Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Samenzangreis Luxemburg

Groepsreis vanuit één hotel | Koorreis | Busreis

Kennismaking met de Oranje-Nassau's in Luxemburg
Het groothertogdom Luxemburg werd in 963 een graafschap, in 1354 een hertogdom en in 1815, onder Willem I, een groothertogdom. Bij het Verdrag van Londen in 1839 verloor Luxemburg meer dan de helft aan grondgebied aan België. Het overblijvende deel bleef verbonden met Nederland tot in 1890, het jaar waarin Koning Willem III overleed en er geen mannelijke opvolgers waren. Tijdens deze samenzangreis reizen we door dit mooie land en zien we onder andere Luxemburg-Stad, Vianden en Echternach. Zo mogelijk zullen we met elkaar een samenzangdienst houden in de kerk van Vianden en de kerk van Diekirch.

 

Van dag tot dag

Dag 1, donderdag 10 november 2016: Nederland – Luxemburg-Stad – stadstour Luxemburg-Stad
Vanmorgen vertrekken we vanaf de verschillende opstapplaatsen in Nederland naar Luxemburg. In de middag komen we aan in Luxemburg-Stad. Onder leiding van een gids zullen we uitgebreid kennismaken met deze prachtige stad. We zien de kazematten. Deze ondergrondse militaire vestigingsgordel heeft de stad verdedigd tegen vijanden. De eerste kazematten dateren uit 1644. Ook zien we de Kathedraal de Notre-Dame. In de crypte van de kathedraal zijn diverse leden van de groothertogelijke familie begraven. U kunt genieten van de prachtige glas in lood ramen en het orgel uit de 17e eeuw. Op het Place Gauillaume II staat het grote beeld van Willem II, Koning der Nederlanden en Staatshertog van Luxemburg. Aan het einde van de middag rijden we naar Hotel Ibis Luxembourg Sud waar we de komende twee nachten zullen verblijven.

Dag 2, vrijdag 11 november 2016: Vianden met samenzang – wandeling omgeving
Na het ontbijt rijden we naar Vianden. Zo mogelijk houden we in de kerk van Vianden met elkaar een samenzangdienst. De stad staat bekend vanwege de imposante Burcht van Vianden. Deze was van 1530-1820 het kasteel van de Oranje-Nassaus. U hebt gelegenheid om de Middeleeuwse stad op eigen gelegenheid te verkennen. U kunt de burcht bijvoorbeeld van binnen bekijken. Ook kunt u met de kabelbaan naar de top van de berg voor een prachtig uitzicht over de stad. Bij de verschillende winkeltjes kunt u leuke souvenirs kopen. Na de lunch maken we met elkaar een mooie wandeling in de omgeving. Voor het diner en de overnachting tijden we terug naar ons hotel net buiten Luxemburg-Stad.


Dag 3, zaterdag 12 november 2016: Luxemburg – Echternach – wandeling Mullerthal – Samenzang Diekirch - Nederland

Vanmorgen verlaten we Luxemburg-Stad en rijden we naar de stad Echternach waar u vrije tijd heeft om het centrum op eigen gelegenheid te verkennen. Echternach is de oudste stad van Luxemburg. U kunt genieten van de prachtige gebouwen en mooie pleinen. Na de lunch (niet inbegrepen) maken we een wandeling door het Müllerthal. Dit wordt ook wel Klein Zwitserland genoemd. De wandeling leidt ons door het mooie bos en langs watervallen. We zullen ook vandaag een samenzang houden, indien mogelijk in de kerk in Diekirch. Halverwege de middag rijden we huiswaarts. Net over de grens met Nederland staat er een heerlijk meergangen afscheidsdiner voor ons klaar. Vervolgens worden we naar de uitstappunten gebracht en is deze mooie samenzangreis ten einde.

De zanglocaties zijn onder voorbehoud van wijziging.

Accommodaties

Ibis Luxembourg Sud***

Het comfortabele hotel Ibis Luxembourg Sud*** bevindt zich in Livange, een buitenwijk ten zuiden van...

Ibis Luxembourg Sud***

Het comfortabele hotel Ibis Luxembourg Sud*** bevindt zich in Livange, een buitenwijk ten zuiden van Luxemburg stad. Het hotel beschikt over 105 kamers voorzien van airconditioning. Het biedt tevens een restaurant, bar met een terras voor lichte maaltijden en 24-uurs snacks, twee vergaderzalen en gratis parkeergelegenheid. WiFi-internettoegang is aanwezig. Uw hotelkamer is functioneel, comfortabel en ideaal om te ontspannen. Alles wat u nodig hebt is aanwezig: queensize bed met dekbed, groot bureau, gratis WiFi, telefoon, televisie met internationale kanalen en een badkamer met douche en haardroger.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Samenzangreis Luxemburg

Inbegrepen

 • Vervoer per tourist class touringcar
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer met bad/douche en toilet
 • 2 overnachtingen in Ibis hotel Luxembourg Sud ***
 • Verblijf op basis van halfpension
 • Meergangen afscheidsdiner
 • Stadswandeling met gids in Luxemburg
 • Meditaties door ds. J. Joppe
 • Samenzang onder begeleiding van Peter Wildeman
 • Eigen Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer 59,- p.p.
 • Evt. reis- en annuleringsverzekering
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen 2,50 per factuur (max. 9 personen per factuur)
 • Lunches
 • Drankjes tijdens de maaltijden
 • Fooien voor hotelpersoneel en buschauffeur
 • Optionele excursies
 • Entreegelden 
 • Reserveringskosten 25,- per boeking
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief