Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Polen

Groepsrondreis | Busreis

Reis jij deze zomer mee naar de mooiste plekken van Polen? We beginnen de reis met een bezoek aan Dresden, een bruisende stad aan de Elbe. Wandel door het historische centrum en bekijk de fraaie Altstadt. Vervolgens start ons avontuur door Polen met een rondleiding door Wroclaw. Door de ligging aan de Oder en de vele bruggen die de stad met elkaar verbindt, wordt het ook wel het Venetië van Polen genoemd. In Krakau wandelen we door de Joodse Wijk en bezoeken we de fabriek van Schindler. Tussen de majestueuze bergen stroomt de rivier Dunajec. We maken hier een prachtige vlottocht. We bezoeken het indrukwekkende Auschwitz in Krakau. Dit maakt stil en roept veel medeleven op. Ga mee met deze reis waar historische bezienswaardigheden, prachtige natuur en indrukwekkende cultuur elkaar afwisselen.

 

Highlights

 • Complete reis inclusief gidsen
 • Bezoek aan Dresden
 • Vlottocht over de rivier Dunajec
 • Diner in de zoutmijnen

van dag tot dag

Dag 1, woensdag: Nederland – Dresden

Via de verschillende opstapplaatsen rijden we naar de barokstad Dresden, gelegen aan de rivier de Elbe. Het oude centrum van de stad herbergt vele prachtige historische gebouwen zoals de Frauenkirche, het Zwingerpaleis en de opera Semperoper. Aan het einde van de dag worden we naar ons hotel nabij Dresden gebracht voor diner en overnachting.

 

Dag 2, donderdag: Dresden – Wroclaw – Krakau

Na het ontbijt vertrekken we richting  de stad die ook wel het Venetië van Polen wordt genoemd, Wroclaw. De stad dankt deze naam aan zijn ligging aan de Oder, aan de vele bruggen en doordat de stad uit meer dan twaalf eilanden bestaat. We hebben tijd om het centrum op eigen gelegenheid te verkennen. Begin bijvoorbeeld op het oude marktplein met het stadhuis wat tegenwoordig een museum is. Vlakbij het marktplein vind je de St. Elisabethkerk met daarnaast de charmante huisjes Hans en Grietje en de St. Maria Magdalenakerk met haar fraaie Romaanse portalen. Ook de barokke universiteit van Wroclaw en de Volkshal welke op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat zijn het bekijken waard. Na ons bezoek aan Wroclaw vervolgen we onze weg naar Krakau waar we de komende nacht verblijven.

 

Dag 3, vrijdag: Krakau – Joodse Wijk – Schindler’s fabriek

Krakau wordt ook wel de parel in de Poolse kroon genoemd. De binnenstad staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco vanwege de vele overblijfselen uit de rijke geschiedenis. Op de Wawel heuvel staat het fascinerende Wawel kasteel met de grote Wawel kathedraal. Krakau heeft het grootste marktplein van Europa en alle wandelroutes door de oude stad leiden naar deze lakenhal waar leuke souvenirs te vinden zijn. Ook kent de stad talrijke historische huizen, prachtige kerken en paleizen. De wijk Kazimierz was oorspronkelijk een aparte stad en staat bekend als de Joodse Wijk omdat er van de 14e tot de 19e eeuw voornamelijk Joden woonden. Deze morgen maken we onder leiding van een Nederlandssprekende gids een stadsrondleiding langs onder andere de Mariakerk met het grootste altaar van Europa en het joodse kerkhof en de synagoge in de Joodse Wijk. In de middag bezoeken we de beroemde fabriek van Oscar Schindler waar nu een museum in is gevestigd.

 

Dag 4, zaterdag: Vlottocht rivier Dunajec – Wieliczka Zoutmijnen

Vandaag maken we een excursie naar de bergen. We maken een bijzondere vlottocht op de rivier Dunajec aan de grens met Slowakije in het Pieniny Nationaal Park en genieten vanaf het water van prachtige uitzichten en de groene omgeving. In de middag bezoeken we de Zoutmijnen van Wieliczka, één van de grootste zoutmijnen ter wereld. Een Engelssprekende gids zal ons hier rondleiden. Aan het einde van de middag zullen we gezamenlijk dineren in de zoutmijn. Aan het einde van de dag rijden we terug naar Krakau.

 

Dag 5, zondag: Vrije dag

Een rustdag in Krakau. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst of we bezoeken, indien mogelijk, een lokale kerkdienst.

 

Dag 6, maandag: Auschwitz – Birkenau – Warschau

Deze dag staat in het teken van een bezoek aan het voormalige concentratiekamp Auschwitz, het grootste concentratiekamp uit de Tweede Wereldoorlog. In het kamp zijn 1,1 miljoen mensen, voornamelijk joden, om het leven gekomen.  We maken onder leiding van een Engelssprekende gids een rondleiding over het terrein en we zien onder andere de duizenden eigendommen van de overledenen gevangenen. Een indrukwekkend bezoek.

 

Dag 7, dinsdag:  Warschau

Na het ontbijt vertrekken we naar Warschau, de hoofdstad van Polen. Hier zullen we twee nachten verblijven. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad volledig verwoest maar aan de hand van oude foto’s, afbeeldingen en schilderijen is het centrum herbouwd. Unesco heeft het herstel van de stad erkend en beloond met een plek op de Werelderfgoedlijst. Warschau is een stad vol historische en hedendaagse contrasten. De stad is verdeeld in een oud en een nieuw centrum. De oude stad ligt rondom de Oude Stadsmarkt Rynek Starego Miasta. Het nieuwe deel bevindt zich rondom de Nieuwe Stadsmarkt Rynek Nowego Miasta. In het centrum van Warschau maken we onder leiding van een gids een stadsrondleiding. De middag is ter vrije besteding.

 

Dag 8, woensdag: Warschau – Kasteel Malbork – Kartuzy

Het laatste gedeelte van onze reis door Polen is aangebroken. Van Warschau rijden we verder naar Kartuzy, ongeveer 30 kilometer van Gdansk tussen de meren van Karczemne en Klasztorne. Op weg naar Kartuzy bezoeken we het grootste Middeleeuwse kasteel van Europa, kasteel Malbork. Het is ook het grootste bakstenen gebouw ter wereld. Het kasteel bestaat uit drie delen, het Hoge Kasteel met de schatkamer en de Onze-Lieve-Vrouwe kerk, het Midden Kasteel met een prachtige eetzaal en het Lage Kasteel met de brouwerij en de Sint-Laurentius kerk. Onder leiding van een Engelssprekende gids worden we meegenomen voor een rondleiding in het kasteel. De komende twee nachten verblijven we in Kartuzy.

 

Dag 9, donderdag: Gdansk

Gdansk was in de Poolse Gouden Eeuw één van de welvarendste steden van Centraal Europa. De binnenstad werd in de 16e en 17e eeuw gebouwd door Nederlandse architecten. In Stare Miasto, de Oude Stad, vindt u tal van bijzondere bezienswaardigheden en historische straten. Onder leiding van een Engels- of Duitssprekende gids maken we een rondleiding door Gdansk. Dlugi Tarq, de Lange Markt, vormt samen met Ulica Dluga, de Lange Straat, het hart van de historische binnenstad van Gdansk. In de Middeleeuwen was deze straat een belangrijk deel van de Koninklijke Route waarover koningen de stad binnen reden. Aan deze straat bevinden zich ook vele 16e eeuwse bouwwerken, waaronder het raadhuis, de Groene Poort, de Gouden Poort, de Neptunusfontein en het Uphagenhuis. Eén van de meest gefotografeerde bouwwerk van Gdansk is Zuraw, de kraanpoort. Het staat symbool voor de handel die in deze Hanzestad in de 16e eeuw bloeide. De Kraanpoort is nu onderdeel van het Maritiem Museum. De middag is ter vrije besteding.

 

Dag 10, vrijdag: Kartuzy – Sopot – Overnachtingshotel Duitsland

Vanmorgen brengen we een bezoek aan kuuroord en badplaats Sopot, het Poolse Scheveningen. Wandel over de prachtige 500 meter lange pier en geniet van het uitzicht over zee. Vervolgens verlaten we Polen en maken een lange rit naar ons overnachtinghotel in Duitsland.

 

Dag 11, zaterdag: Dresden – Nederland

Na een heerlijk ontbijt vertrekken we richting Nederland, waar ons nog een afscheidsdiner wacht. Na het diner worden we teruggebracht naar de opstapplaatsen en nemen we afscheid van elkaar.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Polen 11 dagen

Inbegrepen

 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Verblijf op basis van halfpension
 • Volpension en kopje koffie op zondag
 • Diner in de zoutmijnen
 • Nederlandssprekende gids in Krakau
 • Nederlands of Engels/Duitssprekende gids in Warschau
 • Nederlands of Engels/Duitssprekende gids in Gdansk
 • Entreegelden
 • Excursies en gidsen volgens programma
 • Afscheidsdiner

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 209,-
 • Eventuele toeristenbelasting

Overige informatie

Bij reisvertrek op 21 juni verblijft u gedurende deze reis in onderstaande, of gelijkwaardige, hotels:

 

Bij reisvertrek op 16 augustus verblijft u gedurende deze reis in onderstaande, of gelijkwaardige, hotels:

 

Busopstapplaatsen

 Gorinchem  NS Station
 Rotterdam  Metrostation Capelse Brug
 De Meern   Wegrestaurant Autogrill aan de A12, afrit 15
 Driebergen/Zeist   NS Station, Stationsplein bij busstation
 Amersfoort  NS Station, zijkant busstation
 Zwolle   NS Station, achterzijde Hanzelaan
 Losser  Restaurant Marktzicht
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief