Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Hoogtepunten van Roemenië

Groepsrondreis | Vliegreis

Maak nú kennis met dé hoogtepunten van Roemenië. Dit prachtige, maar relatief onbekende land heeft enorm veel te bieden. Roemenië behoort tot een van de mooiste landen in Oost-Europa. Ervaar de gastvrijheid en sta versteld van de dorpjes en steden waar de tijd soms stil lijkt te staan. Tijdens deze rondreis laten we je alle hoogtepunten zien, waaronder de hoofdstad Boekarest en kijk je je ogen uit terwijl we over het platteland reizen. Cultuurliefhebbers halen hier ongetwijfeld hun hart op. De Turkse, Byzantijnse en Romeinse invloeden hebben namelijk prachtige bezienswaardigheden achter gelaten. Zo bezoeken we onder meer de beschilderde kloosters, waarvan een deel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. En wat te denken van het afwisselende natuurschoon in de regio Transsylvanië. Onder meer Bicaz Canyon en  Red Lake spreken tot de verbeelding. Wacht niet langer en laat je verrassen door Roemenië!

 

Highlights

 • Byzantijnse kloosters
 • Prachtige kerken en oude kastelen 
 • Schitterende natuur, kleurrijke folklore
 • Verblijf in 4-sterren hotels met ontbijt en diner

Van dag tot dag

Dag 1, zaterdag: Amsterdam - Boekarest - Predeal (ca. 145 km)

Vandaag vlieg je vanaf Amsterdam naar Boekarest. Na aankomst op de luchthaven word je verwelkomd door de Nederlandssprekende reisleiding die ons begeleidt gedurende de rondreis. We starten met een rondleiding door de Roemeense hoofdstad en aanschouwen enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden. Onder meer de Patriarchenkerk, de triomfboog en het Plein van de Revolutie komen aan bod. Tevens maken we een fotostop bij het indrukwekkende Parlementspaleis, het twee na grootste gebouw van de wereld. Aansluitend volgt de transfer naar Hotel Andy in Predeal (of gelijkwaardig), waar we genieten van een diner en de komende 2 nachten verblijven.


Dag 2, zondag: Predeal

Vandaag is er een vrije dag. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst.


Dag 3, maandag: Bicaz - Voronet - Humor - Guru Humorului (ca. 360 km)

Vandaag laten we Predeal achter ons en reizen door naar het oostelijke deel van Transsylvanië, tot aan de Red Lake en Bicaz Canyon. Hier bewonderen we het griezelige landschap, ontstaan door een beboste helling die het water in is gegleden. Ook de ca. 5 km lange canyon biedt een adembenemend uitzicht. Tevens bezoeken we deze dag twee van de beschilderde kloosters van Bucovina, waarvan enkele op de Werelderfgoedlijst van Unesco zijn opgenomen, namelijk Voronet en Humor. Opgericht door Stephen de Grote staat het Voronet klooster bekend als de 'Sixtijnse Kapel van het Oosten', te wijten aan zijn muurschilderingen. In het Humor klooster bevindt zich een zeer waardevolle collectie iconen afkomstig uit de 16e eeuw. Diner en overnachting vinden plaats in Hotel Aldi in Gura Humorului (of gelijkwaardig).


Dag 4, dinsdag: Moldovita - Targu Mures/ Ungheni (ca. 260 km)

's Ochtends heeft u de mogelijkheid om nog een ander beschilderd klooster, onderdeel van de UNESCO's Werelderfgoedlijst, te bewonderen. Het Moldovita klooster is beroemd om zijn goud en diepblauwe schilderijen aan de buitenmuren, waarvan er een de boom van Jezus toont. Het programma vervolgt zich naar Transsylvanië. Onderweg maken we een korte stop in Targu Mures, waar we de grootste Orthodoxe kathedraal van Roemenië en het Paleis van Cultuur aanschouwen. In de namiddag arriveren we in ons hotel Darina (of gelijkwaardig), waar we de komende 3 nachten verblijven.


Dag 5, woensdag: Cluj Napoca  - Turda - Targa Mures/ Ungheni (ca. 210 km)

We maken kennis met de stad Cluj Napoca, of kortweg Cluj genoemd. We bezoeken de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder de Rooms-katholieke kerk Saint Michael, gebouwd in een gotische stijl tijdens de 14e en de 15e eeuw, de Orthodoxe kathedraal en het ruiterstandbeeld van Matthias Corvinus. Op korte afstand van Cluj Napoca treffen we de stad Turda, waar de ruïnes van de oude Citadel terug gaan tot de 14e eeuw. Terug in het hotel wordt een smakelijk diner geserveerd.

 

Dag 6, donderdag: Biertan - Sighisoara - Targa Mures/ Ungheni (ca. 235 km)

Deze dag is gewijd aan de cultuur van het Transsylvanische Saksen. Na het ontbijt gaan we op weg naar het dorpje Biertan, waar we een bezoek brengen aan één van de grootste en meest indrukwekkende versterkte kerken in Transsylvanië. De kerk is gebouwd in een gotische stijl en herbergt het grootste houten altaar. Onze volgende stop is in Sighisoara, waar we het mooiste en best bewaarde middeleeuwse gebouw uit dit deel van Europa bewonderen. Hier kunt u tevens een bezoek brengen aan de kerk op de heuvel, het huis waar Graaf Dracula is geboren of de Heilige Maria kerk. 's Avonds wordt u uitgenodigd om een feestelijk diner met folklore programma bij te wonen in het hotel. Geniet van een heerlijk visdiner aan de oever van de vijver en proef wijn uit de regio!

 

Dag 7, vrijdag: Targa Mures – Sinaia – Brasov - Predeal (ca. 270 km)

Na een goed ontbijt brengen we allereerst een bezoek aan Peles Castle in Sinaia, de voormalige zomerresidentie van de Koninklijke familie. Daarna bezoeken we de versterkte kerk van Harman, die werd gebouwd in de 13e eeuw op de plek van een oude Romeinse basiliek welke uit de 12e eeuw dateert. Vervolgens gaan we op weg naar de middeleeuwse stad Brasov, gelegen in het hart van Roemenië. We maken een rondleiding door de stad en doen daarbij het oude stadhuis, de verborgen Orthodoxe Kerk en de Zwarte Kerk aan, waarvan de laatste tot het grootste gotische sacrale gebouw van Oost-Europa behoort. Aansluitend bezoeken we nog het kasteel van Bran, berucht als Dracula 's Castle door de legende van prins Vlad Tepes. Oorspronkelijk werd het kasteel gebouwd voor militaire doeleinden door de Teutoonse Ridders, waarna het tijdens het interbellum werd geserveerd als residentie voor koningin Mary. Hierna keren we terug naar ons hotel.

Diner en overnachting vinden plaats in Hotel Andy in Predeal (of gelijkwaardig).


Dag 8, zaterdag: Boekarest - Amsterdam

Vandaag komt er een einde aan de rondreis door Roemenië. De transferbus brengt je de naar luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Hoogtepunten van Roemenië - 8 dagen

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam - Boekarest retour per Tarom
 • 23 kg ruimbagage per persoon voor de vliegreis
 • Rondreis per comfortabele touringcar/minivan
 • 7 overnachtingen in goede middenklasse hotels in een kamertype zoals beschreven
 • Verzorging op basis van halfpension, inclusief ontbijt en diner
 • Omschreven excursieprogramma (excl. entreegelden)
 • Lokale Nederlandssprekende ondersteuning ter plaatse
 • Luchthavenbelastingen
 • Beter-uit reisleider

Exclusief

 • Toeslag éénpersoonskamer 109,-
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Koffergelden, belastingen en entreegelden ca. € 36 p.p. (verplicht ter plaatse te betalen) 
 • Fooien

Overige informatie

Hotels
Je verblijft tijdens de rondreis in goede middenklasse hotels in een kamer minimaal voorzien van een badkamer met bad/douche en toilet, TV en telefoon.

 • Hotel Andy (of gelijkwaardig), Predeal, dag 1, 2 en 7
 • Hotel Aldi (of gelijkwaardig), Gura Humorului, dag 3
 • Hotel Darina (of gelijkwaardig), Targu Mures, dag 4, 5 en 6 

 

Vluchtdetails (te allen tijde onder voorbehoud)

heenreis vertrek vanuit Amsterdam ca. 11.50 uur, aankomst Boekarest ca. 15.35 uur.

Terugreis vertrek vanuit Boekarest ca. 16.55 uur, aankomst Amsterdam ca. 18.55 uur.  

 

Programma

We behouden ons het recht voor om de reis in een andere volgorde uit te voeren en (in incidentele gevallen) gebruik te maken van andere, minimaal gelijkwaardige accommodaties en/of vervoersmiddelen.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief