Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

DSC04289
Fietsen over de
Tauernradweg

Fietsen over de Tauernradweg

Actieve groepsreis | Groepsreis vanuit één hotel | Treinreis

De Tauernradweg start bij de Krimmler watervallen en leidt via Zell am See, Bischofshofen, langs de ruisende Salzach naar Mozartstad Salzburg. In het Duitse Passau eindigt de Tauernradweg. Met de E-bikes fietsen we enkele delen van deze route omgeven door ruige bergpieken, lieflijke dalen en gemütliche Oostenrijkse dorpen. Ter afwisseling op het fietsen maken we leuke uitstapjes naar de ijsgrotten in Werfen en de kloof Liechtenstein in St. Johann. Op de fiets ontdekken we gezamenlijk de verrassende mogelijkheden van het Salzburgerland!

Van dag tot dag

Dag 1, dinsdag: Nederland – St. Johan in Pongau
Vanaf het treinstation in Utrecht reizen we gezamenlijk af naar Oostenrijk. Aan het einde van de dag komen we aan in het hotel.

Dag 2, woensdag: St. Johann – wandeling Liechtenteinklamm – St. Johann (circa 15 kilometer)
Onze eerste dag in Oostenrijk! Na de instructie over de E-bikes, fietsen met trapondersteuning, gaan we op verkenningstocht in de omgeving. We maken vandaag een korte fietsroute en bezoeken de prachtige kloof Liechtenstein (entree € 4,- p.p). We maken een wandeling door de smalle kloof over houten aangelegde wandelpaden, waar het water naast ons door de kloof kolkt. Aan het einde van de kloof ligt de prachtige waterval. Op de terugweg is er tijd voor een bezoek aan het historische centrum van Bischofshofen, met de bekende skischans. In het centrum is het heerlijk genieten op een terras.

Dag 3, donderdag: St. Johann – Eben in Ponau – Radstadt – St. Johann (circa 60 kilometer)
Het Salzburgerland is een schitterende omgeving met bergen, dalen en verschillende meren. We fietsen door het Oostenrijkse landschap van de Salzburger Sportwelt langs de dorpen Huttau, Eben im Pongau en Altenmarkt naar Radstadt. Erg leuk is een kijkje te nemen bij de Radgarten met bijzondere fietsen van stalen constructies. Aan het einde van de middag komen we weer terug in het hotel.

Dag 4, vrijdag: St. Johan - IJsgrotten Werfen - Kasteel Hohenwerfen - St. Johan (circa 45 kilometer)

We fietsen langs de hoofdweg richting Werfen en volgen de borden naar de ijsgrotten. Per kabelbaan (exclusief, circa 22,- p.p.) gaan we omhoog en krijgen we een rondleiding met gids door deze fascinerende grotten. Prachtige ijsformaties sieren het doolhof van circa 40 kilometer. Neem wel warme kleding mee, want ook midden in de zomer kan het hier rond het vriespunt zijn. Na dit bezoek rijden we naar het kasteel op de Hohenwerfen (exclusief, circa 9,50 p.p.). We wandelen omhoog en wanen ons in de Middeleeuwen. Er worden op gezette tijden valkenierdemonstraties gehouden. Na al deze indrukken keren we terug naar het hotel.


Dag 5, zaterdag: St. Johan – Bischofshofen – Scheffau – Golling – St. Johan (circa 73 kilometer)
Vanmorgen vertrekken we over de Tauernradweg naar Golling. Onderweg maken we een stop in Bischofshofen, met een prachtige historische binnenstad en de beroemde skischans. We vervolgen onze route grotendeels langs de rivier en stoppen als in het karakteristieke Oostenrijkse dorp Scheffau. We buigen af naar Golling, waar je gelegenheid hebt om het pittoreske centrum te bezichtigen en te genieten op een terras. We kunnen over dezelfde weg terugfietsen of we nemen de trein naar St. Johan (circa 40 kilometer enkele rit).

Dag 6, zondag: Vrije dag
De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst. In de middag kunt u een wandeling maken in de omgeving.


Dag 7, maandag: St. Johan – Schwarzach – Zell am See – terug met trein naar St. Johan (circa 42 kilometer)

Vandaag maken we een lange tocht op de fiets over de Tauernradweg naar het gezellige Zell am See. Door kleine dorpen, groene weiden en over smalle paden fietsen we naar Schwarzach. Vanaf hier wordt de route heuvelachtig, langs het meer, door Bruck aan de Großglocknerstraße naar Zell am See. In Zell am See is een welverdiend drankje op zijn plaats en wandel door het sfeervolle winkelcentrum. We nemen de trein terug naar St. Johann in Pongau (exclusief circa 12,- p.p.).

Dag 8, dinsdag: St. Johan – per trein naar Salzburg – Hallein – Golling – per trein naar St. Johan (circa 30 kilometer)
Met de trein reizen naar de historische stad Salzburg (exclusief, circa 15,- p.p.). In deze stad is er van alles te zien. Zo is het Mirabellpaleis met aangelegde tuin is een aanrader. Of neem een kijkje bij de het huis van Mozart. Vanuit de stad zie je de burcht Hohensalzburg, welke trots boven de stad prijkt. Na het bezoek aan Salzburg stappen we op de fiets naar Hallein. Deze stad staat bekend om zijn zoutwinning. Wil je graag meer leren over dit verleden, dan is een bezoek aan het de oude zoutmijn de moeite waard. Met een rondleiding door de mijnen lijkt het alsof je terug stapt in de tijd (entree 19,- p.p). Vanaf Hallein fietsen we verder over de Tauernradweg via Kuchel naar Golling, Een mooie route langs de rivier de Salzach en kleine schilderachtige dorpen. In Golling stappen we op de trein terug naar het hotel (exclusief, circa 10,- p.p.). Een prachtige fietsdag om deze reis mee af te sluiten!

Dag 9, woensdag: St. Johan in Pongau – Nederland
We nemen afscheid van Oostenrijk en gaan per trein terug naar Nederlands. In Utrecht nemen we afscheid van elkaar en vervolgt een ieder zijn eigen weg naar huis.

Accommodaties

Gasthof Hubertusstube ***

Het sfeervolle driesterren Gasthof Hubertusstube is gelegen op circa 700 meter van het centrum van...

Gasthof Hubertusstube ***

Het sfeervolle driesterren Gasthof Hubertusstube is gelegen op circa 700 meter van het centrum van St. Johan in Pongau en op 500 meter van het treinstation. Het restaurant is authentiek met een moderne tint en heeft een gezellige bar. Het hotel wordt door een familie gerund, wat kenmerkend is voor de Oostenrijkse gastvrijheid. Het hotel beschikt over een parkeerplaats, lift, gratis WiFi, een terras en kleine fitnessruimte. Kom tot rust in de ontspanningsruimte of maak gebruik van de warmtecabine en sauna in de wellness. De kamers hebben frisse kleuren en zijn ingericht met TV, telefoon, tafel met stoelen en badkamer met douche en föhn. De meeste kamers hebben een balkon.

terug
Data & prijzen
Prijsinformatie - Fietsen over de Tauernradweg 9 dagen

Inbegrepen

 • Dagtrein Utrecht – St. Johan in Pongau retour
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Halfpension
 • Volpension en kopje koffie op zondag
 • Huur E-bike voor 7 dagen
 • Reserve accu
 • Toeristenbelasting
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 59,-
 • Huur helm 3,- p.p.p.d. (ter plaatse te betalen)
 • Huur fietstas 15,- p.p.p.w. (ter plaatse te betalen)
 • Lokaal vervoer en bergbanen
 • Entreegelden
Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief