Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Parel aan het meer van Ohrid

Groepsreis vanuit één hotel | Vliegreis

We nemen je graag mee naar het onontdekte land dat met recht de Parel van de Balkan genoemd wordt. Door de tactische ligging van Macedonië op de handelsroute tussen Europa, Istanbul en Azië, zijn er nog vele overblijfselen te vinden uit de Romeinse en Ottomaanse tijd. Tijdens deze reis maken we schitterende dagtochten naar onder andere de hoofdstad Skopje en het idyllische klooster St. Naum. Geniet van de rust aan het schitterende meer van Ohrid, dat slechts door een weg gescheiden ligt van ons hotel en ontdek de mooiste plekjes van verrassend Macedonië!

Bestemming

Ohrid

Ohrid is een gezellige badplaats aan het gelijknamige meer waar je vele winkeltjes, restaurants en gezellige terrasjes vindt. Ook is er qua cultuur veel te zien en te ontdekken!

 

Eropuit…

In de omgeving van Ohrid is genoeg te doen! Optionele excursies die je kunt maken zijn:

Stadswandeling Ohrid

Vandaag maken we kennis met de historische stad Ohrid. Hier vindt je de meeste kerken en burchten van heel Macedonië en het staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stadswandeling leidt langs verschillende kerken zoals de kerk St.Sofia en de St.Dimitrius kerk, met een grote klokkentoren. Het antieke theater van Philip, vader van Alexander de Grote, en het fort van Tsaar Samuel geven een goed beeld van de rijke historie van dit land. Ons eindpunt is de haven en het stadscentrum.

 

Dagtocht naar Bitola

Via de bergketen Galicica rijden we door het pittoreske landschap naar de stad Bitola, ook wel Monastir (herberg) genoemd. Op het programma staat de antieke stad Heraclea Lyncestis met prachtige mozaïeken en een antiek theater. Na de lunch wandelen we over de Turkse bazaar, langs verschillende moskeeën en de St. Dimitija kerk. Veel van deze bezienswaardigheden stammen nog uit de tijd van het Romeinse en Ottomaanse rijk.

 

Boottocht en bezoek St. Naum klooster

We maken een heerlijke boottocht naar het St. Naum klooster. Het klooster is gebouwd op een klif en op het wandelpad naar de hoofdingang worden we verwelkomd door kleurrijke pauwen. We bezoeken de kleine barokke kerk met prachtige fresco’s en schilderingen. In het dorp Ostrova nuttigen we een traditionele lunch en kom je meer te weten over de productie van parels. Ook kan je op eigen gelegenheid het dorp verkennen met haar vele parelwinkels. Aan het einde van de middag arriveren we weer in het hotel.

 

Dagtocht Skopje

Vroeg in de morgen gaan we op weg naar Skopje, de hoofdstad van Macedonië en daarmee ook de grootste stad van de republiek. In Skopje aangekomen wandelen we langs het Macedoniëplein met vele monumenten, de stenen brug, het Holocaustmuseum, de oude bazaar en verschillende kerken. In de vrije tijd kan je een museum of de bazaar te bezoeken. Na deze lange dag vol indrukken rijden we weer terug naar ons hotel, waar we aan het begin van de avond zullen arriveren.

Accommodaties

Hotel Sileks****

Dit levendige en gezellige hotel ligt slechts door een weg gescheiden van het prachtige meer van...

Hotel Sileks****

Dit levendige en gezellige hotel ligt slechts door een weg gescheiden van het prachtige meer van Ohrid en op circa vier kilometer van het centrum van Ohrid. Het beschikt over een tuin met zwembad, zonneterras en een goed restaurant. De verzorgde kamers zijn voorzien van telefoon, WiFi, TV, een badkamer met douche en toilet en een balkon of terras. Met openbaar vervoer of taxi reis je gemakkelijk naar het centrum van Ohrid.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Parel aan het meer van Ohrid 8 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Bukarest retour
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Overnachting in een tweepersoonskamer
 • Halfpension
 • Volpension en kopje koffie op zondag
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 129,-
 • Toeslag éénpersoonskamer 139,- (augustus)
 • Optionele excursies
 • Entreegelden
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief