Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Polen Deluxe

Groepsrondreis | Busreis

Tijdens deze boeiende rondreis door Polen maak je kennis met de lange geschiedenis, de veelzijdige en rijke cultuur, indrukwekkende landschappen en de vele tradities van dit land en haar inwoners. Naast de schitterende natuur zijn vooral de steden als Gdansk, Krakau en de hoofdstad Warschau zeer de moeite waard. Krakau, dat ook een jaar lang de culturele hoofdstad van Europa was, heeft vele bezienswaardigheden daterend uit een ver verleden. Gdansk is momenteel sterk in opkomst en heeft van alles te bieden: een mooi strand, een gevarieerd uitgaansleven en vele winkels. Alle steden zijn bijzonder fraai met een indrukwekkende cultuur en historische achtergronden. Samen met de afwisselende landschappen zorgt het voor een bijzondere en indrukwekkende kennismaking met Polen.
Deze reis krijgt het label Deluxe omdat er tijdens de reis wordt overnacht in zeer comfortabele viersterren hotels en vele extra’s zijn inbegrepen.

 

Highlights

 • Mazuren merengebied, met haar duizenden meren en vele bossen
 • Unieke boottocht over het Oberlandkanaal, een technisch wonderwerk
 • Veel rondleidingen en entreegelden inbegrepen!
 • Krakau; Koningsstad en cultuurstad van Polen

Van dag tot dag

Dag 1, donderdag: Nederland
Een ontspannen begin van de vakantie. Op eigen gelegenheid en in eigen tijd reis je af naar hotel Erica in Berg en Dal. In de avond staat er een heerlijk kopje koffie of thee met lekkers voor ons klaar en ontmoet je de reisleider en de rest van de groep.

 

Dag 2, vrijdag:  Nederland - Duitsland 
Heerlijk uitgerust beginnen we aan de reis naar Polen. We dineren en overnachten in de buurt van Dresden.

 

Dag 3, zaterdag:  Duitsland - Wroclaw 
Vandaag arriveren we in de Silezische metropool Wroclaw. Deze kleurrijke stad, tot 1945 bekend als Breslau, kent een rijke geschiedenis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft Wroclaw zwaar geleden. Gelukkig is het grootste gedeelte van de binnenstad weer in ere hersteld.

 

Dag 4, zondag: Vrije dag
De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst of we bezoeken, indien mogelijk, een lokale kerkdienst.

Dag 5, maandag: Wroclaw - Krakau 
In de ochtend  maken we, onder leiding van een gids, een wandeling door Wroclaw. De Poolse stad valt op vanwege zijn ongewone bouwwijze. Gebouwd op 12 eilanden, verbonden door 112 bruggen, wordt het vaak beschreven als het Venetië van Polen. Verder is het de thuisbasis van tal van artistieke en culturele schatten. We zien de Oude Stad met het prachtige raadhuis en de universiteit. Tevens brengen we een bezoek aan de aula Leopoldina als ook aan de Dom Johannes de Doper. Vroeg in de middag rijden we door naar Krakau.

 

Dag 6, dinsdag: Krakau
We gaan op ontdekking in de Koningsstad. Krakau is de twee na grootste stad en dé cultuurstad van Polen. Met zo’n 6000 historische gebouwen en monumenten is het één groot openluchtmuseum. De Koninklijke route voert je langs hoogtepunten als de Lakenhal op het middeleeuwse marktplein, de Mariakerk, de Joodse wijk Kazimier en niet te vergeten de Wawelberg met zijn Koninklijke kasteel en de kathedraal. In de middag heb je tijd om Krakau zelf verder te verkennen. Vanavond eten we buiten de deur in  één van de traditionele restaurants van Krakau.

 

Dag 7, woensdag:  Krakau – Warschau  
Na het ontbijt rijden we naar Warschau. Wanneer we hier aankomen zal de stadsgids zich bij ons voegen voor een eerste kennismaking met Warschau, de hoofdstad van Polen. Een stad vol contrasten. De wonderschone oude binnenstad met veel groen en parken, het legendarische Paleis van cultuur en wetenschap maar ook de moderne zakencentra vormen het stadsbeeld.

 

Dag 8, donderdag:  Warschau – Gdansk  
We vervolgen onze reis van Warschau naar Gdansk dwars door het prachtige Mazuren merengebied, ook wel het groene hart van Europa genoemd. In de omgeving van Ostroda maken we een unieke boottocht (ca. 2 uur) over het Oberlandkanaal. Het kanaal verbindt Ostroda en Elbing met elkaar en is ongeveer 80 kilometer lang. Over vijf gelijke vlakken wordt het hoogteverschil van in totaal 100 meter door middel van natuurlijke waterkracht overwonnen. Dit geeft als voordeel dat twee schepen die in tegengestelde richting varen gelijktijdig het kanaal over kunnen. Een technisch wonderwerk dat is gemaakt in 1900. Tijdens de reis wordt de boot enkele keren uit het water getild en over het land via een ingenieus systeem naar het volgende stuk kanaal getransporteerd. Aan het eind van de middag komen we aan in de Hanzestad Gdansk, ooit één van de rijkste steden van Europa. In deze eens oppermachtige stad aan de Oostzee, in de 17e eeuw de voornaamste handelspartner van Amsterdam, ruik je de zilte zeelucht en kun je talloze Hollandse gevels bewonderen. De bezienswaardige Groene Poort werd door een Amster­dam­mer ontworpen en is geheel ge­bouwd van Hollandse bakstenen.

 
Dag 9, vrijdag: Driestad
De buursteden Gdynia, Gdansk en Sopot vormen een stedelijke agglomeratie met de naam Driestad.
Gdynia is één van de jongste steden van Polen met een moderne haven. Zij werd tot stad gepromoveerd in 1926. Opgericht in 1920 lokte de bouw van de haven toen moedige werkers uit heel Polen. Je treft er eeuwenoude historische monumenten zoals de Sint Michielskerk-Aartsengel en  het paleis van Kolibki. Gdansk is het zakelijke en culturele centrum vol met monumenten en herinneringen aan duizend jaar geschiedenis. In de oude stad vind je tal van prachtige herenhuizen en gotische kerken en het heeft een zetel van het koopmansgilde uit de tijd dat de stad behoorde tot de Hanzesteden. Sopot is het Scheveningen van Polen. In het begin was het een gewoon vissersdorp maar het werd bekend dankzij een oud chirurg uit het leger van Napoleon, die er in 1823 de eerste baden, snel gevolgd door een thermaal instituut, oprichtte. Er werden prachtige villa’s gebouwd die de stad een uniek karakter geven. Het visitekaartje van Sopot is wel de houten wandelpier die tot maar liefst 500 meter in zee reikt en daarmee de langste wandelpier van Europa is. egenwoordig is Sopot een luxe strandresort en het toneel van grote evenementen met een hippe winkelstraat.

Dag 10, zaterdag: Gdansk – Szczecin
Szczecin is een stad met een fascinerende geschiedenis. Qua culturele stijl danst Szczecin tussen de gothiek, de renaissance en de barok en biedt vele bezienswaardigheden zoals de Peter- en Paulkerk, de Berliner Tor en het Hakenterras. Het staat vooral bekend om zijn scheepvaarttraditie. Zelfs de beroemde peperkoeken van Szczecin die al meer dan 100 jaar met liefde en smaak worden gebakken, hebben een vorm van nautische symbolen. In de haven van Szczecin meren de mooiste zeilschepen ter wereld aan en al twee keer speelde de stad de rol van gastheer tijdens de finale van de Tall Ships Races.

Dag 11, zondag: Vrije dag
De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst of we bezoeken, indien mogelijk, een lokale kerkdienst.

 

Dag 12, maandag: Szczecin – Zuid Duitsland
Tot ziens in Polen! We vertrekken na het ontbijt richting Zuid-Duitsland voor onze laatste overnachting van deze reis.

Dag 13, dinsdag: Zuid-Duitsland - Nederland
Na een heerlijk ontbijt vertrekken we richting Nederland, waar ons nog een afscheidsdiner wacht bij Hotel Erika in Berg en Dal. Na het diner gaat een ieder op eigen gelegenheid terug naar huis. U kunt er ook voor kiezen om er optioneel nog een nacht aan vast te plakken in Nederland.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Polen Deluxe - 13 dagen

Inbegrepen

 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Kopje koffie/thee met cake bij ontvangst in Nederland
 • Verblijf op basis van halfpension (ontbijtbuffet, driegangen diner)
 • Diner in traditioneel Pools restaurant in Krakau (dag 6)
 • Rondleiding in Wroclaw
 • Entree en rondleiding Aula Leopoldina in Wroclaw
 • Entree en rondleiding Dom van Wroclaw
 • Rondleiding in Krakau
 • Entree en rondleiding Marienkerk Krakau
 • Entree en rondleiding Joodse wijk, inclusief synagoge en begraafplaats
 • Rondleiding Warschau
 • Rondleiding Driestad (Gdingen, Sopot en Gdansk)
 • Rondleiding in Szczecin
 • Boottocht op het Elbląg-Ostróda-kanaal (circa 2 uur)
 • Presentje van een traditionele Poolse chocoladefabriek
 • Afscheidsdiner in Nederland
 • Toeristenbelasting
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 385,-
 • Niet genoemde excursies en entreegelden

Overige informatie

Aanvullend op uw rondreis Polen Deluxe kunt u een excursie naar Auschwitz bijboeken. Deze zal plaatsvinden op dag 6. Kosten bedragen 25,- per persoon (entree, rondleiding en vervoer per bus – duur ca. 7 uur) Deze excursie vindt doorgang bij minimaal 10 personen.

 

Hotelinformatie
Hieronder vindt u een selectie van de hotels waar we verblijven tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren.

 

Dag 1-2

Berg en Dal

Hotel Erica

1 nacht

Dag 2-3

Dresden (omgeving)

Overnachtingshotel

1 nacht

Dag 3-5

Wroclaw

Radisson Blu Hotel ****

2 nachten

Dag 5-7

Krakau

Andel’s by Vienna House****

2 nachten

Dag 7-8

Warschau

Radisson Blu Hotel****

1 nacht

Dag 8-10

Gdansk

Mercure Gdansk Stare Miasto****

2 nachten

Dag 10-12

Szczecin

Radisson Blu Hotel ****

2 nachten

Dag 12-13

Duitsland

Overnachtingshotel

1 nacht

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief