Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Culinaire en muzikale verwenreis rondom het Hardangerfjord

Groepsrondreis | Busreis

Noorwegen staat bekend om de adembenemend mooie natuur, maar ook om het lekkere eten. Je verblijft in het wereldberoemde historische Ullensvang hotel, direct aan één van de mooiste fjorden van Noorwegen, het Hardangerfjord. Naast culinaire verwennerijen genieten we tijdens deze reis ook van de prachtige natuur met imponerende watervallen en komen we veel te weten over het heden en verleden van Noorwegen door bezoeken aan musea. De reis wordt afgesloten met een verblijf in de stad Oslo. Dit is de ideale reis voor culinaire (natuur)genieters!

 

Highlights

 • Verblijf in het wereldberoemde, historisch Ullensvang hotel
 • Vele proeverijtjes van Noorse specialiteiten inbegrepen
 • Genieten van de prachtige natuur van Noorwegen
 • Edvard Grieg concert met zang en piano
 • Bezoek aan de steden Oslo en Bergen

Van dag tot dag

Dag 1, maandag: Nederland – Hamburg

Vandaag begint een prachtige reis naar de Hardangerfjord in Noorwegen. Via de verschillende opstapplaatsen passeren we de Duitse grens en rijden we naar de omgeving van Hamburg voor de eerste overnachting van deze reis. In het hotel zullen we genieten van een heerlijk diner.

 

Dag 2, dinsdag: Hamburg – Hirtshals – Overtocht naar Noorwegen

Na het ontbijt rijden we verder richting het noorden. Na het passeren van de grens rijden we naar het noordelijkste punt van Denemarken, Hirtshals. Hier gaan we aan boord van de ferry. De ferry brengt ons ’s nachts naar Bergen in Noorwegen. Aan boord heb je de mogelijkheid om te dineren  en om later op de avond ergens een drankje te drinken (beide niet inbegrepen in de reissom). Je overnacht in een hut aan boord van de ferry.

 

Dag 3, woensdag: Overtocht naar Noorwegen – Bergen – Hardangerfjord

Aan boord genieten we van een ontbijt. Aan het begin van de middag komen we aan in de mooiste stad van Noorwegen: Bergen. Bergen is schilderachtig gelegen aan de Byfjord en omgeven door heuvels. Vanuit Floien, wat met een kabelbaan bereikbaar is, heb je een prachtig uitzicht over de stad en de zee. De belangrijkste attractie van de stad is zeker de kleurrijke en oude wijk Bryggen met de houten huizen. In de 13e eeuw werd hier gehandeld in vis, bier en zout. De wijk is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Onderweg naar de Hardangerfjord komen we langs de waterval Steindalsfoss. Tijdens een wandeling kun je achter de waterval langslopen. Je kijkt dan tegen een indrukwekkende muur van water aan. De Hardangerfjord is met iets minder dan 180 kilometer de op één na langste fjord in het land en zeker één van de mooiste. Hoge bergen, watervallen en idyllische boomgaarden karakteriseren het fantastische landschap. Bijna even indrukwekkend is de rit over de, in 2013 geopende, Hardangerbrug. Dit is één van de langste hangbruggen in de wereld! We verblijven langs de zuidelijke arm van de Hardangerfjord, in Lofthus. Na een uitgebreid dinerbuffet sluiten we de dag af met een gezellige wijnproeverij.

 

Dag 4, donderdag: Hardangerfjord

Vanmorgen leren we in het Hardangervidda Nature alles over hoe de Noorse bevolking overleeft in deze omgeving en over de regionale flora en fauna. Tussen de middag worden we in Lofthus verwacht bij een bierproeverij. Hier eten we ook Spekemat, een Noorse vleesspecialiteit. Ervaar de Noorse kunst van het brouwen en geniet van een biertje en een hartige snack. In de middag heb je vrije tijd. Geniet van de faciliteiten van het hotel of maak een wandeling in de prachtige omgeving van het hotel.

 

Dag 5, vrijdag: Hardangerfjord

Vanwege het relatief milde klimaat, wordt het gebied van de Hardangerfjord gekenmerkt door talloze boomgaarden. Vanmorgen bezoeken we zo’n boomgaard. Hier groeien vooral appels, kersen en peren. In mei is het de tijd van de bloesem en creëren de duizenden fruitbomen een wit-rose bloementapijt. Tijdens een rondleiding door de idyllische boomgaard (niet inbegrepen) kun je meer leren over de teelt en proef je ook de lokale appelsap. Vervolgens gaan we naar het Scheepsbouw- en Ambachten Museum in Norheimsund. Hier zien we welke traditionele ambachten er in deze regio zijn. Een interessant bezoek! We sluiten deze dag af met een bezoek aan het Hardanger Folkemuseum. Hier waan je je in een andere tijd en zie je huizen en gebouwen uit voorbije eeuwen. Wat je niet mag missen is het Hardanger borduurwerk. Dit fijne borduurwerk met mooie patronen is een ware kunst! Aan het eind van de middag rijden we terug naar het hotel voor het diner. Vanavond hebben we een bijzondere avond! Een regionale zanger zal naar het hotel komen en onder begeleiding van een piano de muziek van Edvard Grieg ten gehore brengen. Dit is de belangrijkste Noorse componist, geboren in 1843 in Bergen, en heeft romantische muziek gemaakt.

 

Dag 6, zaterdag: Hardangerfjord – Oslo

Vandaag laten we het mooie fjordengebied achter ons en rijden naar het oosten. Op weg naar Oslo stoppen we bij de prachtige waterval Voringfoss. Het water stort in een indrukwekkende kloof van 182 meter diepte. De omgeving van deze fjord is adembenemend. Met een beetje geluk kun je vanaf de Hardangervidda een aantal van de 15.000 rendieren zien die in deze omgeving leven. De Hardangervidda is het grootste plateau in Scandinavië en kenmerkt zich door de vele kleine meren, moerassen en door de open vlakte. Via het skigebied van Geilo en door het groene Numetal bereiken we uiteindelijk Oslo. De Noorse hoofdstad wordt beschouwd als de groenste en meest geografische stad van Europa, omdat slechts een kwart van het stedelijk gebied is bebouwd. Het diner hebben we in het hotel nabij Oslo.

 

Dag 7, zondag: Oslo

Vandaag hebben we een vrije dag op basis van volpension in het hotel. De reisleider zal een samenkomst houden in het hotel of we bezoeken, in dien mogelijk, een lokale kerkdienst. ’s Middags krijgen we een kopje koffie met iets lekkers in het hotel aangeboden. Je kunt op eigen gelegenheid de stad Oslo verder verkennen of een wandeling maken door de omgeving.

 

Dag 8, maandag: Oslo – Overtocht naar Duitsland

De Noorse hoofdstad is prachtig gelegen aan de fjord van Oslo, omgeven door dichte bossen. Je vindt er een prachtige combinatie van natuurlijke en culturele bezienswaardigheden, zoals het Koninklijk Paleis, het Vigeland Park met indrukwekkende sculpturen, de skischans in Holmenkollen, het spectaculaire nieuwe opera en de Akershus Vesting. Oslo is ook bekend om de musea. Op het schiereiland Bygdøy zijn er verschillende, waaronder het Fram Museum met het beroemde
Polarschip Fram. Ook kun je een wandeling maken door de ultramoderne wijk Tjuvholmen met een mooie boulevard en tal van restaurants en cafés. ’s Middags rijden we naar de haven voor de overtocht naar Kiel. Geniet van het prachtige uitzicht over de stad en de idyllische Oslofjord vanaf het zonnedek. Aan boord van de ferry kun je dineren (niet inbegrepen in de reissom).

 

Dag 9, dinsdag: Kiel – Nederland

Tijdens het ontbijt varen we langzaam in de richting van Kiel. Na de ontscheping rijden we richting de Nederlandse grens. Vlak over de grens wacht je nog een heerlijke afscheidslunch. Hierna worden we teruggebracht naar de uitstapplaatsen. Je kunt terugkijken op een fantastische reis door Noorwegen!

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Rondom het Hardangerfjord - 9 dagen

Inbegrepen

 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Ferryovertocht Hirtshals-Bergen en Oslo-Kiel
 • Verblijf tijdens overtocht in een tweepersoons binnenhut
 • Ontbijtbuffet tijdens overtocht Hirtshals – Bergen en Oslo - Kiel
 • In de hotels overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Halfpension (m.u.v. de diners aan boord van de ferryovertochten)
 • Begeleide stadswandeling Bergen en Oslo
 • Garnalen eten op de vismarkt in Bergen
 • Wijnproeverij (2 glazen) in de wijnkelder van Ullensvang hotel
 • Entree Hardangervidda Natuurcentrum
 • Bierproeverij incl. kleine maaltijd in de Lofthus brouwerij
 • Entree Maritiem museum in Norheimsund
 • Overtocht Kvanndal - Utne
 • Entree en rondleiding Hardanger Volksmuseum in Utne
 • Overtocht Utne – Kinsarvik
 • Edvard Grieg Concert (zang en piano, ca. 25 min.) in Ullensvang Hotel
 • Volpension op zondag
 • Kopje koffie met iets lekkers op zondag
 • Lefse (traditioneel Noors Flatbrød) op de Holmenkollen in Oslo
 • Fjord-diploma
 • Landkaart van de omgeving
 • Afscheidslunch
 • Beter uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslagen
 • Overige entreegelden en optionele excursies
 • Overige maaltijden en drankjes

Overige informatie

Busopstapplaatsen 

 Gorinchem  NS Station
 Rotterdam  Metrostation Capelse Brug
 De Meern   Wegrestaurant Autogrill aan de A12, afrit 15
 Driebergen/Zeist   NS Station, Stationsplein bij busstation
 Amersfoort  NS Station, zijkant busstation
 Zwolle   NS Station, achterzijde Hanzelaan
 Babberich  Restaurant 't Centrum

 

Toeslagen

 Toeslag tweepersoonsbinnenhut tijdens de overtocht

 0,-

 Toeslag tweepersoonsbuitenhut tijdens de overtocht

 25,- per persoon

 Toeslag éénpersoonskamer in de hotels

 279,- per persoon

 Toeslag 1-persoonsbinnenhut tijdens de overtocht

 136,- per persoon

 Toeslag 1-persoonsbuitenhut tijdens de overtocht

 230,- per persoon


Hotelinformatie

Tijdens de rondreis verblijf je in de volgende hotels of gelijwkaardig.

08.05 en 04.09: Achat Plaza Hotel Hamburg

10.05 -13.05 en 06.09 – 09.09: Ullensvang Hotel

13.05 – 15.05 en 09.09 – 11.09: Thon Oslofjord Hotel

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief