Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Rondreis klassiek Roemenië

Groepsrondreis | Vliegreis

Laat je verrassen door de overweldigende culturele rijkdom. Deze unieke en extra ingekochte rondreis voert je voor een extreem lage prijs door Transsylvanië, langs het fascinerende Roemeense natuurschoon en de belangrijkste historische steden. Van het indrukwekkende Parlementspaleis in de hoofdstad Boekarest en het schilderachtige Sibiu tot ‘de Parel van de Karpaten’, Sinaia. Hoewel het land volop in ontwikkeling is, lijkt het soms alsof je terug in de tijd gaat. Boek snel en ontdek tijdens deze reis wat dit fantastische land voor je in petto heeft!

Van dag tot dag

Dag 1, Amsterdam – Boekarest - Predeal (140 km)

Vandaag vliegen we vanaf Amsterdam comfortabel naar Boekarest. Na aankomst op de luchthaven word je verwelkomd door de Nederlandssprekende reisleiding die ons begeleidt gedurende de rondreis. We starten met een rondleiding door de Roemeense hoofdstad en aanschouwen enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden. Onder meer de Patriarchenkerk, de triomfboog en het Plein van de Revolutie komen aan bod. Tevens maken we een fotostop bij het indrukwekkende Parlementspaleis, het twee na grootste gebouw van de wereld. Aansluitend reizen we naar Hotel Piemonte in Predeal (of gelijkwaardig), waar we de komende 6 nachten verblijven.

 

Dag 2, Vrije dag 

Vandaag is er een vrije dag. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst.

 

Dag 3, Sighisoara – Predeal  (ca. 280 km)

Deze dag is gewijd aan de cultuur van het Transsylvanische Saksen. Na het ontbijt gaan we op weg naar Sighisoara, waar we het mooiste en best bewaarde middeleeuwse gebouw uit dit deel van Europa bewonderen: de opvallende klokkentoren met zijn kleurrijke dakpannen. Wandel in het historische centrum door de kronkelige straatjes en langs oude stadsmuren en waan je even terug in de tijd. Tevens kunt u in Sighisoara een bezoek brengen aan de kerk op de heuvel, of de Heilige Maria kerk. 

 

Dag 4, Sibiu – Predeal (ca. 345 km)

Vandaag maken we kennis met Sibiu, in 2007 de Culturele Hoofdstad van Europa. Deze middeleeuwse handelsstad speelde na verloop van tijd een belangrijke politieke en economische rol in Transsylvanië. De gebouwen aan de grote en de kleine ring, het Bruckenthal Paleis en de brug der leugens zijn slechts enkele voorbeelden van architectonische monumenten die het hele stadsbeeld bepalen. In het historische centrum worden de huizen gesierd met vele kleine dakkappelletjes. Alvorens we terug reizen naar ons hotel brengen we eerst nog een bezoek aan de evangelische kerk. 

 

Dag 5, Brasov (ca. 50 km)

We vervolgen onze rondreis naar de middeleeuwse stad Brasov, gelegen in het hart van Roemenië. We maken een rondleiding door de stad en doen daarbij het oude stadhuis, de verborgen Orthodoxe Kerk en de Zwarte Kerk aan, waarvan de laatste tot het grootste gotische sacrale gebouw van Oost-Europa behoort. Hierna keren we terug naar ons hotel. Indien u halfpension heeft bijgeboekt geniet u 's avonds van een feestelijk diner met folklore programma in een restaurant in Poiana Brasov.

Dag 6,
Harman - Bran - Predeal (ca. 105 km)

Vandaag staat in het teken van Transsylvanië. Na een goed ontbijt reizen we naar Harman. De versterkte kerk van Harman werd gebouwd in de 13e eeuw op de plek van een oude Romeinse basiliek welke uit de 12e eeuw dateert. Vervolgens bezoeken we nog het kasteel van Bran. Oorspronkelijk werd het kasteel gebouwd voor militaire doeleinden door de Teutoonse Ridders, waarna het tijdens het interbellum werd geserveerd als residentie voor koningin Mary. 

 

Dag 7, Predeal - Boekarest (ca. 130 km)

We laten Predeal achter ons en reizen weer richting de charmante stad Boekarest. Onderweg brengen we een bezoek aan het Peles Castle in Sinaia, de voormalige zomerresidentie van de Koninklijke familie dat nu een rijke kunst- en wapenverzameling bezit. Tevens vindt u hier het Sinaia-klooster waar de stad naar genoemd is. Ook staat er nog een bezoek aan het Village Museum op het programma. Dit openluchtmuseum laat zien hoe er wordt geleefd op het platteland en toont maar liefst 300 authentieke gebouwen uit alle streken van het land. Indien je halfpension heeft bijgeboekt geniet u 's avonds van een typisch Roemeens diner in een lokaal restaurant. Overnachting vindt plaats in Hotel Ramada Parc (of gelijkwaardig).

 

Dag 8, Boekarest - Amsterdam

Vandaag komt er al weer een einde aan de rondreis Klassiek Roemenië. Vol nieuwe indrukken reizen we  per transferbus naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Accommodaties

Hotelinformatie

Tijdens de rondreis verblijf je in goede 4-sterren hotels in een kamer minimaal voorzien van een...

Hotelinformatie

Tijdens de rondreis verblijf je in goede 4-sterren hotels in een kamer minimaal voorzien van een badkamer met bad/douche en toilet, TV, telefoon en airco. De verzorging is op basis van logies en ontbijt. Tevens is 23 kg ruimbagage inclusief. Tegen een toeslag van slechts 60,- p.p. kun je 7x diner bijboeken.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Rondreis klassiek Roemenië 8 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam - Boekarest retour
 • 23 kg ruimbagage per persoon voor de vliegreis
 • Rondreis per comfortabele touringcar/minivan
 • 7 overnachtingen in viersterren hotels in een kamertype zoals beschreven
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Omschreven excursieprogramma (exclusief entreegelden)
 • Lokale Nederlandssprekende gids ter plaatse
 • Brandstoftoeslag
 • Luchthavenbelastingen
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 100,-
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Toeristenbelasting, tol- en entreegelden ca. 40,- per persoon (verplicht ter plaatse te betalen) 
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering

Overige informatie

Optioneel bij te boeken: 7x diner (inclusief folklore diner) à 60,- per persoon

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief