Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Christmas Carols o.l.v. Joost van Belzen en Peter Wildeman

Groepsreis vanuit één hotel | Koorreis | Busreis

Reis mee met deze 2-daagse koorreis naar Zuidoost-Engeland en geniet van muzikale hoogtepunten. Op de eerste dag bezoeken we Maidstone waar we een concert houden in de All Saints Church. We verblijven net buiten het centrum van Canterbury. Op de tweede dag bezoeken we Canterbury met het beroemde Canterbury Cathedral, waar we ook een kort optreden zullen geven.

Van dag tot dag

Dag 1, 29 december 2016: Nederland – Maidstone – Canterbury

Vandaag vertrekken we voor een mooie reis naar Zuidoost-Engeland. Via de verschillende opstapplaatsen rijden we naar Calais voor de overtocht. Via de Eurotunnel reizen we naar Engeland. Door het prachtige landschap van het graafschap Kent rijden we naar Maidstone waar we vrije tijd hebben. We zullen met elkaar een concert houden in de All Saints Church van Maidstone. Aan het einde van de middag rijden we naar ons hotel Holiday Inn Express Canterbury waar we de gelegenheid hebben om te dineren (excl.).

 

Dag 2, 30 december 2016: Canterbury – Kent – Rye – Folkstone – Calais – Nederland

Vanmorgen hebben we tijd om Canterbury op eigen gelegenheid te verkennen. Deze historische stad kent een schat aan historische monumenten, waarvan de Canterbury Cathedral wel de belangrijkste is. Om 12.00 uur mogen we een aantal liederen ten gehore brengen in deze prachtige kathedraal die opgenomen is op de Werelderfgoedlijst. Na het concert verlaten we Canterbury en rijden we door het prachtige Kent waar we genieten van het landschap en de omgeving. Via het historische Rye, een klein gemoedelijk stadje,  rijden we weer verder naar Folkstone voor de treinrit naar Calais en verder naar Nederland.

 

Cantebury Cathedral

De kathedraal van Canterbury is een prachtig staaltje van zowel gotische als romaanse bouwstijlen. Het loont de moeite in het prachtige middenschip plaats te nemen en de ruimte op je in te nemen. Zelfs voor niet gelovigen is het een indrukwekkend bouwwerk. Hoogtepunten van de kathedraal zijn de prachtige glas in lood ramen, de middeleeuwse muurtekeningen ter hoogte van het koor, de Benedictijnse priorij en de overblijfselen hiervan en de vele bijzondere graven van bijzondere Engelsen die je hier kunt vinden. Zo is er de tombe van de zwarte prins die hier begraven ligt en uiteraard het monument voor de moord op Thomas Becket de illustere bisschop van Canterbury die op deze plaats in de kathedraal zelf vermoord werd door handlangers van de koning. Ook de crypt is zeker een bezoek waard. De serene stilte die gepaard gaat met kaarslicht geven deze ruimte een mysterieuze serene sfeer. Hier vindt men de schatkamer en verschillende oude middeleeuwse versierselen.

Accommodaties

Holiday Inn Express Canterbury***

Het hotel ligt in Upper Harbledown, net buiten het historische Canterbury. De lichte, kleurrijke...

Holiday Inn Express Canterbury***

Het hotel ligt in Upper Harbledown, net buiten het historische Canterbury. De lichte, kleurrijke kamers hebben een eigen badkamer met een krachtige douche. De kamers beschikken over een bureau, thee- en koffiefaciliteiten en een televisie met satellietzenders en films op aanvraag.

Er is gratis WiFi beschikbaar in alle ruimtes van het hotel en tegen een extra toeslag kunt u gebruikmaken van WiFi met hogere bandbreedte. U kunt elke ochtend genieten van een stevig ontbijt met warme en koude etenswaren. In het restaurant wordt 's avonds een gevarieerd menu geserveerd (optioneel). Holiday Inn Express Canterbury ligt op slechts 10 minuten rijden van het stadscentrum en de prachtige kathedraal van Canterbury.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Canterbury 2 dagen

Inbegrepen

 • Vervoer per touringcar voorzien van toilet, airconditioning en koffie- en theefaciliteiten
 • Overtocht per trein Eurotunnel
 • 1 overnachting in Holiday Inn Express Canterbury***
 • Verblijf in 2-persoonskamers met eigen bad/douche en toilet
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Entree Canterbury Cathedral
 • Reisinformatiepakket per boeking
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer € 35 ,-
 • reis- en/of annuleringsverzekering
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen € 2,50 per factuur (maximaal 9 personen per factuur)
 • Fooien voor hotelpersoneel en buschauffeur
 • Lunches en diners
 • Drankjes tijdens de maaltijden
 • Excursies en entreegelden
 • Reserveringskosten € 17,50 per boeking
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief