Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Op weg naar Santiago de Compostella

Groepsrondreis | Actieve groepsreis | Vliegreis

Aan het begin van de jaartelling werden de eerste christengemeenten ook wel ‘mensen van de weg’ genoemd. Door de eeuwen heen is ‘pelgrimeren’ altijd verbonden gebleven aan het christendom en de waarde ervan is ook door protestanten weer herontdekt. In deze reis bewandelen we delen van de bekende route naar Santiago de Compostella, wat een bijzondere spirituele ervaring vormt én we bezoeken enkele van de mooiste steden van Portugal. We vliegen naar de Portugese stad Porto, wereldberoemd vanwege de portwijnen. Via een netwerk van landelijke wegen tussen velden en wijngaarden, schaduwrijke bospaden, Middeleeuwse bruggen over oude rivieren en schitterende uitzichten, bereiken we historische steden als Tui, Redondella en Pontevedra. Vanuit Padron lopen we langs kleine dorpen, ruïnes en barokke kerken en bereiken we na een week ons het eindpunt, het majestueuze Santiago, boordevol architecturale hoogtepunten.

van dag tot dag

Dag 1, dinsdag: Amsterdam – Porto – Valenca

Vanaf Amsterdam vertrekken we vandaag voor een bijzondere wandelreis. Na aankomst in Porto worden we per transfer naar ons hotel in het historische centrum van Valenca gebracht.

 

Dag 2, woensdag: Valenca – Tui – O Porrino

De totale wandelafstand vandaag bedraagt 18,6 kilometer. Bij het verlaten van de stad passeert de Camino Portugues bijna gelijk het 11de eeuwse romaanse kerkje van San Bartolome. Het pad volgt nu een klinkerweggetje naar de middeleeuwse brug over de Rio Luoro. Via een netwerk van landelijke wegen en bospaden bereikt het pad de Cruceiro San Telmo en het middeleeuwse bruggetje Ponte das Febres. De route volgt nu een schaduwrijk bospad in de richting van Magdalena met opnieuw een schitterend middeleeuws bruggetje. Hierna komen de buitenwijken van O Porrino in zicht. Deze moderne stad is tevens het eindpunt van deze etappe.

 

Dag 3, donderdag: O Porrino Mos – Monte de Santiago de Antas – Redondella

De totale wandelafstand vandaag bedraagt 21,6 km. Als onze route de buitenwijken van de stad achter zich heeft gelaten, volgen we de oude Romeinse militaire weg XIX naar het noorden. Via landelijke wegen tussen velden en wijngaarden bereiken we het dorpje Mos. Hier volgt de route afwisselend de weg en een bospad naar het hoogste punt van deze etappe de Monte de Santiago de Antas. De route daalt nu af naar Redondella, een mooi stadje met een klein historisch centrum en schitterende vroeg- gotische kerk, gewijd aan Santiago. Hierna volgt de Camino een bospad naar de top van Alto de Lomba waar we schitterende uitzichten hebben over de Ria de Vigo. Het pad daalt nu af naar het prachtig aan de kust gelegen Arcade, onze eindbestemming voor vandaag. 

 

Dag 4, vrijdag: Redondella – Alto de Lomba – Arcade – Ponte Sampaio – Pontevedra

De totale wandelafstand vandaag bedraagt 18 km. Hierna volgt de Camino een bospad naar de top van Alto de Lomba waar we schitterende uitzichten hebben over de Ria de Vigo. Het pad daalt nu af naar het prachtig aan de kust gelegen Arcade. Het pad begint met de oversteek van de Rio Verdugo via de beroemde Ponte Sampaio waar Napoleon een historische nederlaag liep. Het pad klimt nu steil het dorpje uit via smalle klinkerstraatjes. Eenmaal boven loopt het pad nu afwisselend over boerenweggetjes en landelijke paden tussen de velden en wijngaarden naar Pontevedra. Onderweg passeren we nog een aantal typische uit granietsteen opgetrokken dorpjes. Het barokke Pontevedra is reeds sinds de middeleeuwen het belangrijkste handelscentrum van deze streek. Haar vele paleizen, prachtige plaza’s en veelvuldige rijkversierde kloosters en kerken geven ons nog een goede indruk van dit rijke verleden.

 

Dag 5, zaterdag: Pontevedra – Caldas do Rei

De totale wandelafstand vandaag bedraagt 22 km. Je laat de schitterende stad Pontevedra achter je en wandelt via kleine landweggetjes en klinker straatjes het Galisische platteland in. Midden  tussen de wijngaarden treffen we de fontein van Tibo, die al eeuwen verfrissing biedt aan dorstige pelgrims. We lopen verder naar Caldas do Rei. Dit kuuroord met natuurlijk warmwaterbronnen is reeds sinds Romeinse tijden een geliefde pleisterplaats voor vermoeide reizigers.

 

Dag 6, zondag: Vrije dag

Een heerlijke vrije dag in Caldas do Rei. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst.

 

Dag 7, maandag: Caldas do Rei – Padron

De totale wandelafstand vandaag bedraagt 19 km. De route begint langzaam te stijgen via een netwerk van schaduwrijke bospaden naar het dorpje Santa Marina met mooi Romaans kerkje. We wandelen verder omhoog door dichte dennenbossen naar de top van O Pino. Tijdens onze afdaling op weg naar Padron passeren we het 12de eeuwse kerkje van San Xulian. Padron met zijn Romaanse kerk, middeleeuwse brug en indrukwekkend klooster is tevens het eindpunt van deze etappe.

 

Dag 8, dinsdag: Padron – Santiago de Compostella

 De totale wandelafstand vandaag bedraagt 24 km. Tijdens deze laatste wandeldag passeert u een aantal kleine dorpjes op weg naar de prachtige barokke kerk van Esclavitude. Iets verder komen we langs de op de heuvel gelegen ruïnes van de Castro Lupario burcht. Via klinker straatjes en kleine weggetjes klimmen we naar de Agro de Monteiros vanwaar we de torens van Santiago de Compostella voor het eerst in beeld krijgt. Het majestueuze Santiago boordevol architecturale hoogtepunten van het pre-romaanse tot hoog barok is een waardige afsluiter voor deze fantastische wandelreis.

 

Dag 9, woensdag: Santiago de Compostella

Vrije dag om ten volle te genieten van deze prachtige stad.

 

Dag 10, donderdag: Santiago de Compostella – Porto – Amsterdam

De laatste dag is aangebroken en we worden per transfer terug gebracht naar de luchthaven van Porto voor onze terugvlucht naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Op weg naar Santiago de Compostella 10 dagen

Inbegrepen

  • Vlucht Amsterdam– Porto retour
  • Bagage 20 kilo
  • Luchthavenbelasting
  • Transfer luchthaven – hotel retour
  • Bagagevervoer
  • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
  • Logies en ontbijt
  • Pelgrimspaspoort
  • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

  • Toeslag éénpersoonskamer € 155,-
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief