Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Rondreis Balkan

Groepsrondreis | Vliegreis

Wat is nu een betere manier om de Balkan te ontdekken dan een roadtrip? De echte schoonheid van deze landen ervaar je alleen door het zelf te ontdekken. Elk land heeft zijn eigen sfeer en tradities. In muziekstad Wenen, krijgen we een rondleiding en eten we Sachertorte. Vervolgens bezoeken we Ljubljana en Zagreb met St. Mark’s Church en de Stenen Poort. In Kroatië zien we de prachtige watervallen Krka en in Macedonië maken we een boottocht over het Meer van Ohrid. De steden Dubrovnik en Belgrado zijn één groot openluchtmuseum. Voeg daar Skopje, Sofia en Tirana aan toe en de tocht is compleet. Na deze reis kun je maar liefst acht landen en zeven hoofdsteden van je bucketlist afstrepen!

Van dag tot dag

Dag 1, maandag: Amsterdam – Wenen

Vanaf Schiphol vliegen we naar Oostenrijk, welkom in Wenen! Na aankomst verkennen we onder leiding van een gids de Oostenrijkse hoofdstad en zien we onder andere de Sint Stephens Kathedraal en de Hofburg.

 

Dag 2, dinsdag: Wenen – Ljubljana

We reizen naar de hoofdstad van Slovenië, Ljubljana. De stad is een centrum voor politiek, cultuur en educatie en je vindt er een combinatie van de oosterse en westerse culturen. Er is een bruisend leven in de stad met veel theaters, musea en galerieën.

 

Dag 3, woensdag: Ljubljana – Zagreb

Het derde land dat we bezoeken tijdens onze reis is Kroatië. We rijden naar Zagreb, de hoofdstad. De stad heeft veel bezienswaardigheden waaronder St. Mark’s Church, de Stenen Poort, het Paleis van de Aartsbisschop en de botanische tuinen. Bovendien kun je hier heel goed winkelen!

 

Dag 4, donderdag: Zagreb – Sibenik

Na het ontbijt rijden we naar Sibenik, aan het uitmonding van de rivier de Krka. Het belangrijkste gebouw in deze stad is de kathedraal van St. Jacob. Het is misschien wel de mooiste typische Kroatische kerk van het land en staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

Dag 5, vrijdag: Sibenik – Krka watervallen -  Dubrovnik

In de morgen bezoeken we het indrukwekkende Krka nationale park. De lengte van de rivier de Krka is maar liefst 72 kilometer en heeft in zijn loop veel meren en watervallen gevormd. Op het meest spectaculaire punt zie je het water 45 meter naar beneden storten in maar liefst zeventien watervallen. Na dit bezoek rijden we verder naar Dubrovnik, een prachtige plaats met veel culturele en historische schatten. Loop bijvoorbeeld vanaf de Pile Gate naar het franciscaner klooster voor een panoramisch uitzicht over de stad.

 

Dag 6, zaterdag: Dubrovnik – Petrovac/Budva

We  rijden langs de kust en steken de grens over naar Montenegro naar Budva of Petrovac. Hier is er de tijd om lekker te ontspannen aan het strand.

 

Dag 7, zondag: Vrije dag

Vandaag is er een vrije dag. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst.

 

Dag 8, maandag: Petrovac/Budva – Tirana

Na het ontbijt rijden we naar Tirana, de hoofdstad van Albanië. Hier krijgen we een citytour waarin we de stad ontdekken. Zo zien we onder andere het Nationale Museum en de buurt waar de regering huist.

 

Dag 9, dinsdag: Kruja en Durres

Vandaag bezoeken we Kruja, welke hoog op de berg ligt ten noorden van Tirana. Deze middeleeuwse stad was ooit de thuisbasis van de nationale held Skanderberg, die de stad beschermde tegen de invallen van de Ottomanen. In het museum is hierover veel informatie te vinden. Breng ook een bezoek aan de bazaar van Kruja, voor lokale producten en misschien wel een leuke souvenir. Vervolgens rijden we naar Durres, een kustplaats om heerlijk te genieten.

 

Dag 10, woensdag: Tirana – Ohrid

We verlaten Albanië en rijden onder leiding van een gids naar het Meer van Ohrid in Macedonië. Ohrid wordt gezien als de parel van de Macedonische steden. In de middag maken we een boottocht over het meer van Ohrid.

 

Dag 11, donderdag: Ohrid – Skopje

Vanuit Ohrid rijden we naar Skopje, de hoofdstad van Macedonië.

 

Dag 12, vrijdag: Skopje – Sofia

De stad Sofia is genoemd naar de in de zesde eeuw gebouwde Byzantijnse basiliek St. Sophia. We verkennen de stad onder leiding van een gids en zien onder andere de Romeinse bouwwerken en de Alexander Nevski Kathedraal.

 

Dag 13, zaterdag: Sofia – Belgrado

Het laatste land wat we deze reis bezoeken is Servië. We verkennen de hoofdstad Belgrado onder leiding van een gids en zien onder andere het stadhuis, het parlement, de verschillende indrukwekkend pleinen en de orthodoxe kathedraal.

 

Dag 14, zondag: Vrije dag

Vandaag is een vrije dag. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst.

 

Dag 15, maandag: Belgrado – Amsterdam

Onze rondreis zit er helaas op. We hebben veel van de Balkan gezien en met een koffer vol verhalen reizen we terug naar huis.

 

 

Let op:

Wanneer je de reis boekt met vertrek op 18 juli dan verblijf je op dag 6 in Budva. Wanneer je de reis boekt met vertrek op 26 september dan verblijf je op dag 6 in Petrovac.

Accommodaties

Hotel Crystal Belgrade

in Belgrado 

Hotel Crystal Belgrade

in Belgrado 

terug

Hotel Hemus

in Sofia

Hotel Hemus

in Sofia

terug

Hotel Continental

in Skopje

Hotel Continental

in Skopje

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - 15 dagen Rondreis Balkan

Inbegrepen

 • Heenvlucht Amsterdam – Wenen (met overstap)
 • Terugvlucht Belgrado – Amsterdam (met overstap)
 • Bagage 10 kilo
 • Vervoer per comfortabele touringcar tijdens de rondreis
 • Volpension op zondag
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Logies en ontbijt
 • Citytour in Wenen op dag 1
 • Tour bij de Krka watervallen op dag 5
 • Excursie naar Kruja en Durres op dag 9
 • Tour van Tirana naar Ohrid op dag 10
 • Boottocht op het meer van Ohrid op dag 10
 • Citytour in Sofia op dag 12
 • Citytour in Belgrado op dag 13
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 259,- bij vertrek in september en 385,- bij vertrek in juli
 • Lunches, diners en drankjes
 • Fooien
 • Entreegelden
 • Optionele excursies
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief