Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Kent - 'The Garden of England'

Groepsreis vanuit één hotel | Busreis

Reis mee naar ‘the Garden of England’ zoals Kent ook wel wordt genoemd. Kent staat bekend als een graafschap vol met prachtige kleurrijke tuinen. Vele van deze tuinen behoren toe aan eeuwenoude kastelen en landhuizen. Samen bezoeken we verschillende tuinen in de regio zoals Godinton Garden en Penshurst Place and Gardens. Ook maken we een prachtige cruise over de Theems, in de hoofdstad van het Verenigd Koningrijk, Londen. Ontdek de natuurlijke schoonheid van Kent!

 

Highlights

 • Godinton Garden
 • Rondvaart over de Theems van Westminster naar Londen
 • Canterbury, Royal Tunbridge Wells en Londen

Van dag tot dag

Dag 1, donderdag: Nederland – Calais – Dover – Canterbury – Rochester

Vanaf de verschillende opstapplaatsen rijden we naar Terheijden waar we genieten van een kopje koffie met iets lekkers. Bij Calais steken we met de ferry over naar Dover. Vanaf de boot zien we de White Cliffs of Dover, de witte krijtrotsen. We zijn in Engeland en de klok wordt een uur teruggezet. Indien de tijd het toelaat kunnen we bij mooi weer een wandeling over de krijtrotsen maken. Vervolgens rijden we naar de mooie historische stad Canterbury met de beroemde kathedraal. Ook behoren een bezoek aan het vroegere hospitaal, winkelen in High Street of een wandeling over de stadsmuren in Canterbury tot de mogelijkheden. We vervolgen onze weg naar ons hotel Holiday Inn Rochester Chatham in Rochester waar we de komende vier nachten verblijven.

 

Dag 2, vrijdag: Leeds Castle – Godinton Gardens

In de ochtend bezoeken we Leeds Castle (exclusief circa £13,00). De monarchen bouwden prachtige kastelen in Kent en één daarvan is Leeds Castle uit de 12e eeuw. Het kasteel heeft een boeiende geschiedenis; het heeft vele veldslagen doorstaan, het was een Noormannenfort, een toevluchtsoord voor de rijken en de woonplaats van zes middeleeuwse koninginnen. Het kasteel is geliefd vanwege de prachtige ligging en de schitterende tuinen rondom het kasteel. De Culpeper Garden is een typische Engelse cottagetuin met veel heggetjes en rozen en de Lady Baillie Garden staat vol met mediterrane planten en laat je genieten van een prachtig uitzicht op het meer rondom het kasteel. De tuinen zijn in elk seizoen een bezoek meer dan waard.

In de middag bezoeken we de rijk gevarieerde tuinen van Godinton welke horen bij het Godinton landhuis uit de 14e eeuw. Om de grote tuin van het huis ligt een uitgestrekt park met oude eiken- en kastanjebomen. Een lange taxushaag omringt de klassieke tuinen, zoals de rozentuin. Via de verschillende paadjes kom je bij de wilde tuin, de intieme Italiaanse tuin is bij vele bezoekers geliefd en de 18e eeuwse ommuurde tuin met kassen snijbloemen en fruitbomen doet je denken aan een Victoriaanse moestuin.

 

Dag 3, zaterdag: Royal Tunbridge Wells – Penshurst Place and Gardens – Hever Castle

Na een heerlijk Engels ontbijt rijden we naar het kuuroord Royal Runbridge Wells. Dit historische dorp ligt in het natuurreservaat High Weald. Verken op eigen gelegenheid het oude centrum Pantiles, een zuilengalerij met gespecialiseerde winkeltjes, cafés en restaurants. Aansluitend bezoeken we Penshurt Place and Gardens (exclusief circa £13,50), een imposant middeleeuws huis in een prachtig landschap. De oude tuinen van het kasteel zijn adembenemend en je geniet van prachtige vergezichten. De verschillende kamers vol bloemen worden verdeeld door taxushagen. Elk seizoen bieden de tuinen een rijke variatie aan kleuren. In de lente zie je de vele bloembollen en fruitboombloesems, in april de magnolia’s, de pioenenborder, clematis en wisteria/blauweregen in mei en juni en in de zomer de vaste planten en meer dan 2000 rozen. Na dit bezoek rijden we verder naar Hever Castle (exclusief circa £20,-). Het 13e eeuwse kasteel Hever Castle heeft een tuin, die je echt niet mag missen. In deze kasteeltuin liggen onder andere een doolhof en een schaakspel en typische vormen voor een tuin uit de renaissancetijd. In de loop van de middag rijden we terug naar ons hotel.

 

Day 4: Cruise Westminster naar Londen

Londen, de mooie stad aan de rivier de Theems is altijd de moeite waard om te bezoeken. Vanaf Westminster maken we een rondvaart over de Theems naar London Tower. Achter elke bocht ligt een stukje geschiedenis verscholen en we zullen vanaf het water meer ervaren van de pracht en praal van deze grote stad. De rest van de dag is ter vrije besteding, aangekomen bij de London Tower kun je de kroonjuwelen bekijken. Andere hoogtepunten zijn Tower Bridge, de Big Ben, St. Paul’s Cathedral en Buckingham Palace. Er zijn ook vele musea, zoals het British Museum, met een uiteenlopende collectie, of het Imperial War Museum, met militaire voertuigen, wapens en foto’s. Voor het shoppen kun je terecht in Oxford Street. Even bijkomen? Plof neer op een bankje in Hyde Park of Regents Park en geniet van een stukje rust midden in de stad. Na deze interessante dag worden we terug gebracht naar ons hotel voor diner en overnachting.

 

Day 5: Rochester – Dover – Calais - Nederland

Afhankelijk van het tijdstip van de overtocht hebben we in de ochtend nog even tijd in Rochester, de stad waar schrijver Charles Dickens woonde. Een echte must-see in Rochester is de winkelstraat High Street welke vanaf de rivier de Medway de binnenstad in loopt. Het is een unieke straat met kleine winkeltjes, veel historische gebouwen en gezellige bistro’s. Ook populaire is het kasteel van Rochester. De toren van dit kasteel stamt uit de 12e eeuw en is hiermee één van de best bewaard gebleven torens van Engeland en Frankrijk. Aansluitend rijden we naar Dover waar we op de ferry stappen naar Calais. Op de grens met Nederland genieten we nog van een diner waarna we afscheid nemen van elkaar.

Accommodaties

Holiday Inn Rochester***

Het moderne Holiday Inn Rochester Chatham is gelegen in de buurt van Rochester Castle. In het hotel...

Holiday Inn Rochester***

Het moderne Holiday Inn Rochester Chatham is gelegen in de buurt van Rochester Castle. In het hotel kunt u gebruik maken van gratis internet. Het hotel beschikt over een binnenzwembad, fitnesscentrum, wellness en een comfortabele loungebar. De kamers zijn ingericht met een eigen badkamer en koffie-, en theefaciliteiten.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Special Kent - 5 dagen

Inbegrepen

 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Verblijf op basis van tweepersoonskamer
 • Verblijf op basis van halfpension
 • Ferry Calais – Dover retour
 • Entree Godinton Gardens
 • Rondvaart op de Theems
 • Kopje koffie op de heenreis
 • Afscheidsdiner
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer: 109,-
 • Overige entreegelden
 • Lunches
 • Fooien
 • Toeristenbelasting

Overige informatie

 

Busopstapplaatsen 

 Gorinchem  NS Station
 Rotterdam  Metrostation Capelse Brug
 De Meern   Wegrestaurant Autogrill aan de A12, afrit 15
 Driebergen/Zeist   NS Station, Stationsplein bij busstation
 Amersfoort  NS Station, zijkant busstation
 Zwolle   NS Station, achterzijde Hanzelaan
 Terheijden  Restaurant de Gouden Leeuw
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief