan het Zomerpaleis in het tsaren- dorp Poesjkin, voorheen Tsarskoje Selo. Dit dorp, bekend om meerdere indrukwekkende paleizen, ligt zo'n 25 km ten zuiden van St. Petersburg. Het was tsarina Elisabeth die in 1752 de Italiaanse architect Rastrelli de opdracht gaf het paleis te ontwerpen. Zij gaf het de naam Catharina-paleis ter ere van haar moeder Catharina I. Het indrukwekkende paleis is omgeven door prachtige tuinen en parken vanwaar je een schitterend zicht heeft op de enorme barokke gevels, van 300 m breed, gedecoreerd met tientallen atlanten en zuilen. Tijdens de rondleiding krijgt u een goede indruk van het leven aan het keizerlijke hof en kun je genieten van de prachtige zalen en de bijzondere collectie schilderijen en meubels. Wat je zeker niet mag missen zijn de wereldberoemde barnstenen kamer (of 'Amber room') en de Grote Balzaal met spiegels, vergulde houtsnijwerken en magnifieke plafondschilderingen. Na de rondleiding krijg je nog de gelegenheid even door de tuinen te wandelen vanwaar je een geweldig zicht op het paleis hebt. Na een koffiepauze rijden we weer terug naar de stad. Vanmiddag staat het Russisch museum op het programma dat gehuisvest is in het prachtige Mikhailovsky-paleis. Het museum bezit een van de grootste collecties Russische kunst ter wereld. De entree met het fantastische trappenhuis, de beschilderde plafonds en de mooie zalen zijn een lust voor het oog. Het paleis werd ontworpen door Carlo Rossi voor groothertog Mikhail, de zoon van tsaar Paul I. Hij kreeg het paleis ter compensatie omdat hij nooit op de troon zou zitten. Na een interessante rondleiding wandelen we weer terug naar het hotel. Je kunt natuurlijk ook de metro nemen.

 

Dag 5, vrijdag: Vrije dag

Een hele dag ter vrije besteding. Er zijn nog veel bezienswaardigheden in het centrum van de stad die je vandaag op eigen gelegenheid kunt bezoeken. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de prachtige Bloedkerk, het paleis van de vorsten Joesoepov of de interessante Kunstkamer, het eerste museum van de stad opgericht door Peter de Grote. Bij voldoende belangstelling wordt er ter plaatse een facultatieve excursie georganiseerd naar Peterhof (Petrodvorets), ook wel ‘Russisch Versailles’ genoemd. Dit Zomerpaleis van tsaar Peter de Grote ligt zo’n 30 km buiten de stad aan de Finse Golf. Je bezoekt het prachtige paleis en je krijgt 2 uur de gelegenheid om een wandeling te maken door de fantastische paleistuinen met adembenemende waterpartijen en de beroemde fonteinen met vergulde beelden (kosten ca. € 70 p.p.ter plaatse te voldoen).

 

Dag 6, zaterdag: Paleis van Pavlovsk – St. Petersburg – Amsterdam

Na het ontbijt dien jij je hotelkamer te verlaten. Rond 11 uur nemen we de bagage mee in de bus en brengen een bezoek aan het paleis van tsaar Paul I (Pavel) op het landgoed Pavlovsk (ca. 30 km ten zuiden van St. Petersburg). De dochter van Paul, Anna Paulowna, trouwde later met onze koning Willem II. Indien je paleis Soestdijk, de residentie van prinses Juliana, hebt bezocht dan heb je tijdens die rondleiding haar naam vaker horen vallen. Pavlovsk is een echt woonpaleis in tegenstelling tot het Zomerpaleis in Poesjkin. Na een mooie rondleiding en een koffiepauze rijden we naar de luchthaven voor jouw terugvlucht naar Amsterdam.

 

Het kan voorkomen dat het programma of een (dag)deel ervan om organisatorische redenen gewijzigd dient te worden, bijv. in verband met  de openingstijden van de verschillende musea en andere bezienswaardigheden. Musea bepalen vaak pas een week voor aankomst op welk tijdstip bepaalde groepen binnen mogen om zodoende de wachttijden en doorstroom goed te kunnen regelen. Het kan ook voorkomen dat een museum of paleis voor een dag wordt gesloten in verband met hoog bezoek. Graag willen wij u erop attenderen dat bekende pleinen of straten geregeld wordt afgesloten voor publiek.

Accommodaties

Hotel Oktiabrskaya ***

Het hoofdgebouw van dit 3-sterrenhotel behoort tot de oudste hotels van de stad. Gebouwd in 1851 en...

Hotel Oktiabrskaya ***

Het hoofdgebouw van dit 3-sterrenhotel behoort tot de oudste hotels van de stad. Gebouwd in 1851 en geheel gerenoveerd in 2010. Het hotel is ruim opgezet en de ligging is vooral ideaal voor toeristen. Als je een goed middenklasse hotel zoekt in het centrum van de St. Petersburg dan ben je hier aan het juiste adres. Het hotel is gunstig gelegen in het centrum van de stad op de kruising van de Nevski Prospekt en de Ligovsky Prospekt. Op loopafstand van musea, theaters, winkelcentra en restaurants. Ook het treinstation Moskou ligt niet ver van het hotel (5 minuten lopen). Dichtstbijzijnde metrostation Ploschad Vosstaniya ligt op 5 minuten. Het hotel beschikt over een ruime en stijlvolle hotellobby met gezellige zitjes en lobbybar. Tevens is er een  pinautomaat, kapsalon, winkeltje en een schoonheidssalon aanwezig. Bij de informatiebalie kun je terecht voor theaterkaartjes. Verder heeft het hotel een goed restaurant, een café en een bar. De kamers beschikken voer een telefoon, tv, een ijskastje en een badkamer met douche en/of bad en toilet.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - 6 dagen St. Petersburg

Inbegrepen

Vlucht Amsterdam – St. Petersburg retour

Bagage 20 kilo

Luchthavenbelasting

Transfer luchthaven – hotel retour

Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Logies en ontbijt

Diner op dag 1

Nederlandssprekende gids tijdens excursiedagen

Excursies en entreegelden volgens programma

Metrokaartjes (één kaartje per dag)

Plattegrond St. Petersburg

Beter-uit reisleider

 

Niet inbegrepen

Toeslag éénpersoonskamer 185,-

Visa (65,- per persoon visumkosten excl. Bemiddelingskosten)

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief